Sizce neden bunalıyorum

egekaya123

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar nedenini anlamadığım şekilde garip hissediyorum 2 yıl önce olmaya başladı örnek veriyim oyun oynuyorum aniden bir his geliyor midem bulanıyor ağrıyor yatmadan önce de olabiliyor stresten falan mı oluyor acaba başka forumlarda okudum panik ataktan falan yazmışlar bunaliyorum böyle olunca daha 14 yaşındayım ne olabilir ergenlikten olabilir mi

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Bazı belirtilere bakarak internetten araştırdığımızda kanser,koah gibi çok ağır bir hastalığımız olduğunu düşünebiliyoruz. Ancak bir çok hastalık birbiriyle aynı belirtiyi verir. Bence forumlarda sağlık için çözüm arama ailene söyle doktora git. Bazen doktorlar bile teşhis koyamıyor. Başıma geldi 1 sene çözemediler sonrasında acil ameliyat oldum. Sorunun nedenini bulana kadar doktorlarda ara çareyi başka bir yerde arama. Alternatif tıp felanda düşünme tavsiye etmiyorum. Ailenin izni ve onayı ile doktorlara gözük olması gerekende resmi olanıda budur.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Bunalma dediğin böyle bir anda hiç bir şey yapmama isteği, sorumluluklarının aklına gelmesi falansa ben de yaşıyorum. İnsanlık hali bence ama işin ehli ben değilim doktorlar. Korona sonrası bir görün

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Daha önce ergenliğinde böyle bir şey yaşayan kimseyi görmedim. Dediğin gibi ya stresten ya da panik ataktandır.

dogukan_t15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Sana bir kaç tavsiye

Yaşın 14 ve sürekli bilgisayar başında durma
Tamam yasak var ama dizi film vb alışkanlık kazanmayı dene , puzzle gibi rahatlatıcı hobiler edin .
Oyun bağımlılığı , sınavlar bunlar herseyin belası olan stresi tetikler .

Sen kendini dışa ne kadar açarsan o kadar bu sorunlardan uzaklaşırsın.

Mide sorunu sürekli devam etsin etmesin tavsiyelerime ek doktorada gitmeyi asla ihmal etme

İyi forumlar dilerim ?

egekaya123

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Daha önce ergenliğinde böyle bir şey yaşayan kimseyi görmedim. Dediğin gibi ya stresten ya da panik ataktandır.
Çok şey düşünüyorum rahatlayamiyorum bu türlü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sana bir kaç tavsiye

Tamam yasak var ama dizi film vb alışkanlık kazanmayı dene , puzzle gibi rahatlatıcı hobiler edin .

Mide sorunu sürekli devam etsin etmesin tavsiyelerime ek doktorada gitmeyi asla ihmal etme

İyi forumlar dilerim ?
[/QUOTE

Sana bir kaç tavsiye

İyi forumlar dilerim ?

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379

Meditasyon yapmayı deneyin. Zira şu an ben de çok fazla sorun ve sorumluluk sahibiyim ama gamsızlık var bende. Siz takıyorsanız bu şeylerin Dünya'nın sonu olmadığını bilin ve meditasyon yapın

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Kendini rahatlatmaya çalış. Bu yaşta her şeyi çok takarsan ileride sorunlar yaşayabilirsin. Kendini rahatlatmanın en kolay yolu koşmak ama karantina süresince bekle. Dinlediğin müzikleri de gözden geçir. Günümüz şarkıları (birçoğu) insanı gerçekten geriyor. Bilgisayar oyununa bir süre ara ver. Eğer bunları yapmana rağmen bir gelişme olmazsa sicilime işleyecek vs. demeden bir doktora git.

