Linux Cafe

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Acaba Arch harici ekran kartı bulunmayan bilgisayarlarda sorun çıkarıyor olabilir mi? Eğer öyleyse benim Arch'ta yaşadığım sorun bu yüzdendir
Ama Manjaro'da bu boottan sonra siyah ekran sorununu yaşamıyorum. Bir terslik var ama çözemedim hala. :)

---- Mesajlar birleştirildi ----

Acaba Arch harici ekran kartı bulunmayan bilgisayarlarda sorun çıkarıyor olabilir mi?
Kendi teorimi çürüteyim hemen. :D
@eronis abi sen dahili GPU'lu sistemde Arch kullanıyordun değil mi? :)

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Irkçı, kedi düşmanı edeceniz beni :p
Bir Xfce için kedi düşmanı olunur mu? Bir baksanız ya şu şirin hayvana:
1520072944204.png

Xfce'nin simgesi balık olsaydı penguenlerden mi nefret edecektiniz:
1520072967651.png

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@ConfickerBelasi 'nı konuya davet ediyorum. :)

Her canlı gibi kedilerin de karnını doyurması gerekmektedir.

Son düzenleme:

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
O zaman kedileri sevmiyoruz direk köpeklere bakıyoruz :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Her canlı gibi kedilerin de karnını doyurması gerekmektedir.
Ben fare gilleri severim. Minnacık, pofuduk hamster'ları, şirin, kırmızı gözlü, uzun kulaklı, beyaz tavşanları, eski tavşan sahibiyim zaten, yarama basmayın :P Her sabah beni uyandırmak için yatağıma atlardı da yalayarak uyandırırdı, ben sarılır 5 dakika daha kızım derdim de sanki kalk, kalk, saat kaç oldu bak der gibi beni inatla uyandırırdı. Sonra annemin yanında uyurdu ama sıpa :P

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
çabuk bana ikonu köpek olan bir dağıtım bulun acil nolur :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Puppy XenialPup sürümünü indiriyorum şimdi. :)

Güzel tespit. Siz söyleyince fark ettim. :)
Paket desteği konusunda falan bizi bilgilendirirseniz iyi olur. Hiçbir dağıtımı temel almamaktaymış galiba. Bir de eski bilgisayarlar için iyi bir dağıtım olduğunu duymuştum.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
iyiki deve li linux istemedim sizden

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Paket desteği konusunda falan bizi bilgilendirirseniz iyi olur. Hiçbir dağıtımı temel almamaktaymış galiba. Bir de eski bilgisayarlar için iyi bir dağıtım olduğunu duymuştum.
Sitesinden anladığım kadarıyla Slackware ve Ubuntu tabanlı olmak üzere birkaç farklı sürümü var.
Puppy Linux Home
1520074426667.png

Anlamadığım bir şey var. :)
Nedense Distrowatch'ta Puppy Linux'un tabanı "independent" yani bağımsız diyor. Ama sitesinde Ubuntu ve Slackware tabanlı sürümleri paylaşılmış.
1520074690881.png

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@rise üstad,

Novel netware ve nt 3.5 dan beri pek çok dağıtımı netten - ağdan kurulum yaptım.
Siz Slackware'i ne kadar kullandınız bilemem ama ben 1998'den beri kullanıyorum arada çıkan sonra devam etmeyen tonlarca dağıtım dahil internetten kurdum konfigure ettim ve kullandım.

Slackware Redhatın da Susenin de babasıdır; Gentoo da Arch'da Slackware'den türetilmiştir.
Fanboyluk yapacak yaşı çoktan geçtim yazdıklarım kendi tecrübelerime istinaden edindiğim bilgilerdir.
İsteyen arch kullansın isteyen fedora zerre umruda değil, ama dağıtımların hakkını teslim etmek lazım.
Benim linuxta olmazsa olmazım KDE'dir. Siz Arch + KDE kurun 2 dakikada bitsin ben sözümü geri alırım, uzun lafın kısası komple sistem olarak Slackware Archtan çok daha hızlı kurulur. Archı ağzından düşürmeyen adam bile manjaroya geçiş yapıyor daha neyi tartışıyoruz ki acaba? :)

@darkstar,
Dağıtım yarıştırmak gibi bir niyetim yok. Arch Linux kurulumunda netten çekilen paketler tabii ki kurulum zamanını etkileyecek, fiber vs.internet kullananlar için 2 dk. ;)
Senin ki biraz da Nasrettin Hocanın "dünyanın ortası burasıdır, inanmayan ispat etsin. " fıkrasına döndü. Her neyse..

Söylediğim gibi dağıtım yarıştırmak bana göre değil. Kendi donanım ve internet imkanıma göre Arch Linux kurulum zamanından bahsettim.
Slackware Arch' tan hızlı kurulum yapar, şu kadar dakika önce biter vs. benim alanıma girmiyor. Çünkü her gün Arch Linux veya Slackware yüklemesi yapmıyorum.

Her dağıtım kendisine göre iyidir, avantajları dezavantajları vardır. Tercih olarak ana dağıtımları tercih eden biriyim. Söylediğiniz gibi bunlardan biri de Slackware. Ha bu arada KDE dahil 2 dk. da kurulan dağıtım -benim bildiğim- henüz yok..

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Sitesinden anladığım kadarıyla Slackware ve Ubuntu tabanlı olmak üzere birkaç farklı sürümü var.
Puppy Linux Home
Ekli dosyayı görüntüle 36125

Anlamadığım bir şey var. :)
Nedense Distrowatch'ta Puppy Linux'un tabanı "independent" yani bağımsız diyor. Ama sitesinde Ubuntu ve Slackware tabanlı sürümleri paylaşılmış.
Ekli dosyayı görüntüle 36127
Ben olsam XenialPup 7.5 indirirdim. Ubuntu tabanlısı daha kolaydır bence. Paket yönetimi olarak "PET" yazıyor. Bir gariplik var ama denemeden göremeyiz.
NOT: Altında bir yazı var. Pek bir şey anlamadım yine de.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
KDE dahil 2 dk. da kurulan dağıtım -benim bildiğim- henüz yok..
KDE'nin kurulum süresi sadece aşağı yukarı 1 dakika falan etmez mi ? En hızlı paket yöneticilerinden bile. Benim donanımımda bile böyle. i5-4590 işlemci.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Opensuse dene? Hehe. Slackware kurulumunda sana dolu dolu bir KDE 4 geliyor. Sistemde bir tane ext4/xfs alanı oluştur, yanına swap ekle sonra kuruluma başla. Bu kadar. Kurulum metin bazlı ama zor değil. Asıl nane kurulumdan sonra başlıyor, internete bağlanmak vs.
Takas alanının SSD'ler için zararlı olduğunu duymuştum. Bu bilgi doğru mu?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Takas alanı RAM yeterli olmayınca kullanılır. SSD'nin sürekli kullanılması da SSD'nin yazma ömrünü kısaltabilir. Ama bunun çok fark edeceğini sanmıyorum.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
SSD mantığı aşağı yukarı ram mantığına yakın. Sadece veriler kalıcı olarak tutuluyor. Zararlı mı? Bilemem ama linuxta takas alanı kullanmak bir gereklilik.