3000 TL Civarında Telefon Önerisi

rencster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar,

Annemin şu anki telefonu Iphone6 Plus. 3 yıldır kullanıyor, bataryasını 1 yıl önce iphone servisine değiştirtmesine rağmen telefonun bataryası resmen ölmüş ve telefon çok kasıyormuş.

Yeni telefon almak istiyor 3000TL+-250TL civarında.

Telefondan beklentisi;
2 yılda kullanılmayacak hale gelmesin,
Sosyal medya uygulamalarını aktif kullanıyor. (instagram, twitter, facebook)
Batarya performansı iyi olsun.
Çok fazla olmasa da oyun da oynuyor.(okey vs.. performans gerektiren oyunlar değil.)
Akıcı olsun istiyor.
Çok fazla fotoğraf, video çeken biri değil.

Ben de Mi9T kullandığım için o da almak istedi ama burda okuduğum konulara göre A71 daha çok öneriliyor fakat bizim istediğimiz kriterlere uygun mu emin olamadım. Oppo'nun telefonu da varmış bu fiyat bandında.
Ne almamızı önerirsiniz?

Teşekkürler.

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Mi 9T öneririm, bu kriterlerde A71'e fazladan para vermeye gerek yok.

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
mi9T
Mesaj otomatik birleştirildi:

yada 300 daha koyup
nova 5T alınır

rencster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
A71'in batarya performansı ve ekranı daha iyi deniliyor. Doğru değil mi?
Bu özellikler için o kadar fiyat farkı fazla değil gibi bana.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Merhaba arkadaşlar,

Annemin şu anki telefonu Iphone6 Plus. 3 yıldır kullanıyor, bataryasını 1 yıl önce iphone servisine değiştirtmesine rağmen telefonun bataryası resmen ölmüş ve telefon çok kasıyormuş.

Telefondan beklentisi;
Çok fazla olmasa da oyun da oynuyor.(okey vs.. performans gerektiren oyunlar değil.)
Akıcı olsun istiyor.

Ben de Mi9T kullandığım için o da almak istedi ama burda okuduğum konulara göre A71 daha çok öneriliyor fakat bizim istediğimiz kriterlere uygun mu emin olamadım. Oppo'nun telefonu da varmış bu fiyat bandında.
Ne almamızı önerirsiniz?

Teşekkürler.
A71 kesinlikle... kadınlar için daha rahat ve şık bir telefon, hem ince hem hafif. Samsung uzun süre dayanır

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Merhaba arkadaşlar,

Telefondan beklentisi;
Akıcı olsun istiyor.

Ne almamızı önerirsiniz?

Teşekkürler.
Hocam A71 al keyfine bak.Bende senin gibi anneme telefon almayı düşünüyorum.Benim kafamda iki cihaz var biri A71 diğeri S10e (ikinci el) Xiaomi in arayüz olayı Samsung'a göre sıkıntılı ben senin yerinde olsam A71 veya S10e den birini alırdım.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Nova 5T'nin nasıl artıları var? A71le 128gb modeli arasında 100TL fark var sadece
Nova 5T daha çok performansta ön plana çıkan bir telefon. Daha çok oyun oynayacak kişiler tercih ediyor. Kamera performansı iyi sayılır ancak ekranda gorilla glass koruması yok şeker gibi dağılma ihtimali var. Pil konusunda da biraz sıkıntılı, pil gücü rakiplerine göre daha düşük

rencster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Nova 5T daha çok performansta ön plana çıkan bir telefon. Daha çok oyun oynayacak kişiler tercih ediyor. Kamera performansı iyi sayılır ancak ekranda gorilla glass koruması yok şeker gibi dağılma ihtimali var. Pil konusunda da biraz sıkıntılı, pil gücü rakiplerine göre daha düşük
Kameranın iyi olup olmaması çok önemli değil. Orta segmentteki telefonlardaki kameranın yeteceğini düşünüyorum. Pil konusu bizim için önemli. Isınma sorununu ben de duymuştum. O yüzden hiç düşünmedim ben de Nova5T'yi. Teşekkürler öneriniz için

