Deniz Feneri bahane.. Bu savaştan bana ne!..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EBB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tayyip Erdoğan-Aydın Doğan savaşı bakın neleri gölgeliyor.

Farkında mısınız Ergenekon Terör Örgütü davası gündemden düştü. Hatta Ergenekon iddianamesini hazırlayan savcılar, kendileri yargılanmanın eşiğinden döndüler.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde çığır açan, Erivan ziyareti güme gitti.

Öyle anlaşılıyor ki taraflar, yanlışlıkların hesabının sorulması yerine seninki benden kara yaklaşımı ile karşı sipere ateş ederek, karşı tarafı teslim olmaya veya anlaşma masasına oturtmaya çalışıyor.

Türkiye bu kısır kavgadan bir en evvel kurtulmalı. Aydın Doğan artık aç gözlülüğü bırakmalı. Hakkını ve haddini bilmeli. İşlerini yürütmek için daha meşru yolları tercih etmeli. Başbakan Erdoğan ise Aydın Doğan’ın bir gayr-i meşru işi veya talebi varsa ona bağırarak çağırarak değil, başka yol veya yöntemlerle cevap vermeli. Ayrıca Başbakan, “kendi taraftarlarının yolsuzluğunu örtmeye çalışıyor” görüntüsünden kurtulmak için iddialara muhatap olan Ak Parti mensuplarının aklanmaları adına da gereğini yapmalı.
Yoksa bu savaşın kazananı olmaz. Hani hatırlıyor musunuz, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 2005 kurultayında CHP genel başkanlığına aday olduğunda Doğan grubu ona büyük destek vermişti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Doğan Grubu için şöyle diyordu. “Onların (Doğan Grubu’nun) desteklediği iktidarlar döneminde, Türkiye 80 milyar Dolarlık banka hortumlamasının kurbanı oldu. …CHP yönetimine karşı bir Haçlı Seferi başlatılmıştır.” Deniz bey, kendisine karşı yapılan Aydın Doğan kampanyanın ardında gizli bir Amerikan desteğini de ima ediyordu, 1 Mart tezkeresine de atıfta bulunarak. Baykal, Doğan grubuna o zaman ateş püskürüyordu. Şimdi ise Aydın Doğan’la Deniz Baykal aynı siperdeler. Aydın Doğan ise kurultayda Sarıgül’e verdiği desteğin karşılığını Hilton arazisinin emsalini 0,7’den 2,7’ye çıkartarak almış. Halkçı Sarıgül, vefa borcunu ödemiş.

22 Temmuz seçimleri sonrasında Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığını bırakması için Aydın Doğan’ın gazeteleri “Gül feragat etmeli” türünden haberler yayınlamış, Ertuğrul Özkök ise “Abdullah Gül'e sessiz dilekçe” başlıklı köşesinde “AKP’yi birlikte kurduğu arkadaşları da ondan bu fedakárlığı bekliyor” diye yazmıştı. Sahi geçen yıl bu haberleri ve yazıları, Doğan Grubuna kimler yazdırtmıştı acaba?

Neyse…

Kimin ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. O sebeple de bu kayıkçı kavgaları milleti tatmin etmiyor.

Artık gerçek gündeme dönmeliyiz. Daha fazla zaman kaybetmeden..

Alper TAN

Kaynak

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bu faydalı ve yerinde paylaşımın için çok teşekkürler EBB kardeşim

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hani hatırlıyor musunuz, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 2005 kurultayında CHP genel başkanlığına aday olduğunda Doğan grubu ona büyük destek vermişti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Doğan Grubu için şöyle diyordu. “Onların (Doğan Grubu’nun) desteklediği iktidarlar döneminde, Türkiye 80 milyar Dolarlık banka hortumlamasının kurbanı oldu. …CHP yönetimine karşı bir Haçlı Seferi başlatılmıştır.” Deniz bey, kendisine karşı yapılan Aydın Doğan kampanyanın ardında gizli bir Amerikan desteğini de ima ediyordu, 1 Mart tezkeresine de atıfta bulunarak. Baykal, Doğan grubuna o zaman ateş püskürüyordu. Şimdi ise Aydın Doğan’la Deniz Baykal aynı siperdeler. Aydın Doğan ise kurultayda Sarıgül’e verdiği desteğin karşılığını Hilton arazisinin emsalini 0,7’den 2,7’ye çıkartarak almış. Halkçı Sarıgül, vefa borcunu ödemiş.

Bu Bilgi İçin Teşekkürler

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"Komedi Dükkanı 2"

Neyse bu sayede bu kişinin de tarafsızlığını anlamış olduk!

1- Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretinin ilişkiler açısından hiç bir işe yaramayacağı o günlerde söylendi mi söylenmedi mi? Tam tersine Azerbaycan ile olan ilişkilerimizin zedeleneceği söylendi mi söylenmedi mi? Şimdi gelmiş bir de çığır açan ziyaret olarak nitelendiriyor. Vay be ne ziyaretmiş de haberimiz yokmuş! Aya ayak basan adam.

2- Ergenekon İddianağmesinin kendisine göre (bitmemiş bir dava olmasına rağmen) terör örgütünün gündemden düştüğünü söylüyor. Peki daha dün tutuklananlar bu konuyla bağlantılı değil galiba? Hem de Deniz Feneri tutuklamalarından sonra! Acaba hangisi gündemi değiştirmeye yönelik?

3- Kavgayı başlatan Aydın Doğan imiş gibi göstermiş. Günlerce televizyonlara çıkıp avaz avaz bağıran şahsım değildi herhalde.

4- "Ayrıca Başbakan, “kendi taraftarlarının yolsuzluğunu örtmeye çalışıyor” görüntüsünden kurtulmak için iddialara muhatap olan Ak Parti mensuplarının aklanmaları adına da gereğini yapmalı." demiş. Herhalde Almanya'da tutuklanan kişiler bir hayal ürünü değildi. Biz hayal görmedik herhalde. Görülen köy kılavuz ister mi?

5- Aydın Doğan AKP'nin tarafından çıkana kadar o haberleri kimler yazdırmıştı acaba?

6- Gündeme dönmeyiliz diyor. Gündem ne peki? Belirle sen sana göre gidelim. Senin arkandan gidelim. Gündem sadece Ergenekon mu? Deniz Feneri hortumları ve ekonomi gündem değil dimi?

Ya bu adam hiç bir şey bilmiyor, ya 2 haftadır uykudaydı şimdi uyandı, ya da korktuğumuz şeylere kendisi de dahil!

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Allah sonumuzu hayır etsin.. Bir çok saçmalık pişirilip pişirilip önümüze konuluyor.. Yazarın tesptileri yerinde.. Ama biz unutkan bir toplumuz dün yaşananları ne çabuk unuttuk da şimdi neyin derdine düşüyoruz..

"Komedi Dükkanı 2"

Neyse bu sayade bu kişinin de tarafsızlığını anlamış olduk!

1- Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretinin ilişkiler açısından hiç bir işe yaramayacağı o günlerde söylendi mi söylenmedi mi? Tam tersine Azerbaycan ile olan ilişkilerimizin zedeleneceği söylendi mi söylenmedi mi? Şimdi gelmiş bir de çığır açan ziyaret olarak nitelendiriyor. Vay be ne ziyaretmiş de haberimiz yokmuş! Aya ayak basan adam.

2- Ergenekon İddianağmesinin kendisine göre (bitmemiş bir dava olmasına rağmen) terör örgütünün gündemden düştüğünü söylüyor. Peki daha dün tutuklananlar bu konuyla bağlantılı değil galiba? Hem de Deniz Feneri tutuklamalarından sonra! Acaba hangisi gündemi değiştirmeye yönelik?

3- Kavgayı başlatan Aydın Doğan imiş gibi göstermiş. Günlerce televizyonlara çıkıp avaz avaz bağıran şahsım değildi herhalde.

4- "Ayrıca Başbakan, “kendi taraftarlarının yolsuzluğunu örtmeye çalışıyor” görüntüsünden kurtulmak için iddialara muhatap olan Ak Parti mensuplarının aklanmaları adına da gereğini yapmalı." demiş. Herhalde Almanya'da tutuklanan kişiler bir hayal ürünü değildi. Biz hayal görmedik herhalde. Görülen köy kılavuz ister mi?

5- Aydın Doğan AKP'nin tarafından çıkana kadar o haberleri kimler yazdırmıştı acaba?

6- Gündeme dönmeyiliz diyor. Gündem ne peki? Belirle sen sana göre gidelim. Senin arkandan gidelim. Gündem sadece Ergenekon mu? Deniz Feneri hortumları ve ekonomi gündem değil dimi?

Ya bu adam hiç bir şey bilmiyor, ya 2 haftadır uykudaydı şimdi uyandı, ya da korktuğumuz şeylere kendisi de dahil!

çok mübarek bir adamsın ya!

