eronis
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 4,382
Slackware'de bildiğim kadarıyla kaynak koddan derleme yaparak program kuruyorsunuz ? Slackbuilds falan gibi sistemleriniz var ama aynı bizim gibi tar.gz'den kurulum yapıyorsunuz ? Ama bizde herşey gördüğüm kadarıyla biraz daha otomatikleştirilmiş ve sizin tarafta bizimki gibi büyük bir depo'da değil, oradan buradan kaynak kodları indirip kuruyorsunuz ? Doğrumuyum buraya kadar ?Ayrıca şuan arch kurmak gibi bir niyetim yok, kendime eziyet etmeyi bırakalı birkaç yıl oldu;
İşte tam olarak burada biz öne geçiyoruz. Kurulumsa internetten indirebileceğin bir dünya script var. Elbette Manjaro gibi ön yüklü programların geldiği hazır bir Arch tabanlı dağıtım da seçebilirsin, o zaman indirme derdi olmayınca 6-8 dakika sürüyor kurulum toplam. En azından benim Celeron netbook'umda. Masaüstümde 5 dakika falandır. Kronometre açıp da bakmadım açıkçasıİsterseniz archta sistemin ve bu paketlerin kurulumunun ne kadar zaman aldığını arch kuran arkadaşlar söylesin.

O biraz internet hızına bakar, biraz da (Eğer archlinux.com iso'su ise) ne kadar hızlı yazdığına, sürekli her indirme işlemi bitinceye kadar bilgisayarın ekranına boş boş bakıp işlem biter bitmez hızlıca sonraki işlemi başlatma azmine, kısaca biraz da kullanıcıya bakarHodri meydan bakalım Arch kurup KDE paketlerini netten yüklemek ne kadar zaman alıyor...

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=DfC5hgdtbWY
Ben tabi şu dakikadan sonra şunu tercih ederim o ayrı

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=zUV0BjDV1zM
---- Mesajlar birleştirildi ----
Linux kullanan kimsede yok sanıyorum. Windows kullanmıyoruzÜstadım Slackware candır şu an kullandığım sistemi 2016 da yüklemiştim en ufak bir hata yavaşlama kasma yok hala...

İlk çıktığında Lxqt ile gelmişti. Çok da amacı olan bir dağıtım yok. Amacı olmayan grup gibi bir şeyAbi Distrowatch'da rastgele dağıtım dedim şu çıktı:
DistroWatch.com: ExTiX
Güzel bir şeye benziyor. Ama denemedim. Denersen nasıl bir şey olduğunu bize yazarsın burada.
Bayağı güncel bir dağıtıma benziyor. Dağıtımın Distrowatch'daki son güncelleme tarihi: 2018-02-06

Harbi eziyet olur -_- Benim için adamlar bıçağı bulmuşlar, niye elmayı elimle parçalamaya çalışayım ? Fındık kıracağı varken niye taşla kırıyorum ben ? Eski sınıf seven kullansın, hayrını görsün. Bana daha yeni bir şey lazım LUL@eronis e eziyet edelim o kursun slackware'i banada başka daığıtım önerin![]()

Son düzenleme: