Kendi paramı kullanamıyorum!

Burdurlu94

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Evet başlıkta gördüğünüz gibi yazın ortalama 9000-10000 TL civarı bir param olucak fakat abim sağolsun paramı kullanamıyorum. Geçenlerde kitap istedim şeker portakalı ve Atatürk'ün Geometri kitabını kartta borç var diyor sözde fakat kendisi benden 1-2 gün önce 500 TL civarlarında kıfayet alışverişi yapmayı iyi biliyor. Yazık basketbola başlamayı düşünüyorum bedava olduğu halde abime söylediğimde gereksiz boş yere kızdı içimden ağzını burnunu patlatmak geldi ama yapmadım. Sizce ne yapabilirim yazın istediğim bir ayakkabı var tabi mecbur kartlar falan abimde mecbur ondan istemek zorundayım kendi param ile alıcam ne yapabilirim bu durumda?

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
192
10.000 tl yi nasil biriktirdin yasin kucuk belli ki kart abindeyse

Burdurlu94

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Günlük 20 ya da 40 tl alıyorum eylül'den beri 10000tl civarı oluyor hafta sonları 40 tl alıyordum öyle öyle birikiyor babamın tekel bayiisi var bu arada ondan 20-40 tl alıyorum.

Burdurlu94

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Ben olsam benim param değilmi len derim ardından susar dayak yemeyi beklerdim.

tabi abim yok ablam var ve evli yani tek çocuğum şuanlık onun için sıkıntı yok.
:D o beni dövemez ki elimin altında çok büyük bir koz var çünkü teyzemlere falan söylersem o biter.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
Abin senin paralarını kızlarla yemiş bitirmiş. Sana hiç bir şey kalmamış. Kendim gördüm herkese dondurma ısmarlarken.

Burdurlu94

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Abin senin paralarını kızlarla yemiş bitirmiş. Sana hiç bir şey kalmamış. Kendim gördüm herkese dondurma ısmarlarken.
26 yıldır hayatına 1 kız bile girmediğinden pek sanmıyorum kendisi 9 şiddetindeki depremde yıkılmış kerpiç evdir :D

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Arkadaşından borç alıp istediğini al. Sonra da arkadaşa borcum var, de. Mecbur verir.

Burdurlu94

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Arkadaşından borç alıp istediğini al. Sonra da arkadaşa borcum var, de. Mecbur verir.
Haklısın da ben hiçbir arkadaşıma 630 TL vermem istediğim ayakkabı için yani gider mağazadan alırım ama corona gibi nedenlerden dolayı dışarı çıkamıyoruz yani AVM tarzı yerlere gitmem imkansız gibi.

Burdurlu94

Asistan
Reaksiyon puanı
76

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Haklısın da ben hiçbir arkadaşıma 630 TL vermem istediğim ayakkabı için yani gider mağazadan alırım ama corona gibi nedenlerden dolayı dışarı çıkamıyoruz yani AVM tarzı yerlere gitmem imkansız gibi.
"Para ver abi, arkadaşa borcum var, onu ödemem lazım, kaç aydır borcumu sallıyorum" desen de mi vermez?

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Paranızı saklayıp istediğiniz kadar biriktiğinde yakında Papara'ya para yükleyebileceğiniz ATM veya Ininal karta para yükleyebileceğiniz yerler varsa parayı kartta biriktirin.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Paranın olduğu kart/hesap kimin adına bu arada?

Burdurlu94

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Paranızı saklayıp istediğiniz kadar biriktiğinde yakında Papara'ya para yükleyebileceğiniz ATM veya Ininal karta para yükleyebileceğiniz yerler varsa parayı kartta biriktirin.
Zaten bankada kartta faizde duruyor olması lazım ondan katlarca büyük bir paranın içinde onun da kartı yok abime söyledim bi karta yükler kullanırız dedi 2-3 ay önce halla bekliyorum yapmasını da yapmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Paranın olduğu kart/hesap kimin adına bu arada?
Hepsi abimin üstüne abim anneme babama para dağıtıp içlerine veriyor işte.

