- Katılım
- 17 Mayıs 2018
- Mesajlar
- 9,238
- Reaksiyon puanı
- 15,169
- Puanları
- 2,958
- Yaş
- 22
"Prensip olarak akşam saat 7'den sonra yemek yemiyorum." diyenleri dışarıya alalım arkadaşlar. Çünkü birazdan buralar pek tekin olmayacak.
Gecenin bir yarısı (akşamın son çeyreği de olabilir) suyunun içinde yüzen iki kaşık yoğurda, kafa yaracak kıvama gelmiş üzerinde ekmek kırıntısı bulunan margarine, pamuk helva kıvamına gelmiş domatese ve üretim tarihi Mesut Yılmaz'ın başbakanlık zamanına denk gelmiş meyve suyuna, özetle buzdolabına boş boş bakmayı bırakın.
Geceyi aydınlatacak gece atıştırmalıkları yapıyoruz, alın bilgisayarları mutfağa.
-Kısır
Kısır öyle bir lezzet ki iddia ediyoruz yeri geldiğinde sabah kahvaltısında bile değerlendirilebilir. Ama biz onu bu gece yatıya çağıralım diyoruz.
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 6 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
![]()
- Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
![]()
- Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
![]()
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
![]()
- Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
![]()
- Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
-Domatesli, pastırmalı sandviç
Biraz sosyalleşilen bir hafta (gayet mantıklı orası ayrı) diziler hemen birikiyor. Hele takip edilen Türk dizileriyse, bu birikimi harcayabilmek için güzel geceler bizi bekliyor. Daha doğrusu...
![]()
Domatesli, Pastırmalı Sandviç Tarifi İçin Malzemeler
Domatesli, Pastırmalı Sandviç Tarifinin Pişirme Önerisi
- 4 dilim tam tahıllı tost ekmeği
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 6 dilim pastırma
- 4 adet marul yaprağı
- Sosu için:
- 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Arzuya göre hazırlayacağınız mayonez sosa hardal ve ince kıyılmış fesleğen gibi taze otlar da ilave edebilirsiniz.
Domatesli, Pastırmalı Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?
Domatesli, Pastırmalı Sandviç Tarifinin Servis Önerisi
- Tost ekmeklerini gevrek bir hal alması için kızdırılmış yağsız tavada 1-2 dakika kadar ısıtın. Ayrı bir kenarda bekletin.
- Aynı tavada tereyağını eritin. Pastırma dilimlerini arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar pişirin.
- İçi sulu ve mevsiminde lezzetli olan domatesleri halka halka dilimleyin. Sarımsağı rendeleyin.
- Mayonez sosu hazırlamak için; toz parmesan peyniri, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın.
- Isıttığınız ekmek dilimlerinin iç kısmına hazırladığınız mayonezden sürün. Alt ve üst kısımlarına birer adet marul yaprağını yerleştirin.
- Domates ve pişirilmiş pastırma dilimlerini de ekledikten sonra tost ekmeklerini kapatın.
- Pastırmaların donmaması için bekletmeden ılık olarak servis edin. Lezzetli bir atıştırmalık olan bu tarifi sevdiklerinizle paylaşın.
Baget sandviç ekmeği de tercih edebilirsiniz.
-Fransız tostu
Herkesin kendi terapisi kendine ancak bize göre can sıkıldığında yapılacak en güzel şey, en sevdiğin yemekle, en sevdiğin filmi aynı anda buluşturmaktır. Gerçekleşmeyen buluşmaların da yerini tutabilir.
Fransız Tostu Tarifinin Püf Noktası
- 2 dilim tost ekmeği
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 paket vanilya
- Servisi için:
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı yaban mersini
- 1 yemek kaşığı ahududu
Hazırladığınız sosu, ekmek dilimlerinin içine çekmesi için karışımda 1- 2 dakika kadar bekletin.
Fransız Tostu Tarifinin Pişirme Önerisi
Ananas ve şeftali gibi dilimlenen meyveleri tercih ederseniz tost ekmeği arasına yerleştirdikten sonra da yumurtalı karışıma bulayıp, kızartabilirsiniz.
Fransız Tostu Tarifi Nasıl Yapılır?
Fransız Tostu Tarifinin Servis Önerisi
- Tost ekmeklerini üçgen parçalar elde edecek şekilde çaprazlamasına kesin.
- Yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene kadar çırpın. Süt ve vanilyayı da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
- Ekmek dilimlerini yumurtalı süt karışımına buladıktan sonra yağlanmış kızgın tavada, arkalı önlü renk alana kadar kızartın.
- Yaban mersini ve ahududu tanelerini kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirdikten sonra ılık olarak servis edin.
Su, akçaağaç şurubu, tarçın, yıldız anason ile hazırladığınız ılık şurubu tostun üzerine gezdirebilirsiniz.
-Kuru yemişli baharatlı kraker
Gece midenizden gelen her sese, tarlada fazla kalmış enginar taklidi yapan tuzlu fıstıklarla yanıt veremezsiniz değil mi? Bu sonsuza kadar sürmemeli.
![]()
Kuru Yemişli Baharatlı Kraker Tarifi İçin Malzemeler
Kuru Yemişli Baharatlı Kraker Tarifinin Püf Noktası
- 2 paket kraker(çubuk ya da halka)
- 200 gram haşlanmış nohut
- 200 gram yer fıstığı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Haşlanmış nohutların kabuklarını, iki adet kağıt havlu arasında hafifçe ovalayarak çıkarttıktan sonra kullanın.
Kuru Yemişli Baharatlı Kraker Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzu ettiğiniz kuru yemiş ve baharatları ekleyebilirsiniz.
Kuru Yemişli Baharatlı Kraker Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krakerleri küçük parçalar halinde kırın.
- Haşlanmış nohut, kabuksuz yer fıstığı, tuz, toz kırmızı biber ve ayçiçek yağı ile harmanlayın.
- Yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kuru yemişli kraker karışımını yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar fırınlayın.
- Ilındıktan sonra ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
-Sarımsaklı ekmek
Sarımsağın yetkileri dahilindeki kokusuyla, kahvaltılara pek konuk olmayan bir misafir sarımsaklı ekmek. Ama konu gece atıştırmalığı olunca...
![]()
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Sarımsaklı Ekmek Tarifinin Püf Noktası
- 1 adet baget ekmeği
- 4 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dal biberiye
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
- Arzuya göre:
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yaprak fesleğen
- 1 dal taze kekik
Aromalarının daha yoğun bir şekilde hissedilmesi için ayıkladığınız biberiyeyi, sarımsak ve tuz ilavesiyle havanda dövün. Eklemek istediğiniz tüm baharatlara aynı işlemi uygulayın.
Sarımsaklı Ekmek Tarifinin Pişirme Önerisi
Bayatlamak üzere olan ekmekleri de değerlendirmek için her türlü ekmek çeşidinden sarımsaklı ekmek hazırlayabilirsiniz.
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ortadan ikiye kestiğiniz baget ekmeğini verev şeklinde dilimleyin.
- Sarımsakları, tuz ilavesi ile havanda dövün.
- Ayıkladığınız biberiye ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi ekledikten sonra havanda dövme işlemini sürdürün.
- Baharatlı sarımsak karışımını küçük bir kaseye alın. Zeytinyağı ile karıştırın.
- Temelde iyi bir sarımsaklı ekmek hazırlamak için gerekli olan tüm işlemler tamamlandı. Bu noktadan sonra damak tadı ve arzularınız devreye giriyor.
- Karışıma rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış fesleğen ve kekik ekledikten sonra ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz ekmek dilimlerini, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-8 kadar fırınlayın. Bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
- Çikolatalı muhallebi
![]()
Çikolatalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Çikolatalı Muhallebi Tarifinin Püf Noktası
- 1 litre süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı kakao (koyu renkli kakao)
- 1 yemek kaşığı bitter çikolata ezmesi
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (parlaklık vermesi için)
Kısık ateşte, sık sık karıştırarak pişirmeniz gereken çikolatalı muhallebi, hafif topaklanırsa üzülmeyin. Muhallebinin kıvamını bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirin.Parlaklık katması için arzuya göre çok az miktarda tereyağı ekleyin.
Çikolatalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Çikolatalı Muhallebi Tarifinin Servis Önerisi
- Sütü derin bir tencereye aktarın. Toz şeker, kakao, un, buğday nişastası ve bitter çikolata ezmesi katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız sütlü karışımı ocağa alın. Kısık ateşte, karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız muhallebi karışımına vanilya özütü ve tereyağı katıp blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Servis öncesinde pudra şekeri eleyebilir, rendelenmiş Hindistan cevizi ya da file fındık parçalarıyla süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
yemek.com