İphone kamerasının Samsungtan iyi olması

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Hocam ben video tarafında Samsung en iyisi demedim.Kriter video ise İphone ve diğerleri buna bir itirazım yok.Ama kriter fotoğraf ise S20 ultra ve diğerleri derim.S20 ultra kamerası bana göre profesyonellere hitap ediyor.10x optik zoom,108 MP kamera ki 108 MP ile manzaranın kralını çekerim.Porte tarafında tof kamera sayesinde mükemmel portreler çekebiliyorum.Bi kameradan ne bekliyorsan S20 ultra herşeyi sunuyor.
10x optik zoom yok, 4x optik zoom var s20 ultra da. TOF kamerası gereksiz s20 ve s20 plus ın porte fotoğraflarında hiçbir fark yok(s20 de TOF yok, S20 Plus da var). S20 ultra 108mp modunda güzel fotoğraf çekmiyor. S20 ve S20 Plus ın kamerası S20 ultra dan daha iyi. S20 ve s20 plus da odaklama ve kamera çatlama sorunu yok.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
10x optik zoom yok, 4x optik zoom var s20 ultra da. TOF kamerası gereksiz s20 ve s20 plus ın porte fotoğraflarında hiçbir fark yok(s20 de TOF yok, S20 Plus da var). S20 ultra 108mp modunda güzel fotoğraf çekmiyor. S20 ve S20 Plus ın kamerası S20 ultra dan daha iyi. S20 ve s20 plus da odaklama ve kamera çatlama sorunu yok.
Odaklama sorunu Mayıs güncellemesi ile düzeldi.Bunu YouTube da izledim.Defalarca test ettiler ve odaklamanın iyi olduğunu söylediler.S20 ultra da 4x değil 10x optik 30x hibrit 100x digital zoom var.108 MP ilk çıktığında aman aman değildi bu doğru ama son güncelleme ile gayet iyi.Kamerada çatlama olayı bir modelde olması hepsinde olacağı anlamına gelmiyor.S20 plus veya S20 kamerası bana göre S20 ultra dan daha iyi değil ama bu yorumuna saygı duyuyorum.Ben bugün param olsa S20 ultra yerine S20 alırdım.S20 bana göre bu serideki en kibar cihaz.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Bence Apple'ı ve ürünlerini sevmeyenler şöyle de düşünebilir. Youtube'da ve Instagram'da çok aktif bir şekilde videolar koyuyorlar çok yararlı bilgiler paylaşıyorlar "How to" videoları. Tüm Apple cihazlarında genel sorunları, insanların çok bilemediği sorunları orada öğretiliyor. Ayrıca Apple destek uygulaması var oradan canlı bir şekilde konuşup yazışabiliyorsunuz. Size okumanız gereken makaleleri veriyor bazen. "Today at Apple"da ise bir Apple Store'a gidiyorsunuz oradan ne öğrenmek istiyorsanız boş zamanlarınızda ücretsiz bir şekilde öğrenebiliyorsunuz,yararlanabiliyorsunuz tüm Apple cihazları için geçerli. Şuan videolar koymaya devam ediyorlar evde olduğumuz için. Garantisi varsa ücretsiz bir şekilde telefona bir şey geldiğinde koşulsuz değiştiriyor. Garanti bittiyse belli bir ücret karşılığında yeniliyor. İlk 15 gün herhangi bir cihaz aldığınızda da beğenmediğinizde bile koşulsuz iade edebiliyorsunuz. Ben Apple Watch aldığımda bir sıkıntımdan bahsettim ve eğer 15 gün dolmadıysa şuan iade edebilirsiniz dedi (kutusyla sanırım). Hiç Samsung'un böyle şeyler yapacağını düşünüyor musunuz? Sadece Apple ile ilgili öylesine sevmeyenlere, çamur atanlara dedim alınmayınız.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Bence Apple'ı ve ürünlerini sevmeyenler şöyle de düşünebilir. Youtube'da ve Instagram'da çok aktif bir şekilde videolar koyuyorlar çok yararlı bilgiler paylaşıyorlar "How to" videoları. Tüm Apple cihazlarında genel sorunları, insanların çok bilemediği sorunları orada öğretiliyor. Ayrıca Apple destek uygulaması var oradan canlı bir şekilde konuşup yazışabiliyorsunuz. Size okumanız gereken makaleleri veriyor bazen. "Today at Apple"da ise bir Apple Store'a gidiyorsunuz oradan ne öğrenmek istiyorsanız boş zamanlarınızda ücretsiz bir şekilde öğrenebiliyorsunuz,yararlanabiliyorsunuz tüm Apple cihazları için geçerli. Şuan videolar koymaya devam ediyorlar evde olduğumuz için. Garantisi varsa ücretsiz bir şekilde telefona bir şey geldiğinde koşulsuz değiştiriyor. Garanti bittiyse belli bir ücret karşılığında yeniliyor. İlk 15 gün herhangi bir cihaz aldığınızda da beğenmediğinizde bile koşulsuz iade edebiliyorsunuz. Ben Apple Watch aldığımda bir sıkıntımdan bahsettim ve eğer 15 gün dolmadıysa şuan iade edebilirsiniz dedi (kutusyla sanırım). Hiç Samsung'un böyle şeyler yapacağını düşünüyor musunuz?
