Bilgisayarı harici hdd üzerinden başlatmak

semihcam744

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bir harici harddiskim var içine windows 7 kurdum fakat bilgisayarı bu harddisk üzerinden başlatmak için kapatıp

boot menüye giriyorum harddisk boot menüde gözüküyor başlat seçeneğine tıkladığımda ise hiçbirşey olmuyor

ve tekrar kendi harddiskim üzerinden bilgisayarı başlatıyor bunun nedeni nedir ?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Çünkü Windows Boot önceliği her zaman C dedir.Yani sen kendi pc deki hdd yi boşa çıkarırsan ancak öyle usbyi kabul eder, kendi hdd üzerindeki windows uçurtman gerek, ama bence sanaldisk üzerinden çalışman daha mantıklı yada usbden çalışan live cd pe seçenek bir işletim sistemi işini daha fazla görür ama onda da açılan sisteme ekstra bir şey koyamazsın.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,017
Windows harici disk'ten başlamaz.

semihcam744

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Çünkü Windows Boot önceliği her zaman C dedir.Yani sen kendi pc deki hdd yi boşa çıkarırsan ancak öyle usbyi kabul eder, kendi hdd üzerindeki windows uçurtman gerek, ama bence sanaldisk üzerinden çalışman daha mantıklı yada usbden çalışan live cd pe seçenek bir işletim sistemi işini daha fazla görür ama onda da açılan sisteme ekstra bir şey koyamazsın.

ama herhangi bir flash bellk üzerinden başlatılabiliyor