İphone kamerasının Samsungtan iyi olması

utkuturemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Buna bir türlü anlam veremiyorum psikolojik midir nedir bilmiyorum. Fakat s20 ve 11 max ı karşılaştırdığımda 11 max bana daha iyi geliyor. Çok fazla teknik bilgim yok fakat bunun nedeni var mıdır? Yoksa ben tamamen saçmalıyor muyum ?

utkuturemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Kişiden kişiye değişir ama genelde iPhone kameraları rakiplerinden daha üstün oluyor.
Özelliklerine baktığım zaman samsungta daha fazla özellik oluyor ama iphone daha net daha canlı oluyor bunun sebebini bulamıyorum bir türlü

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Buna bir türlü anlam veremiyorum psikolojik midir nedir bilmiyorum. Fakat s20 ve 11 max ı karşılaştırdığımda 11 max bana daha iyi geliyor. Çok fazla teknik bilgim yok fakat bunun nedeni var mıdır? Yoksa ben tamamen saçmalıyor muyum ?

Bazı donanımsal farklar da var fakat İphone asıl kamera yazılımı ile öne geçiyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Öyle bir şey yok.Yanlış düşünüyorsun.İphone ların kamerada fotoğraf tarafında tek avantajı biraz daha gerçeğe yakın renkleri sunması.Kalite,hdr,porte,zoom,ultra geniş açı bu saydığım unsurların hepsinde S20 kesinlikle daha iyi.Youtube da bir sürü test var.S20 bu testlerde bariz üstün.

utkuturemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Öyle bir şey yok.Yanlış düşünüyorsun.İphone ların kamerada fotoğraf tarafında tek avantajı biraz daha gerçeğe yakın renkleri sunması.Kalite,hdr,porte,zoom,ultra geniş açı bu saydığım unsurların hepsinde S20 kesinlikle daha iyi.Youtube da bir sürü test var.S20 bu testlerde bariz üstün.
Verdiğim örnek en uç örnek s20 şuan piyasanın en iyi telefonu daha alt modellerde bu fark daha iyi gözüküyor

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Özelliklerine baktığım zaman samsungta daha fazla özellik oluyor ama iphone daha net daha canlı oluyor bunun sebebini bulamıyorum bir türlü
iPhone daha net değil.İnsanlar şunu hep karıştırıyor.Renklerin doğru olması başka bir şey, renklerin canlı olması başka bir şey.İphone kameraları gerçeğe yakın renkler sunar.Ama renkleri canlı verende Samsungdur.İkisini karıştırmamak lazım.

Reaksiyon puanı
8,191
Samsung , Xiaomi gibi MP dayayıp alın size kamera demiyor. Apple yazılım ekibi gerçekten çok iyi çalışıyor ve kamera o yüzden başarılı. Samsung ise Apple'a kıyasla pastel boya gibi renkleri gösterdiği için Apple telefonların çektiği resimler daha gerçekçi oluyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Samsung , Xiaomi gibi MP dayayıp alın size kamera demiyor. Apple yazılım ekibi gerçekten çok iyi çalışıyor ve kamera o yüzden başarılı. Samsung ise Apple'a kıyasla pastel boya gibi renkleri gösterdiği için Apple telefonların çektiği resimler daha gerçekçi oluyor.
Apple daha gerçekçi ama daha soluk renkler sunuyor.Geçen forumda biri İphone 11 le bir gece fotoğrafı paylaştı.O fotoğrafa iyi bak İphone kamerasının ters ışıkta saçmaladıgını gör sonra yorumunu yap.İphone kameraları fotoğraf tarafında hiçbir zaman en iyisi olmadı Apple sınırlı teknoloji koyduğu sürece de en iyisi olmayacak.???

Reaksiyon puanı
8,191
Apple daha gerçekçi ama daha soluk renkler sunuyor.Geçen forumda biri İphone 11 le bir gece fotoğrafı paylaştı.O fotoğrafa iyi bak İphone kamerasının ters ışıkta saçmaladıgını gör sonra yorumunu yap.İphone kameraları fotoğraf tarafında hiçbir zaman en iyisi olmadı Apple sınırlı teknoloji koyduğu sürece de en iyisi olmayacak.???
Facebook'da Apple gruplarına da Samsung gruplarına da üyeyim. Sürekli telefonlardan çekilen fotoğrafları görüyorum ve 11 serisi gece çekiminde muazzam işler çıkartıyor. Tamam istisnalar olabiliyor kötü çektiği zamanlar ancak çoğu zaman başarılı. Eğer sen pastel boyayı çok seviyorsan Samsung tabiki senin için en iyi kameraya sahip cihaz olur.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Arkadaş biraz fanboy takılmayın siz