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
A71'in batarya performansı ve ekranı daha iyi deniliyor. Doğru değil mi?
Bu özellikler için o kadar fiyat farkı fazla değil gibi bana.
A71 in batarya ve ön kamerası mi9t den daha iyi.Ekranı daha büyük ama kalite anlamında hdr 10 desteği ile Mi9t daha iyi.

bindokuz103

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Bence telefona karar vermeden önce kullanacak kişiye ekran boyutunun önemli olup olmadığını sorun ve ona göre alın cihazı. Sayılan bütün telefonlar işinizi fazlasıyla görecektir ve uzun vadede kullanabilirsiniz. A71 güzel bir telefon ama 6.7'' ekran boyutuyla iki elle ancak kullanıabilir. Taşıması da sıkıntı olabilir. Bu arada Nova 5T tüm sayılan cihazlardan performans olarak çok daha üstün bir cihaz. Isınma sorununa gelirsek çevremde kullanan arkadaşlar var ve ısınmadığını söylüyorlar. hatta açılan diğer başlıklarda bir arkadaşımız ısınma değerlerini bir görselle paylaşmıştı. İnternette bazı videolar var cihazın ne kadar ısındığyla alakalı. Ama kullanan kişileri bildiğim için belki nadiren de olsa bazılarında donanımsal bir sorun olabilir. Bir modelin bir kaç tanesinde çıkan bi sorunu kronik şikayet olarak yansıtmanın doğru olmadığına inanıyorum. Özellikle bazı arkadaşların Nova 5T modeliyle ilgili ne zaman bir konu açılsa yazdıkları tek bir yorum var. ''O cihaz güzel ama ısınıyor alınmaz!'' Sanki o markadan yada modelden nefret ediyormuş gibi aynı yorumu tekrarlıyorlar. Onların da görüşlerine saygı duyuyorum. Yine de tercih sizin tabi ki...

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Samsung a70s veya huawei mate 20 lite

Burak Yazıcı

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Merhaba arkadaşlar,

Telefondan beklentisi;
Akıcı olsun istiyor.

Ne almamızı önerirsiniz?

Teşekkürler.
Bence Samsung galaxy A51
Özelliler: 128 GB depolama, 6 GB ram, 48mp arka kamera, 2.kamera 12mp,3.ve 4.kameralar 5mp.Ön kamera 32mp.4000 mah batarya. Fiyat(2593) tl

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Bence telefona karar vermeden önce kullanacak kişiye ekran boyutunun önemli olup olmadığını sorun ve ona göre alın cihazı. Sayılan bütün telefonlar işinizi fazlasıyla görecektir ve uzun vadede kullanabilirsiniz. A71 güzel bir telefon ama 6.7'' ekran boyutuyla iki elle ancak kullanıabilir. Taşıması da sıkıntı olabilir. Bu arada Nova 5T tüm sayılan cihazlardan performans olarak çok daha üstün bir cihaz. Isınma sorununa gelirsek çevremde kullanan arkadaşlar var ve ısınmadığını söylüyorlar. hatta açılan diğer başlıklarda bir arkadaşımız ısınma değerlerini bir görselle paylaşmıştı. İnternette bazı videolar var cihazın ne kadar ısındığyla alakalı. Ama kullanan kişileri bildiğim için belki nadiren de olsa bazılarında donanımsal bir sorun olabilir. Bir modelin bir kaç tanesinde çıkan bi sorunu kronik şikayet olarak yansıtmanın doğru olmadığına inanıyorum. Özellikle bazı arkadaşların Nova 5T modeliyle ilgili ne zaman bir konu açılsa yazdıkları tek bir yorum var. ''O cihaz güzel ama ısınıyor alınmaz!'' Sanki o markadan yada modelden nefret ediyormuş gibi aynı yorumu tekrarlıyorlar. Onların da görüşlerine saygı duyuyorum. Yine de tercih sizin tabi ki...
Güzel kardeşim yorumuna saygı duyuyorum atladığın bir şey var.Biz Nova5t kötü cihaz demiyoruz.Ama bir çok yerde ısınmadan bahsedilmiş.Ben anneme cihaz alıcam kafamda A71 ile S10e var.Bi tarafım bunları salla Nova5t al diyor.Bi tarafımda ısınma sorunu var risk alma diyor.Gelde çık işin içinden.Şundan emin ol annem P9 lite kullanıyor.Huawei ye baya alıştı.Nova5t de ısınma olmayacağını bilsem emin ol anneme Nova5t alırım.Bu konuda haksızlık ettiğini düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
6,371
Güzel kardeşim yorumuna saygı duyuyorum atladığın bir şey var.Biz Nova5t kötü cihaz demiyoruz.Ama bir çok yerde ısınmadan bahsedilmiş.Ben anneme cihaz alıcam kafamda A71 ile S10e var.Bi tarafım bunları salla Nova5t al diyor.Bi tarafımda ısınma sorunu var risk alma diyor.Gelde çık işin içinden.Şundan emin ol annem P9 lite kullanıyor.Huawei ye baya alıştı.Nova5t de ısınma olmayacağını bilsem emin ol anneme Nova5t alırım.Bu konuda haksızlık ettiğini düşünüyorum.
İşte tecrübeniz ile konuşun sizin şu an bir nova5t alıp ısınıyor mu diye bakmanız mümkün mü, değil o zaman ısınması hakkında yorum yapmayın. Ayrıca siz "Nova 5t kötü" demeseniz bile ısınmasını abartan çok insan var.
Ben Nova5t cihazının ısınması hakkında hiç yorum yaptığımı hatırlamıyorum, çünkü ısınıp ısınmadığını bilmiyorum. Aynı olay tüm diğer Huawei cihazlarına da geçerli bilip bilmeden "O telefonda Google servisleri yok alınmaz" diye söyleyen insanlar var. Ya arkadaş belki App Gallery Play Store'dan daha iyi olacak nerden biliyorsun? Birisi yazmış Bankacılık uygulamaları olmayacak, Whatsapp, Facebook gibi şeyler App Gallery'de olmayacak demiş. Böyle bir şey söylenemez. Hadi tamam Whatsapp gibi şeyler olmayacak da bankacılık uygulamaları hakkında bunu söyleyemezsiniz. Belki ileride App Gallery çok daha iyi olacak, şimdi eğer bir markanın fan-boy'u isen "Bilmeden konuşma" diyebilirsin ama böyle bir şey olup olmayacağı hakkında kesin bir yargısı olamaz kimsenin. Ki ben buna inanıyorum yani Huawei Amerika ile olan savaşını kaybetse de ne kadar zamanda olursa olsun kesinlikle Googlesız telefon tabirini ortadan kaldıracak, tabii Google yoksa Android yok diyen cahiller olmadığı sürece. Başka bir örnek ise mesela p30 pro modelinde ki RYYB sensörü yüzünden p30 pro'nun fotoğrafı kötü olmuyor. Gerçekten gidip bakın p30 pro'nun fotoğrafları kötü mü? Bazı kişiler başkasının düşüncesinden gelmiş burada p30pro RYYB sensörü yüzünden sarıdan başka düzgün bir şey çekemiyor diyor. Azıcık git aynı ekran panelinden bir sürü telefon ve p30 pro'nun fotoğraflarını bir yan yana koy, sırf diğerlerine göre daha sarımsı diye fotoğrafı kötü mü oluyor?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
