Osmanlı padişahları

Size göre En iyi Osmanlı padişahı hangisidr

• Yavuz sultan selim

• Fatih sultan mehmet

• Kanuni sultan süleyman

• 2.Abdülhamid

• 2.Mahmut

• 4.Mehmet

• Yıldırım beyazid

• 2.selim

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Gece baykuşu

Doçent
Reaksiyon puanı
291
Yavuz sultan selim bence o kadar zor engebeli arazi ve askerlerinin itirazına rağmen ve yenilme ihtimaline karşı ve başkentten uzakta ve bizzat sefere gitmesi ve vezirazam olmadan kendi yönetmesi tabii ki diğer padişahlarımızda iyiydi biri istanbul'u fethetmiş biri Avrupa'da korkulan padişah kıyas yapılması nerdeyse imkansız gibi bu arada gözünüzden kaçmış olmalı 2.Selim ile Yavuz Selim aynı onu düzeltebilir misiniz

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Ülkemizde kutuplaşma aşırı fazla malesef :(
Yavuz sultan selim bence o kadar zor engebeli arazi ve askerlerinin itirazına rağmen ve yenilme ihtimaline karşı ve başkentten uzakta ve bizzat sefere gitmesi ve vezirazam olmadan kendi yönetmesi tabii ki diğer padişahlarımızda iyiydi biri istanbul'u fethetmiş biri Avrupa'da korkulan padişah kıyas yapılması nerdeyse imkansız gibi bu arada gözünüzden kaçmış olmalı 2.Selim ile Yavuz Selim aynı onu düzeltebilir misiniz
Biz ne kadar da sevinsek İstanbulun'un fethisinin acısını 1600-1700 yıllarda çok çekeceğiz...

Gece baykuşu

Doçent
Reaksiyon puanı
291
Maalesef tarihçilerimiz taraflı anlatım yapıyor solcu bir tarihçi Abdülhamid'i kötüler sağcı tarihçi Abdülhamid'i över Atatürk'ü kötüler bu da bizde kutuplaşma yapıyor

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Maalesef tarihçilerimiz taraflı anlatım yapıyor solcu bir tarihçi Abdülhamid'i kötüler sağcı tarihçi Abdülhamid'i över Atatürk'ü kötüler bu da bizde kutuplaşma yapıyor
Çok doğru söylüyorsunuz ne yazık ki Osmanlı tarihinin iyi ve kötü yanları da olmuştur.Kusursuz bir insan yoktur...

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Önemli olan hatalardan ders çıkarmak iyi bir tarih eğitimi aldığımız zaman bu sorunu çözeceğimizi inanıyorum
Aynen öyle.Ama günümüz de çoğu kişiler Tarihten bir zevk almıyor.

Ülkemizin kurucusu Atatürkün,
"Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur " sözü geliyor aklımda
sarı mikrofonu duymuşsunuzdur çoğu 2-3. sınıflara giden öğrenciler 29 ekim 1923 kuruluş tarihimizi bilmiyorlar eğitim sistemimiz kötü...

Despott

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim fetih politikalarıyla gönüllere mutlaka kazanmıştır.
Ancak ikisinin de ortak sorunu genç yaşlarda vefat etmeleridir.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim fetih politikalarıyla gönüllere mutlaka kazanmıştır.
birisi 50 diğeri 48 yaşında ölüyor .....
Mesaj otomatik birleştirildi:

yavuzun 1 özelliğini sevmezdim oda babasını sürgüne yollamasıdır

Despott

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Yavuz'un babasını öldürmesinin sebebini babasının aşırı derecede içe kapanık ve ülkeyi yönetemediğinden olduğunu biliyorum, yanlış biliyor da olabilirim ama onun gelmesi osmanlı'nın işine yaramıştır. Sonuç olarak devlet hazinesi en iyi çağlarını yaşamış ama o zamanı ve şartları pek bilemediğimiz için yorum yapmak istemiyorum. Osmanlı'da asıl sorun fetihler bittikten sonra dinle baş başa kalıp ülkeyi din yuvası haline getirip parça parça satmaktır, beni üzen yeri burası.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Yavuz'un babasını öldürmesinin sebebini babasının aşırı derecede içe kapanık ve ülkeyi yönetemediğinden olduğunu biliyorum, yanlış biliyor da olabilirim ama onun gelmesi osmanlı'nın işine yaramıştır. Sonuç olarak devlet hazinesi en iyi çağlarını yaşamış ama o zamanı ve şartları pek bilemediğimiz için yorum yapmak istemiyorum. Osmanlı'da asıl sorun fetihler bittikten sonra dinle baş başa kalıp ülkeyi din yuvası haline getirip parça parça satmaktır, beni üzen yeri burası.
Doğru biliyorsunuz ayrıca limni gibi yerleri alabilyordu ve çok dindar bir kişi olmasıydı yanılmıyorsam cezayirden getiren arapları okuma yazma öğretiyordu çok iyi bir insandır kan savaş gibi şeylerden nefret ederdi işte Allah bu oğlu da tam tersi vahşi ve azgın idi Allah da babasının ahını arkasından bir sıtma çıkararak alıyor canını küçücük bir sıtmadan ölüyor ölümlü dünya her padişahın hataları olmuştur....

Gece baykuşu

Doçent
Reaksiyon puanı
291
Aynen öyle.Ama günümüz de çoğu kişiler Tarihten bir zevk almıyor.

Ülkemizin kurucusu Atatürkün,
"Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur " sözü geliyor aklımda
sarı mikrofonu duymuşsunuzdur çoğu 2-3. sınıflara giden öğrenciler 29 ekim 1923 kuruluş tarihimizi bilmiyorlar eğitim sistemimiz kötü...
Bence zevk almıyor değil önemsemiyor elalemin danimarkalı'sı orhun kitabelerini okuyup incelemiş elalemin fransızı türkolog olmuş biz daha kendi tarihimizi ve yaşadığımız yeri bilmiyoruz en kötüsü fransız ve danimarkalı kişilerin türk tarihini benden daha iyi bilip bilimsel çalışma yapması

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Bence zevk almıyor değil önemsemiyor elalemin danimarkalı'sı orhun kitabelerini okuyup incelemiş elalemin fransızı türkolog olmuş biz daha kendi tarihimizi ve yaşadığımız yeri bilmiyoruz en kötüsü fransız ve danimarkalı kişilerin türk tarihini benden daha iyi bilip bilimsel çalışma yapması
Aynen öyle çok haklısınız umarım her geçen gün sizin gibi bilgili kişiler artar.Ve tarihimiz şahlanır.

abcdefdfhgjas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
751
Yavuz Sultan Selim, Mekke'yi bile fethedmiş zamanında.

Hasan Burus

Sadece bildiğim konular hakkında yazarım.
Reaksiyon puanı
108

Yavuz Sultan Selim I. Selim'dir. Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu da II. Selim'dir. İkisi dede-torun oluyor.
Babasını sürgüne göndermek zorunda. Tahta geçmişken, tahtın en büyük rakibi hatta riskini payitahtta tutamazsın.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Babasını sürgüne göndermek zorunda. Tahta geçmişken, tahtın en büyük rakibi hatta riskini payitahtta tutamazsın.
Yavuza göre en güçlü olan bu devleti yönetebilirdi aklı vardı.

babası bilindiği üzere çok dindar iyi birisiydi kan savaş gibi şeyleri sevmezdi.Çok merhametli bir osmanlı padişahıydı köleleri serbest bırakıp ona bakmıştır ama oğlu öyle değildi tam tersi azgın ve vahşi idi en güçlü yönetebilir zihniyeti vardı babasına çok çektirmiştir yavuz.Allah ta onun hesabını sıtma küçücük bir sıtma vererek canını alıyor o kadar güçlü yavuz küçük bir sıtmadan ölüyor...

Hasan Burus

Reaksiyon puanı
108
Azgın ve vahşi, Anadolu'daki Müslüman köylerini yakıp yıkan Bizans komutanlarına söylebilirsiniz. Ancak Yavuz için bunu söylemeniz mümkün değil. Her insanın karakteri farklıdır. II. Bayezid elde olanlarla yetinir yapıda olabilir. Ancak Yavuz Sultan Selim'in kalıbına dar gelen yapısı olduğu belli oluyor. Yoksa kardeşleriyle mücadele ettikten sonra tahta geçmezdi. Unutulmamalı, tarihimizde çokça övünülen Çaldıran Savaşı Yavuz'un galibiyetidir. Ayrıca Yavuz çıban nedeniyle, sefer yolunda vefat etti.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Azgın ve vahşi, Anadolu'daki Müslüman köylerini yakıp yıkan Bizans komutanlarına söylebilirsiniz. Ancak Yavuz için bunu söylemeniz mümkün değil. Her insanın karakteri farklıdır. II. Bayezid elde olanlarla yetinir yapıda olabilir. Ancak Yavuz Sultan Selim'in kalıbına dar gelen yapısı olduğu belli oluyor. Yoksa kardeşleriyle mücadele ettikten sonra tahta geçmezdi. Unutulmamalı, tarihimizde çokça övünülen Çaldıran Savaşı Yavuz'un galibiyetidir. Ayrıca Yavuz çıban nedeniyle, sefer yolunda vefat etti.
Doğru söylüyorsunuz kaba bir yorum yapsamda babasına kıyasla 2 side çok zıttı biliyorsunuz ki 1000 yıl tam hatırlamıyorum halifelik akrabasını bozmuştur.Ve kendisini halife ilan etmiştir.

Yavuz selim biraz daha güçlü kuvvetli idi babasından ama babasına çok haksızlık yaptı.İşte dediğiniz gibi yanlış hatırlamışım küçücük bir çıbandan ölüyor görüyorsunuz.Ölümlü dünya !

Hasan Burus

Reaksiyon puanı
108
Günümüzde bütün Oğuz Türklerinin atası olarak kabul edilen Mete Han da babasını öldürtmüştü. Tarihimizde böyle mücadeleler çok. Tıpkı diğer milletlerde olduğu gibi. Bu konularda taraflı olarak değil, gerçekçi olarak sorgulama yapmak gerek. Olayların iç yüzünü bilmeden şimdi konuşmak, kolay.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Günümüzde bütün Oğuz Türklerinin atası olarak kabul edilen Mete Han da babasını öldürtmüştü. Tarihimizde böyle mücadeleler çok. Tıpkı diğer milletlerde olduğu gibi. Bu konularda taraflı olarak değil, gerçekçi olarak sorgulama yapmak gerek. Olayların iç yüzünü bilmeden şimdi konuşmak, kolay.
Haklısınız.Sonuçta ülkeyi adam akıllı yönetecek bir kişi lazımdı zaten bilindiği üzere fatih kardeş katlini getiriyor biliyorsunuzdur.
en güçlü olan bu devleti yönetsin diye...
tarihte ne yazık ki acı dolu gururlandırıcı üzücü şeylerde yaşayabiliyor
iyisi ve kötüsü ile sevmek lazım.

Hasan Burus

Reaksiyon puanı
108
Devlet için tek gerçek var. Devletin bekası. 1040'ta kurulan ve bu zamana dek ayakta olan Türk Devletinin benimsediği şiar bu.