Linux Cafe

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ayrıca şuan arch kurmak gibi bir niyetim yok, kendime eziyet etmeyi bırakalı birkaç yıl oldu :);
Slackware'de bildiğim kadarıyla kaynak koddan derleme yaparak program kuruyorsunuz ? Slackbuilds falan gibi sistemleriniz var ama aynı bizim gibi tar.gz'den kurulum yapıyorsunuz ? Ama bizde herşey gördüğüm kadarıyla biraz daha otomatikleştirilmiş ve sizin tarafta bizimki gibi büyük bir depo'da değil, oradan buradan kaynak kodları indirip kuruyorsunuz ? Doğrumuyum buraya kadar ?
İsterseniz archta sistemin ve bu paketlerin kurulumunun ne kadar zaman aldığını arch kuran arkadaşlar söylesin.
İşte tam olarak burada biz öne geçiyoruz. Kurulumsa internetten indirebileceğin bir dünya script var. Elbette Manjaro gibi ön yüklü programların geldiği hazır bir Arch tabanlı dağıtım da seçebilirsin, o zaman indirme derdi olmayınca 6-8 dakika sürüyor kurulum toplam. En azından benim Celeron netbook'umda. Masaüstümde 5 dakika falandır. Kronometre açıp da bakmadım açıkçası :D Antergos'da indirme biraz var ama komut satırına girmediğin için yine de Arch'tan kısa. Ama Arch'ın asıl Slackware'den iyi tarafı bizde bir şeyler önden hazırlanmış gelirken siz make komutlarıyla uğraşıyorsunuz.
Hodri meydan bakalım Arch kurup KDE paketlerini netten yüklemek ne kadar zaman alıyor :)...
O biraz internet hızına bakar, biraz da (Eğer archlinux.com iso'su ise) ne kadar hızlı yazdığına, sürekli her indirme işlemi bitinceye kadar bilgisayarın ekranına boş boş bakıp işlem biter bitmez hızlıca sonraki işlemi başlatma azmine, kısaca biraz da kullanıcıya bakar :p
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=DfC5hgdtbWY

Ben tabi şu dakikadan sonra şunu tercih ederim o ayrı :p Sadece hazır gelen bir sistemi fethetmek ile sıfırdan her paketi elle seçip depo eklemek arasında acı farkı var :p
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=zUV0BjDV1zM

---- Mesajlar birleştirildi ----

Üstadım Slackware candır şu an kullandığım sistemi 2016 da yüklemiştim en ufak bir hata yavaşlama kasma yok hala...
Linux kullanan kimsede yok sanıyorum. Windows kullanmıyoruz :p

Abi Distrowatch'da rastgele dağıtım dedim şu çıktı:
DistroWatch.com: ExTiX

Güzel bir şeye benziyor. Ama denemedim. Denersen nasıl bir şey olduğunu bize yazarsın burada.
Bayağı güncel bir dağıtıma benziyor. Dağıtımın Distrowatch'daki son güncelleme tarihi: 2018-02-06
İlk çıktığında Lxqt ile gelmişti. Çok da amacı olan bir dağıtım yok. Amacı olmayan grup gibi bir şey :p Extix sadece aynı Pardus yada Voyager Linux gibi birilerinin milli dağıtım yapma çabası sanıyorum.

@eronis e eziyet edelim o kursun slackware'i banada başka daığıtım önerin :)
Harbi eziyet olur -_- Benim için adamlar bıçağı bulmuşlar, niye elmayı elimle parçalamaya çalışayım ? Fındık kıracağı varken niye taşla kırıyorum ben ? Eski sınıf seven kullansın, hayrını görsün. Bana daha yeni bir şey lazım LUL :P

Son düzenleme:

TSLA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Bu gün manjaro 17.1 kurarken grub dosyalarında bir sıkıntı ile karşılaştım lakin önceki sürümde ve Ubuntu xfce de hiç sorun çıkmıyor. Benimle aynı sorunu yaşayan var mı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@darkstar,
Dağıtım yarıştırmak gibi bir niyetim yok. Arch Linux kurulumunda netten çekilen paketler tabii ki kurulum zamanını etkileyecek, fiber vs.internet kullananlar için 2 dk. ;)
Senin ki biraz da Nasrettin Hocanın "dünyanın ortası burasıdır, inanmayan ispat etsin. " fıkrasına döndü. Her neyse..

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bu gün manjaro 17.1 kurarken grub dosyalarında bir sıkıntı ile karşılaştım lakin önceki sürümde ve Ubuntu xfce de hiç sorun çıkmıyor. Benimle aynı sorunu yaşayan var mı?
Şu an bilgisayarımda Manjaro 17.1 var. 2 adet UEFI sistemim var. Belki de Legacy boot'a özel bir durumdur ? Grub ekranı gelmiyor mu ?

Dağıtım yarıştırmak gibi bir niyetim yok. Arch Linux kurulumunda netten çekilen paketler tabii ki kurulum zamanını etkileyecek, fiber vs.internet kullananlar için 2 dk. ;)
Neredeyse bütün dağıtımlar çok hızlıdır. openSUSE ve Fedora dışında :p openSUSE yürüyen felaket hız konusunda, Fedora ise DNF baş belası. Bir paketin kurulmasının en uzun sürdüğü dağıtımlardır sanırım...

Son düzenleme:

TSLA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Ekran geliyorda hata veriyor direk. Bu arada hazır seni bulmuşken sorayım xps 13(9 saat pil ömrü Windowsta) arch linux ile ( parmak izi tarayıcı hariç her şey çalışıyor) pil ömrü ne kadar olur?

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Linux kafeye ben de gelebilir miyim?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ekran geliyorsa hata veriyor direk. Bu arada hazır seni bulmuşken sorayım xps 13(9 saat pil ömrü Windowsta) arch linux ile ( parmak izi tarayıcı hariç her şey çalışıyor) pil ömrü ne kadar olur?
7-8 saat olur. Eskisi kadar kötü değil Linux batarya tüketimi. Benim sana tavsiyem Xfce gibi hafif bir masaüstü seçmen. O zaman pil ömrün daha bile uzar. GNOME yada KDE gibi işlemci gücü tüketen şeylerden uzak dur. Sadeye kaç. Lxde misal.

Linux kafeye ben de gelebilir miyim?
Buyur, çayını kap gel :P

Son düzenleme:

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Ben en son Mageia 2 kullandım. Linux'ta değişen çok şey oldu mu?

TSLA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Xfce + cairodock favorimdir zaten. Sanırım xps alır almaz ilk işim manjaro kurmak olacak:D. Bu arada ROS( Robot OS) arch tabanlı dağıtımlarda çalışıyor mu?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@agg1401,
Plasma masaüstünü biliyorsundur. Eski ağır KDE yok artık. GNOME ve XFCE gibi "turbo modunda" çalışıyor

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Son düzenleme:

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Açık olsunda sırf senin için bak kıymetini bil antergos indiriyorum yine tekrar bakacam

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Yarın Chakra kuracağım eğer vaktim olursa. Çok heyecanlıyım.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Çakralarrrr, çakralarrrrr, herkesin sevgilisi çakralar... Çakralar... En güzel çakralı sandviçleri kim yaparrr ???? :p
Açın çakraları arkadaşlar :p
Adam açlıktan bir deri bir kemik kalmış :D Hep cakralar işte :D

Son düzenleme:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Adam açlıktan bir deri bir kemik kalmış :D Hep cakralar işte :D
Sen de mi bir deri bir kemik kalmak istiyorsun peki ? Sen bence yol yakınken dön, bu muhabbetten sonra dağıtımı ciddiye alamazsın LUL :p

Güzel bir karşılaştırma olmuş :)
https://www.youtube.com/watch?v=92oIb1UyHs0

Son düzenleme: