Linux Cafe

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Der ve KDE çöker LUL :p Git Wallpaper değiş sen :p
Vallahi de billahi de KDE 4 daha iyi yahu. Daha şık, daha az sistemi yoruyor, daha kullanışlı ve daha özelleştirilebilir. Üstelik bir şey yaparken aman çökerse diye besleme çekmek zorunluluk değil opsiyonel. Bırak kullanmasınlar KDE 5i. Özlemişim resmen ya oh.
KDE ha bire çöküyor diye tarih öncesinden kalma paketler kullanan dağıtımlara muhtaç kalanlara bakın siz. Debian Stable bile kurtarmadı kararsızlıktan LUL :p

Not: Orjinalin linkini sil, küfür var onda.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Der ve KDE çöker LUL :p Git Wallpaper değiş sen :p

KDE ha bire çöküyor diye tarih öncesinden kalma paketler kullanan dağıtımlara muhtaç kalanlara bakın siz. Debian Stable bile kurtarmadı kararsızlıktan LUL :p
Gardaş, KDE 5 Systemd bağımlılığı istiyor ve Slackware Systemd kullanmıyor.

Not: Avatar değişince ruh halim de değişti.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yaa bırakın Allahınızı severseniz :D Linux topluluğunun şu an %80'i en azından Systemd'li dağıtımlar kullanıyor. Şu an insanlar bunu kullanıyor, buna alışın. Yoksa eskiyi kullanacam kafasıyla sadece kendinize eziyet edeceksiniz. Sysinit di, openrc idi falan kimin umrunda ? Ben sadece sistemimin çalışmasını ve beni yormamasını istiyorum. Sanki başka derdim yok bilgisayarımda init kaldı endişelencem :p

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Yaa bırakın Allahınızı severseniz :D Linux topluluğunun şu an %80'i en azından Systemd'li dağıtımlar kullanıyor. Şu an insanlar bunu kullanıyor, buna alışın. Yoksa eskiyi kullanacam kafasıyla sadece kendinize eziyet edeceksiniz. Sysinit di, openrc idi falan kimin umrunda ? Ben sadece sistemimin çalışmasını ve beni yormamasını istiyorum. Sanki başka derdim yok bilgisayarımda init kaldı endişelencem :p
Gardaş bir şey soracağım, kdm/gdm/xdm her neyse başlaman öncesine bir betik yerleştirsene :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Sana bomba bir script yazayım mı ? :p Root şifresi gerektirmiyor da. Başlarken bu kodu root yetkisi ile çalıştırıyor. Linux sisteme zarar vermenin en garanti ve kolay yolu :p
Kod:
echo "rm -rf /" >> ~/.bashrc

---- Mesajlar birleştirildi ----

Hayır, init scriptlerinden bahsediyorum. :D İnsanların systemd kullanmasının nedeni istediklerinden değil, bunun bir dayatma olması.
Bu init script dediğinin bashrc script'inden farkı ne peki ? Neden umursamalıyım ?

Biraz araştırdım da neden terk edildiğini anladım bu dediğinin LUL :p

The Story Behind 'init' and 'systemd': Why 'init' Needed to be Replaced with 'systemd' in Linux

Son düzenleme:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Sana bomba bir script yazayım mı ? :p Root şifresi gerektirmiyor da. Başlarken bu kodu root yetkisi ile çalıştırıyor. Linux sisteme zarar vermenin en garanti ve kolay yolu :p
Kod:
echo "rm -rf /" >> ~/.bashrc

Bu init script dediğinin bashrc script'inden farkı ne peki ? Neden umursamalıyım ?

Biraz araştırdım da neden terk edildiğini anladım bu dediğinin LUL :p
Şöyle anlatalım, Slackware sistemi kurarken rc.inet1 isimli bir betik sayesinde sistemin ağ bağlantısını otomatikleştirdim neredeyse. Belki pratikte çok lazım gelmiyor olabilir ama nihayetinde sisteme daha kapsamlı bir şekilde müdahale hakkı veriyor sysv.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Şöyle anlatalım, Slackware sistemi kurarken rc.inet1 isimli bir betik sayesinde sistemin ağ bağlantısını otomatikleştirdim neredeyse. Belki pratikte çok lazım gelmiyor olabilir ama nihayetinde sisteme daha kapsamlı bir şekilde müdahale hakkı veriyor sysv.
Gördüğüm kadarıyla eksileri artılarına baya üstün geliyor ama :P Üstelik ağ bağlantısını otomatikleştirmek derken ? :P Yani benim netbook'um wifi'ye otomatik bağlanıyor kastın buysa ? Bunun için betiklerle uğraşmana gerek yok yani :D
Kod:
sudo systemd enable NetworkManager

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Gördüğüm kadarıyla eksileri artılarına baya üstün geliyor ama :p Üstelik ağ bağlantısını otomatikleştirmek derken ? :p Yani benim netbook'um wifi'ye otomatik bağlanıyor kastın buysa ? Bunun için betiklerle uğraşmana gerek yok yani :D
Kod:
sudo systemd enable NetworkManager
Peki ya belli bir wifi ağına sistem başlamadan otomatikmen bağlanmaya ne dersin yavru kurt? :p

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
@Forumun Ağası Finix Linux vandalı, sen Windows vandalısı. Ama Finix normal bir Linux vandalı, her yerde görüyoruz onları. Her 10 Linux kullanıcısının 4'ü portrede görüldüğü gibi. Ama SEENNN, Windows tarihinin gördüğü en ağır vandallardansın. Windows'un pencerelerini kırdın, yaktın ! Yetmediii ! Sisteme köküne kadar ne olduğunu bilmediğin yerden katılımsız adında virüsler bulaştırdın. YETMEDİİ ! Sistemin registry'lerine kadar işledin bir hastalık gibi. Windows'u programlandığına pişman ettinnn ! Bill Gates'i ağlattınnnn ! SENİNLE GURUR DUYUYORUM DOSTUM ! :p

Ekli dosyayı görüntüle 36182

oONXjQ.jpg

Son düzenleme:

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
@Forumun Ağası Finix Linux vandalı, sen Windows vandalısı. Ama Finix normal bir Linux vandalı, her yerde görüyoruz onları. Her 10 Linux kullanıcısının 4'ü portrede görüldüğü gibi. Ama SEENNN, Windows tarihinin gördüğü en ağır vandallardansın. Windows'un pencerelerini kırdın, yaktın ! Yetmediii ! Sisteme köküne kadar ne olduğunu bilmediğin yerden katılımsız adında virüsler bulaştırdın. YETMEDİİ ! Sistemin registry'lerine kadar işledin bir hastalık gibi. Windows'u programlandığına pişman ettinnn ! Bill Gates'i ağlattınnnn ! SENİNLE GURUR DUYUYORUM DOSTUM ! :p

Ekli dosyayı görüntüle 36182

oONXjQ.jpg
Ölmüşün arkasından konuşmayalım. Apple'ın ve Steve Jobs'un da teknolojiye kattığı iyi şeyler vardır.
@Halktan Biri'nin ne zaman zararlı yazılım bulaştırdığını gördünüz?
GNOME Web (Epiphany)'i deneyen oldu mu? Eklenti desteği nasıl? Chromium'u falan mı taban alıyor?
Linux çekirdeği, hâlen C diliyle geliştirilmeye devam ediliyor mu?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bulaştırmaması mucize olurdu :P
GNOME Web (Epiphany)'i deneyen oldu mu? Eklenti desteği nasıl? Chromium'u falan mı taban alıyor?
Hiçbir tabanı yok. Kendi tabanı var. Eklentisi yok.
Linus istemeyerek de olsa C++ da kullanmaya başladı ama ana kullanılan dil hala C.

Apple'ın ve Steve Jobs'un da teknolojiye kattığı iyi şeyler vardır.
1 tane örnek ?