Konuyu başka taraflara çekmeyin.Ben bu konuda Apple cihazları alınmaz diye bir iddaa da bulunmadım.Ben İphone kamerada fotoğraf tarafında en iyisi değil dedim.Fotoğraf tarafında benim favorim S20 ultra.S20 ultra fotoğraf tarafında en iyisi demek İphone u kötü veya kalitesiz yapmaz.Bu forumda defalarca İphone önerisi yaptım.Bundan sonra da yapacağım.Benim kızdığım nokta bu forumda bazı insanlar Apple'ın avukatlığını yapıyor ve bu benim hoşuma gitmiyor.Burası forum burda amaç insanlara doğru bilgiyi sunmaktır.Maalesef bunu hala düşünemeyen insanlar var.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Odaklama sorunu Mayıs güncellemesi ile düzeldi.Bunu YouTube da izledim.Defalarca test ettiler ve odaklamanın iyi olduğunu söylediler.S20 ultra da 4x değil 10x optik 30x hibrit 100x digital zoom var.108 MP ilk çıktığında aman aman değildi bu doğru ama son güncelleme ile gayet iyi.Kamerada çatlama olayı bir modelde olması hepsinde olacağı anlamına gelmiyor.S20 plus veya S20 kamerası bana göre S20 ultra dan daha iyi değil ama bu yorumuna saygı duyuyorum.Ben bugün param olsa S20 ultra yerine S20 alırdım.S20 bana göre bu serideki en kibar cihaz.
10x optik yok. 4x optik 10x hybrit ve 30x-100x digital zoom var. P40 Pro Plus da 10x optik zoom var. S20 Ultra hayal kırıklığı bence. S20 ultra nın exynos 990 sorunları(s20 serisinin en büyük sorunu bu ve s10 exynos 9820 den bile daha fazla ısınıp, daha kötü performans veriyor), kamera odaklama sorunları, kamera çatlama sorunları ve yeşil ekran sorunları var. S10 dan S20 ultra ya geçen arkadaşım var ve s20 ultra dan memnun değildi.fotoğraflarda ve videolarda odaklama sorunu vardı ve s10 düşük ışık dışında daha iyi fotoğraflar çekiyormuş s20 ultra dan. 1 hafta olmadan cihazı iade etti ve tekrardan s10 aldı.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
10x optik yok. 4x optik 10x hybrit ve 30x-100x digital zoom var. P40 Pro Plus da 10x optik zoom var. S20 Ultra hayal kırıklığı bence. S20 ultra nın exynos 990 sorunları(s20 serisinin en büyük sorunu bu ve s10 exynos 9820 den bile daha fazla ısınıp, daha kötü performans veriyor), kamera odaklama sorunları, kamera çatlama sorunları ve yeşil ekran sorunları var. S10 dan S20 ultra ya geçen arkadaşım var ve s20 ultra dan memnun değildi.fotoğraflarda ve videolarda odaklama sorunu vardı ve s10 düşük ışık dışında daha iyi fotoğraflar çekiyormuş s20 ultra dan. 1 hafta olmadan cihazı iade etti ve tekrardan s10 aldı.
DonanımHaber forumda S20 lerden memnun olan insanlarda var.Bir,iki kişinin memnun olmaması cihazı kalitesiz yapmaz.Youtube da yüzlerce test var özellikle güncel olanlara baktım ve baktığım testlerde S20 ultra nın gayet iyi olduğunu gördüm.Arkadaşın odaklamadan şikayetçi ise son sürüme güncellesin.Exynos 990 işlemcisi 865 in performans olarak gerisinde ama günlük kullanımda eğer maksimum ayarlarda Pugb oynamıyorsan o farkı anlaman mümkün değil.S20 ultra madem hayalkırıklığı Samsung niye bu cihazları toplamıyor? Birşeyi yorumlarken birkac kişinin yorumuna takılmamak lazım.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
DonanımHaber forumda S20 lerden memnun olan insanlarda var.Bir,iki kişinin memnun olmaması cihazı kalitesiz yapmaz.Youtube da yüzlerce test var özellikle güncel olanlara baktım ve baktığım testlerde S20 ultra nın gayet iyi olduğunu gördüm.Exynos 990 işlemcisi 865 in performans olarak gerisinde ama günlük kullanımda eğer maksimum ayarlarda Pugb oynamıyorsan o farkı anlaman mümkün değil.S20 ultra madem hayalkırıklığı Samsung niye bu cihazları toplanıyor? Birşeyi yorumlarken birkac kişinin yorumuna takılmamak lazım.
Reddit te de memnun olmayan çok insan var. Memnun olan çok az kişi var ve memnun olanlar Snapdragon 865 versiyonu s20 ultra kullanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü Samsungun her eksisini söylüyor canınız sıkılıyor herhalde.
Aynen ?

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
DonanımHaber forumda S20 lerden memnun olan insanlarda var.Bir,iki kişinin memnun olmaması cihazı kalitesiz yapmaz.Youtube da yüzlerce test var özellikle güncel olanlara baktım ve baktığım testlerde S20 ultra nın gayet iyi olduğunu gördüm.Arkadaşın odaklamadan şikayetçi ise son sürüme güncellesin.Exynos 990 işlemcisi 865 in performans olarak gerisinde ama günlük kullanımda eğer maksimum ayarlarda Pugb oynamıyorsan o farkı anlaman mümkün değil.S20 ultra madem hayalkırıklığı Samsung niye bu cihazları toplamıyor? Birşeyi yorumlarken birkac kişinin yorumuna takılmamak lazım.
Mümkün. 990’in verimliliği,865’ten daha kötü. Asıl sorun ise bu farkın besbelli olması.

865 kullanan s20 serisi,990 kullanan s20 serisinden çok daha iyi bir batarya ömrü sağlıyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Çünkü Samsungun her eksisini söylüyor canınız sıkılıyor herhalde.
Niye canım sıkılsın.Samsungun kusursuz olduğunu hiçbir zaman iddaa etmedim.Samsungun eksiklerini biliyorum.O söylemiş,söylememiş umrumda değil.Ben S20 ultra yı beğendim.Bu benim düşüncem.S20 ultra kamerada fotoğraf tarafında en iyisi demem İphone u kalitesiz yapmıyor.Bu forumda defalarca İphone öneriside yaptım.Bundan sonrada önereceğim.Bence siz Apple'ın avukatlığını yapmaktan vazgeçmenizi tavsiye ederim.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Mümkün. 990’in verimliliği,865’ten daha kötü. Asıl sorun ise bu farkın besbelli olması.

865 kullanan s20 serisi,990 kullanan s20 serisinden çok daha iyi bir batarya ömrü sağlıyor.
Aynen. Bu sene snapdragon ile exynos arasındaki fark daha da açıldı. Sd865, exynos 990 lı cihazdan daha iyi fotoğraflar çekebiliyormuş.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299

865 li S20 ler daha iyi bu doğru ama exynos lu olanda sağlam ayar çekersen günü çıkarır.Bataryada çok beklentisi olan Huawei yada Apple cihazı almalı.

Aynen. Bu sene snapdragon ile exynos arasındaki fark daha da açıldı. Sd865, exynos 990 lı cihazdan daha iyi fotoğraflar çekebiliyormuş.
Olabilir.Konuyu dağıtmayın.Burda fotoğraf kalitesini konuşuyoruz yok şu işlemci ile geldi yok şöyle Bataryası var.Tamam güzel kardeşim sen İphone 11 Pro Max kullan benim itirazım yok.Güncelleme ile cihazda saçma sapan hatalar olunca da derdini Marko paşa ya anlatırsın.???

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
865 li S20 ler daha iyi bu doğru ama exynos lu olanda sağlam ayar çekersen günü çıkarır.Bataryada çok beklentisi olan Huawei yada Apple cihazı almalı.
Yani evet. Amoled’in avantajını kullanırsan çok daha iyi batarya ömrü sağlar ama yinede 865 çok daha avantajlı(diğer konuları da ele alırsak) Samsung cidden Avrupa kısmına daha kötü cihazlar veriyor :(

Bataryada çok beklentisi olan birisi Samsung da düşünmeli diye düşünüyorum çünkü Samsung da çok iyi batarya ömrüne sahip amiral gemisi cihazlar sunuyor. Asıl sorun,990 işlemcisinin bir hayallırıklığı olması.(diğer exynoslardan daha kötü olmuş diyebilirim) yoksa batarya ömürleri çok iyi.

Huawei ve Apple bataryada çok iyi evet ama yeni model Huawei’ler Google servisleri barındırmıyor ve sadece Apple’ın yeni modelleri çok iyi batarya ömrüne sahip(11 serisi). Diğer modellerin batarya ömürleri ya eh işte,ya da kötü bir seviyede. Birde tüketici,diğer faktörleri de ele alabilir(kamera,performans vb)

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

Olabilir.Konuyu dağıtmayın.Burda fotoğraf kalitesini konuşuyoruz yok şu işlemci ile geldi yok şöyle Bataryası var.Tamam güzel kardeşim sen İphone 11 Pro Max kullan benim itirazım yok.Güncelleme ile cihazda saçma sapan hatalar olunca da derdini Marko paşa ya anlatırsın.???
Konuyu dağıtan sizsiniz yukarda sd865 ile exynos 990 dan günlük hayatta hiçbir farkı yok yazmışsınız. Samsung un üst seviye cihazlarını beğeniyorum ve Galaxy S10 kullanıyorum ve çok memnunum. Hiçbir markanın fanboyu değilim .Önceki sayfada iPhone 11 ekran kasa oranı düşük ve tuğla gibi çok ağır ve kalın cihaz yazmışsınız. S20 Ultra 6.9 inç, ağırlığı 220gr iken iPhone 11 6.1 inç, ağırlığı 190gr.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Yani evet. Amoled’in avantajını kullanırsan çok daha iyi batarya ömrü sağlar ama yinede 865 çok daha avantajlı(diğer konuları da ele alırsak) Samsung cidden Avrupa kısmına daha kötü cihazlar veriyor :(

Bataryada çok beklentisi olan birisi Samsung da düşünmeli diye düşünüyorum çünkü Samsung da çok iyi batarya ömrüne sahip amiral gemisi cihazlar sunuyor. Asıl sorun,990 işlemcisinin bir hayallırıklığı olması.(diğer exynoslardan daha kötü olmuş diyebilirim) yoksa batarya ömürleri çok iyi.

