Xiaomi Mİ 9 mu ? Huawei P 30 mu ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Ben atmden de zorda kalmazsam para almıyorum Gerektiğini bankadan vezneden alıyorum.Benim en düşük limit 100 bin civarı daha yüksekleride var inşaatların malzemeleri yüzünden mal alımı yüklü oluyor
Tamam işte diyorum ki kart zaten sisteme kayıt olmuyor veya kartın hiçbir bilgisi sistemde tutulmuyor. Alış veriş bittikten sonra kartın işi de bitiyor. Mesela bazı alış-veriş sitelerinde kredi kartı kaydı yapılıyor profile o zaman riskli bir durum çünkü o veri bir yerde depolanıyor. Kısaca piyasada bu tarzda çok fazla sitenin olması, koruma algoritmalarının kırılmasının çok zor ve uzun zaman istemesi, ortada verinin olmaması gibi nedenlerden dolayı böyle bir ihtimal yolda gasp edilmenizden daha az bir ihtimal. Boşuna mağazalara tonla para bayılmayın. Yine de siz bilirsiniz tabi.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Tamam işte diyorum ki kart zaten sisteme kayıt olmuyor veya kartın hiçbir bilgisi sistemde tutulmuyor. Alış veriş bittikten sonra kartın işi de bitiyor. Mesela bazı alış-veriş sitelerinde kredi kartı kaydı yapılıyor profile o zaman riskli bir durum çünkü o veri bir yerde depolanıyor. Kısaca piyasada bu tarzda çok fazla sitenin olması, koruma algoritmalarının kırılmasının çok zor ve uzun zaman istemesi, ortada verinin olmaması gibi nedenlerden dolayı böyle bir ihtimal yolda gasp edilmenizden daha az bir ihtimal. Boşuna mağazalara tonla para bayılmayın. Yine de siz bilirsiniz tabi.

Teşekkür ederim ama bence risk birde ben hep işimi garanti ve birinci sınıf yaparım yani görmediğimi almam.Elime almam lazım

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Teşekkür ederim ama bence risk birde ben hep işimi garanti ve birinci sınıf yaparım yani görmediğimi almam.Elime almam lazım
Orası öyle tabi. Vatan, Teknosa gibi yerlerde iki cihazı da deneyimleyip sonra gidip internet üzerinden alabilirsiniz genelde yapılan budur. İstanbul'da oturuyorsanız o iş daha kolay HB'nin kendi depo teslim yerleri oluyor bizzat kendileri teslim ediyor siz depodan alıyorsunuz.

teo53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bence mi 9. İphone X den geçiş yaptım çok tereddütlerim vardı. Huawei P30 Mi 9 arasında çok gittim geldim iyi ki mi 9 diyorum.
Cihaz adeta uçuyor Iphone kadar stabil diyebilirim kamera performansı ve batarya performansı efsane iyi. Çift sim olarak kullanıyorum batarya performansı aşağıda ki gibidir.
65451267_10157502812154238_5190658733893484544_n.jpg

Kamerasından da bir örnek vereyim. Mesela bir gece modu çekim örneği bırakıyorum aşağıya.
IMG_20190629_231647.jpg

Bir tanede 48 MP örneği bırakıyorum aşağıya :)
IMG_20190629_202412.jpg

Buda 48 MP croplanmış hali
IMG_20190629_202412 crop .jpg

Geniş açı örnekleri de bırakayım şuraya :)
- YATAY GENİŞ AÇI -
IMG_20190628_171123.jpg

DİKEY GENİŞ AÇI

IMG_20190627_053859.jpg

Buda gün batımında bir manzara fotoğrafı olsun :)

IMG_20190629_202548.jpg

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Arkadaşlar bütçemi 8.000 TL'ye çıkardım bugün baktım bu telefonlar işimi az görüyor 2 ay bekleyip P30 pro alacağım.

Ölme iphonem 2 ay daha ölme ?

teo53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar bütçemi 8.000 TL'ye çıkardım bugün baktım bu telefonlar işimi az görüyor 2 ay bekleyip P30 pro alacağım.
Ölme iphonem 2 ay daha ölme ?

Tabiki de sizin tercihiniz ancak geleceğinin ne olacağı belli olmayan bir cihaza bu kadar para bağlamak düşündürücü. Huawei mazbatasını hala geri vermediler :) Kendi yazılımlarını yazıyorlar ve nereden bakarsanız bakın herşeyin oturması 2 yılı bulur.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
2-3 ay içerisinde Note 10 çıkacak zaten. O piyasaya çıktığı an o fiyat bandında başka telefonun esamesi okunmaz, P30 Pro'da yanında fıs olur.

Telefonum bozuk gümün yarısında kapalı 4 farklı ilde inşaat var müşteri telefonla ulaşıyor şimdi yaz sezonu daha çok lazım.Şimdi almama sebebim satışım yok.Daire ve villalarım elimde peşin verecek param yok şuan faizler yüksek şuan aylık kira getirilerim var.Onlarla tam 11 tane kredi kartı ekstiresi ödüyorum.Bu ay 7-8.000 TL ne kartlarımda yer var nede ödeme gücüm var.Satış olursa ne çıkarsa çıksın beklemem millet bana telefonla ulaşamıyor inşaatlara babamın telefonunu yazdık.,

Benim şöylede huyum var çabuk bıkarım samsung kullanmaktan bıktım.Yeniliği çok severim emlakçılar bile abi senin evlere girerken acaba bu sefer ne yenilik yaptı diyoruz.Sen pek aynı şeyi tekrar etmeyi sevmiyorsun diyorlar

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Akadaşlar iphone 7 plus telefonumu bazı sıkıntılardan ötürü değiştireceğim.

Telefonları eledim geriye iki telefon kaldı.

Huawei P30

Xiaomi Mİ9

Ben ikisinden birini eleyemiyorum.Galiba hangisi denk gelirse onu alacağım.Bu konudaki yorumlarınız benim için çok değerli sizce hangisi ?
huawei ama bence bir yıl daha kullanabilirsin 7+'ı

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
huawei ama bence bir yıl daha kullanabilirsin 7+'ı

İmkanı yok günün yarısında kapalı telefon sürekli şarj olmazsa kapanıyor.Yaptıramam çünkü komple kapanması demek işlerimin durması demek

m3t3xan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
migros ta mi9 128gb mavi renk 4699tl, mi9 düşünürsen daha uygun fiyata bulamazsın.

Dacram

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Bir firmadan

Mİ9 5.700

P30 5900 TL buldum

İnternetten alışveriş yapmıyorum kart şifresi nedeniyle
Günümüzde bu tabuları Kırman şarti mix 3 4.250 ye Hepsiburada dan aldım artık eskisi gibi dolandırmak hortumlamak basit değil eğer az.biraz bilinçli isen

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Günümüzde bu tabuları Kırman şarti mix 3 4.250 ye Hepsiburada dan aldım artık eskisi gibi dolandırmak hortumlamak basit değil eğer az.biraz bilinçli isen

Hocam ben kendi işimdede hayatımdada garanti iş yaparım.Dediğim gibi garanticiyim işimi hiç riske atmam çelik gibi sabrım vardır beklerim.İşimi garantiye almak için bedel ödemeyi göze alırım ama garanti yoldan bitiririm.Hayatımı bugüne kadar böyle yürüttüm.

Bilinçliyim çünkü görmediğim şeye ödeme yapmıyorum.İnternetten aldığımı canlı şekilde göremeyeceğim.Belki bozuk gelecek, Belki kırık çıkacak veya garantisinde sorun olacak bunu bilemem.Tabi ki geri iade hakkım var.Ben p30 pro için 7.500 TL para ödeyeceğim ve uğraşmak istemiyorum o kadar para vereceksem görmek isterim

Son düzenleme:

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Hocam ben kendi işimdede hayatımdada garanti iş yaparım.Dediğim gibi garanticiyim işimi hiç riske atmam çelik gibi sabrım vardır beklerim.İşimi garantiye almak için bedel ödemeyi göze alırım ama garanti yoldan bitiririm.Hayatımı bugüne kadar böyle yürüttüm.

Bilinçliyim çünkü görmediğim şeye ödeme yapmıyorum.İnternetten aldığımı canlı şekilde göremeyeceğim.Belki bozuk gelecek, Belki kırık çıkacak veya garantisinde sorun olacak bunu bilemem.Tabi ki geri iade hakkım var.Ben p30 pro için 7.500 TL para ödeyeceğim ve uğraşmak istemiyorum o kadar para vereceksem görmek isterim

Mübarek bari 7500 veriyorsun s10+ al. 4000 civarı p30 önerdim bana göre s10'a kadar en mantıklı seçenek o ama 7500 veriyorsan s10+ öneririm şahsen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hatta ağustos başı gibi note 10 piyasada olacak verirsin 7+'ı artı kampanya yaparlarsa taksit filan çünkü s10 serisi öyle çıktı gider telefonunu taksitle alırsın note 10 serisi optimizasyon, güç, batarya ve kamera olarak harika olacak.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Mübarek bari 7500 veriyorsun s10+ al. 4000 civarı p30 önerdim bana göre s10'a kadar en mantıklı seçenek o ama 7500 veriyorsan s10+ öneririm şahsen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hatta ağustos başı gibi note 10 piyasada olacak verirsin 7+'ı artı kampanya yaparlarsa taksit filan çünkü s10 serisi öyle çıktı gider telefonunu taksitle alırsın note 10 serisi optimizasyon, güç, batarya ve kamera olarak harika olacak.

Bilmiyorum samsung diyince sıkıldım ondan kime baksam aynı telefonu görmekten bıktım.Aslıbda bu kadar para vermek istemedim ama bugün elden baktım ki daha düşükler benim kullanımıma göre değil

Samsung çok iyi bir marka ama televizyon samsung

Babamın telefonu anneminki eşiminki samsung kafayı çevirsem her zaman aynı şeyi görmeyi sevmiyorum biraz değişiklik lazım

Son düzenleme:

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64
Tabiki de sizin tercihiniz ancak geleceğinin ne olacağı belli olmayan bir cihaza bu kadar para bağlamak düşündürücü. Huawei mazbatasını hala geri vermediler :) Kendi yazılımlarını yazıyorlar ve nereden bakarsanız bakın herşeyin oturması 2 yılı bulur.

Bu huawei olayını Türkiye de böyle düşünülmesi benim açımdan güzel oluyor, böylece talep düştükçe fiyatlarda düşer ve alacak olan uygun fiyata düzgün bir telefon almış olur.

Fakat işin gerçek boyutundan bakarsak. Huawei markasının ABD ile yada Google ile yaşayacağı bir sorun son kullanıcıyı çokta etkilemez. Hatta hali hazırda piyasaya sürülmüş olan modeller hiç mi hiç etkilemez. Yani markaların kendi aralarındaki problem nedeni ile piyasadaki telefonları kötülemek çok abes kaçar çünkü adamlar zaten piyasaya sürmüş o saatten sonra senin huawei nin lisansı ile hiç bir alakan yok. En fazla ne olur gelecek modellerde sıkıntı yaşanabilir oda çok büyük bir sıkıntı olmaz. Android'i herkez kullanabilir lisansa gerek yok, fakat google play destediğini kaybedebilir. Fakat oda 10 dk da aşılacak bir sorun kullanıcı alıp kendisi google play hizmetlerini yükler ve kullanmaya devam eder. O olmasa bile google play harici bir çok uygulama mağazası, merkezi mevcut onlarda herhangi bir android cihazda kullanılabilir.

Ek olarak android uygulamalarının yazıldığı dil olan java programlama dilinin sahibi oracle firması ile google'ın arasında sürmekte olan ve büyük ihtinal oracle firmasının kazanacağı bir dava var. O halde buradan huawei markasındaki mantıktan yola çıkarsak tüm android cihazların çöp olması lazım. Sonuçta google legal yada illegal olup/olmadığı kesinleşmemiş bir iş yapıyor.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Bu huawei olayını Türkiye de böyle düşünülmesi benim açımdan güzel oluyor, böylece talep düştükçe fiyatlarda düşer ve alacak olan uygun fiyata düzgün bir telefon almış olur.

Fakat işin gerçek boyutundan bakarsak. Huawei markasının ABD ile yada Google ile yaşayacağı bir sorun son kullanıcıyı çokta etkilemez. Hatta hali hazırda piyasaya sürülmüş olan modeller hiç mi hiç etkilemez. Yani markaların kendi aralarındaki problem nedeni ile piyasadaki telefonları kötülemek çok abes kaçar çünkü adamlar zaten piyasaya sürmüş o saatten sonra senin huawei nin lisansı ile hiç bir alakan yok. En fazla ne olur gelecek modellerde sıkıntı yaşanabilir oda çok büyük bir sıkıntı olmaz. Android'i herkez kullanabilir lisansa gerek yok, fakat google play destediğini kaybedebilir. Fakat oda 10 dk da aşılacak bir sorun kullanıcı alıp kendisi google play hizmetlerini yükler ve kullanmaya devam eder. O olmasa bile google play harici bir çok uygulama mağazası, merkezi mevcut onlarda herhangi bir android cihazda kullanılabilir.

Ek olarak android uygulamalarının yazıldığı dil olan java programlama dilinin sahibi oracle firması ile google'ın arasında sürmekte olan ve büyük ihtinal oracle firmasının kazanacağı bir dava var. O halde buradan huawei markasındaki mantıktan yola çıkarsak tüm android cihazların çöp olması lazım. Sonuçta google legal yada illegal olup/olmadığı kesinleşmemiş bir iş yapıyor.

Çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim