Yavru kedimin derdi ne olabilir ?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Anne yavruları artık sütten kesilsinler diye dövüyodur kendin uzaklaştırmak için ve evet yemek veren bir kapı varsa çok fazla başka yere gidip yemek aramaz kediler avlanma falan eskidenmii:)) teyzemlerin kedisi yemek veren kişileirn kapısında bekliyor biliyor vereceklerini :) diğer kedilerin durumunu bilemiyorum yemeğe ortak olmaya gelmişler mama almak istiyorsanız marketten almayın muhtemelen alacağınız mama whiskas veya goody olacak kesinlikle uzak durun tuz oranı çok yüksek birçok kişide okudum kan işeyerek böbreklerini iflas ettiriyor hayvanlara süt bile daha masum internetten uygun fiyatlı iyi kedi mamaları yazıp bulabilrsinz bonacibo falan alabilrsinz 5 kglık falan azar azar verirsinz ama mamayı başta yemeyebilrler sonra da alışınca diğer şeylere yüz çeviriyorlar o yüzden çok tuzlu kötü mamalardan almayın yazık hayvanlara birde bol bol su içmeliler mama verirseniz bence mama alın ama sürekli mama vermeyin günlere bölün haftada 3 gün mama veriyorsanız 3 gün yoğurtlu tavuk sulu sakatatlı ekmek falan verin çünkü mamaya alışırlarsa zorda kalınca gidip kuru ekmek yemezler bence bu iyi bir şey değil sokakta yaşıyolar ve siz her zaman veremeyebilrsnz kendi karınlarını doyurmayı bilmeliler mesela teyzemler kışın apartmana gidiyolar ama besledikleri kedi o mahallede kalıyor yaşlı bir kedi zaten artık çözmüş olayı başının çaresine bakıyor kışın orda kalanlar biraz versede gene ne bulursa yiyor yani dengeyi kurmak lazım sırf size bağımlı olurlarsa bu onlar için iyi olmaz
malesef zayıf olan kedi bana alıştı.elimle sevmem bayağa hoşuna gitti.şimdi eskisi gibi pek kaçmıyor.şuan yavru oldukları için biraz fazla ilgi gösteriyorum.büyüdüklerinde kovalayacağım gitsinler :D zaten üçü de dişi galiba :)bunlarda yavruladığında gerisini düşünemiyorum .evin önü kedi dolmaya başladı.zaten evde benden başka kimse kedi köpek sevmiyor.şimdiye kadar hayatımda kediye hiç mama falan da vermedim..yani hiç anlamam.bunun yerıne bebek maması versem olmaz mı ::D hep normal kendi yediğimiz yemeklerden veriyordum.bu sabah yumurta haşladım yanında beyaz peynir verdim.biraz yediler.normal hazır çorbalardan pişirip versem olmaz mı?aç olduklarında evin kapısının önünde nöbet tutuyorlar.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
onlara mama dışında bişey verme ölürler zehirlenirler mama vermiceksen verme bişey.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
tavuk,işkembe hazır çorbalar var.onlardan pişirip vereyım olmaz mı.içinede de ekmek katarım

---- Mesajlar birleştirildi ----

bazılarınız diyor mama verin bazılarınız r vermeyın.öyle olur böyle olur.iyice kafamı karıştırdınız

bazılarınız diyor mama verin bazılarınız r vermeyın.öyle olur böyle olur.iyice kafamı karıştırdınız

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
olmaz onlar insan değil yeşil mercimek ve kabak yemeği yemelerine bakma kedi maması onları daha sağlıklı yapar.

olmaz onlar insan değil yeşil mercimek ve kabak yemeği yemelerine bakma kedi maması onları daha sağlıklı yapar.

Son düzenleme:

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356

Senin bahsettigin mito yu sordum.aciktayani poşetin icinde kilosu 10 tl.kapali olarak 15 kg lik var.onu alamam oda 100 tl

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Kardeşim yaşın kaç acaba ona göre sana uygun bir şeyler düşünelim öncelikle eğer evdekiler sevmiyorsa kendine alıştırma çevredekiler falan sonra sıkıntı çıkarır kediler yemek verilen yeri unutmazlar azalmaz çoğalırlar yavruyken besleyim büyüyünce kovalarım diye bir şey yapamazsın önce bunu bir anla hani birkaç ay besledin yavrular büyüdü artık ilerde dediğin gibi bir sürü yavru olursa ne yapacaksın? Bir işin sonunu düşünmeden girişmemek lazım sonra o hayvanlara yazık olur.Bebek maması veremezsin bizim kedi maması dediğimiz katı böyle mısır gevreği gibi taneli besinler sıvı bir şey değil yani mama dışında birşey verilmez düşüncesine katılmıyorum aksine belirttiğim gibi mamalarında zararları var yani ev yemeği vermen onları öldürmez onlar zaten neyi yeyip yemeceğini bilir süt ishal yapar dedim ama sakatat türevlerini tavuğu falan ince kemiklerine dikkat edip ayıklayarak evde pişirip verebilrsin ama bana sorarsan sen bu yemek işine devam etme ilerisi için iyi olacağını düşünmüyorum yumurta vs vermen güzel yoğurt falanda verebilrsin ama gün aşırı falan ver yavaş yavaş başka yerlerden de yemek bulmaya gitsinler en sevmediğim durum kedileri kendine bağlayıp sonra ortada koymaktır hiç gerek yok yemek verme sürenin arasını aç ki onlarda yoluna baksın yaşın küçük mü bilmiyorum ama inşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir söylediklerim ters gelebilr ama tecrübelerime göre hem onların hem senin iyiliğin için böyle yapmalısın Allah korusun yarın birgün manyak komşunun biri çıkıp hayvanları zehirler falan sonra günahlarına girme öyle olaylarda az olmuyor ne yazıkki çok duyuyorum...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Kardeşim yaşın kaç acaba ona göre sana uygun bir şeyler düşünelim öncelikle eğer evdekiler sevmiyorsa kendine alıştırma çevredekiler falan sonra sıkıntı çıkarır kediler yemek verilen yeri unutmazlar azalmaz çoğalırlar yavruyken besleyim büyüyünce kovalarım diye bir şey yapamazsın önce bunu bir anla hani birkaç ay besledin yavrular büyüdü artık ilerde dediğin gibi bir sürü yavru olursa ne yapacaksın? Bir işin sonunu düşünmeden girişmemek lazım sonra o hayvanlara yazık olur.Bebek maması veremezsin bizim kedi maması dediğimiz katı böyle mısır gevreği gibi taneli besinler sıvı bir şey değil yani mama dışında birşey verilmez düşüncesine katılmıyorum aksine belirttiğim gibi mamalarında zararları var yani ev yemeği vermen onları öldürmez onlar zaten neyi yeyip yemeceğini bilir süt ishal yapar dedim ama sakatat türevlerini tavuğu falan ince kemiklerine dikkat edip ayıklayarak evde pişirip verebilrsin ama bana sorarsan sen bu yemek işine devam etme ilerisi için iyi olacağını düşünmüyorum yumurta vs vermen güzel yoğurt falanda verebilrsin ama gün aşırı falan ver yavaş yavaş başka yerlerden de yemek bulmaya gitsinler en sevmediğim durum kedileri kendine bağlayıp sonra ortada koymaktır hiç gerek yok yemek verme sürenin arasını aç ki onlarda yoluna baksın yaşın küçük mü bilmiyorum ama inşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir söylediklerim ters gelebilr ama tecrübelerime göre hem onların hem senin iyiliğin için böyle yapmalısın Allah korusun yarın birgün manyak komşunun biri çıkıp hayvanları zehirler falan sonra günahlarına girme öyle olaylarda az olmuyor ne yazıkki çok duyuyorum...
Ne yani hayvan sevmeyelim mi?merhamet etmeyelim mi?daha once köpegim vardi daha dogrusu karsımizda oturan akrabamizin kòpegi.ķüçukken getirmislerdi.sonra hayvanla pek ilgilenmediler.ben ilgilenmeye başladim.onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşiyorum.bu kadar çoğalmalarini ben istemedim.once anne kedi vardi.sonra digerleri péşine takildi.ve yavrulamaya başladilar.birini yedirince digerini yedirmemezlik olmuyor.evde zaten canım sikiliyor.arada onlarla ilgilenip vakit geciriyorum.onlarla oynamak bana mutluluk veriyor,stresimi atiyorum.zaten kaybolduklarinda evdekilerin zarar vereceginden korkuyorum.gecenlerde manyagin biri acik kamyonun uzerine kedi yavrulari koymus bizim evin onune birakmaya calisitordu.tepki gosterince kasabn onune birakmaya gittigini soyledi.yavrujedi kasabin onunde et ni yiyecek.hayvan barinagina gotur dedim.akil verme dedi.kimsenin ettigi yanina kar kalmaz.ama bu dunyada ama oteki dunyada cezasini bulur.gecenlerde kim oldugunu soylemiyim yaşli kadinin biri kedinin birinun pesine kovalamak icin ķucuk odun parcasi atti.kediye isabet etti mi bilmiyorum ama kadin birkac ay sonra topallayarak yurumeye basladi ve yuzune bunuda soymedim ama beyin olmadigi icin anlayamadi