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Önemli olan megabayt değil artık anlamalısınız. Önemli olan şey Apple'ın yapay zekası Samsung'dan çok çok iyi olması. Bakın Xr'da ikinci kamera olmamasına rağmen iPhone x gibi portre çekebiliyor çünkü XR'ın bionic işlemcisi ondan kat kat iyi. Kısacası SAMSUNG VE DİĞER MARKALAR İNSANLARIN BİLMEDİĞİNİ BİLİYORLAR VE GÖZ BOYUYORLAR yok benim 108 mb kameram var 5 kameram var... ÖNEMLİ OLAN YAPAY ZEKA.

Reaksiyon puanı
8,191
Arkadaş biraz fanboy takılmayın siz
Fanboy mu? Ben çoğu zaman Samsung öneriyorum zaten. Eren koyu bir Samsung fanboyu olduğu için onun anlayacağı dilden yazıyorum. Hemen tartışma başlayınca Fanboy yapıştırıp konuyu haklı şekilde kapatmayın lütfen. Forumların amacı bu hakarete kaçmadan tartışma yapmak.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Fanboy mu? Ben çoğu zaman Samsung öneriyorum zaten. Eren koyu bir Samsung fanboyu olduğu için onun anlayacağı dilden yazıyorum. Hemen tartışma başlayınca Fanboy yapıştırıp konuyu haklı şekilde kapatmayın lütfen. Forumların amacı bu hakarete kaçmadan tartışma yapmak.
Ben erene dedim zaten

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
İyi mi valla daha dün test ettik samsung ile iphone kamerasını gece samsungun kamerası fark atıyor.. gece çekimin de samsung çok üstün iphone'den.

Gündüz ise gözle ayıramayacak kadar fark yok , iphone biraz daha renkleri canlı .

Ama gece çok daha üstün samsung.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Facebook'da Apple gruplarına da Samsung gruplarına da üyeyim. Sürekli telefonlardan çekilen fotoğrafları görüyorum ve 11 serisi gece çekiminde muazzam işler çıkartıyor. Tamam istisnalar olabiliyor kötü çektiği zamanlar ancak çoğu zaman başarılı. Eğer sen pastel boyayı çok seviyorsan Samsung tabiki senin için en iyi kameraya sahip cihaz olur.
Güzel kardeşim kamera sadece renk doğruluğundan ibaret değil.S20 ailesi geçmişte S8 lerde yada S9 lardaki gibi renklerde aşırı oynayan bir kameraya sahip değil.Renk doğruluğu konusunda İphone daha iyi ama S20 lerdeki renk doğruluğu bence fena değil.Renk doğruluğu dışında hdr,zoom,portre,ultra geniş açı bunlarda önemli.Zoom konusunda zaten S20 ultra rakipsiz.Ultra geniş açı da S20 ultra hepsinden iyi,hdr tarafında 12 mp le çekilen fotoğraflar da yine S20 ultra daha iyi,portre de S20 ultra tof kamera sayesinde daha iyi.İphone kamerasının renk doğruluğu dışında üstün olduğu bir nokta yok nasıl daha iyi olabiliyor? Bide renk doğruluğu diyorsun bende renk doğruluğu takıntısı varsa S20 ultra ile fotoğraf çekerken yapay zeka yı kapatırım,ekran panelini doğal yaparım yine olmuyorsa Pro modda pozlama yaparak gerçekçi fotoğraflar çekerim.??

Reaksiyon puanı
6,371
En önemlisi yazılım. Iphone cihazlar yazılımları nedeni ile genelde daha iyi foto ve video çekiyorlar. Ama gece fotoğraflarında Huawei hepsinden önde bunu kabul etmek lazım. Özellikle de p 40 pro' 11 pro max'ten de S20 ultra'dan da gece daha iyi foto çekiyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Doğruları yazmak ne zamandan beri fanboyluk oldu? Asıl fanboy Kamerasında Pro mod olmayan,ters ışıkta saçmalayan,renk doğruluğu dışında hiçbir konuda üstün olmayan İphone 11 Pro Max kamerasının S20 den daha iyi olduğunu iddaa eden sizlersiniz.??

