Evde Luppo Nasıl Yapılır | Tarif

Bu konuyu okuyanlar

Usain

Dekan
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,212
Reaksiyon puanı
15,044
Puanları
113
Yaş
21
8796835479602_1544611639142.jpg

MALZEMELER
  • 4 su bardağı un (kurabiyesi için)
  • 250 gram eritilmiş tereyağı (kurabiyesi için)
  • 2 yumurta sarısı (kurabiyesi için)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (kurabiyesi için)
  • Yarım çay kaşığı pudra şekeri (kurabiyesi için)
  • 2 yumurta beyazı (marşmelov sos)
  • 1 su bardağı toz şeker (marşmelov sos)
  • Çeyrek su bardağı su (marşmelov sos)
  • Çeyrek çay kaşığı tuz (marşmelov sos)
  • Çeyrek çay kaşığı kabartma toz (marşmelov sos)
  • 4 adet sütlü çikolata (çikolata kaplaması için)
  • Yarım bitter çikolata (çikolata kaplaması için)
  • Yarım çaybardağı sıvıyağ(çikolata kaplaması için)

YAPILIŞI

Başta kurabiyesini yapıyoruz: Bir karıştırma kabına un, eritilmiş tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekeri ekleyip hamur kıvamına getiriyoruz. Hamur kıvamına gelen hamuru düz bir zeminde açacaz başta zemine bir parça un ekliyoruz. Hamuru zemine koyup hamurun üzerine un ekleyip merdaneyle ince olacak şekilde açıyoruz. İstediğimiz inceliğe geldikten sonra su bardağının ağız kısmıyla hamura daire şekli veriyoruz. Hamurları yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine ekleyip kürdanla hamurların üzerine delikler açıyoruz. Şimdide kurabiyeleri 180 derecelik fırında 10 dakika pişirip oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz. Kurabiyeler hazır. Kurabiyeleri şimdilik kenara alıyoruz. Şimdide marşmelov sosunu hazırlıyoruz: Bir karıştırma kabına 2 yumurta beyazı, çeyrek çay kaşığı tuz, çeyrek çay kaşığı kabartma tozu ekleyip mikser ile karıştırıyoruz. Köpük kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Biz bu işlemi yaparken diğer yandan şire hazırlıyoruz. Bir tencereye şeker ve su ekleyip kaynadıktan sonra 4 dakika pişiriyoruz. Bu hazırladığımız şireyi köpük haline gelen karışıma azar azar ekleyerek mikserden geçirmeye devam ediyoruz. Tüm şireyi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bu karışımı buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz. 2 saat sonunda kıvama gelen marşmelov sosunu oda sıcaklığına gelmiş kurabiyelerin bir yüzüne ekleyip diğer kurabiyeyi üzerine kapatıyoruz. Şimdi sadece çikolata kaplaması kaldı. Çikolata kaplaması için bir tencereye su ekleyip üzerine borcam koyuyoruz. Su borcama değmemesi gerekiyor. Su kaynadıktan sonra sütlü çikolata ve bitter çikolatayı borcama ekliyoruz. Kısık ateşte çikolataları eritiyoruz. Eriyen çikolataların üzerine sıvı yağ ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazır hale gelen çikolataların içerisine kurabiyeleri ekleyip fazla çikolatası alıp yağlı kağıdın üzerine bırakıyoruz. Halleylerin üzerindeki çikolatalar donsun diye halleyi buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz. 1 saat sonunda halleyimiz hazır. Herkese afiyet olsun.

Hatay Sandık İçi YouTube Kanalı
 
Üst