FPS sorunları

Pazelity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
oynadığım notebook minimum ayarlarda sea of thieves karşılıyor ancak bu yeterli olmuyor herşeyi en düşüğe çeksemde yinede fps droplar takılmalar alıyorum bunu çözecek sistemimi hızlandırabilecek çözüm yolları var mı neler deneyebilirim

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,554
oynadığım notebook minimum ayarlarda sea of thieves karşılıyor ancak bu yeterli olmuyor herşeyi en düşüğe çeksemde yinede fps droplar takılmalar alıyorum bunu çözecek sistemimi hızlandırabilecek çözüm yolları var mı neler deneyebilirim
Notebook'un tam özellikleri nedir?

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Sistemin yetersiz ise yapacak pek bir şey yok ama sistemin yetiyor yine de fps drop alıyorsan çözümü bulunabilir. Sistemini atar mısın?

Pazelity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sistemin yetersiz ise yapacak pek bir şey yok ama sistemin yetiyor yine de fps drop alıyorsan çözümü bulunabilir. Sistemini atar mısın?
LENOVO IDEAPAD 320 CORE İ5 7200U 2.5GHZ-4GB RAM-1TB HDD-15.6"-920MX 2GB-W10

İkeaköftesi

Asistan
Reaksiyon puanı
116
hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz hocam

İkeaköftesi

Asistan
Reaksiyon puanı
116
hocam pil bölümünden en iyi performansa getirmeyi dendinizmi
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde eğer fps de sürekli inip çıkma varsa vsync i açabilirsiniz monitörünüz destekliyorsa gsync aktif edebilirsiniz hocam

Pazelity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
hocam pil bölümünden en iyi performansa getirmeyi dendinizmi
bildirim ayarları senin dediğin gibi en iyi performansa getirme görüntüleme ayarlarındanda en iyi performans temp klasörü temizleme disk temizleme gibi çözümler denedim

İkeaköftesi

Asistan
Reaksiyon puanı
116
bildirim ayarları senin dediğin gibi en iyi performansa getirme görüntüleme ayarlarındanda en iyi performans temp klasörü temizleme disk temizleme gibi çözümler denedim
hocam nvidia denetim masaındanmı yaptınız yoksa windows un kendi pil bölümündenmi

Pazelity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
hocam nvidia denetim masaındanmı yaptınız yoksa windows un kendi bil bölümündenmi
Dedim ya o tür şeyleri denedim windows nvidia intel

hocam nvidia denetim masaındanmı yaptınız yoksa windows un kendi bil bölümündenmi
hocam nvidia denetim masaındanmı yaptınız yoksa windows un kendi pil bölümündenmi
unlostun fps artırma videosunuda uyguladım en son attığını

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,554
Dedim ya o tür şeyleri denedim windows nvidia intel

unlostun fps artırma videosunuda uyguladım en son attığını
Unlost'un hızlandırma videolarını yapmamanı öneririm.

Reaksiyon puanı
304
Hocam sistem fena değilde ram biraz az gibi mesela gta 5 te de aynı problem vardır ram 4gb ise droplar yaşanır en az bir 4 daha koyman lazım bence... En azından ben öyle yaptım 4gb yetersiz hele ki win 10 kullanıyorsan... şuan 8 gb bile yetersiz diyenler var :)

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,554
Unlost PC'den anlamıyor onun bildiği tek şey oyun oynamak.
Unlost'un dediği herşeyi yaptım. Çok teşekkürler abi artık 60 FPS GTA 5 oynayabiliyorum.
GTA 5:
images (1).jpeg

Eski laptopumda CS:GO oynamak için Unlost'un yaptıklarını yapmıştım yapmaz olaydım.

Pazelity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam sistem iyide ram biraz az gibi mesela gta 5 te de aynı problem vardır ram 4gb ise droplar yaşanır en az bir 4 daha koyman lazım bence... En azından ben öyle yaptım 4gb yetersiz hele ki win 10 kullanıyorsan... şuan 8 gb bile yetersiz diyenler var :)
Sendemi aynı notebook kullanıyorsun

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,554
Gpu 73 derece 80 %
Cpu 75 80 arası derecesi
Fpsmde 9 ile 30 arası seyrediyor ve mesela sea of thieves de test ettim zaten top atıyorum gemiye fpsim 3 e düşüyor
Oyun optimizasyonundan dolayı olabilir mi? En yüksek kaç FPS aldın?

Sendemi aynı notebook kullanıyorsun
Aynı laptop değil ama Unlost'un yaptığı ayarlar oyunun mekaniklerine de zarar veriyor bilgisayarın kendisine de zarar veriyor.

Gpu 73 derece 80 %
Cpu 75 80 arası derecesi
Fpsmde 9 ile 30 arası seyrediyor ve mesela sea of thieves de test ettim zaten top atıyorum gemiye fpsim 3 e düşüyor
GPU sıcaklığı normal ama CPU sıcaklığı yüksek.

Pazelity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Aynı laptop değil ama Unlost'un yaptığı ayarlar oyunun mekaniklerine de zarar veriyor bilgisayarın kendisine de zarar veriyor.
oyun ayarlarımın hepsi en düşük çözünürlük 540p fps sabitleme açık çok uçup kaçmaya çalışmasın diye

GPU sıcaklığı normal ama CPU sıcaklığı yüksek.
notebook soğutucu almayı düşündüm ama pek güvenemedim sonuçta kim bilir o fanlar boşa dönüyoda olabilir

Pazelity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yok hocam ama bendede benzer lenovo var ama 4gb ram ve ssd eklemesi yapılmış hali :)
çok fazla bütçem yok ram ya da ssd tercih etmem gerekiyor ayrıca notebook arkasını açtıracak güvenilir biri tanımıyorum yaşadığım ilçede servisde kabul edermi bilmem uzun sürecek bide işlemler garanti bittiği için