İçimdeki huzursuzluk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 10919
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

10919

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ailemden bu sene bilgisayar istedim. Ailem de yeni bir ev yaptırmakla ilgileniyorlar. Bilgisayarı çok istediğimi görünce evi erteleyeceklerini ve bilgisayar alacaklarını söylediler. Sonra ben onlara bu sene bilgisayar almasalar da olacağını ve ev inşaatına devam etmelerini söyledim onlar da kabul edip bunun daha doğru olduğunu söylediler. Seneye bana bilgisayar alacakları konusunda anlaştık. Ama benim içimde bir his var ve aklıma gelince çok üzülüyorum. Sanki onlara bilgisayarı zorla aldırıyorum ve bu yanlış bir şey gibi düşünüyorum. 4000 TL ödemeleri sanki benim zorla yaptırdığım bir şey gibi geliyor. Bilgisayarı çok istiyorum ama bu aklıma gelince tüm isteğim bir anda gidiyor ve üzülmeye başlıyorum. Zaten onlar ilk bilgisayar alacakları zaman odama gidip baya düşünmüştüm sanki onlara zorla aldırıyormuşum düşüncesiyle. Aileme çok değer veriyorum ve benim yüzümden planlarının bozulmasını istemiyorum. Babam beni böyle görünce sormuştu ve anlatmıştım. Bunun için üzülmememi söylemişti ama kendime engel olamıyorum. Sizce bu düşüncelerimde haklı mıyım? Büyüklerimden yardım bekliyorum.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Bir bilgisayar parasına ne evden vazgeçilir, ne inşaat durdurulur. İyi düşünelim, iyi olsun. Ailen sana bir sürpriz yapacak olabilir. Ev bütçesinden ufak bir miktardan pekala bilgisayar alınabilir.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Yaş kaç?

Evi siz mi yaptırıyorsunuz yoksa taksit falan mı ödüyorsunuz?

10919

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Bilgisayari hak kazanmak için çalışmalısın. Yani derslerinde önem verip iyi notlar iyi dereceler yaparsan hem mutlu olursun hem karşıliksiz bir şeye sahip olmamış olursun. O zaman onu kullanmak içine siner ve ailende mutlu olur.

10919

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayari hak kazanmak için çalışmalısın. Yani derslerinde önem verip iyi notlar iyi dereceler yaparsan hem mutlu olursun hem karşıliksiz bir şeye sahip olmamış olursun. O zaman onu kullanmak içine siner ve ailende mutlu olur.
Zaten notlarımdan dolayı bu sene alacaklardı.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
15 yaşındayım. Yeni bir ev yaptırıyoruz baştan.

Birazcık düşün. Bilgisayar almakla bitmiyor o iş. Adam gibi oyunların hepsi paralı ve fiyatları çok uçuk. Geçen sene bilgisayar alacaktım fakat dediğim sebeplerden dolayı vazgeçtim.

Sana tavsiyem ev inşaatı bitene kadar para biriktir. Para ödüllü sınavlar, yarışmalar düzenliyor. Bunları takip et.

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
Ailenin butcesini zorlamamaya çalış senin istediğin özellikleri bulunan bilgisayari arastir ve en uygununu bul

10919

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birazcık düşün. Bilgisayar almakla bitmiyor o iş. Adam gibi oyunların hepsi paralı ve fiyatları çok uçuk. Geçen sene bilgisayar alacaktım fakat dediğim sebeplerden dolayı vazgeçtim.

Sana tavsiyem ev inşaatı bitene kadar para biriktir. Para ödüllü sınavlar, yarışmalar düzenliyor. Bunları takip et.

Ailenin butcesini zorlamamaya çalış senin istediğin özellikleri bulunan bilgisayari arastir ve en uygununu bul

Oyundan yana bir problemim yok. Notlarımı yüksek tutarsam bilgisayar alacaklarını söylemişlerdi, ben de o arada indirimlerde istediğim oyunları almıştım. Zaten ben de pek yük olmak istemiyorum okul başlayınca tekrardan para biriktirmeye başlayacağım. En azından 1500-2000 TL benden çıksın istiyorum.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Oyundan yana bir problemim yok. Notlarımı yüksek tutarsam bilgisayar alacaklarını söylemişlerdi, ben de o arada indirimlerde istediğim oyunları almıştım. Zaten ben de pek yük olmak istemiyorum okul başlayınca tekrardan para biriktirmeye başlayacağım. En azından 1500-2000 TL benden çıksın istiyorum.

Para ödüllü yarışmalar ve sınavları takip et gerçekten güzel şeyler oluyor bazen. Tecrübeyle sabittir.

İngilizce scrabble yarışması vardı burada. 500 tl para ödülü kazandım oradan. Telefon almama bayağı katkısı oldu.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Bilgisayar için aileni zorlamayarak onlara çok değer verdiğini göstermişsin ve bu anladığım kadarıyla severek yaptığın bir şey, ancak bilgisayar ve ailenin isteğini bozmamak arasında biraz ikilemde kalmış gibisin bu yüzden içinde bir problem hissi oluşmuş. İhtiyacın olan tek şey sabır, eğer kirada yaşıyorsanız kendini onların yerine koy ve kira giderini 1 yıl üzerinden hesapla. Belki bu sabırlı olman için yardımcı olabilir. Bir diğer önerim sistemini geliştirilebilir olarak hazırlaman, mesela 16 GB yerine tek slot 8 GB RAM kullan, ekran kartı alma, SSD + HDD yapmak yerine HDD al, işlemcini ve ana kartını ihtiyaçtan fazla tutmak yerine f/p olarak hazırla ve ileride yükselt. Ben de sistemimi yükselteceğim, yarın sabah yeni işime başlıyorum ve ihtiyacım kadar bir sistem hazırlayacağım. İnsanların 32 GB 2080ti i9 sistem düzdüğüne bakma, emin ol bunların çoğu o sistemin max %40 kadarını kullanmıştır ve çoğu unlocked işlemci almasına rağmen overclock'un ne demek olduğunu bilmiyor. Ben Visual studio + Unity Studio'yu aynı anda çalıştıracak 8 GB + i5 ve hızlı işlem için 120 GB SSD'li sistem hazırlayacağım, depo için elimde eski bir bad sector olmayan 160GB HDD var bunu değerlendirebilirim. aylık cebime kalan paranın 1500 TL olduğunu düşünürsek 3 ay para biriktirip peşin abartılı sistem almak yerine ihtiyacım kadarını alarak o paranın büyük bir kısmını hayatımı kolaylaştıracak daha değerli şeyler için kullanabilirim. Yani burada anlatmak istediğim bir diğer şey ihtiyacından fazlasını alarak sadece cebindeki paraya zarar verirsin.

10919

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar için aileni zorlamayarak onlara çok değer verdiğini göstermişsin ve bu anladığım kadarıyla severek yaptığın bir şey, ancak bilgisayar ve ailenin isteğini bozmamak arasında biraz ikilemde kalmış gibisin bu yüzden içinde bir problem hissi oluşmuş. İhtiyacın olan tek şey sabır, eğer kirada yaşıyorsanız kendini onların yerine koy ve kira giderini 1 yıl üzerinden hesapla. Belki bu sabırlı olman için yardımcı olabilir. Bir diğer önerim sistemini geliştirilebilir olarak hazırlaman, mesela 16 GB yerine tek slot 8 GB RAM kullan, ekran kartı alma, SSD + HDD yapmak yerine HDD al, işlemcini ve ana kartını ihtiyaçtan fazla tutmak yerine f/p olarak hazırla ve ileride yükselt. Ben de sistemimi yükselteceğim, yarın sabah yeni işime başlıyorum ve ihtiyacım kadar bir sistem hazırlayacağım. İnsanların 32 GB 2080ti i9 sistem düzdüğüne bakma, emin ol bunların çoğu o sistemin max %40 kadarını kullanmıştır ve çoğu unlocked işlemci almasına rağmen overclock'un ne demek olduğunu bilmiyor. Ben Visual studio + Unity Studio'yu aynı anda çalıştıracak 8 GB + i5 ve hızlı işlem için 120 GB SSD'li sistem hazırlayacağım, depo için elimde eski bir bad sector olmayan 160GB HDD var bunu değerlendirebilirim. aylık cebime kalan paranın 1500 TL olduğunu düşünürsek 3 ay para biriktirip peşin abartılı sistem almak yerine ihtiyacım kadarını alarak o paranın büyük bir kısmını hayatımı kolaylaştıracak daha değerli şeyler için kullanabilirim. Yani burada anlatmak istediğim bir diğer şey ihtiyacından fazlasını alarak sadece cebindeki paraya zarar verirsin.
Kirada yaşamıyoruz kendi evimiz. Tam olarak beni özetlemişsiniz teşekkür ederim.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Kirada yaşamıyoruz kendi evimiz. Tam olarak beni özetlemişsiniz teşekkür ederim.
Diğer arkadaşların da dediği gibi ödüllü sınavlara vs. girmen senin motive olmana yardımcı olabilir, ama her şeyden önce sabırlı olmaya gayret et. Sabır insanı her alanda başarılı yapar.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Bu arada büyük ihtimal öyle aşırı bir PC'ye ihtiyacın yok yani zaten çalışkan olduğunu söyeldin büyük ihtimal burs sınavlarını filan kazanmışsın ve pc sanırım sadece kasa şeklinde alıyorsun yani 4000 TL daha çok orta segment bir pc ve senin buna da hiç ihtiyacın yok gibi şimdiki zamana uyacak pc'yi 1000 tl'ye bile toplayabilirsin neden zor anda 4000 tl istedin ki bu gereksiz olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada ekstradan söyleyeyim eğer harici kart almazsa yani sanırım şimdiki zamana göre alacak ve dediğinize göre APU oluyor ve bu çok çok çok daha pahallı olur benden söylemesi. :D

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Annen baban senin için en doğru kararı verecektir. Yaptığın hareketi de takdir ederim. Sistem toplama kısmını zamanı gelince bilgili arkadaşlar yardımcı olur burada konu açarsan. Sıkıntı da olmaz o yönden

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Evinizin boyasını sen yapabilirsen bilgisayar parası çıkmış olur.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Ev daha mühim pc elbet alınır