"Hani hatırlıyor musunuz, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 2005 kurultayında CHP genel başkanlığına aday olduğunda Doğan grubu ona büyük destek vermişti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Doğan Grubu için şöyle diyordu. “Onların (Doğan Grubu’nun) desteklediği iktidarlar döneminde, Türkiye 80 milyar Dolarlık banka hortumlamasının kurbanı oldu. …CHP yönetimine karşı bir Haçlı Seferi başlatılmıştır.” Deniz bey, kendisine karşı yapılan Aydın Doğan kampanyanın ardında gizli bir Amerikan desteğini de ima ediyordu, 1 Mart tezkeresine de atıfta bulunarak. Baykal, Doğan grubuna o zaman ateş püskürüyordu. Şimdi ise Aydın Doğan’la Deniz Baykal aynı siperdeler. Aydın Doğan ise kurultayda Sarıgül’e verdiği desteğin karşılığını Hilton arazisinin emsalini 0,7’den 2,7’ye çıkartarak almış. Halkçı Sarıgül, vefa borcunu ödemiş."

bu kısmı niye atladın?

yoksa yazacak birşey bulamadın mı?

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
“Onların (Doğan Grubu’nun) desteklediği iktidarlar(Yılmaz+Ecevit+Bahçeli) döneminde, Türkiye 80 milyar Dolarlık banka hortumlamasının kurbanı oldu. …CHP yönetimine karşı bir Haçlı Seferi başlatılmıştır.”

Cevap:
Aydın Doğan AKP'nin tarafından çıkana kadar o haberleri kimler yazdırmıştı acaba?

Bu medya yer değiştiriyorsa bi oraya bir buraya gidiyorsa !!! Kendin söylüyorsun. O saydığın maddelerin hepsini aydın abinin medyasından öğrendiğine göre bu haberlere nasıl inanacaz ???

"Komedi Dükkanı mnyk"

Bir iktidar olmak için insan söylediğini geri yalayabiliyor. Demekki iktidara giden her yol mubah.

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu medya yer değiştiriyorsa bi oraya bir buraya gidiyorsa !!! Kendin söylüyorsun. O saydığın maddelerin hepsini aydın abinin medyasından öğrendiğine göre bu haberlere nasıl inanacaz ???

Zaten eğer yazdığım mesajları araştırırsan ben baştan beri inanmayın diyorum. Ve ben saydığım maddeleri de senin gibi tarafçı medyadan duyarak söylemiyorum. Çok şükür kendi iradem var. Herkesi kendin gibi sanma.

Bir iktidar olmak için insan söylediğini geri yalayabiliyor. Demekki iktidara giden her yol mubah.

Ne demişim de yalamışım söyle misin lütfen? Çok çirkin sözler söylüyorsun! Kişileri kalıplaştırarak bilip bilmeden konuşuyorsun!

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
zenginin parası fakirin çenesini yorar hesabı
bu çıkar çatışması üzerine ne tartışmalar yapılıyor :)

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence neyi savunduğunu bilmiyorsun mnyk :)

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence sen de biliyorsun ama işine gelmiyor. Sen kendi savunduğun şeyi biliyor musun?

Ben birşey savunmuyorum ki..

Sizin gibi şahsiyetli kültürlü çağdaş kişiliklerin arasında bunu yapabilir miyim..

"Göbeğini kaşıyan adam"
"Yobaz"
"Gerici"
"Dinci"

gibi bir çok yakıştırma yapabilirsin..

hatta benim kelime hazinemin ve kapasitemin yetmediği senin engin fikirlere sahip olduğun konu ve kavramlardan seçmeler yapabilirsin..

Ne de olsa sizin gibi düşünmeyenlere yaptığınız yakıştırma budur..
:)

Daha fazla söze ne hacet!

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ne demişim de yalamışım söyle misin lütfen? Çok çirkin sözler söylüyorsun! Kişileri kalıplaştırarak bilip bilmeden konuşuyorsun!

Ben baykala söylemiştim. Yazıyı okumadan mı yorum yapıyorsun ? Senin söylediğini geri alacağını zannetmiyorum zaten; kafanda kendi doğrun var.

Zaten eğer yazdığım mesajları araştırırsan ben baştan beri inanmayın diyorum. Ve ben saydığım maddeleri de senin gibi tarafçı medyadan duyarak söylemiyorum. Çok şükür kendi iradem var. Herkesi kendin gibi sanma.

İnanmıyorsan haberleri Azerbeycandan mı alıyorsun Ermenistandan mı alıyorsun ? Azerbeycanın Ermenistanla savaşa girmeye ramak kala Türk istibaratı tarafından engellendiğini biliyormusun ? Ermenistan neden çağırdı zannediyorsun ?

senin gibi tarafçı medyadan duyarak söylemiyorum. Çok şükür kendi iradem var.

İraden nerden okuyor haberleri biraz açıklarmısın ? Bu arada insanları kalıplara sokma lütfen. Ben her gazeteyi okurum. Hatta bir çok haberlerini tezkip olduğunuda biliyorsundur.

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
şimdi bir ata sözü var onu söyliyeceğim ama yine birileri çıkıp "ne dion lan sen!"dicek o yüzden yazmıyorum.kurtlar sofrasında et kavgası yapılıyor bizde kuzular uzaktan öylece seyrediyoruz.

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben birşey savunmuyorum ki..

Sizin gibi şahsiyetli kültürlü çağdaş kişiliklerin arasında bunu yapabilir miyim..

"Göbeğini kaşıyan adam"
"Yobaz"
"Gerici"
"Dinci"

gibi bir çok yakıştırma yapabilirsin..

hatta benim kelime hazinemin ve kapasitemin yetmediği senin engin fikirlere sahip olduğun konu ve kavramlardan seçmeler yapabilirsin..

Ne de olsa sizin gibi düşünmeyenlere yaptığınız yakıştırma budur..

Daha fazla söze ne hacet!

Bak savunduğum şeyi sen de biliyormuşsun demek.
Ve o saydığın sıfatlardan dinci ve yobaz olanının dışında birini kullandığımı da hatırlamıyorum.
Şimdi sen dinciliğin iyi bir şey olduğunu da söylersin.
Ayrıca bu sinir niye?

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben baykala söylemiştim. Yazıyı okumadan mı yorum yapıyorsun ? Senin söylediğini geri alacağını zannetmiyorum zaten; kafanda kendi doğrun var.

İyi de ozaman niye "Komedi Dükkanı mnyk" alıntısı altına yazdın?

İnanmıyorsan haberleri Azerbeycandan mı alıyorsun Ermenistandan mı alıyorsun ? Azerbeycanın Ermenistanla savaşa girmeye ramak kala Türk istibaratı tarafından engellendiğini biliyormusun ? Ermenistan neden çağırdı zannediyorsun ?

İraden nerden okuyor haberleri biraz açıklarmısın ? Bu arada insanları kalıplara sokma lütfen. Ben her gazeteyi okurum. Hatta bir çok haberlerini tezkip olduğunuda biliyorsundur.

İşte size göre Doğan ve iktidar yanlısı medya dışında medyanın olmadığının bir kanıtı daha. Çok şükür onlar dışında da medya kuruluşları var. Onlara da göz at arada istersen.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bak savunduğum şeyi sen de biliyormuşsun demek.
Ve o saydığın sıfatlardan dinci ve yobaz olanının dışında birini kullandığımı da hatırlamıyorum.
Şimdi sen dinciliğin iyi bir şey olduğunu da söylersin.
Ayrıca bu sinir niye?

"dinci" nedir.. Dinde "ci" "cı" "cü" "cu" eklerine yer var mı?

öğret te öğrenelim..

unutmadan;

"dinci" dini şuna buna alet eden kişiler gibi saçma sapan kalıplara sokulmuş tarifler yapacaksan vazgeç..

Çünkü bu İslam'a zarar vermek için uydurulan dilimizde olmayan kelimeler..

İrtica.. ( hala ne olduğu tartışılır )
Dinci.. ( Türkçe de olmayan sonradan keyfe göre anlam yüklenmiş belli çevrelerce kullanılan ve içimize empoze edilen saldırı aracı.. )
"İslamcı" ( İslama saldırmak için şeffaflaştırılmış üstü kapalı saldırıların anahtarı.. )

vs.. vs..

Bu tür konularda alınan hedefleri yıpratılmaya çalışılan değerlerin yavaş yavaş yok etmeye çalıştıklarını göremiyor musunuz?

Savunulacak birşey varsa o da Milli ve Manevi değerlerdir..

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İşte size göre Doğan ve iktidar yanlısı medya dışında medyanın olmadığının bir kanıtı daha.Çok şükür onlar dışında da medya kuruluşları var.
:wassat:

Farklı medya olmadığını kanıtlayıp sonra farklı bir medyanın olduğunu idda etmişin. Merak ettim seni bile çelişkiye düşüren medyayı ?

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1

"dinci" nedir.. Dinde "ci" "cı" "cü" "cu" eklerine yer var mı?

öğret te öğrenelim..

unutmadan;

"dinci" dini şuna buna alet eden kişiler gibi saçma sapan kalıplara sokulmuş tarifler yapacaksan vazgeç..

Çünkü bu İslam'a zarar vermek için uydurulan dilimizde olmayan kelimeler..

İrtica.. ( hala ne olduğu tartışılır )
Dinci.. ( Türkçe de olmayan sonradan keyfe göre anlam yüklenmiş belli çevrelerce kullanılan ve içimize empoze edilen saldırı aracı.. )
"İslamcı" ( İslama saldırmak için şeffaflaştırılmış üstü kapalı saldırıların anahtarı.. )

vs.. vs..

Bu tür konularda alınan hedefleri yıpratılmaya çalışılan değerlerin yavaş yavaş yok etmeye çalıştıklarını göremiyor musunuz?

Görüyorum. Hem de çok iyi görüyorum. DİNCİlerin amaçlarına ulaşmaları için Allah ve dini kullanmasını görüyorum. Ve bu kadarını söylüyorum. Daha konuşmayacağım. Çünkü sen beni anlamamakta ısrar ediyorsun. Yine de düşüncelere tabi ki saygılıyız. Teşekkür ederim.

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:wassat:

Farklı medya olmadığını kanıtlayıp sonra farklı bir medyanın olduğunu idda etmişin. Merak ettim seni bile çelişkiye düşüren medyayı ?

Kurduğum cümleyi bir daha dikkatlice okumanı öneriyorum.

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
hiç bir mümin allahı ve dini kendi amaçları için kullanmaz.bilakis yaşantısını yaratıcısının emir ve yasaklarına göre yaşar ve tanzim eder.eğer buna sizin sözlükde dincilik deniyorsa başım gözüm üstüne bu dincilik

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Habertürk Ciner Medya (Kanal 1)
Ntv Doğuş Holding

Ntv diğerlerine nazaran objektif. Ama siyasi görüşüde vardır.

Orbay siyasi görüşünden dolayı sevmediğin siyasetcilere kişilere guruplara nefretle baktıgından, gerçekleri görmen dileyiğle. Onlarında insan olduğunu unutma onlarında hakları var. Hepimiz aynı gemideyiz. Ama Türkiyeyi bir gecede %40 fakirleştiren dövizleri %100 fırlatanları görmedikten sonra, yardım yapanların içinde çürük elmaları yargılayarak hepsini aynıdır demek yanlış değilmidir..

Yardım yapmaya çalışanları haberlere göre değilde bizzat yerinde görmeni tavsiye ederim. istanbuldasın bi ziyaret et Deniz Fenerini. Hatta websitesine gir

http://www.denizfeneri.org.tr/yardimalan.aspx

burda Türkiyedeki yardım alan ailelerin sayısı var. Yardım aşalamalarını gör.

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Habertürk Ciner Medya (Kanal 1)
Ntv Doğuş Holding

Ntv diğerlerine nazaran objektif. Ama siyasi görüşüde vardır.

Orbay siyasi görüşünden dolayı sevmediğin siyasetcilere kişilere guruplara nefretle baktıgından, gerçekleri görmen dileyiğle. Onlarında insan olduğunu unutma onlarında hakları var. Hepimiz aynı gemideyiz. Ama Türkiyeyi bir gecede %40 fakirleştiren dövizleri %100 fırlatanları görmedikten sonra, yardım yapanların içinde çürük elmaları yargılayarak hepsini aynıdır demek yanlış değilmidir..

Yardım yapmaya çalışanları haberlere göre değilde bizzat yerinde görmeni tavsiye ederim. istanbuldasın bi ziyaret et Deniz Fenerini. Hatta websitesine gir

http://www.denizfeneri.org.tr/yardimalan.aspx

burda Türkiyedeki yardım alan ailelerin sayısı var. Yardım aşalamalarını gör.

Öncelikle ben eleştiri yaparken kişi ayrımı yapmadım. Ecevit'i benim kadar eleştiren biri yoktur herhalde. Ama şimdi de ekonominin rezil gittiğini söyleyebiliriz.

Deniz Feneri'ne gelince Deniz Feneri programı ilk yayınlanmaya başladığı zamanlarda neredeyse her bölümlerini izlerdim. Kesinlikle benim bir düşmanlığım yok onlara karşı. Ama çürük elma örneğine katılmıyorum. Çünkü ne olursa olsun burada halk enayi yerine konmuştur. He Türkiye'de de davanın üstüne gidilir, bu dernek kötü şahsiyetlerden temizlenir, işte o zaman güvenmeye başlayabilirim. Şimdi sonuçta tek yardım derneği değil. Çok yardım etmek istiyorsam içimin rahat edeceği yerlere yardım yaparım.