İphone kamerasının Samsungtan iyi olması

Reaksiyon puanı
6,371
Bunu tartışmaya gerek yok artık. Apple genel olarak Samsung'dan daha iyi foto ve video çekiyor. Huawei ise hepsinden iyi foto çekiyor, ama videosu berbat. Genel toplamda Apple kamera da iyi. Samsung detay da iyi. Xiaomi ise kamera konusunda gayet iyi, yeterli ve fiyatı da rakiplerine göre gayet uygun.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Açık ve net bence:

Gece çekimlerinde Huawei
Genel toplamda Apple

İphonedo'nun da bu konu hakkında bir karşılaştırma videosu vardı, isteyen bakar. Özellikle S10-S20 serilerinde video içinde lensler arası geçiş yaparken frame atlama gibi bir olay yaşanıyor. Stabil bir video performansı vermedikten sonra pro mod çok da önemli değil.
Video da İphone en iyisi buna bir itirazım yok ama fotoğraf tarafında S20 ultra ve diğerleri derim.İphone doyu ciddiye almıyorum.Apple fanatiği birini niye ciddiye alayım?

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Açık ve net bence:

Gece çekimlerinde Huawei
Genel toplamda Apple

İphonedo'nun da bu konu hakkında bir karşılaştırma videosu vardı, isteyen bakar. Özellikle S10-S20 serilerinde video içinde lensler arası geçiş yaparken frame atlama gibi bir olay yaşanıyor. Stabil bir video performansı vermedikten sonra pro mod çok da önemli değil.
İzlediğim videolara göre S10 nun dinamik aralığı bile s20 den daha iyi. S20 serisi tam bir hayal kırıklığı olmuş umarım note 20 çok daha iyi olur

Reaksiyon puanı
8,191
Video da İphone en iyisi buna bir itirazım yok ama fotoğraf tarafında S20 ultra ve diğerleri derim.İphone doyu ciddiye almıyorum.Apple fanatiği birini niye ciddiye alayım?
iPhonedo Apple fanatiği mi ? :D

Kanalının ismi iPhonedo diye Apple fanatiği sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Tarafsız bir şekilde artı yönlerini ve eksi yönlerini rahatça söylüyor. Samsung telefon incelemelerini de izlerseniz diğer kanalların değinmediği çoğu şeye değiniyor. Başlıklara koyduğu çok kötü yazısını da videoyu izlemeden kötü yorum yapanlara yem olsun diye yapıyor.

Reaksiyon puanı
6,371
Artık Iphonedo'ya da Fan boy dediyseniz, affedersiniz ama yuh. Adam gerektiği zaman Apple'ı da yerin dibine gömüyor.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Bunu tartışmaya gerek yok artık. Apple genel olarak Samsung'dan daha iyi foto ve video çekiyor. Huawei ise hepsinden iyi foto çekiyor, ama videosu berbat. Genel toplamda Apple kamera da iyi. Samsung detay da iyi. Xiaomi ise kamera konusunda gayet iyi, yeterli ve fiyatı da rakiplerine göre gayet uygun.
Gündüz fotoğraf olarak iPhone hepsinden bence daha iyi çekiyor

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906

Kanal adına takılan biri daha???

S20 Ultra iyi bir telefon fakat 11 Pro Max benim gözümde kamerada daha başarılı( Android'i daha çok seven biri olarak söylüyorum)

Bu arada S20 Ultra dediğimiz, şu kamera bölümündeki camı kıralan cihaz değil mi?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Biz 11 Pro Max şu modelden başarılı demedik. Gerçekçi bir şekilde fotoğraf çekiliyorsa iPhone çok başarılı , Samsung ise renkleri pastelimsi veriyor dedik. Pro Mod konusunda haklısınız Apple kamera uygulamasına koymuyor ancak Neural Cam gibi 3. parti uygulamaları kullanıp çok daha başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz.

