Xiaomi Mİ 9 mu ? Huawei P 30 mu ?

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Akadaşlar iphone 7 plus telefonumu bazı sıkıntılardan ötürü değiştireceğim.

Telefonları eledim geriye iki telefon kaldı.

Huawei P30

Xiaomi Mİ9

Ben ikisinden birini eleyemiyorum.Galiba hangisi denk gelirse onu alacağım.Bu konudaki yorumlarınız benim için çok değerli sizce hangisi ?

Erkam376

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Ben Xiaomi mi 9 diyorum. Huawei de kullandım, Xiaomi’nin keyfi gerçekten başka çok farkediyor

Dacram

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Sen bir telefondan ne bekliyorsun veya nasıl kullanıyorsun
100% den 0% akadar ne kullanıyorsun önemli olan bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kızılötesi mi9
Donanım mi 9

3.5mm jack p30

Huawei P30

Xiaomi Mİ9

Ben ikisinden birini eleyemiyorum.Galiba hangisi denk gelirse onu alacağım.Bu konudaki yorumlarınız benim için çok değerli sizce hangisi ?
Huawei çok soft telefon yapıyor o kadar para vermişken gider donanımı güncel yüksek ve kabul edilebilir alınmalı fiyata oranla

Son düzenleme:

Dacram

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Aklın yatarsa bizzat ben mi mix 3 kullaniyorum

Ben yüksek fiyata kötü donanımı tercih etmem çünkü çok az fark oluyor kamera gibi şeylerde ama donanım en üst olması benim tercihim

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64
Eğer fiyat farkını yok sayarsak ben p30 seçerdim.

Daha yeni bir kamera sensörü,
SD kart yuvası
3.5mm ses jack
OLED ekran
300mah daha büyük pil

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64

Ben normalde zaten mi9 seçerdim fakat fiyat farkını saymazsak ibaresini koydum. Yani ikiside aynı fiyat olsa p30 seçerim. Snapdragon hayranı olsamda. İşlemci her daim 100% kullanılan birşey değil. Aylık hesaplasak kafadan tahmini, normal bir kullanıcı işlemcisini tam güçte toplasan %30 oranında dahi kullanmaz. Bir tık düşük işlemcinin de çok çok bir eksikliğini hissetmez.

Ayda 30% kullanacağım bir şey yerine, çok daha fazla kullanacağım ekran, sd kart, ses jackı daha çok işime yarar.

Yok arkadaş 24/7 bir mobil oyuncu olsam tabiki mi9 seçerdim.

Herşey bir yana zaten arada neredeyse bir mi9 parası kadar fiyat farkı var bu yüzden mi9 dan başkası yalan.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

Huawei P30

Xiaomi Mİ9

P30 öneririm.

Dacram

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Ben normalde zaten mi9 seçerdim fakat fiyat farkını saymazsak ibaresini koydum. Yani ikiside aynı fiyat olsa p30 seçerim. Snapdragon hayranı olsamda. İşlemci her daim 100% kullanılan birşey değil. Aylık hesaplasak kafadan tahmini, normal bir kullanıcı işlemcisini tam güçte toplasan %30 oranında dahi kullanmaz. Bir tık düşük işlemcinin de çok çok bir eksikliğini hissetmez.

Ayda 30% kullanacağım bir şey yerine, çok daha fazla kullanacağım ekran, sd kart, ses jackı daha çok işime yarar.

Herşey bir yana zaten arada neredeyse bir mi9 parası kadar fiyat farkı var bu yüzden mi9 dan başkası yalan.
Xiaomi Mi 9 - Huawei P30 Karşılaştırması - Epey fiyat farkı?

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357

Çok teşekkürler öncelikle yanlış anlaşılmasın bir inşaat şirketi sahibiyim ve dairelerimi mobil sitelerden 7/24 profesyonel satıcı olarak takip etmek zorundayım ve oyun severim arada oynarım.Daire satışı sebebiyle en az 1600 tane foto net telefonda kalıcı olur.1.000 tane felanda silinecek şekilde sürekli değişir ve bunlara şarkı listemide eklemek lazım çok şarkı dinlerim

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64

dostum Türkiye de mi 9 çok pahalı satılıyor şimdi baktım ve farkettim. Normalde bu iki cihaz arasında en az 150-200 euro fark var. Şuan resmi avrupa sitesinde bile 1.300 tl daha ucuz mi 9, farklı yerlerden alınırsa 2.000 ty bile alınabilir. Türkiyede satıcılar telefonun tutuluyor olmasını art niyetli kullanıyorlar.

Şuan Türkiye de mi 9 fiyatına avrupada p30 128gb , op7 pro 256gb, pixel 3 128 gb, mate 20 pro 128 gb gibi cihazlar satılıyor.
Tutulan telefonların kar marjını misli misli yapıyorlar tutulmayanları da olması gereken fiyattan satıyorlar anlaşılan.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
dostum Türkiye de mi 9 çok pahalı satılıyor şimdi baktım ve farkettim. Normalde bu iki cihaz arasında en az 150-200 euro fark var. Şuan resmi avrupa sitesinde bile 1.300 tl daha ucuz mi 9, farklı yerlerden alınırsa 2.000 ty bile alınabilir. Türkiyede satıcılar telefonun tutuluyor olmasını art niyetli kullanıyorlar.

