Uygun şarap

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
adam konuyu okuyunca kafası bi milyon olacak zaten. nihai kararı kendisine bırakıyorum.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu forumda günde kaç cinayet, kaç tane ensest ,tecavüz vaka konusu açılıyor. Eğer çocuklara açık platformda yasaklanması gereken konu var ise bu konulardan en son konu alkol ile açılan konular olmalıdır.
O konularda annemizle nasıl ensest yaparız, millete nasıl tecavüz ederiz diye mi tartışıyoruz?
Ben kaç defa yazdım cinayet ve tecavüz konularına öldürün bunları diye.

Reaksiyon puanı
10,315
Bir kimsenin ne günahına karışırım, ne içmesine, ne de başka bir zaafına... Ancak, gizli kaldığı sürece... Bu günahı alenileştirmediği sürece... Reklamını yapıp başkalarını da buna teşvik etmediği sürece. Böyle birine hem saygı duyarım, hem sempati. Ve Allahtan ona bu günahından kurtulup Allah'ın sevgili bir kulu olması için dua ederim.

Lakin... Allah'ın kesinlikle haram kıldığı, insanların ocağını, yuvasını yıkan bu tür günahları aleni olarak reklam eden, tavsiye eden biri/ne/lerine diyeceğim şudur: Siz resmen Allah'a savaş ilan ediyorsunuz! Bunu gizli yapanın günahı bir'dir, aleniyete döken, tavsiye eden, yayan birinin günahı ise binlerle dahi ölçülemez.

Buraya bu konuyu açan kişi ve ona tavsiyelerde bulunanlar, size Allah'tan korkun, bu kadar ağır cürüm işlemeyin diye kardeşane, dostane tavsiyede bulunmak istiyorum. O'na savaş ilan eden hiç kimse kazanamadı çünkü, hep kaybettiler. Dünyaları harap oldu, ahiretleriyse zaten ebedi azaptır.

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Bir kimsenin ne günahına karışırım, ne içmesine, ne de başka bir zaafına... Ancak, gizli kaldığı sürece... Bu günahı alenileştirmediği sürece... Reklamını yapıp başkalarını da buna teşvik etmediği sürece. Böyle birine hem saygı duyarım, hem sempati. Ve Allahtan ona bu günahından kurtulup Allah'ın sevgili bir kulu olması için dua ederim.

Lakin... Allah'ın kesinlikle haram kıldığı, insanların ocağını, yuvasını yıkan bu tür günahları aleni olarak reklam eden, tavsiye eden biri/ne/lerine diyeceğim şudur: Siz resmen Allah'a savaş ilan ediyorsunuz! Bunu gizli yapanın günahı bir'dir, aleniyete döken, tavsiye eden, yayan birinin günahı ise binlerle dahi ölçülemez.

Buraya bu konuyu açan kişi ve ona tavsiyelerde bulunanlar, size Allah'tan korkun, bu kadar ağır cürüm işlemeyin diye kardeşane, dostane tavsiyede bulunmak istiyorum. O'na savaş ilan eden hiç kimse kazanamadı çünkü, hep kaybettiler. Dünyaları harap oldu, ahiretleriyse zaten ebedi azaptır.
Çok haklı bir paragraf olmuş siliyorum yazdığım önerileri ...

M

Murat Burç

SDN Okuru
İyi de bugün alkole meraklı bir kişi sosyal medya dahil birçok yerden etkilenebilir buraya gelene kadar. Bugün herhangi bir belgeselde veya filmde bile bira veya şarap tarzı bilindik alkollere çok rahat rastlanılabilir. Sakınca yok bence isteyen istediğini içer. He birisi konuya gelir saçma sapan bir şey yazar daha kötü yola yönlendirir, orası ayrı.
Son kez yorum yazıyorum bu konuya başım ağrıdı iyice.

Birilerinin bok yemesi bizim de bok yiyeceğimiz ve bunu onlar yapıyor zaten biz de yapsak ne çıkar dememizi gerektirmez.

Artık isteyen istediğini anlar. İsteyen istediğini yapar. Herkes özgür.

Bok/Gaita/Dışkı argo değildir. İnsan atığıdır.

Reaksiyon puanı
16,128
hiç içmediysen bir kaybın yok içme alkol yakıt ve dezenfektan olarak kullanılır mantıklısı bu...

Xriyantos

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Şarabın ucuzu güzel olmaz diye düşünüyorum...