Ek olarak Fanboy söylemi size bu konu için söylenmedi. Telefon konularının çoğunda Samsunga laf söyletmeyip Apple'a sürekli çamur atmanızdan. Hiç bir marka bizim değil o yüzden bu kadar kasmaya gerek yok biraz salın da forumda Samsungu eleştirelim :D
Benim geçmiş mesajlarıma baktığında Samsung da,Apple cihazı da önerdiğimi görürsün.Ben Apple cihazlarını değil Apple ın zihniyetini sevmiyorum.Ben xr ile 11 Apple ın berbat zihniyeti sonucu oluşan bu iki cihazı tavsiye etmedim,etmeyeceğim.Bir insan 6000-7000 lira verip 2020 yılında öküz gibi çerçevelere ,HD çözünürlüğe,ips panele sahip bir cihaz niye kullansın? iPhone 12 lerin hepsinde oled ekran olucak.Aklın yolu bir.Beni Apple düşmanı yaptın ama ben haklı çıktım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Video da haklısın ama fotoğrafta katılmıyorum.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Kamera kişisel bir meseledir. Mesela A serisi işlemciler Exynos'tan daha iyidir diyebiliriz ya da Android üreticileri hızlı şarj anlamında Apple'dan çok önde diyebiliriz. Ama bu durum kamera için pek de geçerli değil.
Bazıları Apple kamerasını daha çok seviyor bazıları Samsung ya da Huawei. Örneğin Apple gerçeğe daha yakın renkler ve karanlık, Samsung canlı renkler ve aydınlık, Huawei daha kontrastlı ve yapay renkler sunuyor. Ben Huawei kamerasını hiç sevemesem de dünyaca ünlü kanallar ve Dxomark gibi firmalar Huawei'in en iyi kamera performansını sunduğunu söylüyor.
Ama bugün 11 ve S20 serisinin çektiği kareler yan yana koyulsa anlamak oldukça güç.(ön kamera hariç) Siz orada "iPhone" yazısını gördüğünüz ve sizin gözünüze daha çok hitap ettiği için size en güzel oymuş gibi geliyor.

Geçen yıl S10 serisi çıktığında oldukça ünlü bir yayıncı olan MKBHD, Twitter üzerinden bir fotoğraf karşılaştırması yaptı. İnsanlar her zaman "en iyi kare iPhone'dur" algısı üzerine yapılan testte dönemin en popüler amiral gemisi cihazları arasından en çok oylanan fotoğraflar çeken S10e olmuştu :)

Donanım da önemsiz bir faktör değil ama artık kamera işi daha çok yazılıma bakıyor. Buna en iyi örnek de Pixel cihazlardır. 3a gibi 400$'a satılan bir cihaz Xs'ten daha iyi sonuçlar vermişti.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Arkadaşlar bence şuan bunu izleyin sonra karar verip yazabiliriz ?
Bu attığın 3 ay önce çekilmiş S20 ultranın son halini gördünmü? Ben gördüm tek kelime ile mükemmel.S20 ultra da video da odaklanma sorunu vardı Mayıs güvenlik güncellemesi ile bu sorun düzeldi.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Kanal adına takılan biri daha???

S20 Ultra iyi bir telefon fakat 11 Pro Max benim gözümde kamerada daha başarılı( Android'i daha çok seven biri olarak söylüyorum)

Bu arada S20 Ultra dediğimiz, şu kamera bölümündeki camı kıralan cihaz değil mi?
S20 Ultra video da odaklama sorunu devam ediyormuş.

Reaksiyon puanı
6,371
Kamera kişisel bir meseledir. Mesela A serisi işlemciler Exynos'tan daha iyidir diyebiliriz ya da Android üreticileri hızlı şarj anlamında Apple'dan çok önde diyebiliriz. Ama bu durum kamera için pek de geçerli değil.
Bazıları Apple kamerasını daha çok seviyor bazıları Samsung ya da Huawei. Örneğin Apple gerçeğe daha yakın ve karanlık, Samsung canlı renkler ve aydınlık, Huawei daha kontrastlı ve yapay renkler sunuyor. Ben Huawei kamerasını hiç sevemesem de dünyaca ünlü kanallar ve Dxomark gibi firmalar Huawei'in en iyi kamera performansını sunduğunu söylüyor.
Ama bugün 11 ve S20 serisinin çektiği kareler yan yana koyulsa anlamak oldukça güç.(ön kamera hariç) Siz orada "iPhone" yazısını gördüğünüz ve sizin gözünüze daha çok hitap ettiği için size en güzel oymuş gibi geliyor.