Şuan Türkiye de mi 9 fiyatına avrupada p30 128gb , op7 pro 256gb, pixel 3 128 gb, mate 20 pro 128 gb gibi cihazlar satılıyor.
Tutulan telefonların kar marjını misli misli yapıyorlar tutulmayanları da olması gereken fiyattan satıyorlar anlaşılan.

Bir firmadan

Mİ9 5.700

P30 5900 TL buldum

İnternetten alışveriş yapmıyorum kart şifresi nedeniyle

Isaac42

Profesör
Reaksiyon puanı
2,525
Bir firmadan

Mİ9 5.700

P30 5900 TL buldum

İnternetten alışveriş yapmıyorum kart şifresi nedeniyle
Aman diyim o fiyatlara almayın o telefonları. Zaten max mi 9 5000 TL aman diyim. Para hiç sıkıntı değil ise sizin kararınız karışamam. Ama o fiyatlara s10 bile bulunur

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Aman diyim o fiyatlara almayın o telefonları. Zaten max mi 9 5000 TL aman diyim. Para hiç sıkıntı değil ise sizin kararınız karışamam. Ama o fiyatlara s10 bile bulunur

Bulunur da internetten bulunur ben elden alacağım kredi kartı şifresinin internet üzerinden verilmesi çok güvenli değil.

Isaac42

Profesör
Reaksiyon puanı
2,525
Bulunur da internetten bulunur ben elden alacağım kredi kartı şifresinin internet üzerinden verilmesi çok güvenli değil.
Siz bilirsiniz mağazalar da indirimli bulabirseniz onlar da olur ya da iletişimcilerde de daha ucuz olur bence güvenilir bir iletişimcilerden faturalı sıfır alın.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Siz bilirsiniz mağazalar da indirimli bulabirseniz onlar da olur ya da iletişimcilerde de daha ucuz olur bence güvenilir bir iletişimcilerden faturalı sıfır alın.

Daha araştırmadım tam sadece şuan model belirledim bakacağım beklenmedik birşey telefonum bozuldu bende zaten itunes ile kısıtlanmaktan sıkılmıştım değiştireceğim dedim.Önce bir bu modellerle ilgili tam anlamıyla kapsamlı araştırma yapıp öyle fiyat bakacağım

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64
sanal kart denen bir şey var tüm bankalarda, yada ön yüklemeli kartlar var. Içine aktardığınız parayı kullandıktan sanra işi bitiyor. Böyle hiç bir güven sıkıntısı olmuyor.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Sabahtan akşama kadar her gün forumda onlarca aynı konu, şu telefon mu bu telefon mu
8SN_7i.gif

Eskiden Iphone mu XXX mi şeklinde oluyordu şimdi memlekette alım gücü azalınca iphone ile diğer telefon karşılaştırmaları görüyorum ki başlıklardan kalktı lakin size söyleyeceğim şudur ki bu telefonların en azından yazılımlarını ve bir kısım donanımlarını üretmez isek, gençler olarak sizler de üretmeye merak salmaz iseniz yarın bu yazdığınız markaların da daha alt seviyesi markaları karşılaştımalı başlık açabileceksiniz ancak.

HYÇ

Doçent
Reaksiyon puanı
573
Herhangi bir telefoncuya gidip elinizde inceleyin, hangisi içinize sinerse onu alın. İki cihaz da çok iyidir. Mi 9 modelinin videodaki ses kaydı çok kötü, kulaklık girişi yok, dayanıklılık sertifikası yok. Huawei modelinin suya ve toza dayanıklılığı var, bataryası biraz daha iyi, kulaklık girişi var, kamera ve video performansı genel anlamda daha iyi. Profesyonel kamera performansı beklemiyorsanız, telefonda yirmi programı art arda açmıyorsanız, sürekli kulaklıkla gezmiyorsanız ikisi de hemen hemen aynı olur sizin için. Gerçi bluetooth kulaklık ile bu sorunu çözebilirsiniz, büyük bir problem de değil.

Erkam376

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Daha araştırmadım tam sadece şuan model belirledim bakacağım beklenmedik birşey telefonum bozuldu bende zaten itunes ile kısıtlanmaktan sıkılmıştım değiştireceğim dedim.Önce bir bu modellerle ilgili tam anlamıyla kapsamlı araştırma yapıp öyle fiyat bakacağım
Dediğim gibi hiç düşünme Mİ 9 al rahatına bak

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Sabahtan akşama kadar her gün forumda onlarca aynı konu, şu telefon mu bu telefon mu
8SN_7i.gif

Eskiden Iphone mu XXX mi şeklinde oluyordu şimdi memlekette alım gücü azalınca iphone ile diğer telefon karşılaştırmaları görüyorum ki başlıklardan kalktı lakin size söyleyeceğim şudur ki bu telefonların en azından yazılımlarını ve bir kısım donanımlarını üretmez isek, gençler olarak sizler de üretmeye merak salmaz iseniz yarın bu yazdığınız markaların da daha alt seviyesi markaları karşılaştımalı başlık açabileceksiniz ancak.

Haklısınız ben en üst seviyeyi alacak güce sahibim Allaha şükür Allah herkese benden daha iyisini versin ama 9 bin TL telefon için fazla gibime geliyor

Herhangi bir telefoncuya gidip elinizde inceleyin, hangisi içinize sinerse onu alın. İki cihaz da çok iyidir. Mi 9 modelinin videodaki ses kaydı çok kötü, kulaklık girişi yok, dayanıklılık sertifikası yok. Huawei modelinin suya ve toza dayanıklılığı var, bataryası biraz daha iyi, kulaklık girişi var, kamera ve video performansı genel anlamda daha iyi. Profesyonel kamera performansı beklemiyorsanız, telefonda yirmi programı art arda açmıyorsanız, sürekli kulaklıkla gezmiyorsanız ikisi de hemen hemen aynı olur sizin için. Gerçi bluetooth kulaklık ile bu sorunu çözebilirsiniz, büyük bir problem de değil.

Profesyonel kamera performansı
20 program açıyorum
Sürekli müzik dinlerim

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Haklısınız ben en üst seviyeyi alacak güce sahibim Allaha şükür Allah herkese benden daha iyisini versin ama 9 bin TL telefon için fazla gibime geliyor

20 program açıyorum
Sürekli müzik dinlerim
Onlari ureten ulkelerdeki insanlar maaslarinin 5te 1i ile hadi 4te 1 olsun, o telefonları aliyorlar yine de pahali diyorlar, uretim olmazsa yolun sonu belli. Keske vaktim olsa da biraz zevkli yazılım videoları hazirlayabilsem, bir ara heveslendim ama devam edemedim. İlk aşamada yapamasak bile en azından ulkece bu bilince sahip olmamiz yani bilinclenmemiz lazım

HYÇ

Doçent
Reaksiyon puanı
573

20 program açıyorum
Sürekli müzik dinlerim
O zaman ben P30 tavsiye ederim. Huawei'nin işlemcisi Mi 9 modelinden bir tık daha kötü olsa da işinizi fazlasıyla görecektir. Kamera performansı da çok iyi, özellikle video ve ses çıkışı konusunda Huawei Xiaomi'den daha iyidir. Kablolu kulaklık kullanıyorsanız da Huawei yine daha avantajlı, Mi 9 Type-C üzerinden dönüştürme aparatıyla kulaklık kullanımına izin veriyor. İnşaat alanına girişleriniz oluyorsa dayanıklılığı için de Huawei daha avantajlı.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
O zaman ben P30 tavsiye ederim. Huawei'nin işlemcisi Mi 9 modelinden bir tık daha kötü olsa da işinizi fazlasıyla görecektir. Kamera performansı da çok iyi, özellikle video ve ses çıkışı konusunda Huawei Xiaomi'den daha iyidir. Kablolu kulaklık kullanıyorsanız da Huawei yine daha avantajlı, Mi 9 Type-C üzerinden dönüştürme aparatıyla kulaklık kullanımına izin veriyor. İnşaat alanına girişleriniz oluyorsa dayanıklılığı için de Huawei daha avantajlı.

Teşekkür ederim

Her dakikam tozla ve sesle mücadele her dakikam inşaatta şöyle bir huyum vardır.Ysptığım birinci sınıf olacak ve sürekli denetleyeceğim o yüzden şöyle diyim inşaatın içinde yürüyerek 6 km yol yapıyorum ortalama

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Öyle bir olay yok. Kredi kartı şifresi sitelerde kayıt edilmez. Kredi kartı onaylandıktan sonra numara ile birlikte bütün faktörler silinir kullanıcıya ait hiçbir veri kalmaz. Hepsiburada tarzı sitelerin zaten kullandığı şifreleme ve koruma algoritmalarını çözebilecek bir sistem yok normal şartlarda. ATM'ye kart sokmaktan daha güvenli internet üzerinden alış-veriş yapmak. Yıl 2019 bence bu tarz şeyler aşılalı çok oldu.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Öyle bir olay yok. Kredi kartı şifresi sitelerde kayıt edilmez. Kredi kartı onaylandıktan sonra numara ile birlikte bütün faktörler silinir kullanıcıya ait hiçbir veri kalmaz. Hepsiburada tarzı sitelerin zaten kullandığı şifreleme ve koruma algoritmalarını çözebilecek bir sistem yok normal şartlarda. ATM'ye kart sokmaktan daha güvenli internet üzerinden alış-veriş yapmak. Yıl 2019 bence bu tarz şeyler aşılalı çok oldu.

Ben atmden de zorda kalmazsam para almıyorum Gerektiğini bankadan vezneden alıyorum.Benim en düşük limit 100 bin civarı daha yüksekleride var inşaatların malzemeleri yüzünden mal alımı yüklü oluyor

İnternetren alışveriş yapan akrabamı kredi kartını boşalttılar borcunu arabasını satıp ödedi