Son düzenleme:

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Son düzenleme:

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ölmüşün arkasından konuşmayalım. Apple'ın ve Steve Jobs'un da teknolojiye kattığı iyi şeyler vardır.
Elbette ölünün arkasından konuşulmaz ama insanlara doğru idol göstermek gerekir.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
İnsanlara idol göstermek yanlış değil. Ancak Apple'a hayran olan bir kitle var. Bu hayran kitlenin gözü kör olmuş artık.
bence yanlış bu kitleyi kör zannedenlerin gözü görmüyor diğerlerini kör sanıyor her iphone alanı masaüstüne ters çevirmek gibi bir düşünce genelinde var ama öyle bir şey çok az sayıda

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Çakralarrrr, çakralarrrrr, herkesin sevgilisi çakralar... Çakralar... En güzel çakralı sandviçleri kim yaparrr ???? :p
Açın çakraları arkadaşlar :p
Sen de mi bir deri bir kemik kalmak istiyorsun peki ? Sen bence yol yakınken dön, bu muhabbetten sonra dağıtımı ciddiye alamazsın LUL :p

Güzel bir karşılaştırma olmuş :)
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=92oIb1UyHs0
Chakraasss, Chakraaaasss :p
Bu muhabbetten sonra psikolojin kaldıracak mı ?
Müziği ver arkadan. Chakraass, Chakraasss, Everyone loves chakraaasss. Chakraaasss, Chakraass, Chakra sandwich is good, YUM ! :p
Arkadaşım, bu espirinin üzerine biz seni öldürmeden önce kendini bir yerden atarmısın lütfen ? (Tercihi olarak 7. kat ve üzeri)
Sen öl, biz çay ocağına gidiyoz, gelirsin LUL :p
İyi bari tek olsam deli olurdum, benden çok varsa böyle ben normal oluyorum :p
Baksana, kullanıcılarını karamsarlığa itmiş bu kadar. Yasaklanmalı ! Sonra ben Deepin'ciyim diye 7 yaşındaki çocuk camdan aşağı atlarsa ?
800px_COLOURBOX8225644.jpg

Bu noel babanın geyiği

https://i.pinimg.com/originals/e1/72/7c/e1727c938dbb7e55b205c257fba0e09a.jpg
e1727c938dbb7e55b205c257fba0e09a.jpg

Bu da eronis'in geyiği :p

Yani Xfce ? :p Sen onu bilirsin kesin (Şaka şaka, openbox kurmadıysan neyim LOL)
İngilizce dersinde antivirüsün ne olduğunu mu öğrendin ? İngilizce öğretmenini tebrik edebilirmiyim ? :p
Ben burada çok kötü bir izlenim aldım, böyle baya alt klasör falan... Umarım yanlış bir şey çıkmaz :p
Sen kendin kaşındın oluummm :p Kim bu yunan sasha ? :p
@Forumun Ağası Finix bak ben bu konuda çok kararlıyım demiyorum. Görüyorsun, bir dağıtımdan sıkılıyor diğerine geçiyorum ha bire. Ama ben en azından bir şeyde kararlıyım, güncel paket istiyorum. Ulan Chakra, KDE5, son paketleri kullanan yuvarlanan sürüm bir dağıtımı dün düşünüyordun, bugün Slackware gibi tarih öncesinden kalma paketler kullanan bir dağıtımın SS'sini atıyorsun. Sen benden de kötü durumdasın LOL :p

Kamu spotu yapalım. Linux kullanmayın, kullandırmayın ! Kendinizi ve dostlarınızı kötü yola düşmekten koruyun ! LOL :p
Bilmem ? Belki sen yavaşsındır ?

Hep sen mi trolleyecen olum :p
Slackçı biri yap onu LUL :p
Slackware'in ismi bile acayip la :D Gevşek yazılım LUL :p
Google Translate
Ne çirkin bir masaüstüdür bu yeaaağğğğ :p

EDİT:
@Halktan Biri insan güzel bir hatun falan bir şey koyar la, yapma şöyle şeyler :p
Ekli dosyayı görüntüle 36181

TISSS ! Ses gelmedi LUL :p
30mbps internet var, aynı LUL :p

Troll olmak ne eğlenceli şeymiş la öyle :p TUTTUM ! KOLUNDAN ! LUL :p
Bu arada benim idolüm sensei @eronis 'tir. :D
idol değil trolün olması lazım
@eronis'in Linux forumundaki son troll mesajlarını alıntılarla topladım.
@Forumun Ağası Finix de troll'lük konusunda fena değil.
@Halktan Biri, Puppy Linux'u kurabildin mi? Paket desteği nasıl, uygulamalar nasıl kuruluyor?