Geçen yıl S10 serisi çıktığında oldukça ünlü bir yayıncı olan MKBHD, Twitter üzerinden bir fotoğraf karşılaştırması yaptı. İnsanlar her zaman "en iyi kare iPhone'dur" algısı üzerine yapılan testte dönemin en popüler amiral gemisi cihazları arasından en çok oylanan fotoğraflar çeken S10e olmuştu :)

Donanım da önemsiz bir faktör değil ama artık kamera işi daha çok yazılıma bakıyor. Buna en iyi örnek de Pixel cihazlardır. 3a gibi 400$'a satılan bir cihaz Xs'ten daha iyi sonuçlar vermişti.
Kesinlikle katılıyorum. Sadece Huawei kamerası konusunda katılmıyorum, videosu berbat olsa da fotoğrafları en iyisi bunu kabul etmek lazım.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Iphone video da hepsinden, huawei fotoğrafta hepsinden daha iyi. Samsung ve Xiaomi orta iyilikte.

Kesinlikle katılıyorum. Sadece Huawei kamerası konusunda katılmıyorum, videosu berbat olsa da fotoğrafları en iyisi bunu kabul etmek lazım.
Size göre öyle bana göre en kötüsü.

S20 Ultra video da odaklama sorunu devam ediyormuş.
Bugün bir güncelleme gelmiş bakalım artık çözmeleri gerek neredeyse yeni nesil S serisini göreceğiz ama hala tatminkar bir çözüm yok deniliyor.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
8,191
Benim geçmiş mesajlarıma baktığında Samsung da,Apple cihazı da önerdiğimi görürsün.Ben Apple cihazlarını değil Apple ın zihniyetini sevmiyorum.Ben xr ile 11 Apple ın berbat zihniyeti sonucu oluşan bu iki cihazı tavsiye etmedim,etmeyeceğim.Bir insan 6000-7000 lira verip 2020 yılında öküz gibi çerçevelere ,HD çözünürlüğe,ips panele sahip bir cihaz niye kullansın? iPhone 12 lerin hepsinde oled ekran olucak.Aklın yolu bir.Beni Apple düşmanı yaptın ama ben haklı çıktım.

Video da haklısın ama fotoğrafta katılmıyorum.
Konunun iPhone 11 çerçevesi ve ekranıyla ne alakası var her konuyu oraya çekiyorsunuz :D

Şu an model olarak değil marka olarak bakıyoruz. Konuyu her seferinde bu şekilde değiştirip fanboyluktan kurtuldum sanıyorsunuz :D

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
iPhonedo Apple fanatiği mi ? :D

Kanalının ismi iPhonedo diye Apple fanatiği sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Tarafsız bir şekilde artı yönlerini ve eksi yönlerini rahatça söylüyor. Samsung telefon incelemelerini de izlerseniz diğer kanalların değinmediği çoğu şeye değiniyor. Başlıklara koyduğu çok kötü yazısını da videoyu izlemeden kötü yorum yapanlara yem olsun diye yapıyor.
Note 10 plus İphone do incelemesinde hoparlör testi yapıyor.Note 10 plustan fazla ses çıkmıyor.Ben dedim herhalde Note 10 plusın hoparlörü ses seviyesinde aman aman değil diye düşündüm.Teknosaya gittim Note 10 plus ta son ses bir müzik açtım nerdeyse kulak zarım patlayacaktı.Haklısınız Note 10 plus stereo hoparlörünü ses seviyesi konusunda yetersiz gösteren bu şahıs baya tarafsız.????

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Konunun iPhone 11 çerçevesi ve ekranıyla ne alakası var her konuyu oraya çekiyorsunuz :D

Şu an model olarak değil marka olarak bakıyoruz. Konuyu her seferinde bu şekilde değiştirip fanboyluktan kurtuldum sanıyorsunuz :D

Her konuda öyle abartılıyor ki şu çerçeve konusunda. Sanki ericson'la Vivo Nex 3'ü karşılaştırıyorlar??

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Bu attığın 3 ay önce çekilmiş S20 ultranın son halini gördünmü? Ben gördüm tek kelime ile mükemmel.S20 ultra da video da odaklanma sorunu vardı Mayıs güvenlik güncellemesi ile bu sorun düzeldi.
Hayır video 27 Martta yayınlanmış ve güncelleme ondan 2-3 hafta önce gelmiş. Adamın güncellemden sonra çektiğini düşünüyorum. Ayrıca odaklanma sorunu bütün kamerayı değiştirmez kalite aynı.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Size göre öyle bana göre en kötüsü.

Bugün bir güncelleme gelmiş bakalım artık çözmeleri gerek neredeyse yeni nesil S serisini göreceğiz ama hala tatminkar bir çözüm yok deniliyor.

Bence artık o sorun çözülmez. Note 20 serisinin çıkmasına 2-3 ay kaldı.

Reaksiyon puanı
6,371
Kamera konusunda rakamlar önemli değil. 5 milyon mega-piksel ile 12 mega-piksel arasında fotoğraf kalitesi
anlamında bir fark olmaz. Lens'in büyüklüğü, sensör'ün büyüklüğü, sensör'ün kalitesi, yazılımın kalitesi önemli.

@Erenist2020'nin hobisi he halde tüm mesajlara gülmek.

@Erenist2020'nin hobisi he halde tüm mesajlara gülmek.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
İzlediğim videolara göre S10 nun dinamik aralığı bile s20 den daha iyi. S20 serisi tam bir hayal kırıklığı olmuş umarım note 20 çok daha iyi olur
S20 ultra ana kamerasında hem 108 MP hemde 12 mp çekebiliyorsun.12 MP ile çekilen fotoğraflara baktığında kalite ve hdr konusunda rakipsiz olduğunu görürsün.108 MP ile çekilen fotoğraflar 9 pixel i sıkıştırarak çekildiği için hdr ve kalite olarak 12 mp kalitesi sunmuyor ama son güncelleme ile 108 MP kalite olarak gayet iyi şu aşamada S20 ultra kamerasında tek dezavantaj 108 MP de hdr ın çok iyi olmaması ki onunda güncelleme ile çözüleceğini düşünüyorum.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
S20 ultra ana kamerasında hem 108 MP hemde 12 mp çekebiliyorsun.12 MP ile çekilen fotoğraflara baktığında kalite ve hdr konusunda rakipsiz olduğunu görürsün.108 MP ile çekilen fotoğraflar 9 pixel i sıkıştırarak çekildiği için hdr ve kalite olarak 12 mp kalitesi sunmuyor ama son güncelleme ile 108 MP kalite olarak gayet iyi şu aşamada S20 ultra kamerasında tek dezavantaj 108 MP de hdr ın çok iyi olmaması ki onunda güncelleme ile çözüleceğini düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
8,191
Note 10 plus İphone do incelemesinde hoparlör testi yapıyor.Note 10 plustan fazla ses çıkmıyor.Ben dedim herhalde Note 10 plusın hoparlörü ses seviyesinde aman aman değil diye düşündüm.Teknosaya gittim Note 10 plus ta son ses bir müzik açtım nerdeyse kulak zarım patlayacaktı.Haklısınız Note 10 plus stereo hoparlörünü ses seviyesi konusunda yetersiz gösteren bu şahıs baya tarafsız.????
Kulak zarı patlatacak kadar güçlü müydü ? Çok abartıyorsunuz hocam. Hoparlör konusu hakkında bilgim yok bir şey diyemeyeceğim çünkü kulaklık ile dinliyorum genelde ben.

Bir de size ayak uyduralım madem yorumların sonuna :cool::cool::cool::):);)

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
12MP modunda da hdr ı s10 kadar iyi çalışmıyor. S10 serisi ilk çıktığında bu kadar sorunu yoktu diye hatırlıyorum. S20 de 8k video yerine 4k60fps de bütün kameraları,hdr ve eis çalışsaydı çok daha iyi olurdu bence.

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Şu kamera işinden ne zevk alıp da kameraları sırf 500 tl olan telefonlara para döküyorsunuz anlamıyorum siz profestonel fotoğrafçı mısınız arkadaş

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
12MP modunda da hdr ı s10 kadar iyi çalışmıyor. S10 serisi ilk çıktığında bu kadar sorunu yoktu diye hatırlıyorum. S20 de 8k video yerine 4k60fps de bütün kameraları,hdr ve eis çalışsaydı çok daha iyi olurdu bence.
Hocam ben video tarafında Samsung en iyisi demedim.Kriter video ise İphone ve diğerleri buna bir itirazım yok.Ama kriter fotoğraf ise S20 ultra ve diğerleri derim.S20 ultra kamerası bana göre profesyonellere hitap ediyor.10x optik zoom,108 MP kamera ki 108 MP ile manzaranın kralını çekerim.Porte tarafında tof kamera sayesinde mükemmel portreler çekebiliyorum.Bi kameradan ne bekliyorsan S20 ultra herşeyi sunuyor.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
8.48 den itibaren izlemenizi tavsiye ederim.