İşte tecrübeniz ile konuşun sizin şu an bir nova5t alıp ısınıyor mu diye bakmanız mümkün mü, değil o zaman ısınması hakkında yorum yapmayın. Ayrıca siz "Nova 5t kötü" demeseniz bile ısınmasını abartan çok insan var.
Ben Nova5t cihazının ısınması hakkında hiç yorum yaptığımı hatırlamıyorum, çünkü ısınıp ısınmadığını bilmiyorum. Aynı olay tüm diğer Huawei cihazlarına da geçerli bilip bilmeden "O telefonda Google servisleri yok alınmaz" diye söyleyen insanlar var. Ya arkadaş belki App Gallery Play Store'dan daha iyi olacak nerden biliyorsun? Birisi yazmış Bankacılık uygulamaları olmayacak, Whatsapp, Facebook gibi şeyler App Gallery'de olmayacak demiş. Böyle bir şey söylenemez. Hadi tamam Whatsapp gibi şeyler olmayacak da bankacılık uygulamaları hakkında bunu söyleyemezsiniz. Belki ileride App Gallery çok daha iyi olacak, şimdi eğer bir markanın fan-boy'u isen "Bilmeden konuşma" diyebilirsin ama böyle bir şey olup olmayacağı hakkında kesin bir yargısı olamaz kimsenin. Ki ben buna inanıyorum yani Huawei Amerika ile olan savaşını kaybetse de ne kadar zamanda olursa olsun kesinlikle Googlesız telefon tabirini ortadan kaldıracak, tabii Google yoksa Android yok diyen cahiller olmadığı sürece. Başka bir örnek ise mesela p30 pro modelinde ki RYYB sensörü yüzünden p30 pro'nun fotoğrafı kötü olmuyor. Gerçekten gidip bakın p30 pro'nun fotoğrafları kötü mü? Bazı kişiler başkasının düşüncesinden gelmiş burada p30pro RYYB sensörü yüzünden sarıdan başka düzgün bir şey çekemiyor diyor. Azıcık git aynı ekran panelinden bir sürü telefon ve p30 pro'nun fotoğraflarını bir yan yana koy, sırf diğerlerine göre daha sarımsı diye fotoğrafı kötü mü oluyor?
Benim Huawei ile ilgili yorumum şu:Mate 30 Pro ve sonrasını bugün satın almak büyük risk.Bir sene sonra Appgalery oturur, Huawei de fiyatları biraz indirir,o zaman olabilir.P30 Pro olayında RYYB sensörden bahseden benim.Bu sensör kötü çekiyor demedim.Sarı dışındaki renkleri olduğu gibi gösteremiyor dedim.Huawei kamerada eleştirdiğim bir diğer noktada otomatik hdr ın olmaması.Huawei P30 da çekilen fotoğraflarda hdr(dinamik aralığa) dikkatli baktığında bazı detayların gittiğini görüyorsun.Kardeşimde düz P30 var.O fotoğraf çekerken otomatik mod yerine hdr modu kullanır.P30 lar fotoğraf anlamında kötü değil ama Huawei firmasının basit şeyleri (RGGB sensör, Otomatik Hdr) koymaması bana tuhaf geliyor.

Son düzenleme:

MuhammedAli07

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Merhaba arkadaşlar,

Telefondan beklentisi;
Akıcı olsun istiyor.

Ne almamızı önerirsiniz?

Teşekkürler.
A71 al mi 9 t ucuz diyenler de 128 gb ye çıkınca fiyat esitleniyor hemen hemen

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
O ihtiyaçlarda 3000 TL fazla fakat A71 iyi olabilir o ihtiyaçlar bazında.

k!ra

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
92
Hocam benim arkadaşım da nova 5t kullanıyor yaklaşık bir ay oldu telefonu alalı oda ilk başlarda tereddütte kaldı ısınma sorunu felan yaşanıyormuş gibi yorumlar var diye sonra almaya karar verdi. Şuan da sorduğum da varmı kanka bir sorun diye yok kanka oyunlar da diğer telefonlar gibi ısınma oluyor öyle abartılacak bişi yok diyor. Kullanıcı yorumu olarak belirtmek istedim :)

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Key2 Lite donanım olarak bu butcede biraz dusuk kaçmıyor mu?

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
Şakasına attım onu :D
BlackBerry uçuk fiyatlar yüzünden'mi battı acaba? ??