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Önemli olan megabayt değil artık anlamalısınız. Önemli olan şey Apple'ın yapay zekası Samsung'dan çok çok iyi olması. Bakın Xr'da ikinci kamera olmamasına rağmen iPhone x gibi portre çekebiliyor çünkü XR'ın bionic işlemcisi ondan kat kat iyi. Kısacası SAMSUNG VE DİĞER MARKALAR İNSANLARIN BİLMEDİĞİNİ BİLİYORLAR VE GÖZ BOYUYORLAR yok benim 108 mb kameram var 5 kameram var... ÖNEMLİ OLAN YAPAY ZEKA.
Benim yazdığımı okursanız anlarsınız. Apple bu konuyu sade ve öz yapıyor. Zaten çoğu kişi bu yüzden seviyor Samsung gibi hurra yılda 6-8 telefon çıkarmıyor özellikleri abartmıyor. Apple ise herkes onu tercih ettiği için cool bir şekilde izliyor :cool::tearsofjoy:

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Açık ve net bence:

Gece çekimlerinde Huawei
Genel toplamda Apple

İphonedo'nun da bu konu hakkında bir karşılaştırma videosu vardı, isteyen bakar. Özellikle S10-S20 serilerinde video içinde lensler arası geçiş yaparken frame atlama gibi bir olay yaşanıyor. Stabil bir video performansı vermedikten sonra pro mod çok da önemli değil.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Akıllı telefonlardaki kamera başarısının en önemli noktalarından biri kamera yazılımı. Çünkü bunlar profesyonel mekinalardaki gibi bir lens donanımına sahip olmadıkları için bu eksikliği yazılım ile gideriyorlar. Tabiki sony firması akıllı telefonlar için çok iyi lens'ler üretiyor. Buradaki en büyük fark yıllardır apple'ı kamera yazılımındaki başarısından kaynaklanıyor. Çünkü çoğu kez android platformunda en iyi lensi kullanan cihazların apple'dan daha kötü sonuçlar verdiğini gördük. Mesela huawei leica ile işbirliği yaptığundan beri kamera konusunda şahlandı ve satışları da aynı oranda arttı. Kim ne derse desin akıllı telefon piyasasında tercihlede kamera sadece bizim ülkemizde değil global'de önem verilen bir konu. Amerika'da eminim ki buna dikkat ederek huawei'ye yaptıımda bulunmuştur. Satışlardaki başarı. Tabi şuda bir gerçek ki apple kamerası iyiyken de pahalıydı kötüyken de. Zengin kesime hitab eden bir ürün, parası olanın tercih etmesini tavsiye ettiğim ama olmayanında kesinlikle kendini gereksiz maddi zorluğa sokmaması gereken bir ürün. Sonuçta bunların telefon olduğunu unutmamak gerek :)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
En önemlisi yazılım. Iphone cihazlar yazılımları nedeni ile genelde daha iyi foto ve video çekiyorlar. Ama gece fotoğraflarında Huawei hepsinden önde bunu kabul etmek lazım. Özellikle de p 40 pro' 11 pro max'ten de S20 ultra'dan da gece daha iyi foto çekiyor.
Video konusunda katılıyorum ama fotoğraf konusunda katılmıyorum.S20 ultra ile çekilen manzara fotoğrafını İphone ile çekebilirmisin? S20 ultra nın zoom performansı İphone da varmı? S20 ultra nın tof kamera sayesinde çektiği mükemmel porte fotoğrafları İphone ile çekebilirmisin? S20 ultra nın 12 mp de sunduğu mükemmel hdr performansı İphone da varmı? iPhone kamerasını abartmayın.İphone fotoğraf tarafında hiçbir zaman en iyisi olmadı sınırlı teknoloji sunduğu sürecede en iyisi olmayacak.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120

Bunu izlemenizi aşırı tavsiye ediyorum çok iyi anlatmış.??

Reaksiyon puanı
8,191
Doğruları yazmak ne zamandan beri fanboyluk oldu? Asıl fanboy Kamerasında Pro mod olmayan,ters ışıkta saçmalayan,renk doğruluğu dışında hiçbir konuda üstün olmayan İphone 11 Pro Max kamerasının S20 den daha iyi olduğunu iddaa eden sizlersiniz.??
Biz 11 Pro Max şu modelden başarılı demedik. Gerçekçi bir şekilde fotoğraf çekiliyorsa iPhone çok başarılı , Samsung ise renkleri pastelimsi veriyor dedik. Pro Mod konusunda haklısınız Apple kamera uygulamasına koymuyor ancak Neural Cam gibi 3. parti uygulamaları kullanıp çok daha başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz.

Ek olarak Fanboy söylemi size bu konu için söylenmedi. Telefon konularının çoğunda Samsunga laf söyletmeyip Apple'a sürekli çamur atmanızdan. Hiç bir marka bizim değil o yüzden bu kadar kasmaya gerek yok biraz salın da forumda Samsungu eleştirelim :D