Ahmet, Kemal'den etkilendi!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Aşağıda, Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısı var.

Anlaşılan o ki; Kemal Kılıçdaroğlu'ndan oldukça etkilenmiş. Denize düşen yılana sarılır misali, yanlış ata oynamak böyle bir şey olsa gerek.

Ahmet Hakan'ın, sanki destan anlatırmışcasına kaleme aldığı bu komik yazıyı sizlerle de paylaşmadan edemedim değerli arkadaşlar.

Parlayan bir yıldız: Kemal Kılıçdaroğlu

ALLAH Tayyip Erdoğan’ın başına öyle birini musallat etti ki...

Aman Allah muhafaza!

Adı: Kemal Kılıçdaroğlu... Görevi: CHP Grup Başkanvekili...

Serveti: Evindeki birkaç değerli resim tablosundan ibaret...

En tehlikeli yönü: İkide bir çıkınından belge çıkarması ve "belgesiz çıkmam abi" demesi...

Gücünü ise şunlardan alıyor: Parada gözü yok... Mal biriktirmiyor... Zaafsız ve iradesine hákim görünüyor...

Açık konuşayım: Şahsen korkarım böyle adamlardan... Bence Dengir Bey kardeşimiz de korksun... Tayyip Bey de korksun...

* * *

Hadi gelin "Kemal Kılıçdaroğlu portresi"ni biraz daha belirginleştirelim:

Bir Gogol romanından fırlamış gibi... Bizim "yerli Putin"in belalısı... İflah olmaz bir "müfettiş"...

Yüz tane "Devlet Denetleme Kurulu"na bedel...

Sadettin Tantan’a göre daha zeki... Üstelik dolaylı anlatıma yüz vermiyor... Açık konuşuyor yani...

"Geç gelmiş bir Cüneyt Canver" diyebilir miyiz? Bilmiyorum...

Ama Fikri Sağlar’a göre ayağını yere daha sağlam bastığını söyleyebilirim... Fikri Sağlar onun yerinde olsaydı, şimdiye çoktan havalara girmişti...

İnsanı kıl eden bir ısrarcılığı var... Sinir bozan bir takipçi...

İşin vahim tarafı ise şu: Israrcılığı ve takipçiliği işe yarıyor...

Şaban Dişli’yi yerinden etmek az iş midir?

Peki böylesi muhteşem bir zafere rağmen alçakgönüllülüğü elden bırakmaması kaç puan?

* * *

Hakkaniyetli AKP’lilere soruyorum:

"Kemal Bey’i ciddiye almak lazım" diyorlar...

Kıskançlıklarıyla maruf CHP’lilere soruyorum:

"Yükselsin ki yeri bu değildir" diyorlar...

"SSK Genel Müdürlüğü falan yaptı, yok mu bir açığı?" diye araştırıyorum...

"Vallah dürüst adamdır" dışında bir şey bulamıyorum...

Aslen Tunceli vilayetindenmiş... Bir arkadaşım, "Tunceli’de herkes CHP’ye ateş püskürürken Kemal Bey saygı görür" diyor...

Bana kalırsa...

Bu "müfettiş", CHP’yi de sarsıyor gibi... Partide konsept değişti...

Baksanıza, Kılıçdaroğlu’nun meydana atıldığı günden beri CHP’de "irtica" diyen kalmadı...

Önder Sav demode oldu... Necla Arat işlevsiz kaldı... Nur Serter anlamsız bir figüre dönüştü...

Sanırım olan biten şudur:

Baktılar ki Kemal Kılıçdaroğlu konuştukça, Tayyip Erdoğan öfkesini kontrol edemiyor, çılgına dönüyor...

"Madem öyle, hep Kemal Kılıçdaroğlu konuşsun" deyiverdiler...

Ne diyeyim?

Allah Tayyip Bey’e ve cümle yaranına sabr-ı cemil ihsan eylesin...

Camiyi savunan solcular kapak olsun

"NEO Naziler", Almanya’nın Köln kentinde yaptırılan büyük camiyi protesto etmek için harekete geçmişler... Karşılarına ise Alman solcuları çıkmış...

"Cami karşıtı aşırı sağcılar" ve "Camiyi savunmak için etten duvar ören solcular"...

Bence bu gelişme şu iki kesime kapak olmalı...

BİR: Solcu dendiğinde aklına "dinsiz/imansız" sözcüklerinden başka bir şey gelmeyen Vakit’teki birkaç cahil ile o cahillerin hempalarına kapak olmalı...

İKİ: İçinde "din/iman" geçen her olguya karşı alerji duymayı solculuklarının gereği sayan bazı Türkiye solcularına kapak olmalı...

Üç liman

ABDULLAH GÜL

Başbakan vazoyu kırınca "Hiç olmazsa öngörülebilir" denilerek Cumhurbaşkanı Gül’e kucak açıldı... O da durumun fena halde farkında... "Önümüz bayram... Küsler barışmalı" falan diyerek kafasını buluyor.

BÜLENT ARINÇ

Bir insan yoksulluğuyla, parasızlığıyla, bankadan kredi alacak durumda olmasıyla öne çıkar mı? Türkiye’de çıkıyor arkadaş! Bakın, daha düne kadar kıyasıya eleştirdiğimiz Arınç, büyüdükçe büyüyor...

KÖKSAL TOPTAN

Değil mi ki koskoca adamlar, en kibar bir dille bile "yanlış"a yanlış demekten imtina ediyorlar... O halde en kibar bir dille "yanlış"a yanlış diyen Köksal Toptan’ın "yeni bir liman" olarak algılanmasından daha doğal ne olabilir ki?

Tarafsız Bölge başlıyor

YENİ yayın döneminin ilk programı, bu akşam saat 20.30’da CNN Türk’te başlıyor...

Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi, Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, Radikal yazarı Oral Çalışlar, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Milliyet yazarı Hasan Cemal ve Hasan Celal Güzel ile tahmin ettiğiniz konuları tartışacağız...

Hem de en açık şekilde... "Kaçırmayın" derim...

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Benim sevdiğim bi üçleme var.

CHP = İş Bankası
İş Bankası = Doğan
CHP = Doğan

Realist derki "CHP'yi savunan medyaya, inananlara kapak olsun" Tarafsızmış :D

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
pokemon kartı gibi olmuş..
en tehlikeli yönü : :D:D

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
AKP=Kanal 7
Kanal 7=Deniz Feneri hotumlaması
AKP=Deniz Feneri hortumlaması

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
AKP=Kanal 7
Kanal 7=Deniz Feneri hotumlaması
AKP=Deniz Feneri hortumlaması

Sanırım sözlerim acıttıki bişeyler yazma ihtiyacı hissettiniz. Medya sizi iyi kandırmış kandırmayada devam ediyor . Deniz Feneri e.V iddanemesinde AK Parti yada Başbakan adı geçmemiştir. CHP Doğan iş birliği ile böyle lanse edilmeye çalışıldığı hatta bazılarınız inandığını biliyorum.

Deniz abinizin idda ettiği gibi kasıtlı olarak başbakana verilmek üzere diye çevrilen Ama başbakanlığa oluduğu anlaşıldıktan sonra sus pus olmaları neye dalalettir??

Deniz Baykal, "Sanıklardan Mehmet Gürhan, Firdevs Şahin'den yardıma muhtaçlar için Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere paraları aldığını tasdik etmiştir" demişti ve Alman savcının bunu iddianameye aldığını söylemişti.

Yanlış Tercüme Edilmiş...

Dün 5. duruşması yapılan davada Mali Başkomiser Alexander Böhm, imza bulunmayan ve para miktarı belirtilmeyen belgede "Başbakanlığa" şeklinde yazılan ifadenin "Başbakana" şeklinde tercüme edildiğini belirtti.
Kaynak

Kim ne hortumlamış bi bakmak lazım. Bozacı şıracının herşeyini bilir ya :D

Hani hatırlıyor musunuz, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 2005 kurultayında CHP genel başkanlığına aday olduğunda Doğan grubu ona büyük destek vermişti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Doğan Grubu için şöyle diyordu. “Onların (Doğan Grubu’nun) desteklediği iktidarlar döneminde, Türkiye 80 milyar Dolarlık banka hortumlamasının kurbanı oldu. …CHP yönetimine karşı bir Haçlı Seferi başlatılmıştır.” Deniz bey, kendisine karşı yapılan Aydın Doğan kampanyanın ardında gizli bir Amerikan desteğini de ima ediyordu, 1 Mart tezkeresine de atıfta bulunarak. Baykal, Doğan grubuna o zaman ateş püskürüyordu. Şimdi ise Aydın Doğan’la Deniz Baykal aynı siperdeler. Aydın Doğan ise kurultayda Sarıgül’e verdiği desteğin karşılığını Hilton arazisinin emsalini 0,7’den 2,7’ye çıkartarak almış. Halkçı Sarıgül, vefa borcunu ödemiş.
Kaynak

Gazoz kapakları ile oynamayın. Bir gün size kapak olarak geri döner.

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O zaman sen de CHP ile Aydın Doğan'ı ilişkilendirmeyecektin.
Öyle olunca güzel.
Böyle olunca kötü.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Konuyu sapıtmayın :D

Kemal abi ve Dengir abi kapışacaklar.

O zamana kadar saklayın kendinizi.

yansimalar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dikkat ediyorum Realist ve özellikle Elmacık kesinlikle ama kesinlikle Tayyibe eleştiriyi kabul edemiyorlar. Sanki onlar için bu adam evliya bunlarda müritleri olmuş. O ne yapsa doğrudur mantığındalar. Allah bunlara akıl versin. Ahmet hakan doğru yazmış bunu bile kabul etmiyorlar.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Dikkat ediyorum Realist ve özellikle Elmacık kesinlikle ama kesinlikle Tayyibe eleştiriyi kabul edemiyorlar. Sanki onlar için bu adam evliya bunlarda müritleri olmuş. O ne yapsa doğrudur mantığındalar. Allah bunlara akıl versin. Ahmet hakan doğru yazmış bunu bile kabul etmiyorlar.

Allah sana da akıl fikir versin.

Allah, hepimize akıl versin.

Ahmet Hakan'a da akıl fikir versin ki adam gibi yazılar yazsın.

Amin.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Bugünkü yazısı;

Dengir mi Kemal mi?

DENGİR’İN AVANTAJLARI: Taktiği Tayyip Erdoğan’dan alıyor... Bu önemli bir avantaj... Kendisinden belge çıkarması beklenmiyor ama çıkacak belgeleri etkisizleştirmesi şart...

Bu nedenle "belge etkisizleştirme antrenmanları"na ağırlık vermeli... Rakibin pek açığı yok... Dolayısıyla "Tencere dibin kara" taktiği işlemez... Ama "Müfteriyim de... Müfteriyim de..." çağrılarıyla rakibin moralini bozmak mümkün olabilir... Adı çok uzun ve karizmatik... Rakibini adının uzunluğu ve görkemiyle ezebilir... Rakibine "Sayın Kılıçdaroğlu" yerine, "Bay müfteri" demeyi tercih ederse, fiili vuruşma kaçınılmaz olur... Bu açıdan Cemal Kamacı’dan ders almasında yarar var...

KEMAL’İN AVANTAJLARI: Fazla nazik... Fazla kibar... En ağır saldırısının rakibine "Bay baron" şeklinde hitap etmek olduğu anlaşıldı... Bu kibarlıkla, Kasımpaşa taktikli Dengir Bey’i alt etmesi imkansız gibi görünüyor... Belki Kasımpaşa’ya gidip, "racon dersleri" alması elini güçlendirir... Bunu yapmazsa, yine en iyi bildiği yöntemi denemeli ve Dengir Bey’i "belge manyağı" yapmaya çalışmalı... Ama işi zor... Çünkü itham etmenin şehvetine kapılıp, işin içine "eroin kaçakçısı" gibi çok ileri bir suçlamayı karıştırdı... Ve bu ileri suçlama, Dengir Bey’e sığınacak bir liman sundu... Bence gemiyi bu limandan çıkarmanın yollarını bulmalı... Ayrıca bu gece yatmadan önce "Öfke Kontrolü" adlı filmi izlemesinde yarar var...

Ekşisözlüğü takip ederek köşe yazarı olursan, en fazla bu kadarı olur.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
harbiden de karizmatik ismi var ; Dengir Mir Mehmet Fırat :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Peki, bu zamana kadar çıkan gerçeklere karşı olan yorumun nedir?