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Hıh işte yanlış anlama dedim ama öyle anladın:D hayvan tabi ki seveceğiz besleyeceğiz su vereceğiz bunları yapmayanlar yüzünden bu halde hayvanlar ama şöyle her gün düzenli birisi sana yemek verse sen ordan gider misin? Ben olsam ordan ayrılmam:D Ama aralıklı verirlerse başka yerlerde de dolaşırım bunu anlatmaya çalışıyorum psikopat manyak her yerde dolu maalesef bir de öyle bakılan yerleri biliyolar getirip atıyolar hayvanları elindeki imkanlarla beslemeye devam et çok tuzlu salçalı şeyler dışında yerler zaten elbet beslemeliyiz merhamet etmeliyiz ama en basitinden insana alışmış bir kedi o pislik kadın gibiler sopa atınca yazık yemek verdi sanıp yanına gidiyolar insanoğluna güveniyorlar ama çocuklar gibi herkese güvenmemeleri gerektiği bilmeliler nasıl ki 3 yaşındaki çocuğa yabancılardan uzak dur diye tembihliyorsan hayvanlarıda insan bağımlı yapmamak gerek ki kötülüklerden uzak dursunlar senin verdiğini yesinler dolaşsınlar ama her daim senden de beklemesinler

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Yemegin cesidine bağli.hergün süt veren olursa durmam tabiki?bazen anneleri ekmegi begenmeyip yemiyor ama bazen ac kaldiginda mecbur yiyor.ekmegi begenmediginde tabiki kiziyorum.zaten annerli kedilerden sütü kestikyen sonra once yavrularini doyuruyorum.anneleriyle fazla ilgilenmiyorum.arada bir veriyorum.yani anneleri ikinci plana attim.bunlar ķüçuk oldugu icin daha cok ilgi gosteriyorum.hem ben ne kadar kovsamda o yine geliyor.mecvur verecegim kurtuluş yok
Bizim evdekiler pis diye kedi köpegi sevmiyorlar.birde tüylerini midelerine kacacaklarindan korkuyorlar.gerci bende tuylerin yutacagim diye korkuyorum.bazen bogazima kactigini zannediyorum.tirmalamasindan da rahatsiz oluyorum.yani hastalik kaparim düsuncesi var.yinede sevmeden geri duramiyorum

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar kedi maması alamadım.onun yerine ülker sütlü bebe büskivir aldım.önce kuru verdiğimde pek yemek istemedıler yani yiyeymıyorlardı.sonra suyla ıslatıp ezip verince çok güzel iştahlı şekilde yediler. zarar verir diye fazla da vermek istemedim.bebeklere zarar vermediğine göre yavru kedilere de zarar vermese gerek.öyle değil mi :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
şeker olmaması gerek şeker ve tuz kediyi öldürebilir.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
şeker olmaması gerek şeker ve tuz kediyi öldürebilir.
içeriğine baktım tuz ve şeker varmış.ama bunları bebeklere yediriyorlar.tuz şeker bebeklere zararlı değilmi?

4 aylık bebekler tüketebilir yazıyor .bu kediler 4 aylık oldumu bilmıyorum

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
içeriğine baktım tuz ve şeker varmış.ama bunları bebeklere yediriyorlar.tuz şeker bebeklere zararlı değilmi?

4 aylık bebekler tüketebilir yazıyor .bu kediler 4 aylık oldumu bilmıyorum
günlük dozaşı var bebeğe yaşına göre tuzu,şekeri limitli vermek gerekir kedilerde ölümcül olabilir şeker veterinere sorman gerek karaciğeri zarar görürse kedi ölür...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
günlük dozaşı var bebeğe yaşına göre tuzu,şekeri limitli vermek gerekir kedilerde ölümcül olabilir şeker veterinere sorman gerek karaciğeri zarar görürse kedi ölür...
ekmeğe de tuz katıyorlar.ozman onu da vermemek gerek..kedi maması öneriyorsunuz ama onun içinde de kimbilir neler vardır..kedı maması yiyipte zarar gören kedilerde oluyor..napıyım bu büsküvileri.250 gram almıştım.diğr büyük kedılere versemonlarada zarar görür mü?
o senin bahsettiğin mito mama dan bugün 200 gr alayım bakayım yıyecek mi?
yada tavukçularda satılan poeşeti 2 tlye falan etli kemikler var.onlardan alıp haşlama yapıp suyunu mu vereyım.anaları kıtır kıtır kaburga kemıklerını yıyordu..sert olan kemık değil tabi