egekaya123

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Şimdi mesela tekrar aynı his olucakmiş gibi düşünüyorum yatarken bazen geliyor böyle düşündüğümde acaba bundan olabilir mi

egekaya123

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Kendini rahatlatmaya çalış. Bu yaşta her şeyi çok takarsan ileride sorunlar yaşayabilirsin. Kendini rahatlatmanın en kolay yolu koşmak ama karantina süresince bekle. Dinlediğin müzikleri de gözden geçir. Günümüz şarkıları (birçoğu) insanı gerçekten geriyor. Bilgisayar oyununa bir süre ara ver. Eğer bunları yapmana rağmen bir gelişme olmazsa sicilime işleyecek vs. demeden bir doktora git.
Ama nadiren oluyor en son 1 ay önce oldu böyle düşününce yaşım küçük olduğu için ister istemez korkuyorum

ozzeyss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar nedenini anlamadığım şekilde garip hissediyorum 2 yıl önce olmaya başladı örnek veriyim oyun oynuyorum aniden bir his geliyor midem bulanıyor ağrıyor yatmadan önce de olabiliyor stresten falan mı oluyor acaba başka forumlarda okudum panik ataktan falan yazmışlar bunaliyorum böyle olunca daha 14 yaşındayım ne olabilir ergenlikten olabilir mi

tıp öğrencisiyim genelde bu tür psikiyatrik durumlar stres veya bir görevini yerine getirmeyip onu düşünmekten çıkabiliyor mesela o gün ders çalışman gerekirdi sen yapmazsın falan filan. Kendini aç bırakma ve sağlıklı beslenmene dikkat et kafana takmamaya çalış yine devam ederse doktora görünebilirsin ama anlatıklarından böyle bir çıkarım yaptım

Reaksiyon puanı
10,315

Geçmiş olsun kardeşim, Allah'tan şifalar dilerim. Belli ki siz vesvese illetine yakalanmışsınız. İyi bir psikolog veya bir psikiyatr'a gitmenizi tavsiye ederim.

Not: Bu arada açtığınız başlığın forum kurallarına aykırı olduğunu zannediyorum. Geç bir saat olduğu için yönetici arkadaşlar görmemiş, aksi halde sizi uyarırlardı.

egekaya123

Asistan
Reaksiyon puanı
11
tıp öğrencisiyim genelde bu tür psikiyatrik durumlar stres veya bir görevini yerine getirmeyip onu düşünmekten çıkabiliyor mesela o gün ders çalışman gerekirdi sen yapmazsın falan filan. Kendini aç bırakma ve sağlıklı beslenmene dikkat et kafana takmamaya çalış yine devam ederse doktora görünebilirsin ama anlatıklarından böyle bir çıkarım yaptım
Çok teşekkür ederim

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Kardeşim ben hekimim. Sana tavsite vereyim. Öncelikle internettekilere inanma. Doktorların en büyük düşmanı Google'dır.
Hasta geliyor bende tümör var diyor. Soruyorum hangi doktor söyledi googledan baktım diyor o yüzden çok kasma o konuda.
Böyle şeyler genelde bağırsakla ilgili olsa da midedeki sülfürik asit ve diğer asitlerin mide üzerindeki koruyucu tabakayı aşındırması ile ilgilide olabilir. Eğer imkanın varsa doktora görün ama durum mâlum, hiç ilaç kullandın mı? Herhangi bir hekime göründün mü?

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
2 senelik ergenlikte böyle bir şey olmaz. Panik atakla da yine 2 sene boyunca olmaz. Büyük ihtimal farklı bir şey var. Kardeşim şöyle bir şeyde varki sen ben hastayım diye düşündükçe hasta olursun. Hastaneye millet kalp lrizi belirtilerini okuyup geliyor. Kadını ambulansla getiriyorlar. Size bir sır vereyim. Kalp krizi geçirmediğinden emin olduğumuz hastalara serum diye su veriyoruz. Sonra da iyileştin deyince kadında iyi oluyor ona doğruyu söyleyince bize kalp krizi belirtilerini okuduğunu söylüyor?