Huawei ve Apple bataryada çok iyi evet ama yeni model Huawei’ler Google servisleri barındırmıyor ve sadece Apple’ın yeni modelleri çok iyi batarya ömrüne sahip(11 serisi). Diğer modellerin batarya ömürleri ya eh işte,ya da kötü bir seviyede.
Güzel kardeşim insanlara şunu anlatamıyorum.Ben kamerada fotoğraf tarafında S20 ultra nın en iyisi olduğunu düşünüyorum.Ben manzara fotoğrafları çekmeyi seven bir insanım.S20 ultra 108 MP ile mükemmel manzara fotoğrafları çekebiliyor.Benim için fotoğraf tarafında zoom önemli.S20 ultra Burda'da en iyisini sunuyor.Hdr tarafında 12 mp ile çekilen fotoğraflar bana göre mükemmel.Ben S20 ultra nın kamerasını özellikle fotoğrafçılık bilgisi olanlar için en iyi tercih olduğunu iddaa ediyorum.Bu demek değil ki İphone kötü fotoğraf çekiyor.İphone kamerasının da fotoğraf kalitesi iyi.Burda cihaz karşılaştırması yapmadım.Video da,batarya da mükemmel performans isteyen,sosyal medyada video larda kalite kaybı istemeyen bir insan zaten İphone almalı.

Reaksiyon puanı
8,191
Niye canım sıkılsın.Samsungun kusursuz olduğunu hiçbir zaman iddaa etmedim.Samsungun eksiklerini biliyorum.O söylemiş,söylememiş umrumda değil.Ben S20 ultra yı beğendim.Bu benim düşüncem.S20 ultra kamerada fotoğraf tarafında en iyisi demem İphone u kalitesiz yapmıyor.Bu forumda defalarca İphone öneriside yaptım.Bundan sonrada önereceğim.Bence siz Apple'ın avukatlığını yapmaktan vazgeçmenizi tavsiye ederim.
Ben Apple avukatıysam siz Samsungda üst düzey bir çalışan olmalısınız bu kadar övdüğünüze göre.

Güzel kardeşim insanlara şunu anlatamıyorum.Ben kamerada fotoğraf tarafında S20 ultra nın en iyisi olduğunu düşünüyorum.Ben manzara fotoğrafları çekmeyi seven bir insanım.S20 ultra 108 MP ile mükemmel manzara fotoğrafları çekebiliyor.Benim için fotoğraf tarafında zoom önemli.S20 ultra Burda'da en iyisini sunuyor.Hdr tarafında 12 mp ile çekilen fotoğraflar bana göre mükemmel.Ben S20 ultra nın kamerasını özellikle fotoğrafçılık bilgisi olanlar için en iyi tercih olduğunu iddaa ediyorum.Bu demek değil ki İphone kötü fotoğraf çekiyor.İphone kamerasının da fotoğraf kalitesi iyi.Burda cihaz karşılaştırması yapmadım.Video da,batarya da mükemmel performans isteyen,sosyal medyada video larda kalite kaybı istemeyen bir insan zaten İphone almalı.
Bak düşünüyorum diyorsun. Konudaki herkes elinde video veya başka verilerle öyle olmadığını söylüyor sen inatla hayır ben böyle düşünüyorum doğrusu bu diyorsun.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Konuyu dağıtan sizsiniz yukarda sd865 ile exynos 990 dan günlük hayatta hiçbir farkı yok yazmışsınız. Samsung un üst seviye cihazlarını beğeniyorum ve Galaxy S10 kullanıyorum ve çok memnunum. Hiçbir markanın fanboyu değilim .Önceki sayfada iPhone 11 ekran kasa oranı düşük ve tuğla gibi çok ağır ve kalın cihaz yazmışsınız. S20 Ultra 6.9 inç, ağırlığı 220gr iken iPhone 11 6.1 inç, ağırlığı 190gr.
Peki S20 ultra da İphone 11 deki gibi çerçeve varmı? Cihazı elinize aldığınızda 6,9 inç olduğunu anlıyormusunuz? Peki ağırlığı geçtim yıl olmuş 2020 sen 7300 lira vereceksin karşılığında HD çözünürlüğe,leş ips ekrana sahip bir cihaz alacaksın.Bu sana mantıklı geliyor mu? HD çözünürlük mü kaldı? Bugün android tarafında 1000-1500 liralık cihazlarda bu çözünürlük var.İşlemci konusunda gündelik kullanımda eğer yüksek grafikli oyunları oynamıyorsan aradaki farkı batarya dışında anlayamazsın.S20 ultra ya hayal kırıklığı diyorsun asıl hayal kırıklığı xr ile 11 gibi cihazlardır.Apple İphone 12 lerde hepsinde oled ekran kullanacak.Bu forumda sen dahil herkese soruyorum Apple niye xr ile 11 de amoled ekran kullanmadı? buyur cevapla.??????????

