Mehmetçik Vakfı'na yok Deniz Feneri'ne var

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
5987902.jpg

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grubunda terör ve Deniz Feneri skandalı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu İşte konuşmasından satırbaşları...

SİYASİ AMAÇ İÇİN BEBEKLERİ ÖLDÜRÜYORLAR

- Sivilleri öldürüyorlar, masum insanları bebekleri yaşlıları, öğretmenleri, askeri sivili herkesi öldürebilecek bir amaç içindeler. Ne için. Siyasi amaçlarını tamamlamak için. Hükümet bunu anlayabilmiş değildir.
- Bu bölgeyi şekillendirmek isteyen güçlü çevrelerin suyuna giderek onlarla sıcak ilişkiler kurarak onların desteğini alarak ayakta kalma ihtiyacından oluyor.

KARAKOL KONUŞULUYOR KONUŞULACAKTIR

- Bu son saldırıya baktığımız zaman Türkiye’ye bir karakola yapılan saldırı, Kuzey Irak’tan kaynaklanıyor, Kuzey Irak’ta havan topları ağır silahlar yerleştiriliyor ve Türkiye’deki bir karakola sistematik bir saldırı Kuzey Irak topraklarından kaynaklanarak, bir karakola yönelik olarak gerçekleştiriliyor.
- Bu olayla ilgili söylenecek çok şey var. Karakol niye güçlü şekilde inşa edilmedi. Böyle bir saldırıda hiçbir koruma sağlamayacak bir karakol orada. Niçin yeri değiştirilmedi. Bunlar konuşuluyor. Konuşulacaktır.

SALDIRI KOMŞUDAN GELDİ
- Bu soruların hepsi haklı sorular. Doğrudur. İstihbarat eksik olabilir.
- Asıl temel zafiyete dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu zafiyet saldırının bir komşu ülke coğrafyasından yapmış olmasıdır. Bizim yanlışlarımız var onları hallederiz. İhmal olabilir yanlışlık olabilir.
- Ama asıl halledilmesi zorunlu olan temel konu bizim ülkemizin yanındaki bir komşu coğrafya, Türkiye’ye terör getirmek isteyen çevrelere merce olmaya devam mı edecekler.
- Bu böyle olmaya devam ederse hazır olun. Bir süre sonra yine böyle olaylar olacak.
Bunun değişmesi lazım ana konu bu. Biz bunu uzun süredir anlatmaya çalışıyor.

TALABANİ VE BARZANİ'YE ÖNLEYİN DEDİM

- Ben geçen sene Cenevre’de Talabani ve Barzani’nin yüzüne karşı anlatmaya çalıştım. Sizin topraklarnızdan bizim insanlarımıza terör saldırısı yapılıyor. Bunu önleyin demiştim.
Ama bunu ben söylüyorum. Başbakan, hükümet susuyor. Dışişleri bakanı verin 1 milyar doları Kuzey Irak’a girmeyelim diyor.
- Türkiye bunun arkasında duracak, bunu kabul etmediğimizi hep beraber ilan edeceğiz.
Bunu neden yapamıyoruz. İktidarın siyasi hesapları zihniyeti uygun olmadığı için yapamıyoruz. Bu acıdır.

K. IRAK TERÖR YUVASI

- Şimdi çıkıp kimse terör karşısında her türlü önlemi alırız edebiyatıyla karşımıza çıkmasın lütfen. Bu konunun çözülmesi mutlak zorunluluktur. Bu mümkündür. Türkiye artık daha fazla evlatlarını böyle saldırılara kurban veremez, vermemelidir.
Bunun temel nedeni, Kuzey Irak’ın terör yuvası olmasıdır. Temizleme orada gerçekleştirilebilmelidir.

SADECE EL KAİDE İLE MÜCADELE EDİYOR

- Kim yetkili? Bu görev kimindir? Irak hükümetinindir. O hükümet bununla yükümlüdür.
Bakınız Irak Anayasa’sının 7. maddesini okuyorum
“Devlet terörizmin bütün şekilleriyle mücadele etmekte zorunlu olacaktır. Topraklarının terör faaliyet alanı olmasını önleyecektir.”
Kim önleyecektir. Irak hükümeti. Kim diyor bunu. Irak anayasası. Peki etmiyor mu? Ediyor.. Kiminle ediyor El Kaide ile ediyor.
Sen bizi acıtan terörle, PKK terörüyle neden mücadele etmiyorsun. Bunun Irak’a söylenmesi lazım.

ABD'NİN SORUMLULUKLARI VAR

- New York’taki buluşmada iyi niyet mesajları havada uçuşuyor. İyi güzel de bunu söylemek için ne bekliyorsunuz. Bunu ne zaman ve nerede söyleyeceksiniz?
Bunun anlatılması lazım. Söylenmesi lazım. Bunun anlatılması, anlaşılmasının sağlanması ve gereğinin yapılması lazım. Türkiye’nin hakkını hukukunu bu kadar kolayca kimsenin çiğnemeyeceğini görmesini sağlamak lazım.
- Sorumlu sadece Irak hükümeti değil. Başka sorumlular da var. Size 4. Cenevre Konvansiyonu’nun, bir ülkeyi işgal etmiş devletle ilgili sorumluluklarını da anlatmak istiyorum.
- Bir ülkeyi işgal eden devletin oradaki güvenliği sağlaması gerekiyor. Bunu ABD’nin de yapması lazım. ABD’nin bunu anlamasını sağlamaya ihtiyaç vardır.
- Bu son saldırıdan sonra bütün dünyada bir den bire pek çok ülke şiddetle bu saldırıyı kınadı. Ağır ifadelerle kınadı. Çok daha ileri şeyler söylediler.

TSK BUNU HAZMEDEMEZ

- Bir Alman gazetesi, böyle bir ülkenin yapması gereken bellidir, TSK bunu hazmedemez, bunun gereğini yapacaktır diye değerlendirmeler yaptı.
- Bunun altında Türkiye’nin haklılığının kabul edilmesi yatıyor. Bunu biz herkese anlatmayı başardık ama içerdeki bazı yetkililere tam anlatamamış olduğumuzu görüyorum. Bu konuyu mutlaka çözmek lazımdır. Israrla çok uzun süredir söylüyorum.

TAMPON BÖLGE KURULMALI
- Sayın hükümet sözcüsü değerlendirmeye alacaklarını söyledi. Bu öneri seneler önce yapıldı. Tampon bölgesi konusu. Evet bunu değerlendirelim diyor. Bunun için bir muhalefet liderinin bunu dile getirmesi mi gerekiyor. Sen iktidarsan bunun çözümlerini bulamıyormusun. İlla birinin telaffuzuna mı ihtiyacınız var.
SINIR ÖTESİNDE KALICI ÇÖZÜM GEREKLİ
- Dağlıca baskınından sonra bir askeri operasyon kaçınılmaz hale gelmişti ve TSK bunu uyguladı. Fakat bugün geldiğimiz noktada anlıyoruz ki o askeri operasyon sorunun kalıcı çözümünü güvence altına almaya yetmemiş. O askeri operasyon o anda hepimizi mutlu etti ama sorun kalcı bir çözüme kavuşturulamamış. Biz söylemiştik ozaman ve pek çok çevreyi de tedirgin etmiştik. Erken noktalama olmamalı, girilmişken daha kalıcı çözüm olması gerekir demiştik. Biz gireli 4-5 gün olmuşken, derhal TSK Kuzey Irak’tan çıkmalıdır dedi ABD’li bakan.
- Niçin girdik biz oraya. Derhal çıkmalıdır diye diye geldi Gates. Biz o operasyonu ABD ile işbirliği yaparak yaptık. Bu işbirliğinin amacı neydi. Ne için işbirliği yaptık.

AĞIRLIĞIMIZI KOYMALIYIZ

- PKK terörüne bir merci olmaktan çıkarılması için mi yaptık. Yoksa başka bir ihtiyaca cevap vermek için mi? Nedir o ihtiyaç. Yani Kuzey Irak’ta kalıcı bir çözümü dostlarımıza kabul ettiremedik mi?
- Bütün ülke ayakta, Türk askerleri kaçırılmış, elbette bir şey yapacaksınız mı denildi, yoksa kalıcı bir çözüm için sizin gerekli önlemleri almanız doğaldır, biz de buna katkı veriyoruz mu diyorsunuz?
- Türkiye’nin bunu sağlayamadığı anlaşılıyor. Tabi bunun için Türkiye’nin talep etmesi lazımdır. Ağırlığını koyarak, bölgedeki gücünü harekete geçirerek talep etmesi lazımdır. Bunun yeterince denildiği izlenimi yoktur.

YOLSUZLUK

Bizim siyasi yapımızın içine girmiş bir virüs bir yolsuzluk virüsü maalesef türkiye’nin gücünü kemiriyor. Haksız zenginleşmelerin önünü açıyor. Türkiye’nin ahlakını moralini allak bullak ediyor.
Bunun ortadan kaldırmak için bir tek şey gerekiyor. O da siyasi irade. Bu irade ortadaysa bunu çözersiniz bunu yaparsınız.
Milletvekilliği dokunulmazlığının söz ve düşünce özgürlüğüyle sınırlandırılması. İlk yapılması gerek budur.
Deniz Feneri olayı çıktı. Eline iktidar geçen bazı insanlar kişisel olarak daha rahat yaşamak için yolsuzluk yapıyor diye düşünüyor idik.
Yani sütü bozuk birisi, ahlaksız birisi bir yerde bir avanta buldumu oradan nemalandırıyor diye düşünüyor idik.
Onlar geride kalmış. Şimdi şirketi yolsuzluk için derneği yolsuzluk için kuracaksın. Bütün kadronu o yolsuzluk projesine inanan insanlardan oluşturacaksın. Sistemi ona göre kuracaksın. Dernek kuracaksın. Ona bağış toplama yetkisi vereceksin. Nereden veriliyor bu. Bakanlar Kurulu’ndan. Yüzde yüz vergi indirimi yapacaksın.
Mehmetçik Vakfı’na sağlanmayan vergi indirimi o derneğe sağlayacaksın. Danıştay buna izin vermezse yeni kanun çıkaracaksın o kanunla izin vereceksin.
41 milyon euro para toplamışlar. Kimlerden Türkler’den. Kim topluyor Türkler. Bu parayı kim taşıyor Türkler. Kimlere veriyorsun bizimkilere. Açılışlara kim gidiyor bakanlar. Atatürk ödülü kime veriliyor onlara veriliyor. Meclisin çatalı bıçağı kime veriliyor onlara veriliyor.

İçişleri bakanlığı’nın dernekler şubesini onlara emanet ediyorsun. O derneğin özel uçağı ile şubenin müdür yurt dışına taşınıyor. O şirket yayın yapacak yayını bunlar yapıyor.
İçişleri bakanlığı’nın sorumlu birimini al sen götür diyorsun, onlara emanet ediyorsun.
Nedir bu manzara diyorsun. Adalet Bakanı ne diyor: Bana ne yahu diyor.
Kardeşim Almanya’da o kadar insan cezaevine düşüyor. Evleri yakılıyor. Sen bunlar karşısında alman otoritelerine noluyor bunlar diye bir gün ağzını açıp soru sordun mu?

Bir gün oradaki yangını sordun mu? Yahu ne oluyor bu Deniz Feneri’nden tutuklananlar dedin.
Nihayet Alman mahkemesi’ne kararı bize gönderin diye yazı yazdılar. Dikkatle inceledim sadece ‘kararı istedik’ diyorlar. Sen kararı istemeyi bırakta o dosyanın eklerini de iste.
Bu olay yolsuzluğun siyasetle bağlantısını ortaya çıkarmıştır.
Almanya’daki mahkeme karar veriyor, buradakiler piyon ele başları Türkiye’de diyor. Tıs yok..
Hiç kimse onu uyarmadığı halde yaşanan bir yolsuzluğu hükme bağlıyor. Biz bana ne diyor. Yolsuzluk senin yolsuzluğun kardeşim. Bunun hesabını sen vereceksin. Sen bu ülkenin Adalet Bakanı’sın.

TERÖR YAPANLARI ÖVMEYE İZİN VERİLEMEZ

- Birinci zafiyet noktası budur. Diğeri ise şudur. İktidarın da belli çevrelerinde bulanıklık var. Çok somut bir biçimde şöyle bir tablo ortaya çıkıyor. Bi yandan terörle mücadelesini yapıyor, bir yandan da meşru kabul edilen güçler, etkili noktada bulunan güçler, terörle mücadelenin karşısında bir tavır takınma imkanını bulabiliyor.
- Yani terörü birlikte tarif edemiyoruz. Teröre birlikte karşı duramıyoruz. Birimizin terör dediğine bir kısmımız terör dememeye devam edemiyoruz. Terörü kınamıyoruz. Meşrulaştırmaya gayret ediyoruz. Hiçbir demokratik ülke böyle bir uygulamaya izin veremez. Bu şaşkınlıktır demokrasiyle ilgisi yok.
- Terörü sahiplenmeye, teröre destek vermeye terör yapanları övmeye izin verilemez. Eğer izin veriliyorsa, sizin terörle mücadelenizin başarıya ulaşması mümkün değildir.
- İspanya ve İngiltere.. ikisi de terör olaylarını kınamayan terör yapanlarla ilişki geliştiren bütün güçleri meşru saymamaktadır.
- Demokrasi düşünce fikir inanç paylaşması. Korku değil silah değil, mayın değil. O varsa demokrasi yok.
- Ben yapmıyorum onları, ölümü korkuyu. Ama olanlara sahip çıkmaya izin vermezler kardeşim vermezler.

- Sayın hükümet sözcüsü değerlendirmeye alacaklarını söyledi. Bu öneri seneler önce yapıldı. Tampon bölgesi konusu. Evet bunu değerlendirelim diyor. Bunun için bir muhalefet liderinin bunu dile getirmesi mi gerekiyor. Sen iktidarsan bunun çözümlerini bulamıyormusun. İlla birinin telaffuzuna mı ihtiyacınız var.
- Dağlıca baskınından sonra bir askeri operasyon kaçınılmaz hale gelmişti ve TSK bunu uyguladı. Fakat bugün geldiğimiz noktada anlıyoruz ki o askeri operasyon sorunun kalıcı çözümünü güvence altına almaya yetmemiş. O askeri operasyon o anda hepimizi mutlu etti ama sorun kalcı bir çözüme kavuşturulamamış. Biz söylemiştik ozaman ve pek çok çevreyi de tedirgin etmiştik. Erken noktalama olmamalı, girilmişken daha kalıcı çözüm olması gerekir demiştik. Biz gireli 4-5 gün olmuşken, derhal TSK Kuzey Irak’tan çıkmalıdır dedi ABD’li bakan.
- Niçin girdik biz oraya. Derhal çıkmalıdır diye diye geldi Gates. Biz o operasyonu ABD ile işbirliği yaparak yaptık. Bu işbirliğinin amacı neydi. Ne için işbirliği yaptık.
- PKK terörüne bir merci olmaktan çıkarılması için mi yaptık. Yoksa başka bir ihtiyaca cevap vermek için mi? Nedir o ihtiyaç. Yani Kuzey Irak’ta kalıcı bir çözümü dostlarımıza kabul ettiremedik mi?
- Bütün ülke ayakta, türk askerleri kaçırılmış, elbette bir şey yapacaksınız mı denildi, yoksa kalıcı bir çözüm için sizin gerekli önlemleri almanız doğaldır, biz de buna katkı veriyoruz mu diyorsunuz?
- Türkiye’nin bunu sağlayamadığı anlaşılıyor. Tabi bunun için Türkiye’nin talep etmesi lazımdır. Ağırlığını koyarak, bölgedeki gücünü harekete geçirerek talep etmesi lazımdır. Bunun yeterince denildiği izlenimi yoktur.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10061994.asp?gid=229&sz=75109

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Deniz abimiz şehitleri üzerinden siyaset yapacak ya Mehmetcik Vakfından Fenere geçti geldi. Almanyadaki Deniz Fenerindekilerinde Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın Deniz Baykalıda...

Son 3 yılda tasarruf var
Maliye Bakanlığı bütçe verilerine göre asker son 3 yıldır güvenlik harcamaları konusunda adeta tasarruf"a gitti. Buna göre 2006'da askeri savunma hizmetleri için bütçeden askere 11 milyar 828 milyon YTL ödenek ayrıldı. Asker bu paranın tamamını kullanabilirdi.

Ancak bütün bir yıl boyunca yapılan harcama tutarı 11 milyar 484 milyon YTL'de kaldı. Böylece 344 milyon YTL harcanmadığı için Maliye'ye kaldı. 2007'de tasarruf daha da büyüdü. 12 milyar 997 milyon YTL'lik ödeneğin sadece 11 milyar 720 milyon YTL'sini kullanan asker 1 milyar 277 milyon YTL'lik ödeneği Maliye'de bırakmış oldu.

4 milyar YTL maaş gitti!
Askeri harcamalar bu yıl da ödeneğin oldukça altında seyrediyor. Asker bu yılki 13 milyar 214 milyon YTL'lik ödeneğini ağustos ayı itibariyle 7 milyar 28 milyon dolarlık kısmını harcadı. Bu paranın 4 milyar YTL'si maaşlara gitti. 3 milyar 59 milyon lira ila mal ve hizmet alındı. Güvenlik ve savunmaya yönelik harcama ise 1 milyar 130 milyon YTL'de kaldı. Yapılan hesaplamalar yıl sonunda kullanılmayan paranın 2 milyar 672 milyon YTL'yi bulabileceğini gösteriyor.

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bak realist biraz önce senin bir yorumuna cevap yazdım. Tamda benim yazdıklarımı bu konuda kanıtlamışsın.Ben ucu Akp ye dokunan herşeye şidedetle tepki veriyor ama ordu söz konusu olunca sanki tüm Akp liler sözleşmişsiniz gibi orduya saldırıyorsunuz dedim. Sen bunu burada kanıtlamışsın. İşte sizin zihniyetiniz bu. Ne demek Almanyadaki deniz feneri. Adamlar parayı buraya taşımışlar, Kanal 7 yi finanse etmişler, yöneticiler türk, kuryeler türk, şirketler türk , hapse atılan utanmazlar türk, yolsuzlukta adı geçenler türk ama sen ve senin gibiler hala Almanyadaki dava diuyebiliyorsunuz..Artık size lafta anlatılmaz. Sizlerin beyni zehirlenmiş.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@realist
Ee ne var bunda?