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
yavuk kemiği kırılınca keskin kenarları olu o barsaklarını delebilir iç kanamadan ölebilirler.
tuzun fazlası insanda ki etkileri kedilerede yapar...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
sade makarna haşladımverdim pek sevmediler.acaba yağsız falan oldu diye mi

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
salam doğra küp küp...
açık mama aldım bir güzel yediler.mamacı her biri için bir çay bardağı verirsin dedi.ama böyle mama dayanmaz
daha önce açık mama neden yemiyor demiştin onu anlamadım.mamacı çuvalından alıp poşeye koymuş.ondan istediğin kadar alıyorsun.15 kıloluk çuvalını taşuımak zor

salam doğra küp küp...
açık mama aldım bir güzel yediler.mamacı her biri için bir çay bardağı verirsin dedi.ama böyle mama dayanmaz
daha önce açık mama neden yemiyor demiştin onu anlamadım.mamacı çuvalından alıp poşeye koymuş.ondan istediğin kadar alıyorsun.15 kıloluk çuvalını taşuımak zor

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
sen bizimkilere verdiğimiz miktarı görsen...
10 tasa tepeleme plastik kedi mama tası ...

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Tavuk piliç eve alınıyorsa, derisini onlara verebilirsin; yemek artığı çıkıyorsa, yemek suyu kalıyorsa tabak tencere tava vs ekmek ile bir güzel sıyırıp verebilirsin. Hele ki balık artığı oldu mu ve etli yemek suyuna bandırılmış ekmek oldu mu keyiflerine diyecek yok.
Ama bahçenin /evin köşesine mutlaka bir kap su koy/bulundur. Bazen sırf su içmeye bile gelebilirler.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
10 tasa tepeleme plastik kedi mama tası ...

bu ne demek?

Tavuk piliç eve alınıyorsa, derisini onlara verebilirsin; yemek artığı çıkıyorsa, yemek suyu kalıyorsa tabak tencere tava vs ekmek ile bir güzel sıyırıp verebilirsin. Hele ki balık artığı oldu mu ve etli yemek suyuna bandırılmış ekmek oldu mu keyiflerine diyecek yok.
Ama bahçenin /evin köşesine mutlaka bir kap su koy/bulundur. Bazen sırf su içmeye bile gelebilirler.
öncelıkle muhakkak suyu koyuyorum.ama bazen yağmur yağınca yerden içiyorlar
kışın balık çok tükettiğimizden kafalarını kesip veriyoru.yine kılçıklarını da.anaları kışın bayağa kiloluydu.bu balık onlara kilo mu aldırıyor ne anlamadım.kışın tombullaşıyor şimdi çok zayıf
normal evde yediğimiz yemeklernden veriyorum.bu sabah yine beyaz peynir verdim ama fazla yemediler
iyice alıştılar.daha ayrılmazlar.ben olmazsam ne yapacaklar bilmiyorum.

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
kışın balık çok tükettiğimizden kafalarını kesip veriyoru.yine kılçıklarını da.anaları kışın bayağa kiloluydu.bu balık onlara kilo mu aldırıyor ne anlamadım.kışın tombullaşıyor şimdi çok zayıf
normal evde yediğimiz yemeklernden veriyorum.bu sabah yine beyaz peynir verdim ama fazla yemediler
Kışın tüyleri gürleşiyor sanıyorum hava sıcaklığı değiştiği için bir şekilde ortama adapte olmaya çalışıyorlar. Tabi bu arada biraz kilo almış da olabilirler ama tombul görünmelerinin doğrudan kilo kaynaklı olmadığını düşünüyorum.
Bir de sanki kışın biraz kabarık yürüyorlar hani sudan soğuktan çekinir yere ayağını basmak istemez ya hani. Düşünüyorum acaba kışın yerler sulu, soğuk olduğu için onlar da yer ile fazla temas etmekten kaçınıyorlar ve vücutlarında sürekli bir gerginlik hali oluyor ve bu da onların tüylerinin kirpi gibi bir hal almasını mı sağlıyor yoksa ve bu durum onları tombul gösteriyor, ya neyse, onlar bunu dert etmiyor insanlar gibi. Sağlıklı olsunlar yeter. :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
bu ne demek?

