USB bellek yerine D diskine aygıtı çıkar dedim.

efegüneyayaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O zaman HDD'ye bağlı olan SATA kablosunun anakartta ki portunu değiştirmeyi deneyin. Başka boş porta takın.
peki ya harici diskten sata kablosunu çıkarsam ve ssd ye taksam harici disk te bir kablo olmasa olurmu .
eğer kablo çalışmazsa ssd ye nolur ?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
peki ya harici diskten sata kablosunu çıkarsam ve ssd ye taksam harici disk te bir kablo olmasa olurmu .
eğer kablo çalışmazsa ssd ye nolur ?
SSD'ye bir şey olmaz eğer kabloda problem varsa sadece bilgisayar SSD'yi okumadığı için "No bootable device" uyarısı alırsınız, ardından sağlam kabloyu takıp çalıştırırsınız.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Deneyin olmazsa anakarttaki portu da değiştirirsiniz yine olmazsa kablo problemlidir.

efegüneyayaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Deneyin olmazsa anakarttaki portu da değiştirirsiniz yine olmazsa kablo problemlidir.
sata kablolorunu değiştirdim şuan da pc çalışıyor pc den yazıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

sata kablosu uzerınde renklı kablolar olan degılmı . :D

ANAKARTTAKİ PORT DEDIGINIZ NEDIR ? BI TANE TURUNCU kablo var o mu

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683

sata kablosu uzerınde renklı kablolar olan degılmı . :D
Hayır tam olarak şöyle bir şey.
9489499324466.jpg

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
:l o zaman ben yanlış kabloyu yaptım turuncu kablo dedıgım bu benım
SATA portu dediğim de şöyle bir şey, kablonun bir ucu diskte olur bir ucu burada olur. Örneğin kablo kırmızı ile işaretlediğim yerde ise mavili yere takın amaç portu değiştirmek.
Screenshot_1.jpg

efegüneyayaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
SATA portu dediğim de şöyle bir şey, kablonun bir ucu diskte olur bir ucu burada olur. Örneğin kablo kırmızı ile işaretlediğim yerde ise mavili yere takın amaç portu değiştirmek.
Ekli dosyayı görüntüle 109959
peki şimdi tam olarak ne yapayım .
(vallahı abı desenkı ben sana yardım falan etmıyorum senı anlayışla karşılarım )

(vallahı abı desenkı ben sana yardım falan etmıyorum senı anlayışla karşılarım )
2 tane port var bu arada 1 tanesı harıcı takılı 2 . ssd takılı

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Şimdi hddde o fotoğrafını attığım kablodan takılı, onu çıkartıp ssd'ye tak ve sistemi çalıştırmayı dene eğer "Insert boot device" uyarısı yazarsa kablonun diğer ucunu takip et 2. fotoğrafta attığım gibi port topluluğu göreceksin kabloyu bağlı olduğu porttan çıkartıp başka porta tak yine olmazsa muhtemelen kablo arızalıdır.

O zaman SSD ile yer değiştir.

efegüneyayaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şimdi hddde o fotoğrafını attığım kablodan takılı, onu çıkartıp ssd'ye tak ve sistemi çalıştırmayı dene eğer "Insert boot device" uyarısı yazarsa kablonun diğer ucunu takip et 2. fotoğrafta attığım gibi port topluluğu göreceksin kabloyu bağlı olduğu porttan çıkartıp başka porta tak yine olmazsa muhtemelen kablo arızalıdır.

O zaman SSD ile yer değiştir.
anakarttakı port a takılı kabloların yerlerini değiştirip . birini ssd birini harddiske takıcam . doğrumu anladım

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
anakarttakı port a takılı kabloların yerlerini değiştirip . birini ssd birini harddiske takıcam . doğrumu anladım
İşler iyice karıştı şimdi toparlayalım;
SSD'nin kablosu hddye yetişmediğine göre hddnin bağlı olduğu kabloyu SSD'ye tak hdd boşta kalsın. Eğer sistem açılırsa tamam problem yok ancak açılmazsa zaten ssd'nin kablosu boşta kalmıştı onu çıkartıp bir kenara at ve kullandığın kablonun portunu çıkarttığın kablonun portuna tak tekrar dene. Yine olmazsa kablo arızalıdır kenara attığın kabloyu alıp ssdye tak yeni kablo al.

efegüneyayaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşler iyice karıştı şimdi toparlayalım;
SSD'nin kablosu hddye yetişmediğine göre hddnin bağlı olduğu kabloyu SSD'ye tak hdd boşta kalsın. Eğer sistem açılırsa tamam problem yok ancak açılmazsa zaten ssd'nin kablosu boşta kalmıştı onu çıkartıp bir kenara at ve kullandığın kablonun portunu çıkarttığın kablonun portuna tak tekrar dene. Yine olmazsa kablo arızalıdır kenara attığın kabloyu alıp ssdye tak yeni kablo al.
yo hayır yetişiyor ben diğer kablo oldugunu sanıyorum

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
abi hdd deki kabloyu sdd ye sdd ekını hdd ye taktım yerel dısk d hala gozukmuyor pc açıldı kabloda sorun yok hiç bir şey anlamadım ben
BIOS arayüzünden Boot sekmesine gelip tekrar kontrol edin, eğer hâlâ görünmüyorsa disk gitmiş olabilir.

efegüneyayaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
BIOS arayüzünden Boot sekmesine gelip tekrar kontrol edin, eğer hâlâ görünmüyorsa disk gitmiş olabilir.
Abi diskin gitme ihtimali sıfır ya sıfır imkansız , yokmu başka çözümü bunun . Gittim aygıtı çıkar dedim . Yapacak hicmi bir şey yok

Eğer bozulmamissa format atsam duzelirmi aygıtı çıkar demiştim ya PC sifirlaninca oda düzelir demi.

önüme boyle bir ekran çıkıyor başlar falan dedıgımde var olmayan bır aygıt belırlendı dıyor.

Ekli dosyalar

• son.PNG
    son.PNG
    28.8 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleme:

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
@CapScroLL ben biraz araştırdım. Cmd ile diskpart a girip diski biçimlendirip bölümlemesini yapıp sorunu çözenler olmuş. Ne dersiniz denesin mi?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
@CapScroLL ben biraz araştırdım. Cmd ile diskpart a girip diski biçimlendirip bölümlemesini yapıp sorunu çözenler olmuş. Ne dersiniz denesin mi?
Ne olursa denemekten zarar gelmez fakat diskin BIOS'da görünmemesi büyük bir problem, anakart görmedikten sonra işletim sistemi hiç görmez. Bölüm olsa da olmasa da görünmesi gerekiyor ama birde şöyle bir yol deneyelim.

@efegüneyayaz Sen format diski oluştur (USB Vb.) Bölümleme ekranına gelene kadar next next yap eğer disk orada görünüyorsa bölüm oluştur ve formatlama işini iptal et ancak görünmezse dediğim gibi donanımsal bir problemdir.

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Ne olursa denemekten zarar gelmez fakat diskin BIOS'da görünmemesi büyük bir problem, anakart görmedikten sonra işletim sistemi hiç görmez. Bölüm olsa da olmasa da görünmesi gerekiyor ama birde şöyle bir yol deneyelim.

@efegüneyayaz Sen format diski oluştur (USB Vb.) Bölümleme ekranına gelene kadar next next yap eğer disk orada görünüyorsa bölüm oluştur ve formatlama işini iptal et ancak görünmezse dediğim gibi donanımsal bir problemdir.
hocam arkadaşla denedik var olmayan bir aygıt belirtirdi hatası veriyor.

diskpartta boyutu 0 dı

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Diski çıkart demeyle kökten gitmemesi gerekiyor, en azından boot menüde görünmesi gerekir.

Şu konuya göz atın, aynı problemi yaşayan birisi daha vardı. Diğer arkadaş BIOS sıfırlayıp kabloyu çek tak yaparak çalıştırmış ancak konu sahibinde işe yaramamış.

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Usb ile linuxdan boot ederek diskin sorunlu olup olmadığına baksa ?
Böylece sorun donanımsal mı yazılımsal mı anlamış oluruz?

efegüneyayaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Abi bios pili nerde bende çıkarıp takayım hangisi

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Abi benim anlamadigim sen sabit nasil cikar dedin ??

efegüneyayaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Abi benim anlamadigim sen sabit nasil cikar dedin ??
Vallahi yeni PC benimki daha alışamadım laptop daydim flash bellek takınca zaman geçtikten sonra sağ alttan flash bellek simgesinde normalde 2 tane şey vardı bende alttakine tıkladım bı baktım yerel disk d yok flash bellek simgesinde de sadece yerel disk C var

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Vallahi yeni PC benimki daha alışamadım laptop daydim flash bellek takınca zaman geçtikten sonra sağ alttan flash bellek simgesinde normalde 2 tane şey vardı bende alttakine tıkladım bı baktım yerel disk d yok flash bellek simgesinde de sadece yerel disk C var
Ümidim yok ancak şunu yap öyle kontrol et.

Aygıt yöneticisini aç.
Üst tarafta Görünüm sekmesine tıkla ve "Gizli Aygıtları Göster"'e tıkla. Hdd görünüp görünmediğini öyle kontrol et.
1.png