Reaksiyon puanı
8,191
Peki S20 ultra da İphone 11 deki gibi çerçeve varmı? Cihazı elinize aldığınızda 6,9 inç olduğunu anlıyormusunuz? Peki ağırlığı geçtim yıl olmuş 2020 sen 7300 lira vereceksin karşılığında HD çözünürlüğe,leş ips ekrana sahip bir cihaz alacaksın.Bu sana mantıklı geliyor mu? HD çözünürlük mü kaldı? Bugün android tarafında 1000-1500 liralık cihazlarda bu çözünürlük var.İşlemci konusunda gündelik kullanımda eğer yüksek grafikli oyunları oynamıyorsan aradaki farkı batarya dışında anlayamazsın.S20 ultra ya hayal kırıklığı diyorsun asıl hayal kırıklığı xr ile 11 gibi cihazlardır.Apple İphone 12 lerde hepsinde oled ekran kullanacak.Bu forumda sen dahil herkese soruyorum Apple niye xr ile 11 de amoled ekran kullanmadı? buyur cevapla.??????????
Oley konuyu yine ekrana çekti gülme vakti ;) :cool::D:p

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Ben Apple avukatıysam siz Samsungda üst düzey bir çalışan olmalısınız bu kadar övdüğünüze göre.

Bak düşünüyorum diyorsun. Konudaki herkes elinde video veya başka verilerle öyle olmadığını söylüyor sen inatla hayır ben böyle düşünüyorum doğrusu bu diyorsun.
Elinde video ve veri atanlar 2,5-3 ay önceki eski videoları atıyor.S20 ultra kamerası ilk çıktığında bazı noktalarda eksikler vardı.Son güncelleme ile kameranın performansı şu anda çok iyi.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
S20 Ultra asıl tuğla gibi cihaz. Ağırlığı, kalınlığı ve kamera çıkıntısı tuğla gibi duruyor. Ben s20 ultra nın ekran kasa oranına kötü demedim hatta ekran kasa oranı en yüksek cihazlardan biri ama çok kalın ve çok ağır. Xr ve 11 inEkran kasa oranı ve ips ekran abartıldığı kadar kötü değil ama rakiplerine göre iyi değil. Ekran çok önemli değilse iPhone 11 çok güzel bir cihaz. Ama ben ekrana önem verdiğim için iPhone XS veya bütçemi artırıp iPhone 11 Pro alırdım. Batarya dışında da anlaşılıyor s20 ultra nın exynos versiyonu sd den daha kötü fotoğraf ve video çekiyor. S20 ultra exynos sadece video izlerken bile ısınıyormuş. Geçen sene bu kadar fark yoktu. Sadece performans ve pil olarak biraz fark vardı. Sd865 li normal s20 olsaydı s10 dan bile geçerdim. Normal s20 ve s20 plus incelik,hafiflik ve kamera olarak s20 ultra dan daha iyi.

Oley konuyu yine ekrana çekti gülme vakti ;) :cool::D:p
? ? ? ? ????

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Önceki kısmı okumadığım için neden anlatamadığını bilmiyorum. Bana yazdığın gibi S20 Ultra’nın sana çok uyumlu olduğunu,bundan dolayı da sana göre en uygun cihaz olduğunu direk anlatırsan çok sorun çıkacağını sanmıyorum.

Eğer xr ve 11’de OLED kullansaydı XS ve 11 Pro serisiyle olan fark çok az olurdu. Düşük fiyatlı olan iphone’u diğerlerinden daha kötü yapacak birşey lazımdı. O da ekran olmuş.

Birde apple onlara da OLED taktırsaydı çok büyük ihtimalle fiyatı yükseltirdi. Kıvrımlı OLEDler hala ucuz değil. Apple da (bence) fiyatı sabit tutup kar payını azaltacağına fiyatı yükseltirdi.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Önceki kısmı okumadığım için neden anlatamadığını bilmiyorum. Bana yazdığın gibi S20 Ultra’nın sana çok uyumlu olduğunu,bundan dolayı da sana göre en uygun cihaz olduğunu direk anlatırsan çok sorun çıkacağını sanmıyorum.

