Bios Update (ariyorum)

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ati x1600 pro iceq ekran karti aldim ve pc yi acarken sorun cikartiyor..
dügmeye bastigimda; bazen fanlar ve discler calisiyor ama hic ses gelmiyor,
bazen uzunca bir ses geliyor ama yine acilmiyor(ekran görüntüsü dahil gelmiyor)
bazen normal acilacakmis gibi oluyor ama windows acildiginda ekran kartini tanimiyor..
hic normal acilmiyor mu bu kart? bi 10 denemeden sonra... dolayisi o sorunu gün icinde tekrar yasamamak icinile pc bütün gün acik kaliyor.. :)
denemedigim teknik yöntem kalmadi.. sira bios update e geldi ama bir türlü dogrusunu bulamadim..
anakartimin markasini bilmiyorum ama özellikleri ve bios u $öyle;

478pin P4800 Mhz
Dual DDR 1
2x Sata 1
2x IDE
1x FDD
realtek ac 97 ses karti
Winflash
Ultra ATA Storage Controllers
entegre lan YOK

BIOS Type:Phoenix-AwardBIOS Date:September 1st 2003BIOS ID:09/01/2003-Springdale-G-6A79AD49C-00-NoneBIOS OEM:Intel 865PE/G, -001 - 6.00 PGChipset:Intel 2570 rev 2SuperIO:Winbond 627F/HF rev 7 at port 002EManufacturer:UnknownMotherboard:Springdale-G

Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler.. Tek umut burasi :)

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
anakartın markası ve modelini yazarsan yardımcı olabilirim. yukarıda verdiğin bios ve anakartın chipset modelleri.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ilk aklıma gelen güç kaynağının yetersiz olabileceğidir. "Power Supply" gücü ne kadar?
bildiğim kadarıyla nispeten güçlü ekran kartlarında en az 400watt güç kaynağı gerekiyor

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
cpu-z programı ile anakartın marka ve modelini öğrenebilirsin. ayrıca banada psu dan sorun oluyormus gibi gelior.

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anakartın markası ve modelini yazarsan yardımcı olabilirim. yukarıda verdiğin bios ve anakartın chipset modelleri.

unbenanntjs4.jpg
unbenannt2tx9.jpg

ilk aklıma gelen güç kaynağının yetersiz olabileceğidir. "Power Supply" gücü ne kadar?
bildiğim kadarıyla nispeten güçlü ekran kartlarında en az 400watt güç kaynağı gerekiyor

cpu-z programı ile anakartın marka ve modelini öğrenebilirsin. ayrıca banada psu dan sorun oluyormus gibi gelior.

ekran kartim pek güclü degil en fazla harcayacagi 60 watt olsun..
ama ben birsey daha söyleyeyim.. kasa icinde gelen 420 wattlik güc kaynagiyla arada bir reset atiyordu gidip yeni bir 500wattlik güc kaynagi aldim.. 65 lira kadar fiyati var 500 watt i tabiki vermez ama dandik birsey de degil.. RAM lerim ile ilgili bir sorunumda yok bundan da eminim.. kac defa ramlerimi tarattim ve baska bilgisayarda denedim..
sorun ya ekran kartimin biosunda ya da anakartimin.. az degil neredeyse 6 sene önce yüklenmis.. ekran kartiminki ise 2006.

Ilginiz icin tesekkür ederim.. umarim cözersiniz....

unsalonarici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hocam o kadar bios update yaptım uzmanlaştım
sonra birgün bir yaptım kasa yandı
yanlış kodlamışlar bios'u suç benim değil, o updateden alanlar hep yakmış
uğraşma böyle işlerle, paran olunca yeni bilgisayar al sana içten bir tavsiyem

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Senin anakart DFI gibi duruyor. Çipset ise Intel 865PE/G. Benim arkadaştada seninki gibi bir sorun vardı, anakartının ne olduğunu bulamamıştık EVEREST programı ile bulmuştuk. Onu bir dene istersen.

İnternette araştırma yaptım kasayı aç ve bak

eğer bu ise

http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmp...normal&mode=view&downloadFlag=true&itemId=335
adresinden bios u indirebilirsin.

Everest ile tarattigimda DFI cikti ama anakartin üzerinde de birtek chipset yaziyor.. :)
Dogru olani bulmak icin ugrasiyorum..cünkü olmazsa yeni anakart almak zorunda kalacagim... Benim anakartimin üzerinde entegre ethernet yok maalesef...... Yüklesem bir sorun cikartirmi onu da bilmiyorum..

Hocam o kadar bios update yaptım uzmanlaştım
sonra birgün bir yaptım kasa yandı
yanlış kodlamışlar bios'u suç benim değil, o updateden alanlar hep yakmış
uğraşma böyle işlerle, paran olunca yeni bilgisayar al sana içten bir tavsiyem

Keske yansada yeni alsam.. satsan satilmaz atsan atilmaz.... :)

Tesekkür ederim yardimlariniz icin... :)