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Edrine şarabı iyidir , uygun fiyatlı

IMG_0791-Medium.jpg

Reaksiyon puanı
16,128
ve ciddi ciddi özendirmek reklamı yasak 2019 da gazlı alkolsüz içeceklerin reklamını da yasaklma girişimi olmuştu şimdi yüzde 99 Müslüman olan ülkemizde bu yaptığınız yanlış...

https://www.youtube.com/results?search_query=alkolün+zararları

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Farkındaysanız konuyu açan arkadaş içeceğiz demiş. İçeceğiz. Ben şimdi konuyu silerim istersem, ancak bu arkadaşın alkolü almasına engel olacak mı? Tabi ki olmayacak. Gönlü razı gelmeyen herkes haram ve sağlığa zararı konusunda uyarmakta serbest tabi ki bunu söyleyeme gerek bile yok. Ancak konunun kapatılması saçma olur. Bir şeye yaramayacak çünkü. Alkolü kısıtladıkça, genç arkadaşlar bulduğu ilk açıkta denemek için can atacak. Halbuki bunun yerine çocuk yaştan itibaren düzgün bir eğitim verilse sorun olmayacak zaten.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Arkadaşlar Alkol ile arası iyi olmayan , sevmeyen konuya yazmasın bu kadar basit sonra tartışma çıkıyor işte :)

Hocalar bile gelmiş konuya.. kimseye zarar vermeden iç içkini git evine yat yeter :)

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
495
Arkadaşlar Alkol ile arası iyi olmayan , sevmeyen konuya yazmasın bu kadar basit sonra tartışma çıkıyor işte :)

Hocalar bile gelmiş konuya.. kimseye zarar vermeden iç içkini git evine yat yeter :)
Aynen öyle rahatsız olan yazmasın bu kadar basit millete ne kimin ne içtiğinden adam bi şarap önerisi istemiş niye bu kadar uzamış anlamadım.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Hacı hoca kul hakkı yer,yalan söyler , çalar çırpar ama alkol gördü mü deli olur. Meclisten dışarı...

Mehmedxr

Asistan
Reaksiyon puanı
238
İster iç ister içme kardeşim sadece tavsiye bil bu yazdıklarımı.
Bizim aşağıda bi abi var her zaman içer taşındığondan beri hep alköllüydü içer içer karısını kızını döver emaneti çıkarttırma diye tehdid ederdi sonra abi içmeniş bir gün konuştuk sohbet ettik baya cana yakındı nasıl böyle şeyler yapıyo aklım almadı sonra anladım tabi içki kafayı bozuyor adamın neyse sen sanma içtiğinde böyle kafam güzel ohh falan olacak bi bakmışsın kendjni karakolda belkide bir kazada belkide mezarda
seninde anlattığım insan gibi olman içten bile değil belki daha kötüsüde olabilir ama iyi birşey değil bu neyse başladıysan yakın zamanda bırakırsın inşallah başlamdiysanda hiç bulaşma

Mehmedxr

Asistan
Reaksiyon puanı
238
genelleme yapmayalım bir elin beş parmağın bir değil düzgünleri vardır ...
Hacı hoca pek kalmadı Peygamberimizin (s.a.v) dediği gibi sahte hocalar çoğaldı burda iyiyle kötüyü ayırt etmek lazım yoksa bir grup insandan kötü insanlar çıktı diye o gruba kötü dersek dünyada iyi insan kalmaz...

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,790
İster için ister içmeyin. Bir müslüman gerçekleşmesi muhtemel olan ya da gerçekleşecek günahı işleyecek kişiyi önce eliyle o olmazsa diliyle vazgeçirmeye çalışır o da olmazsa kalbiyle buğz ederek Allaha havale eder. Bak ben öyle hacı hoca sayılmam. Umreye de gittim umreye gitmeden önce içki içtiğim zamanlarda oldu. Hayatta kötü bir şeye bağlılığın alışkanlığın hiç olmayacak iradene sahip çıkabileceksin durulması gereken yerde kendini durdurmayı bileceksin. Bende sigara veya alkol alışkanlığı yok ama nadiren sigara içerim. Bu da beni bağımlı yapmaz. Belki bir gün bir tane içerim 3 ay-1 yıl hiç içmem. 18 yaş altındaysan kanunlardan dolayı içki alamazsın tekelci satsa bile almamalısın.Ha çok istiyorsan sen bilirsin ne alırsan al biz uyarımızı yapalım da.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,852
Arkadaşlar selam , bana uygun fiyatlı şarap önerir misiniz 2 kişiyiz , ilk defa içeceğiz ona göre bir şeyler önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.
Haram şeylerden en iyisi uzak dur. Sonra alışırsan çok zor bırakma ihtimalin var Allah korusun.