Eğer xr ve 11’de OLED kullansaydı XS ve 11 Pro serisiyle olan fark çok az olurdu. Düşük fiyatlı olan iphone’u diğerlerinden daha kötü yapacak birşey lazımdı. O da ekran olmuş.

Birde apple onlara da OLED taktırsaydı çok büyük ihtimalle fiyatı yükseltirdi. Kıvrımlı OLEDler hala ucuz değil. Apple da (bence) fiyatı sabit tutup kar payını azaltacağına fiyatı yükseltirdi.
Tamam işte söylemişsin fiyatı ucuz olsun diye. Başka açıklaması yok herkes de bunu biliyor o yüzden olduğunu. Hiç kimse de anlamaz ayrıca HD ekranı veya LCD mi Oled mi olduğunu. Çoğu kişiye sorsan LCD ile Oled arasındaki farkı açıklayamaz.

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
Buna bir türlü anlam veremiyorum psikolojik midir nedir bilmiyorum. Fakat s20 ve 11 max ı karşılaştırdığımda 11 max bana daha iyi geliyor. Çok fazla teknik bilgim yok fakat bunun nedeni var mıdır? Yoksa ben tamamen saçmalıyor muyum ?
benim gözümde pro max sarı çekiyor iphone 11 ise daha iyi çekiyor yani iphone 11 in kamerası daha iyi bana göre ama o ekran olmamış be abi

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Tamam işte söylemişsin fiyatı ucuz olsun diye. Başka açıklaması yok herkes de bunu biliyor o yüzden olduğunu. Hiç kimse de anlamaz ayrıca HD ekranı veya LCD mi Oled mi olduğunu. Çoğu kişiye sorsan LCD ile Oled arasındaki farkı açıklayamaz.
LCD oled arasında fark var. Renk, kontrast, parlaklık olarak oled çok daha iyi ve siyahları daha da siyah gösteriyor oled. Ama 11 in ekranı kötü bir ekran değil.

benim gözümde pro max sarı çekiyor iphone 11 ise daha iyi çekiyor yani iphone 11 in kamerası daha iyi bana göre ama o ekran olmamış be abi
11 ve 11 pro serisinin kamerası aynı.

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
LCD oled arasında fark var. Renk, kontrast, parlaklık olarak oled çok daha iyi ve siyahları daha da siyah gösteriyor oled. Ama 11 in ekranı kötü bir ekran değil.

11 ve 11 pro serisinin kamerası aynı.
ama pro max sarı çekiyor gibime geliyor ve hakketen öyle çekiyor fotoğraf konusunda çok takıntılı olan birisine sorduğumda ve gösterdiğimde 11 daha iyi çekiyor demişti

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Biliyorum arasındaki farkı daha siyah olmasının sebebi Oled'de ekranda siyah olan yerleri kapatması o bölgei çalıştırmaması LCD'de siyah renk vermeye çalıştığı için gerçek bir siyah olmuyor ve bu bataryayı etkileyebiliyor. Onu söylemiyorum birçok insan bu farkı anlamaz demek istiyorum. Ben çok fark göremedim açıkçası veya hiç dikkat etmedim. Ölümcül bir fark değil bence de.

Reaksiyon puanı
6,371
Biliyorum arasındaki farkı daha siyah olmasının sebebi Oled'de ekranda siyah olan yerleri kapatması o bölgei çalıştırmaması LCD'de siyah renk vermeye çalıştığı için gerçek bir siyah olmuyor ve bu bataryayı etkileyebiliyor. Onu söylemiyorum birçok insan bu farkı anlamaz demek istiyorum. Ben çok fark göremedim açıkçası veya hiç dikkat etmedim. Ölümcül bir fark değil bence de.
Önce 1 yıl lcd ekranlı bir cihaz kullanın, sonra oled panele sahip bir cihaz kullanın farkı çok net anlarsınız, fark çok belli oluyor.