Vatana millete faydası olacak gençlere çok ihtiyaç var. Hayırlısını dilemeliyiz her zaman.

EverFrost

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknolojiden çok dini bir siyasetin reklamını,avukatlığını üstlenmiş bir foruma dönüyor sdn

hasal111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konuyu sapıtmayın :D

Kemal abi ve Dengir abi kapışacaklar.

O zamana kadar saklayın kendinizi.

kemal yine kaçar...
bunlar ancak arkadan laf atarlar...

irde şu ahmet hakan'ı ciddiye alan ve okuyan kişilere hayret ediyorum:icon_-1::icon_-1:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181

Gerçi sen konuyla alakasız bir şeyler yazmışsın, ama şahsımıza da saldırıda bulunduğun için cevap verelim.

Sen acaba bize ait tüm yazıları okuyup tahkik etmiş misin? Hayır. O halde bizim tüm yazılarımızı ilgilendirecek kadar ve delilsiz konuşman haysiyetsizlik değil midir?

Gerçekten, ama gerçekten bu kadar ezberletilmiş lafları birbirinizin ardı ardına konuşuyor olmanıza çok büyük hayretle yaklaşıyorum. Hangi birinizle konuşsam, sanki önceden yazılmış bir senaryoyu oynar gibi aynı cümleleri kuruyorsunuz.

Şöyle yapalım; ben senin hakkında istediğimi atıp tutayım, sana türlü hakaretler edeyim, ondan sonra sen bana çıkıştığında "ya sen de eleştiriyi kabul edemiyorsun, sen evliya mısın" deyip işin içinden çıkayım. Bu mudur sizin yönteminiz? Eleştirmek demek, birisi hakkında kafadan uyduruğ, gönlünce atıp tutmak demek değildir. Tayyip Erdoğan'ın şahsiyetiyle ilgilenmiyorum, hak benim için haktır, Yahudi bile olsa fark etmez.

Şimdiye kadar her yerde açıkça söylemiş olmama rağmen, hatta Erdoğan'ın şahsını, davranışlarını ve ideolojisini beğenmediğimi ve elit-İslam kavramını yarattığı için kendisine öfkeli olduğumu dile getirdiğim halde "o şeyh sen de mürit" gibi çocukça ezberden yapılan haysiyetsiz yakıştırma beni hayretler içinde bırakmasın da ne yapsın? Elmacık'ın ne söylediği senin umurunda bile değil, gönlünüzce çamur atmanıza engel olan herkese aynı cümleleri kuruyorsunuz.

Nitekim "doğru yazmış" dediğin yazar Ahmet Hakan'a da bir zamanlar bana atılan çamurların aynısı atılıyordu. Çünkü kendisi bir "islamcı yazar"dı zamanında. Şimdi ise can ciğer olmuşsunuz onunla!

Ahmet Hakan, ilginçtir, ilk defa böyle bir methiye yazmış. Fikirlerinin önemli bir kısmına katılmasam da en azından kendisini onurlu bir yazar bilirdim, o yüzden fikirlerine katılmadığım yazılarında yazarlığını hiç eleştirmedim, şahsiyetine hiç bir şey söylemedim; ama yanlış biliyormuşum. Troy'un dediği gibi neredeyse destanlaştırmış olayı. Gerçek bir şeyh-mürit ilişkisi görmek istiyorsan Ahmet Hakan - Kılıçdaroğlu ilişkisine bakabilirsin bu durumda.

Ahmet Hakan bundan sonraki yazısında "Kılıçdaroğlu'nun mucizeleri" diye başlık atarsa hiç şaşırmam. Ertesi gün de, "Tanrımız Baykal, Kılıçdaroğlu'nu çamurdan yalan üretme peygamberi olarak atadı" diye yazabilir bu durumda. Çünkü bu yazısı tam olarak bu minvalde.

Sanmıyorum, Ahmet Hakan bu tür yazılar yazacak birisi değildi. Çok büyük bir değişiklik olmalı. Belki de çok büyük para, bilemiyorum, ama bir değişiklik olduğu kesin.