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mehmetçik vakfına versek ne olacak? Götürüp karakol mu yapacaklar, Mehmetçiğe çelik yelek mi alacaklar?

Olsa olsa Ergenekonculara burs bağlarlar o paralarla...

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Mehmetçik vakfına versek ne olacak? Götürüp karakol mu yapacaklar, Mehmetçiğe çelik yelek mi alacaklar?

Olsa olsa Ergenekonculara burs bağlarlar o paralarla...

Seninle ilgili bir tahminim var . Sen burada kayıtlı olan üyelerden birisisin kendine ikinci bir isim almışsın. Kilit yememek için bu ismi almışsın. Daha 6 tane yorum yapmışsın. Yaptığın yorumlara bak. Hepsi birbirinden fazla kin kusuyor. Açıkça mehmetçiğe düşmanlık yapıyorsun. Utanmaz insan . Sen mehmetçik vakfını nasıl böyle suçlayabiliyorsun. İstersen seni şikayet edelimde meramını onların karşısında da bir anlatıver . Ne dersin?

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Adın değişik olabilir.Ama kimliğin senin dilinle berarber gelmiş,yaptığın yorumlar vede hareketler anca senin gibilere yakışır.;)

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Seninle ilgili bir tahminim var . Sen burada kayıtlı olan üyelerden birisisin kendine ikinci bir isim almışsın. Kilit yememek için bu ismi almışsın. Daha 6 tane yorum yapmışsın. Yaptığın yorumlara bak. Hepsi birbirinden fazla kin kusuyor. Açıkça mehmetçiğe düşmanlık yapıyorsun.

Evet benim kinim var. Ama Mehmetçiğin kanını emen, onu bile bile ölüme yollayan zihniyete ve onun temsilcilerine... :angry:

Milletin vatanı koru diye verdiği silahı, Askerin anasına babasına doğrultup darbe yapmak için kullananlara var... :angry:

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Adın değişik olabilir.Ama kimliğin senin dilinle berarber gelmiş,yaptığın yorumlar vede hareketler anca senin gibilere yakışır.;)

Sevgili erol görüyormusun adamın mantığını ..Açıkça mehmetçik vakfını sanki katillere destek oluyormuş gibi suçluyor. Bu ne biçim insan. Ben tekrar iddia ediyorum. Bu şahıs mutlaka ikinci bir isim almış kilit yememek için kinini bu şekilde kusuyor.

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili erol görüyormusun adamın mantığını ..Açıkça mehmetçik vakfını sanki katillere destek oluyormuş gibi suçluyor. Bu ne biçim insan. Ben tekrar iddia ediyorum. Bu şahıs mutlaka ikinci bir isim almış kilit yememek için kinini bu şekilde kusuyor.

Ahiret inancınız var mı bilmiyorum. Ama o şehitler bunun intikamını sizden alacak...

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Fortuna sen nerenle okuyorsun yazılanları.Birde oturduğun yere dikkat et kafan nefes alsın arada bir.Çünkü üstüne oturunca hava almıyor beynin bunun sonucundada ne dediğini bilmiyorsun.

Senin kim olduğunu tahmin ediyorum merak etme, ama sende benim edeceğim lafları edecek kadar yürek yok demekki ikinci bir üyelik aldın.

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Senin sanırım okuyup anlamada sorunun var. Ya da bilerek öyle davranıyorsun. ne dediğim açıkça belli...

Ama gereçekler acıtır bilirsin...

Ben çok iyi anladım. Sen açıkça mehmetçik vakfını zan altında bırakmışsın. Yazıklar olsun sana ve senin zihniyetinde olanlara. Mehmehçik vakfı ne zaman milletin parasını Deniz feneri gibi çaldı. Ne zaman Türkiyenin düşmanlarına yardım etti. Utanmadan nasıl böyle bir kurumu böyle suçlayabilirsin? Ben seni çok iyi anladım. Sana tekrar yukarıda yaptığım öneriyi sunuyorum. Ne dersin?

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fortuna sen nerenle okuyorsun yazılanları.Birde oturduğun yere dikkat et kafan nefes alsın arada bir.Çünkü üstüne oturunca hava almıyor beynin bunun sonucundada ne dediğini bilmiyorsun.

Senin kim olduğunu tahmin ediyorum merak etme, ama sende benim edeceğim lafları edecek kadar yürek yok demekki ikinci bir üyelik aldın.

Bu kesim cidden paronoyak olmuş...

Allah akıl fikir versin diyecem ama, Allaha inandığınızı sanmıyorum.

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bu kesim cidden paronoyak olmuş...

Allah akıl fikir versin diyecem ama, Allaha inandığınızı sanmıyorum.

