Linux Cafe

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Dizüstünün kapağını indirip uykuya aldığında uyanamayabilir, çalışmalar varsa uçabilir.
Olmazsa olmaz mı, tabi ki hayır.

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
selamlar cafenin sakinleri :D
bir mesaj bırakayım da takibe alayım bakim ne tartışıyonuz beki bişeler öğreniriz :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
bir mesaj bırakayım da takibe alayım bakim ne tartışıyonuz beki bişeler öğreniriz :D
O hocam hoş geldin. :) Keyif getirdin kafemize. :)

hoşbulduk, çay servisi var mı kafede :D
Olmaz mı? :) Buyur iki şekerli.
1520080608130.png

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Valla ilk öğreneceğin şey beğeni sayısının iki katına çıkacağı. Deli gibi her şeye layk atıyoruz kafece.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Menümüzü genişletiyoruz. Soldan sağa kahve, mırra(acı kahve), bol köpüklü ayran. Tüm Linux Cafe üyelerine ücretsiz 7/24 hizmet. :)
Soldaki kahve @eronis 'e gelsin. Çikolotasız olmaz. :D
linux cafe forum.shiftdelete.net.jpg

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Belki masaüstü konusunda zevksizsin ama damak zevkin var :D
Conficker nolcak ? :sweatsmile: Yani bana masaüstünde zevksiz diyon da napim, :p

Düzenleme @rise: Kafe kültürümüzün seviyesi güzel kalsın.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Söylediğim sitenin isim tamam faul de orası Unix kullanıcılarının ekran görüntüleri attığı bir yer yani herşeyi tersten anlamayın :P

Son düzenleme:

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Lİnux culara sorsan linux 10 numara windows kötü rezalet ama wincilere sorsan win 10 numara linuxda oyun bile oynanmıyor neyi nerde kullanacağını bilirsen sıkıntın olmaz

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
mecburen de olsa windows kullanmak üzücü...
çay için teşekkürler :P

Lİnux culara sorsan linux 10 numara windows kötü rezalet ama wincilere sorsan win 10 numara linuxda oyun bile oynanmıyor neyi nerde kullanacağını bilirsen sıkıntın olmaz
kesinlikle haklısın hocam, her sistem kullanım yerine göre güzel ;)

Son düzenleme:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Boşuna demiyorum, Linux topluluğunda 4 çeşit troll var
1- Anti Microsoft'çular/macOS'çular
2- Anti Canonical/Red Hat/SUSE/anti şirketçiler
3- Bilgisayarına kurumu, bakımı zor bir dağıtım kurup onu üstün dağıtım ilan edip kendini diğerlerinden fazla biliyormuş göstermeye çalışan işsizler
4- Anti sahipli yazılımcılar.

Windows topluluğunda troll yok bak işte, sadece Anti macOS'çular var. Linux hakkında çok fikirleri yok Windows kullanıcılarının. Konuşanlar da hayatlarında hiç doğru dürüst kurmadan konuşanlar çıkıyor. Gerçekten eline ilk kez Linux alan cennette hissediyor kendini LUL :p

macOS topluluğu ise macOS kullanmayan herkese karşı troll. Linux topluluğunda bile diğer işletim sistemlerini kullananlara saygı gösteren var. Bir macOS kullanıcısına sorsan ki şöyle bir sorun var "Çünkü Windows LOL :p" cevabını alırsın. Pragmatik değiller. Genelde bu kullanıcılar Linux'a geçince aynı kafayı Linux'ta da devam ettiriyorlar. Linux'a geçmesini istemeyeceğim bir kitle...

Son düzenleme:

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
3- Bilgisayarına kurumu, bakımı zor bir dağıtım kurup onu üstün dağıtım ilan edenler

Windows topluluğunda troll yok bak işte, sadece Anti macOS'çular var. Linux hakkında çok fikirleri yok Windows kullanıcılarının. Konuşanlar da hayatlarında hiç doğru dürüst kurmadan konuşanlar çıkıyor. Gerçekten eline ilk kez Linux alan cennette hissediyor kendini LUL :p

macOS topluluğu ise macOS kullanmayan herkese karşı troll. Linux topluluğunda bile diğer işletim sistemlerini kullananlara saygı gösteren var. Bir macOS kullanıcısına sorsan ki şöyle bir sorun var "Çünkü Windows LOL :p" cevabını alırsın. Pragmatik değiller. Genelde bu kullanıcılar Linux'a geçince aynı kafayı Linux'ta da devam ettiriyorlar. Linux'a geçmesini istemeyeceğim bir kitle...
hiçbir win sitesinde linux şöyle linux böyle kötü diye yorum yazan yoktur ama linux sitelerinde yazmayan yoktur dediğin gibi ama mac sitelerinde mac harici sistemler kötüdür

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
WooW macOS. çünkü o mac. en iyisi. (çünkü iphone)

arasında farklılık gören haber versin :tearsofjoy::tearsofjoy:

aramızda java anlayan var mı özelden bir soru sorsam ? :sweatsmile:

Son düzenleme:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
3- Bilgisayarına kurumu, bakımı zor bir dağıtım kurup onu üstün dağıtım ilan edip kendini diğerlerinden fazla biliyormuş göstermeye çalışan işsizler

1- MacOS leş gibi Windows berbat Linux süper.
2- Komünistiz biz !!!1!1!1!!1!1!1!1!!!!!1!1!1!!!
3- OpenSuSE süper dağıtım
4- Opera leş gibi tarayıcı yahu

8993122290119

Öğrenci
Reaksiyon puanı
49
dostlar xubuntu için renk ayarı yapma diye bi şey var mı bana sanki renkler biraz donuk geliyor, intel hd ayarları falan olurdu ya windowsta oyle doygunlugu falan arttırabileceim bi şey var mı

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
dostlar xubuntu için renk ayarı yapma diye bi şey var mı bana sanki renkler biraz donuk geliyor, intel hd ayarları falan olurdu ya windowsta oyle doygunlugu falan arttırabileceim bi şey var mı
Bir film açıp renklere baktın mı ? Bence senin sıkıntın 16.04'ün varsayılan teması biraz donuk :sweatsmile: Tema'yı ve duvar kağıdını değiştir.

8993122290119

Öğrenci
Reaksiyon puanı
49
Bir film açıp renklere baktın mı ? Bence senin sıkıntın 16.04'ün varsayılan teması biraz donuk :sweatsmile: Tema'yı ve duvar kağıdını değiştir.
yok hocam ya aslında filmlerde falan sorun yok da mesela FM oynuyorum arkadaş da oynuyor onun ekranı daha güzel renk gösteriyor keza telefonum da öyle :D 1-2 tık arttırmaya ihtiyacım var zaten windows kulanırken de oyle yapıyordum panelin defaultuna ek olarak

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yani bizim tarafta F.lux ne bilim RedShift gibi ekrandaki mavi rengi düşüren programlar var. Ama hiç ihtiyaç duymadığım için bakmadım şu zamana kadar. Xcalib ile yaparsın da nasıl diye sorma :sweatsmile: