S
SDN Anonim 608469
SDN Okuru
nasıl çıkmıyor üstten bastır kırmızı kablo olmalı (belki rengi değişiktir)Mesaj otomatik birleştirildi:
abi durum nedir ?
sata kablosu çıkmıyor bu arada
nasıl çıkmıyor üstten bastır kırmızı kablo olmalı (belki rengi değişiktir)Mesaj otomatik birleştirildi:
abi durum nedir ?
sata kablosu çıkmıyor bu arada
bir çıkıntı var oyayamı bastırıcaznasıl çıkmıyor üstten bastır kırmızı kablo olmalı (belki rengi değişiktir)
cihazını güvenli modda başlat ve yüklediğin doyayı sil bunlar işe yaramazsa güvenli modda iken cmd komut istemine :aga vallahi başalttım olmadı hala yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
o ne demek açıklarmısın
abi bir dosya yuklemedım aşağıda usb bellek işareti vardı ben oradan taktığım flash belleği çıkarırım dıye düşüğndum bırıne rastgele tıkladım aygıtı çıkar dedim bi baktım yerel dısk d yokcihazını güvenli modda başlat ve yüklediğin doyayı sil bunlar işe yaramazsa güvenli modda iken cmd komut istemine :
-SFC /SCANNOW
-SFC /SCANHEALT
Yap ve diskini tarat
abi dediğin şeyleri yaptım fotoyu da yolladım bir bak sen yukarda dırHocam dediğim Boot olayını yaparsanız diskin gerçekten çalışıp çalışmadığını öğrenebiliriz, adım adım hareket edin.
Hocam dediğim Boot olayını yaparsanız diskin gerçekten çalışıp çalışmadığını öğrenebiliriz, adım adım hareket edin.
Bilgisayar açılırken delete yerine F8 yapıp fotoğraf atın.
abi ben hard diskin bozuk oldugunu sanmıyorum daha yenı bir hard dıskRastgele birinin üzerine gelip enter yapın ve tekrar fotoğraf atın.
Örneğin; Boot option #1
Dostum bizim burada öğrenmeye çalıştığımız şey harddiskin anakart tarafından okunup okunmadığıdır, eğer orada adı görünüyorsa Windows'ta bir kaç ayar atarız ancak görünmüyorsa sorun ya hdd kartında, ya kabloda ya da anakarttaki sata portundadır.abi ben hard diskin bozuk oldugunu sanmıyorum daha yenı bir hard dısk
BIOS sekmesi bu, buradan da görüntüleyebilirsiniz diskiniz çalışıyorsa.abi valla önüme bole bir yer çıktı hiç bir şey anlamadım çıktım
abi ne diyorsun ne yapayım
Dostum bizim burada öğrenmeye çalıştığımız şey harddiskin anakart tarafından okunup okunmadığıdır, eğer orada adı görünüyorsa Windows'ta bir kaç ayar atarız ancak görünmüyorsa sorun ya hdd kartında, ya kabloda ya da anakarttaki sata portundadır.
Dostum bizim burada öğrenmeye çalıştığımız şey harddiskin anakart tarafından okunup okunmadığıdır, eğer orada adı görünüyorsa Windows'ta bir kaç ayar atarız ancak görünmüyorsa sorun ya hdd kartında, ya kabloda ya da anakarttaki sata portundadır.
abi pc bozulmaz demiDostum bizim burada öğrenmeye çalıştığımız şey harddiskin anakart tarafından okunup okunmadığıdır, eğer orada adı görünüyorsa Windows'ta bir kaç ayar atarız ancak görünmüyorsa sorun ya hdd kartında, ya kabloda ya da anakarttaki sata portundadır.
Bilgisayar HDD'yi görmüyor sorun direkt anakart ve HDD arasında. Harddiske bağlı olan tüm kabloları çekip tekrar takın.Mesaj otomatik birleştirildi:
abi pc bozulmaz demi
abi sata kablosu nasıl çıkıyor ınternette bulamadım bi tuşu falanmı varBilgisayar HDD'yi görmüyor sorun direkt anakart ve HDD arasında. Harddiske bağlı olan tüm kabloları çekip tekrar takın.
ABİ ÇIKAR TAK YAPTIM OLMADI 2 KABLO VARDI 2 SİNİDE ÇIKAR TAK YAPTIM PC ÇALIŞTIRDIM OLMADI PC ÇALIŞIRKEN TAK ÇIKAR YAPTIM INE LMADI GOZUKMUYOR ŞUANBilgisayar HDD'yi görmüyor sorun direkt anakart ve HDD arasında. Harddiske bağlı olan tüm kabloları çekip tekrar takın.
onu nasıl yaparım ? fast boot nedir ? UEFI nedir ? hiçbir bilgim yokBirde Fast Boot'u etkin yap derim. UEFI olarak kullanıyorsun zaten.![]()
pc açıkken yapsam ne olur ?BIOS'ta harddisk görünmüyor yani anakart hddyi okumuyor, diskte kabloların takıldığı yerleri silgi ile silip deneyin.
Kardeşim macera arama kapat yaponu nasıl yaparım ? fast boot nedir ? UEFI nedir ? hiçbir bilgim yok
pc açıkken yapsam ne olur ?
Donanım müdahalelerinde fiş çekili olmalı, yanlışlıkla bir parçaya kısa devre yaptırabilirsiniz.pc açıkken yapsam ne olur ?
normalde 2 kablo oluyor değilmi bende 2 kablo var çünküDonanım müdahalelerinde fiş çekili olmalı, yanlışlıkla bir parçaya kısa devre yaptırabilirsiniz.
Evet biri sata güç kablosu diğeri sata kablosu.normalde 2 kablo oluyor değilmi bende 2 kablo var çünkü
Evet bir tanesi diğerine göre daha geniş olur ve PSU'dan gelir harddiske güç verir, diğeri anakart ve HDD arasındaki bağlantıyı sağlar.normalde 2 kablo oluyor değilmi bende 2 kablo var çünkü
yaptım olmadı çıkardım sılgıyle kaplonun ucunu ve kabloyu soktugum yerı bıraz sıldım taktım olmadıEvet bir tanesi diğerine göre daha geniş olur ve PSU'dan gelir harddiske güç verir, diğeri anakart ve HDD arasındaki bağlantıyı sağlar.
Bilgisayarı açtığında diskten ses geliyor mu? Eğer ses gelmiyorsa elini diskin yan tarafına değdirerek titreşim olup olmadığını kontrol et.yaptım olmadı çıkardım sılgıyle kaplonun ucunu ve kabloyu soktugum yerı bıraz sıldım taktım olmadı
titriyor ve ısınmıştaBilgisayarı açtığında diskten ses geliyor mu? Eğer ses gelmiyorsa elini diskin yan tarafına değdirerek titreşim olup olmadığını kontrol et.
birde bende bundan bunla alakalı bır şey yok deılmıBilgisayarı açtığında diskten ses geliyor mu? Eğer ses gelmiyorsa elini diskin yan tarafına değdirerek titreşim olup olmadığını kontrol et.
SSD çalışıyor, zaten işletim sisteminiz SSD'ye kurulu. Birde kabloları değiştirmeyi deneyin, SSD'deki dar olan kabloyu hddye takın hddekini de SSD'ye takın.titriyor ve ısınmışta
birde bende bundan bunla alakalı bır şey yok deılmı
kablo o kadar uzun değil . Ama cihaz ısınmış ve titriyor çalıştığı anlamına gelmezmıSSD çalışıyor, zaten işletim sisteminiz SSD'ye kurulu. Birde kabloları değiştirmeyi deneyin, SSD'deki dar olan kabloyu hddye takın hddekini de SSD'ye takın.
Evet çalışıyor fakat anakart ile arasındaki bağlantıda bir problem var gibi. SSD'nin kablosunun sağlam olduğu kesin bu yüzden o kabloyu deneyin eğer disk görünürse sorun kablo veya ankartta bağlı olduğu SATA portundadır.kablo o kadar uzun değil . Ama cihaz ısınmış ve titriyor çalıştığı anlamına gelmezmı
ama yetişmiyor?Evet çalışıyor fakat anakart ile arasındaki bağlantıda bir problem var gibi. SSD'nin kablosunun sağlam olduğu kesin bu yüzden o kabloyu deneyin eğer disk görünürse sorun kablo veya ankartta bağlı olduğu SATA portundadır.