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
O sorun değil ben hiçbir arkadaşıma 630 lira vermem güvenemem yani 7 yıllık arkadaşıma da dahil yani.
Sanırım arkadaşınızdan borç para almışsınız gibi isteyip parayı almanızı söylüyor ama ayakkabıyı aldıktan sonra yalan olduğu ortaya çıkacak :D

Burdurlu94

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Sanırım arkadaşınızdan borç para almışsınız gibi isteyip parayı almanızı söylüyor ama ayakkabıyı aldıktan sonra yalan olduğu ortaya çıkacak :D
Onu da yapamam işte yalan olduğu ortaya çıksa iade hadi onları da geçtim kart yok benim paycell var içinde 2-3 TL civarı var geçen senenin ağustosundan beri söyledim para yükle diye halla da söylemekteyim bilmiyorum yükler mi yüklemez mi

M

Murat Burç

SDN Okuru
Evet başlıkta gördüğünüz gibi yazın ortalama 9000-10000 TL civarı bir param olucak fakat abim sağolsun paramı kullanamıyorum. Geçenlerde kitap istedim şeker portakalı ve Atatürk'ün Geometri kitabını kartta borç var diyor sözde fakat kendisi benden 1-2 gün önce 500 TL civarlarında kıfayet alışverişi yapmayı iyi biliyor. Yazık basketbola başlamayı düşünüyorum bedava olduğu halde abime söylediğimde gereksiz boş yere kızdı içimden ağzını burnunu patlatmak geldi ama yapmadım. Sizce ne yapabilirim yazın istediğim bir ayakkabı var tabi mecbur kartlar falan abimde mecbur ondan istemek zorundayım kendi param ile alıcam ne yapabilirim bu durumda?
Merhamet etmeyene merhamet edilir mi? Kaldı ki ortada hak gaspı var. Anana babana söyle çözsünler. Çözmüyorlarsa git abini hallet. Kır kolunu dağıt ağzını yüzünü demiyorum ama sen hallet işte azmettirici olamaya gerek yok.

çok büyük bir koz var çünkü teyzemlere falan söylersem o biter.

Abisi yasak ilişki yaşamış hem de teyze kızıyla. Benim anladığım bu.

M

Murat Burç

SDN Okuru
1. okey ama 2. öhm öhm o anlamda demedim ben sigara falan içiyor teyzemlerin en karşı olduğu şey işte onu söylersem biter anlamında dedim o biraz fazla abartı oldu şimdi 1. dediğine gelirsek annem babam çözemiyor şu an elimde 1000 tlye yakın nakit var 6500 civarı ise bankada ben bu para ile hiçbirşey alamıyorum çünkü bir yere gidemiyorum yani karttan aldım eve geldi abim sherlock holmess gibi anında anlar yani konu paraya gelince sherlock holmess kendisi tam ama benim ricalarım olunca 3 yılda bir yaparım kafasında ilkokul 4 gibi araba ile almaya gelicem dedi seni şu an eve servis ile gidiyorum halla bekliyorum sözünü yerine getirmesini gelip beni almasını.
Zorla çöz. Laftan anlama zamanı geçmiş.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Sen cezaevindesin de bizi mi kekliyorsun yoksa? ???

İşin şakası bu tabi.

Özetle anladığım şu: sen abinden parayı alsan bile abinden habersiz o parayla bir şey satın alamayacaksın. Mecburen buna abini razı etmen lazım. Ama bu bayağı zor görünüyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yani imkansıza yakın ya karnemi iyi getircem diyorum da coronadan okullar uzun zaman tatil olucak gibi karne hikaye olucak gibi artık anneme falan söylerim onu alırım arkama annem olunca 1 kere mecburen almıştı indirimden bir tane botu annemi kullanıcam mecburen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok yazın her dediğimi mecbur alıcak almazsa sonu çok kötü biter çünkü benim paramı ben kullanamıyorum benim param dediğimde saçma sapan şeyler alıyorsun diyor fakat kendisi BluTV aldı girdiğini 1 defa görmedim 120 tl çöpe gitti youtube premium aldı bedava dedi 6 aydır aynı hesapta youtube premium kullanıyor spotify aldı 6 senedir hesabı varmış 1 kere şarkı dinlediğini görmedim kendisi sana MAVİ'den pantolon almayız diyor 3 tane MAVİ'den kendisine pantolon alır kendisi kabul etmiyor hatalarını diyorki benim giydiklerimi büyüğünce giyersin diyor fakir miyim lan ben diyorum sonra gidiyor çıkmaza doğru
Zorla hallet diyorum bekleme. Haddini bildir.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Faiz yiyonuz beter olun ben de diyorum nasil biriktirecek haram zikkim olsun hicbir sey alama da giyeme de sen bu kafayla zaten giysen de zarar giymesen de

M

Murat Burç

SDN Okuru
Faiz yiyonuz beter olun ben de diyorum nasil biriktirecek haram zikkim olsun hicbir sey alama da giyeme de sen bu kafayla zaten giysen de zarar giymesen de
Geri bas. Başlarım senin yapacağın emri bil maruf nehyil münkere.

Hakaret ederek dini emiri bildirme nerede görülmüş?

Günahdan dönecek adamı vazgeçirirsin cahil herif öbür tarafta hesabını nasıl vereceksin?