Bak her nekadar yazdıklarından nefret etmiş olsamda , bu son yazdığından dolayı Allaha tövbe et ve o sözünü düzelt. Çünkü bu yazdığın senin kafir olmana sebep olur. Böyle bir felaketle yüzleşmeni kesinlikle istemem. Dinimize göre kim bir müslümana inanarak kafir derse kendisi dinden çıkmış olur. Ben Allaha ve islamiyete gönülden bağlı bir insanım. Bu sözüne kızmıyor senin cahilliğine veriyorum. Lütfen kendin için tövbe et. Benden özür dilemesende olur.

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben çok iyi anladım. Sen açıkça mehmetçik vakfını zan altında bırakmışsın. Yazıklar olsun sana ve senin zihniyetinde olanlara. Mehmehçik vakfı ne zaman milletin parasını Deniz feneri gibi çaldı. Ne zaman Türkiyenin düşmanlarına yardım etti. Utanmadan nasıl böyle bir kurumu böyle suçlayabilirsin? Ben seni çok iyi anladım. Sana tekrar yukarıda yaptığım öneriyi sunuyorum. Ne dersin?

Çok iyi kıvırıyorsun... Maşallah... Ama istediğin peolemiğe girmeyecem. Çünkü anlatsamda anlayacak kapasite yok... Maalesef... :)

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bak realist biraz önce senin bir yorumuna cevap yazdım. Tamda benim yazdıklarımı bu konuda kanıtlamışsın.Ben ucu Akp ye dokunan herşeye şidedetle tepki veriyor ama ordu söz konusu olunca sanki tüm Akp liler sözleşmişsiniz gibi orduya saldırıyorsunuz dedim. Sen bunu burada kanıtlamışsın. İşte sizin zihniyetiniz bu. Ne demek Almanyadaki deniz feneri. Adamlar parayı buraya taşımışlar, Kanal 7 yi finanse etmişler, yöneticiler türk, kuryeler türk, şirketler türk , hapse atılan utanmazlar türk, yolsuzlukta adı geçenler türk ama sen ve senin gibiler hala Almanyadaki dava diuyebiliyorsunuz..Artık size lafta anlatılmaz. Sizlerin beyni zehirlenmiş.

1. Almanyadan buraya gelen paraların kayıtları vardır. Kayıtsızlar varsa zaten araştırılıyor.

2. Almanyadaki paranın geri kalanı ordakiler tarafında taksi şirketi, gemi , bina satın alınmıştır.

3. Almanyadaki diyorum Türkiyedeki dernekle ilgili suç duyurusu yoktur.

4. Adalet Bakanlığı Dışişleri aracılığı ile Dosyayı istemiştir.

5. Haber kaynakların sürekli tekziplenen haberler yapmatadır. Doğruluğunu araştırmadan yayına veriyorlar. En son Gaziantep olayındada böyle basbas bağırmışlardı. Kendiler özü diledi.

6.Aydın abinize güvenmeyin. Zamnında şişli belediye başkanını desteklediği için Hiltonun değerini 2,5 kat değerini arttırdı. Baykalınız dediki o zaman . O medya gurubunun desteklediği hükümette 80 milyar dolar hortumlandı. Sen hala fenerin 46 milyon eurosuna takmışın. Birinde Türkiye %40 fakirleştirildi . Sende bunu gör bi zahmet...

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkezin müslümanlığı kendine, ayrıca bu sözünle bile kendini ele veriyorsun.Komik duruma düştüğünün farkındamısın.

Ne oldu, sıkıştın mı? Az delikanlı olun. Hergün aranızda hakaret ettiğiniz kutsal değerlere, burada sahipmiş gibi görünmeyin.

Malum Önder Sav'ınızı da gördük... :)

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Çok iyi kıvırıyorsun... Maşallah... Ama istediğin peolemiğe girmeyecem. Çünkü anlatsamda anlayacak kapasite yok... Maalesef... :)

Ya ben neden kıvırayım.Açıkça günah işliyorsun sana merhamet ediyorum kendin için tövbe et diyorum. Ya açıkça söylesene senin burada kullandığın gerçek ismin ne? Seni tahmin ediyorum ancak yinede seni dürüst olamaya ve esas kullandığın ismi açıklamaya davet ediyorum. Ayrıca kullandığın bu son sözün vebali senin boynuna.

Madem öyle o zaman sana teklifimi bir daha yineliyeyim. Madem sen mehmetçik vakfını böyle suçladın, yaptığında kanunen suç . Sen kendin bunları askerlere karşı söyleyemezsen biz istersen senin yazdıklarını onlara okutalım sen meramını anlatırsın. Öyle ya bu kadar rahat bir şekilde mehmetçik vakfını suçlayabiliyor ve iddiada bulunabiliyorsan mutlaka bir bildiğin olmalı. Ben Akp ve Başbakan muhalifi olduğum halde , bu kadar yorum yaptığım halde bir kere iftira atmadım.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ben Akp ve Başbakan muhalifi olduğum halde , bu kadar yorum yaptığım halde bir kere iftira atmadım.
Buna kendin inanıyormusun ?

Fortuna burda mevzu Deniz Baykalın Mehmetcik Vakfı ile siyaset yapmasını eleştirdik. Siyasetci yüzünden vakıfı suçlaman yersiz.. Konuyu nerelere çekmişsiniz.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ne oldu, sıkıştın mı? Az delikanlı olun. Hergün aranızda hakaret ettiğiniz kutsal değerlere, burada sahipmiş gibi görünmeyin.

Malum Önder Sav'ınızı da gördük... :)
Ben hiçbir zaman böyle bişiy yapmadım.Ha yaptığımı varsayarak konuşuyorsan sana ne yemek düşer.Söylesene?

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya ben neden kıvırayım.Açıkça günah işliyorsun sana merhamet ediyorum kendin için tövbe et diyorum. Ya açıkça söylesene senin burada kullandığın gerçek ismin ne? Seni tahmin ediyorum ancak yinede seni dürüst olamaya ve esas kullandığın ismi açıklamaya davet ediyorum. Ayrıca kullandığın bu son sözün vebali senin boynuna.

Madem öyle o zaman sana teklifimi bir daha yineliyeyim. Madem sen mehmetçik vakfını böyle suçladın, yaptığında kanunen suç . Sen kendin bunları askerlere karşı söyleyemezsen biz istersen senin yazdıklarını onlara okutalım sen meramını anlatırsın. Öyle ya bu kadar rahat bir şekilde mehmetçik vakfını suçlayabiliyor ve iddiada bulunabiliyorsan mutlaka bir bildiğin olmalı. Ben Akp ve Başbakan muhalifi olduğum halde , bu kadar yorum yaptığım halde bir kere iftira atmadım.

Gerçekler acıttı biliyorum. O yüzden tehdit ve yıldırma yapmaya çalışıyorsun. Kanunen suç olan ne? Yorum yapmak mı? Askeri eleştirmek mi?
Mehmetçik vakfına Güvenmemek mi?

İsterseniz bir vatandaşı dövün, neden Mehmetçik vakfına yardım yapmıyorsun diye. Zaten eskiden yapmadığınız şey değildi...

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Erol ve legolas4444 fortunanın yorumlarını tekrar okuyun. Öküzün altında buzağı çıkarttınız. Adamı ordu düşmanı yaptınız.

Sadece bi yerde vakıfla ilgili bi söz etmiş. "Ergenekonculara burs veriyorlar diye".

Zaten siz ergenekonu savunmuyormuydunuz? Neyin kavgasını yapıyorsunuz ?

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malum zihniyet iş başında... Hep çarpıtma, yalan, dolan... Çevir kazı yanmasın.
Ben neden ordu düşmanı olayım. Mehmetçikleri kurda kuşa ben mi teslim edip, golf oynamaya gidiyorum... Onları Karakol olamayacak yerde ben mi nöbete koyuyorum.

Allah şehitlerin hakkını ve hukukunu çiğneyenlerden, Emanet edilen silahı milletine doğrultanlardan etmesin.

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Erol ve legolas4444 fortunanın yorumlarını tekrar okuyun. Öküzün altında buzağı çıkarttınız. Adamı ordu düşmanı yaptınız.

Sadece bi yerde vakıfla ilgili bi söz etmiş. "Ergenekonculara burs veriyorlar diye".

Zaten siz ergenekonu savunmuyormuydunuz? Neyin kavgasını yapıyorsunuz ?

ya ne saçmalıyorsun sen. Tabiiki bu ikinci üyelik alan benim tahmin ettiğim adamın ne yazdığını okuduk. Asıl okumayan sensin. Ne demek mehmetçik vakfına verelimde ergenekonculara yardım mı yapsın. Bu lafın ne anlama geldiğinin farkında değilmisin? Savunmak için savunma şu adamı. Eğer yolsuzluk yapmışsa elinde bunu kanıtlayacak birşey varsa konuşsun dedim yoksa bu şekilde iftira atmanın suç olduğunu, bildiği birşey varsa bunu gidip mehmetçik vakfına söylemesini istedim. Yoksa biz haber verelim dedim. Bu şekilde konuşmasının suç olduğunu sende biliyorsun. İftira atmak başka şey, eleştirmek başka şey. Asıl kıvıran ben değil fortuna olacak bu şahıs.

