Kariyer mi yoksa para mı ?

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
sizin için hangisi daha önemli?örneğin kamu kurumunda itibarı olan bir öğretmen mı olmak isterseniz yoksa sıradan bir vatandaş olup miras yada farklı yollarla bu pek zahmet çekmeden bu maaşın üzerinde kazancı olan biri mi?ve hayatınızı birleştireceğiniz kişide tercih yapmak zorunda kaldığınızda hangisi tercih edersiniz?

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Ben kolay yoldan bol maaş kazanacağım yöntemleri tercih ederim daha iyi

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
İşi hakkıyla ve çalışarak kazanmanın ve o parayı alınca oluşan mutluluk hissi için bile kariyer elbette

WellTime54

Profesör
Reaksiyon puanı
1,000
Önemli olan bana göre helaliyle haketmektir.

WellTime54

Profesör
Reaksiyon puanı
1,000
Herşeyden önce İman para bu dünyada yaşatır İman ise ebedi hayatımızı nasıl geçireceğimizi belirler önce sağlık ve İman

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Paradan çok daha önemli seyler vardır tabiki. Bu konuya da gelirsek. Kariyer diyorum ve kariyerin oldugu yerde parada vardır. Ama sadece paranın olduğu yerde kariyer yoktur

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Sevdiğim işi yaparak yeterli parayı kazanmak isterim.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Münazara sorusu gibi. :D Bence her ikisi de önemli.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Paradan çok daha önemli seyler vardır tabiki. Bu konuya da gelirsek. Kariyer diyorum ve kariyerin oldugu yerde parada vardır. Ama sadece paranın olduğu yerde kariyer yoktur
siz bayanlar genelde eş adayını seçerken; çevrenizdekilere, dostlarınıza hava atmak için karşınızdaki adayın ilk önce kariyerine önem verirsiniz değil mi :D

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Kariyer yaparak paza kazanırım, bana en mantıklısı bu geliyor :p

muffins

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Her zaman demişimdir kariyer yapmam lazım :D

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Münazara sorusu gibi. :D Bence her ikisi de önemli.
tek seçenek .ikisinden birini seçmeniz gerek.
kariyer yapılmadan da para kazanılır.mesela size piyangodan para çıkmıştır yada hazine bulmuşsunuzdur,miras falan kalmıştır .kariyer yaparak elde edebileceğiniz paranın fazlasını elde etmişsinizdir.ama belli bir mevkiye gelmemiş ,kariyeriniz yoktur.hangi durumda olmak istersiniz :)

Reaksiyon puanı
68
Kariyer Bilim insanı olmak isterdim insanlık için yararlı işler yapmak ve üretmek

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
siz bayanlar genelde eş adayını seçerken; çevrenizdekilere, dostlarınıza hava atmak için karşınızdaki adayın ilk önce kariyerine önem verirsiniz değil mi :D
Hiç bi zman çevremdekilere hava atmak icin bi şey yapmadım yapmamda . Ama eş adayimda olmasi gereken kültürdür.

Cptapo

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Para varsa zaten karıyreriz...

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Hiç bi zman çevremdekilere hava atmak icin bi şey yapmadım yapmamda . Ama eş adayimda olmasi gereken kültürdür.
benim karşıma çıkan eş adayları da para dan çok hep kariyere önem veriyorlar.bunun başka şekilde izahı olmayağını düşünüyorum

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Para ve kariyeri sevdiğimizden değil aslında huzurlu bir hayat için isteriz ama huzursuzluk getirecekse eksik kalsın. İnsana anlamlı bir hayat gerek.

Frosa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,416
Ne kariyer ne de para, önemli olan, sağlık, mutluluk ve huzur. Bu saydığım üçü olmaz ise, hayatın anlamı olmuyor bence...

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Para ve kariyeri sevdiğimizden değil aslında huzurlu bir hayat için isteriz ama huzursuzluk getirecekse eksik kalsın. İnsana anlamlı bir hayat gerek.
para yaşam için gerekli.ama kariyer ile de itibar kazanılır.kariyer yapmadan da para kazanılır

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567

Merhaba,

bakın Belissima ne güzel de açıklamış. Kariyer her zaman para getirir de, para her zaman getirmez. İşin özü bu.

Evlilik konusuna gelince. Eşimi ilk tanıdığımda işim, kariyerim ve param yoktu. Hatta biraz da borcum vardı. Buna rağmen evlendik. Tabii ki eşimin herşeyden haberi vardı, ben izah ettim kendisine. İsterse vazgeçebilirdi ama bana güvendi ve destek oldu. Tabii ki boş durmadım bende ve Rabbimin izniyle çabamın, gayretimin karşılığını fazlasıyla ve beklenmedik bir şekilde aldım.

Birşeylerin başladığı yer para veya kariyer değildir. Bunu eleştiri olarak algılamayın lütfen ama sanırım karşınızdaki kişiler veya karşınıza çıkanlar yanlış yapmıyor. Yanlışı siz yapıyorsunuz. Sorunuzun cevabını bu şekilde karşınıza çıkanları değerlendirerek alamazsınız. Şahsımca yanlış bir kriter kalıbı oluşturmuş ve normal olarak da karşınıza eş adayları olarak bu kriterlere uygun olanlar geliyor.

Kriterlerinizi biraz değiştirirseniz, o aradığınız eş adayları yavaş yavaş kendini gösterecektir sanıyorum. Kariyer sevdalısı çok insan var, sevmeden evlenebilecek. Para için de keza aynı. Maksat hayatlarını kurtarmak diye düşünen çok.. Bu iki kriteri özel hayatınızdan çıkarıp bakıptığınızda, gezdiğiniz yerleri vs. yaşantınızı biraz bu ikisi dışındaki yerlerde gözlemlerseniz, bulabileceğinizi düşünüyorum.

Saygılarımla

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Merhaba,

bakın Belissima ne güzel de açıklamış. Kariyer her zaman para getirir de, para her zaman getirmez. İşin özü bu.

Evlilik konusuna gelince. Eşimi ilk tanıdığımda işim, kariyerim ve param yoktu. Hatta biraz da borcum vardı. Buna rağmen evlendik. Tabii ki eşimin herşeyden haberi vardı, ben izah ettim kendisine. İsterse vazgeçebilirdi ama bana güvendi ve destek oldu. Tabii ki boş durmadım bende ve Rabbimin izniyle çabamın, gayretimin karşılığını fazlasıyla ve beklenmedik bir şekilde aldım.

Birşeylerin başladığı yer para veya kariyer değildir. Bunu eleştiri olarak algılamayın lütfen ama sanırım karşınızdaki kişiler veya karşınıza çıkanlar yanlış yapmıyor. Yanlışı siz yapıyorsunuz. Sorunuzun cevabını bu şekilde karşınıza çıkanları değerlendirerek alamazsınız. Şahsımca yanlış bir kriter kalıbı oluşturmuş ve normal olarak da karşınıza eş adayları olarak bu kriterlere uygun olanlar geliyor.

Kriterlerinizi biraz değiştirirseniz, o aradığınız eş adayları yavaş yavaş kendini gösterecektir sanıyorum. Kariyer sevdalısı çok insan var, sevmeden evlenebilecek. Para için de keza aynı. Maksat hayatlarını kurtarmak diye düşünen çok.. Bu iki kriteri özel hayatınızdan çıkarıp bakıptığınızda, gezdiğiniz yerleri vs. yaşantınızı biraz bu ikisi dışındaki yerlerde gözlemlerseniz, bulabileceğinizi düşünüyorum.

Saygılarımla
Çok güzel açıklamışsınız. Önemli olan bana göre insanlık, merhamet, nezaket. Bunlar olunca her türlü olabiliyor. Para. Kariyer bunlar gelip geçici şeyler.