Birkaç yıl önce yaşanan kötü bir olayı unutma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sjajaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sjajaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar herkese öncelikle selamlar benim sorum şu bir kaç yıl önce bir kişi yüzünden sizi tedirgin eden/korkutan (ne denirse) bir olay yaşadınız ama üzerinden ne kadar zaman geçsede ne yapsanızda sık sık aklınıza geliyor o olayı unutmak için neler yaparsınız?

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Başka şeylerle uğraşırdım. (Hobi vs.)
Müzik dinlerdim.

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Zihninizi tamamen boşaltın mümkünse meditasyona yönelin. Büyük faydasını görürsünüz.

sksjjahdjs

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Lise 1'den beri (2013 yılından beri) platonik aşık olduğum kız için üzüldüm. Zaman geçtikçe unutuldu gitti. Zihni başka şeylerle meşgul etmek gerekiyor. Birazcık da zamana bırakmak gerekiyor. Yeni arkadaş ortamı kur, onlarla vakit geçir.

Sjajaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Zihninizi tamamen boşaltın mümkünse meditasyona yönelin. Büyük faydasını görürsünüz.
Meditasyon konularından baya uzağımda bi tık daha detaya girermisiniz ne tür meditasyonlar yani?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Lise 1'den beri (2013 yılından beri) platonik aşık olduğum kız için üzüldüm. Zaman geçtikçe unutuldu gitti. Zihni başka şeylerle meşgul etmek gerekiyor. Birazcık da zamana bırakmak gerekiyor. Yeni arkadaş ortamı kur, onlarla vakit geçir.
Kız olayı olduğunda bende zamanla unutuyorum ama bu biraz daha değişik olay bide baya çekingen ve içe kapanık olduğum için sürekli böyle kötü olaylar zorbalıklar hayatımdan ayrılmaz oldu resmen

Son düzenleme:

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Meditasyon konularından baya uzağımda bi tık daha detaya girermisiniz ne tür meditasyonlar yani?
Erdem Taşkınsu'nun ve Evrim Balıkçı'nın çeşitli meditasyonlarını önerebilirim. Yaptıkları işe değer veren ayrıca bu alanda başarılı insanlar. Sizin ihtiyacınız daha çok rahatlama, pozitif düşünce, bilinçaltı temizliği üzerine gibi görünüyor. Bunun tespitini en iyi yapabilecek kişi yine sizsiniz. İhtiyacınıza göre belirleyin ve başlayın.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Olaydan kaçmaya çalışmak yada dikta bir şekilde üstüne gitmek sonuç vermeyecektir. Kişisel gelişim kitaplarını okuyabilir zihninizin gün boyunca size söylediklerini arkaplanda tıngırtadan bozuk radyo misali karşılayabilirsiniz. Mesele zihininiz ve siz.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sorunla yüzleşin.
Polise gidin itirafçı olun...

Eğer bir kişiye karşı bir hata yaptıysanız gidin o kişi ile yüzleşin helallik isteyin.

Aksi takdirde bu durum diğer adıyla vicdan azabı sizin yakanızı bırakmaz

Sjajaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Sorunla yüzleşin.
Polise gidin itirafçı olun...

Eğer bir kişiye karşı bir hata yaptıysanız gidin o kişi ile yüzleşin helallik isteyin.

Aksi takdirde bu durum diğer adıyla vicdan azabı sizin yakanızı bırakmaz
Hocam ne yaptınız o kadar abartılacak bir şey değil sadece ben böyle olayları çok fazla kafama takarım ve abartırım bide içime atarım polislik olay yok yani

Olaydan kaçmaya çalışmak yada dikta bir şekilde üstüne gitmek sonuç vermeyecektir. Kişisel gelişim kitaplarını okuyabilir zihninizin gün boyunca size söylediklerini arkaplanda tıngırtadan bozuk radyo misali karşılayabilirsiniz. Mesele zihininiz ve siz.
Açıkçası o olayla yüzleşmemi birisin söyleneceğini biliyorum

Açıkçası o olayla yüzleşmemi söyleneceğini biliyorum
Hocam ne yaptınız o kadar abartılacak bir şey değil sadece ben böyle olayları çok fazla kafama takarım ve abartırım bide içime atarım polislik olay yok yani

Açıkçası o olayla yüzleşmemi birisin söyleneceğini biliyorum
Ve bende cogu konuda boyle yuzlesme ile ilgili cesaretim olmamiştir (aşk kafaya takilan olaylar vs)

Son düzenleme:

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Bu herkes için kolay değil bence unutmak evet her an hatırlamamanızın sağlar ama o anı durumu zihniniz hep bir köşede saklar ve onu ortaya çıkarır bunları silmenin bir yolu var mı tam bilmiyorum varsa güzel olur ama hipnoz gibi yöntemlerle ancak o durumla ilgili bir şeyler yapılabileceğini düşünüyorum tabi bunu güvenilir ellerde yaptırmak gerek ve cesaret lazım böyle bir şey tam var mı onuda bilmiyorum ama varsa hipnoz gibi yöntemlerle bilinçaltına inilmelidir heralde yoksa unutmak geçici bir çözüm zihin ısıtıp ısıtıp önünüze getiriyor

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Bu herkes için kolay değil bence unutmak evet her an hatırlamamanızın sağlar ama o anı durumu zihniniz hep bir köşede saklar ve onu ortaya çıkarır bunları silmenin bir yolu var mı tam bilmiyorum varsa güzel olur ama hipnoz gibi yöntemlerle ancak o durumla ilgili bir şeyler yapılabileceğini düşünüyorum tabi bunu güvenilir ellerde yaptırmak gerek ve cesaret lazım böyle bir şey tam var mı onuda bilmiyorum ama varsa hipnoz gibi yöntemlerle bilinçaltına inilmelidir heralde yoksa unutmak geçici bir çözüm zihin ısıtıp ısıtıp önünüze getiriyor
Evet denenebilecek şeylerin hepsi geçici söylediğiniz gibi, Fakat meditasyon, hipnoz vb. Bilinçaltı uygulamalarında esas hedef tekrar olduğundan bunu bir şekilde beyine kodlarsınız ve bu düzeni koruduğunuz sürece, eskisi kadar bunlara takılmadığınızı, düşünmediğinizi görürsünüz. Önemli nokta ise bu psikolojik değil olağan gerçekleşiyordur. Tamamıyla unutmanın tek yolu ise hafıza kaybı yaşamak... Diğer türlü aradan çok zaman geçse de dahi eksikte olsa hatırlayacaksınızdır.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,904
Allah bize büyük bir beyin verdi, her şeyi öğrenelim ve " U N U T M A Y A L I M " diye. Unutma ki, bir sonrakinde önlem alabil veya kaçınabil. Endişe güvensizlikten doğar. Kendine güvenini artır. Bir Judo kursuna katıl. Hem kendi bedenini tanırsın, sınırlarını öğrenirsin, hem de yakın temasta nasıl üste geleceğini öğrenirsin. Zihnin de açılır.

Sjajaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Allah bize büyük bir beyin verdi, her şeyi öğrenelim ve " U N U T M A Y A L I M " diye. Unutma ki, bir sonrakinde önlem alabil veya kaçınabil. Endişe güvensizlikten doğar. Kendine güvenini artır. Bir Judo kursuna katıl. Hem kendi bedenini tanırsın, sınırlarını öğrenirsin, hem de yakın temasta nasıl üste geleceğini öğrenirsin. Zihnin de açılır.
Katılıyorum ama sürekli insanın aklında kötü anılar olunca hem surekli negatif düşünmek zorunda kalıyo hemde durduk yere insanın canı sıkılıyo

Reaksiyon puanı
10,315
Bu biraz psikolojik bir soruna benziyor. İyi bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim yeğenim.

Sjajaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bu biraz psikolojik bir soruna benziyor. İyi bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim yeğenim.
Açıkcası böyle dertlerimi ailem dahil kimseye soylemeyen biriyim biraz daha boyle devam ederse sanirim öyle yapacağım

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Yukardaki tavsiyelere ek olarak imkânın ölçüsünde insanlara yardımcı olmaya çalış, iyilik yap

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,904
Bedenin zayıfsa, ruhun da huzursuz olur. Bedenini çalıştır. Her tür kötülüğe karşı bizi bir tek kendimiz koruruz. Başkaları izlemekle yetinir.