Modem önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mlol12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mlol12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba elimde ZyXEL VMG1312-B10D modem var cekmıyor 2 katında kullanabileceği modem onerirmisiniz
Beyler 450 TL ye kadar modem onerirmisiniz
Bu nasıl ASUS DSL-AC51

dipsit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Merhaba elimde ZyXEL VMG1312-B10D modem var cekmıyor 2 katında kullanabileceği modem onerirmisiniz
Bu nasıl ASUS DSL-AC51
2 katın her yerinde kullanmanız zor modemin diğer katına alan genişletici alırsanız daha iyi olur çünkü 1 modem 2 kata rahatlıkla dağıtım yapamaz [emoji106]

Taha K.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,001
2 katın her yerinde kullanmanız zor modemin diğer katına alan genişletici alırsanız daha iyi olur çünkü 1 modem 2 kata rahatlıkla dağıtım yapamaz [emoji106]
Alakası yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

ASUS Router'e bakabilrsiniz

dipsit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Alakası yok

ASUS Router'e bakabilrsiniz
120m2 3+1 daire modem alt katta sağ köşede kurulu. Tam üst kat sol köşede kullanım yaptircak modem var mı? Yasal wifi dağıtım sınırları içinde ;) firmalar bir çoğu üründe mesafe belirtmiyor farkindasinizdir umarim. Mesela Asus lyra serisinde mesafe belirtiyor - tplink deco serilerinde - zyxel multy serilerinde - tenda mw serilerinde sadece mesafe belirtiyor neden?
Niye rtn12+ wr840n gibi modellerde de mesafe belirtilmiyor ?

mlol12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Cat 7 'da çektirebilirsiniz.
Hangi modemde çeker yazarmisinmodelini

120m2 3+1 daire modem alt katta sağ köşede kurulu. Tam üst kat sol köşede kullanım yaptircak modem var mı? Yasal wifi dağıtım sınırları içinde ;) firmalar bir çoğu üründe mesafe belirtmiyor farkindasinizdir umarim. Mesela Asus lyra serisinde mesafe belirtiyor - tplink deco serilerinde - zyxel multy serilerinde - tenda mw serilerinde sadece mesafe belirtiyor neden?
Niye rtn12+ wr840n gibi modellerde de mesafe belirtilmiyor ?
Tam olarak bu model verir misin

dipsit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Bu nasıl ASUS DSL-AC51

Alan genişletici olarak
Zyxel NBG6515 340TL şuanda hem router (Modeminizden kablo çekersiniz dağıtım kablolu ve kablosuz olarak yapılır tavsiyem bu mod olur hız kaybı yaşamazsınız) özelliği - hemde menzil genişletici (sinyali wifi alır ve dağıtır) özelliği mevcut.

Zyxel NBG6604 345 TL sadece router modu var

Zyxel NBG6615 370 TL sadece router modu var fakat mu-mimo ve giabit ethernet portlarına sahip biraz farkla bu cihaz tavsiyem olur.

mu mimo teknolojisi de
Ağ akışını her cihaz için ayrı akımlara bölerek sağlıyor. Yani hem telefonunuz, hem de bilgisayarınız aynı anda bağlantı talebi yolladığında, yönlendiriciniz sahip olduğu bant genişliğini ikiye bölerek her iki cihazın da sıra beklemeden talep edilen bağlantıya ulaşmasını sağlıyor. Örnek fotodaki gişelerden geçen araçlar gibi düşünebilirsiniz. Tek gişe olsaydı bekleme süreniz daha uzun olacaktı ama 3 kanala bölündüğü için daha kısa süre bekliyorsunuz.

mu-mimp.jpg

hmznrdhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bu nasıl ASUS DSL-AC51
.
Sevgili dostum bu tür şeylerden şahsi olarak pek kanaat getiremem, çünki net bir bilgi sahibi değilim.
Lakin senin sayende bende bir modem alma fikri vardı ve netleşme yolundayım diyebilirim.
Buradki arkadaşlar tabiki benden daha tecrübeli ve bilgili olabilirler, fikirleri de ayrıca değerli.
Anck bende yaptığım bazı araştırmalarda
En altta linkini vereceğim cihazı beğendim.
.
Not: bu Cihaz hakkında bilgisi olanların fikirlerine ayrıca önemli.
Şimdiden teşekkürler,
.

shooter016

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
.
Sevgili dostum bu tür şeylerden şahsi olarak pek kanaat getiremem, çünki net bir bilgi sahibi değilim.
Lakin senin sayende bende bir modem alma fikri vardı ve netleşme yolundayım diyebilirim.
Buradki arkadaşlar tabiki benden daha tecrübeli ve bilgili olabilirler, fikirleri de ayrıca değerli.
Anck bende yaptığım bazı araştırmalarda
En altta linkini vereceğim cihazı beğendim.
.
Not: bu Cihaz hakkında bilgisi olanların fikirlerine ayrıca önemli.
Şimdiden teşekkürler,
.
Bu modemi ben aldım yaklasik bir aydır kullanıyorum. Arayuzu ve mobil uygulaması çok güzel. Bulut özelliği evde olmasan bile modemi yönetebiliyorsun. Beklenti nedir bilmiyorum. Fakat ben çok memnunum. O fiyata bence değer.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Tam model olarak o modemi öneren olmasın diye konuya girmiştim. Aynı modemi kullanıyormuşuz, benzer sorun yaşıyorum. Tek kat 100 m2 evde çekmiyor, 2 kat ne ki... Genişletici aldım bende Xiaomi.

hmznrdhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bu modemi ben aldım yaklasik bir aydır kullanıyorum. Arayuzu ve mobil uygulaması çok güzel. Bulut özelliği evde olmasan bile modemi yönetebiliyorsun. Beklenti nedir bilmiyorum. Fakat ben çok memnunum. O fiyata bence değer.
.
Şimdilerde çok meşhur olan superbox var, hani süperonline'nin 4,5G data hattını takıyorsun , aylık 160TL falan en düşük hız limiti 10mgbit en yüksek 100mgbit baya seviliyor.
İnternet hızı falan baya popüler.
Benim öğrenmek istediğim, sebgili dostum.
Sen hangi operatörü kullanıyorsun (İnternet sağlayıcısı)
Aylık ödemen nedir.
Nası desem İnternet 1 ila 10 arası puan versen kaç puan verirsin, tüm ay boyunca yaşadığın İnternet sorunlarını göz önünde bulundurarak cvp verirmisin lütfen
(eniştem ve abim süperbpx kullanıyor çok memnunlar ondan dolayı soruyorum)

shooter016

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
.
Şimdilerde çok meşhur olan superbox var, hani süperonline'nin 4,5G data hattını takıyorsun , aylık 160TL falan en düşük hız limiti 10mgbit en yüksek 100mgbit baya seviliyor.
İnternet hızı falan baya popüler.
Benim öğrenmek istediğim, sebgili dostum.
Sen hangi operatörü kullanıyorsun (İnternet sağlayıcısı)
Aylık ödemen nedir.
Nası desem İnternet 1 ila 10 arası puan versen kaç puan verirsin, tüm ay boyunca yaşadığın İnternet sorunlarını göz önünde bulundurarak cvp verirmisin lütfen
(eniştem ve abim süperbpx kullanıyor çok memnunlar ondan dolayı soruyorum)
Sağlayıcı olarak türk telekom kullanıyorum. Hız konusunda berbatlar ama ben bu aralar görevde olduğum için hep pek kullanmıyorum. Taahhut olduğu için duruyorum. 1-2 ay sonra turknete geçmeyi planlıyorum. Superbox dediğin gibi güzel fakat bana göre fiyatı hayli yüksek. Şu anki paketim 16lık paket turknete geçince 35 olacak.

asdas127816

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Ben modem satın alırken piyasayı çok araştırdım. Dsl ac51 ve keenetic extra dsl arasında kaldım. Dsl ac51 için piyasada satın alan kişiler wifi çekmiyor kopma oluyor gibi benzer şikayetlere rast geldim. Keenetic extra dsl modem için böyle bir şikayete rast gelmedim ve keenetic aldım. 1 2 güne elime ulaşır. Alacaksan keenetic extra dsl i almanı tavsiye ederim

mlol12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bende 2 si arasında kaldim

shooter016

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Keenetic extra dsl kullanıyorum wifi konusunda bir sıkıntı yaşamadım. 1 ay oldu kullanalı ben memnunum. Tavsiye ederim.

hmznrdhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Sağlayıcı olarak türk telekom kullanıyorum. Hız konusunda berbatlar ama ben bu aralar görevde olduğum için hep pek kullanmıyorum. Taahhut olduğu için duruyorum. 1-2 ay sonra turknete geçmeyi planlıyorum. Superbox dediğin gibi güzel fakat bana göre fiyatı hayli yüksek. Şu anki paketim 16lık paket turknete geçince 35 olacak.
.
Bilgiler için çook teşekkür ederim
Hayırlı görevler, Allaha emanetsiniz

mlol12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Mi wifi pro sıbyan güçlendirici var iş görür mü

dipsit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Konumlandirmayi düzgün yapın enaz 2 seviye sinyal alacak şekilde problem yaşamazsınız. 2 seviyeye nasıl konumlandiracagim derseniz telefonunuzun wifi seviyesi en dipde olmasın 1 tık üstünü gördüğü yere koyabilirsiniz. Mevcut modemle bu şekilde deneyebilirsiniz. Bu arada her yeri kenetik elemanları sarmış aman dikkat edin[emoji106]

mlol12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Konumlandirmayi düzgün yapın enaz 2 seviye sinyal alacak şekilde problem yaşamazsınız. 2 seviyeye nasıl konumlandiracagim derseniz telefonunuzun wifi seviyesi en dipde olmasın 1 tık üstünü gördüğü yere koyabilirsiniz. Mevcut modemle bu şekilde deneyebilirsiniz. Bu arada her yeri kenetik elemanları sarmış aman dikkat edin[emoji106]
Kararsız kaldım asusla keenetix arasında

dipsit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
İlla modemide değiştireyim diyorsanız Zyxel vmg3625-t20a yi incele derim 369 TL ye fiyat performans cihazı almış olursun. Portlar gigabit bu fiyatta kiler ve 100tl daha pahalı olan kenetik ekstra dsl dedikleri modemde bile normal 10/100 luk ethernet portu var . Zaten dual band 1200mbps ekstra wan portu var USB zaten var [emoji106] qos - ebeveyn denetimleri var günlük saatlik olarak [emoji106]

shooter016

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
? bir şeyi övmek oranın elemanı olmak ne zaman oldu anlamış değilim. Ben kendi fikrimi yani memnun kaldığımı söyledim. Neyse polemiğe gerek yok ?

dipsit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
[emoji16] bir şeyi övmek oranın elemanı olmak ne zaman oldu anlamış değilim. Ben kendi fikrimi yani memnun kaldığımı söyledim. Neyse polemiğe gerek yok [emoji106]
Türkiye'de 1-2 aydır satış yapan bir firma kenetik ve Asus Tplink Zyxel gibi firmalarla aynı fiyatta satıyor ürünleri bilmediğim markayı almaktansa gider en kötü everest modem alırım segment bilgisayar kazansın bari [emoji23]

shooter016

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Türkiye'de 1-2 aydır satış yapan bir firma kenetik ve Asus Tplink Zyxel gibi firmalarla aynı fiyatta satıyor ürünleri bilmediğim markayı almaktansa gider en kötü everest modem alırım segment bilgisayar kazansın bari [emoji23]
Bu sizin düşünceniz. Fakat yeni marka diye alıp memnun kalınca ve ben memnunum diyince oranın elemanı olmuyoruz. Bunu idrak etmeniz gerekiyor. Bu arada markayı araştırın derim. Türkiye pazarında yeni bir marka. Neyse dediğim gibi ben memnunum 1 aylık süreçte. İleriki zamanlar ne gösterir bilinmez.

dipsit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Bu sizin düşünceniz. Fakat yeni marka diye alıp memnun kalınca ve ben memnunum diyince oranın elemanı olmuyoruz. Bunu idrak etmeniz gerekiyor. Bu arada markayı araştırın derim. Türkiye pazarında yeni bir marka. Neyse dediğim gibi ben memnunum 1 aylık süreçte. İleriki zamanlar ne gösterir bilinmez.
[emoji122][emoji122] 470tl verilecek ürün değil o etmez o kadar o . her topal atın bir kör alıcısı vardır sonucda

shooter016

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
[emoji122][emoji122] 470tl verilecek ürün değil o etmez o kadar o . her topal atın bir kör alıcısı vardır sonucda
Üslup ve edep davet edeceğim ama yoksun olduğunuz o kadar belliki. Diyecek kelime bulamıyorum size. Ego ego ego bir yerde patlar benden demesi?