mama taslarına tepeleme kedi maması koyuyoruz...
2016-09-17 17.46.03.jpg

mama veriyoruz yemek artığı zararlı çok yağlı ve tuzlu ...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
iyice alıştılar.daha ayrılmazlar.ben
mama taslarına tepeleme kedi maması koyuyoruz...
Ekli dosyayı görüntüle 47540
mama veriyoruz yemek artığı zararlı çok yağlı ve tuzlu ...
tepeleme ne olduğunu anlayamadım.mama içinde ayrı mama kap mı koyuyorsunuz :D
ben normal tas kabın içine koyuyordum.geçen bir tanesıne elımle yedirdim

Kışın tüyleri gürleşiyor sanıyorum hava sıcaklığı değiştiği için bir şekilde ortama adapte olmaya çalışıyorlar. Tabi bu arada biraz kilo almış da olabilirler ama tombul görünmelerinin doğrudan kilo kaynaklı olmadığını düşünüyorum.
Bir de sanki kışın biraz kabarık yürüyorlar hani sudan soğuktan çekinir yere ayağını basmak istemez ya hani. Düşünüyorum acaba kışın yerler sulu, soğuk olduğu için onlar da yer ile fazla temas etmekten kaçınıyorlar ve vücutlarında sürekli bir gerginlik hali oluyor ve bu da onların tüylerinin kirpi gibi bir hal almasını mı sağlıyor yoksa ve bu durum onları tombul gösteriyor, ya neyse, onlar bunu dert etmiyor insanlar gibi. Sağlıklı olsunlar yeter. :)
ben kışın bizim kediyi gebe falan sanıyordum :D yani ne zaman doğum yaptıkları, yavruladıkları konusunda pek bilgim yoktu :D

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
çok hızlı doğruyorlar 80-90 günde galiba üstelik yavruların babası tek değil çok yavrular kadar olabilir kediler çok alemci...

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
----
ben kışın bizim kediyi gebe falan sanıyordum :D yani ne zaman doğum yaptıkları, yavruladıkları konusunda pek bilgim yoktu :D
Mesajın başını okuyunca dejavu yaşadım, daha önce cevap yazdım diye anımsıyordum, yine aynı şeyi okuyunca garip oldum. :)
Mesaj editöründe bir önceki yazdığın mesaj kalmış olmalı, muhtemelen veya alıntı seçimini fazladan işaretledin. :D

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
@epsilon06
sen söyledğinde haklı çıktın.bunlar sürekli kapının önünde beni bekliyorlar.yada kapının içerisnden çıkacak birini.acaba beni tanıyorlar mı yoksa evdeki kendine yemek veren herhangi biri olarak mı görüyor.sürekli ayaklarıma dolanıyorlar.bazen yanlışlıkla çarpar oluyorum.acaba başta bunları beslemekle hata mı ettim diyorum1-2 gün yemek vermeyim biraz gidip avlansınlar diyorum.ama kapıdan ayrılmayınca dayanamıyorum hemen yemek veriyorum.şimdi 15 gün falan tatile falan gitmeyı düşünüyorum ama bir yandan da bunlar ne yapacak diye diyorum
sürekli yemek yiyorlar.az yiyorlar ama öğün sayıları fazla :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
bu kediler niye insanın üzerine tırmanır? omzuma çıkıp mır mır sesler çıkartıyor ergen erkek kedi 3 kere veterinere belediyenin kine götürdük enson 3 iğne yaptılar...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
bu kedim bayramdan beri kayıp.akıbetini bilmiyorum.acaba bayramda eve gelen misafirlerden sahiplenenmı oldu.inş başına kötü birşey gelmemiştir

https://forum.shiftdelete.net/attachments/20180814_190031-jpg.47462/

diğer zayıf olan kedim bazen öksürüyor.özellıkle kendisini sevdikten sonra oluyor.fazla hunharca falan sevdiğim için mi bazen karnını okşuyorum
hırıltısından dolayı olabilir mi?
15-20 gün evden ayrılıyorum.bakalım bensiz ne yapacaklar.evin önünden hiç ayrılmıyor.1,5 kg falan mamayı bir kaba döküp bırakacam.yetecek mi ilmıyorum.başka kedılerde kokuya gelecekledir.umarım başlarının çaresıne bakarlar

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
öksürüp burnu akıyorsa ciğerlerini üşütmüş olabilir veterinere gitmeli...