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ne saçmalıyorsun sen. Tabiiki bu ikinci üyelik alan benim tahmin ettiğim adamın ne yazdığını okuduk. Asıl okumayan sensin. Ne demek mehmetçik vakfına verelimde ergenekonculara yardım mı yapsın. Bu lafın ne anlama geldiğinin farkında değilmisin? Savunmak için savunma şu adamı. Eğer yolsuzluk yapmışsa elinde bunu kanıtlayacak birşey varsa konuşsun dedim yoksa bu şekilde iftira atmanın suç olduğunu, bildiği birşey varsa bunu gidip mehmetçik vakfına söylemesini istedim. Yoksa biz haber verelim dedim. Bu şekilde konuşmasının suç olduğunu sende biliyorsun. İftira atmak başka şey, eleştirmek başka şey. Asıl kıvıran ben değil fortuna olacak bu şahıs.

Deniz feneri diye geveleyip iftira atıp duruyorsun. Türkiye'de ki Deniz Fenerinin Yolsuzluk yaptığını ispatla bakalım.

Ayrıca Sen hakim misin, savcımısın? kendini mahkeme falan mı sanıyorsun... Ya da Gestapomusun?

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sonra AK Parti kömür dağıttı, millette bir çuval kömüre oyunu verdi diyorsunuz. Buyur ispatla.

Millet AK Partiyi iktidara taşıdı diye sabah akşam bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, gerici diye hakaret edip suç işliyor sizin tayfa...

Sonra komutanlar Hükümete muhtıra verip duruyorlar. Hatırladın mı?

Demokratik Hukuk devletinde bunlara ne yapılacağını biliyormusun?

Onlarada bunların suç olduğunu hatırlattın mı?

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Sonra AK Parti kömür dağıttı, millette bir çuval kömüre oyunu verdi diyorsunuz. Buyur ispatla.

Millet AK Partiyi iktidara taşıdı diye sabah akşam bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, gerici diye hakaret edip suç işliyor sizin tayfa...

Sonra komutanlar Hükümete muhtıra verip duruyorlar. Hatırladın mı?

Demokratik Hukuk devletinde bunlara ne yapılacağını biliyormusun?

Onlarada bunların suç olduğunu hatırlattın mı?

Ya varya sen harbi cahil bir adamısın.Bu kadar kara cahil olabileceğini hiç tahmin etmemiştim. Yazdığı yazıya bak. Ak parti kömür dağıttıysa buyur ispatla diyor. Ya senin savunduğun başbakan geçen sene Türkiyede bulunan tüm valileri topladı, canlı yayında kömür yardımını bizzat valilerin yapmasını eğer böyle yaparsa Türkiyenin uçacağını söyledi. Bundan da haberin yok demekki. İspat senin için yeterli oldu mu? Ha birşey daha başbakanın Türkiyenin çağdaşlaşmasının ve gelişmesinin yolunu nasıl gördüğünü anlayabildin mi? Valiler dağıtınca oluyormuş . Karacahil seni. Sen varya harbiden usta yazar Bekir Coşkunun göbeğini kaşıyan adam tarifine çok uyuyorsun. İnan gülüyorum sana. Akp nin kömür dağıttığını ispatla diyor.:D:D:D:D:D

Fortuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya varya sen harbi cahil bir adamısın.Bu kadar kara cahil olabileceğini hiç tahmin etmemiştim. Yazdığı yazıya bak. Ak parti kömür dağıttıysa buyur ispatla diyor. Ya senin savunduğun başbakan geçen sene Türkiyede bulunan tüm valileri topladı, canlı yayında kömür yardımını bizzat valilerin yapmasını eğer böyle yaparsa Türkiyenin uçacağını söyledi. Bundan da haberin yok demekki. İspat senin için yeterli oldu mu? Ha birşey daha başbakanın Türkiyenin çağdaşlaşmasının ve gelişmesinin yolunu nasıl gördüğünü anlayabildin mi? Valiler dağıtınca oluyormuş . Karacahil seni. Sen varya harbiden usta yazar Bekir Coşkunun göbeğini kaşıyan adam tarifine çok uyuyorsun. İnan gülüyorum sana. Akp nin kömür dağıttığını ispatla diyor.:D:D:D:D:D

Vay benim gerizekalı olup, Kendisini ilerici sanan kardeşim. Ben AKP'nin kömür dağıttığını ispatla demiyorum. Vatandaşın bir torba kömür için AK Partiye oy verdiği iddiasını ispatla diyorum. Ne kadar Aydın, Engin ve Çağdaş olduğunu Taş devri sandığın bu zamanede gösterdiğinin farkındamısın?

Siz zaten sütten çıkmış akkaşıksınızdır. Biraz utanma sıkılma olsa, bu milletin tepesinden inersiniz. Ama nerde??????