Üç kız cennete girmeden sorgulanır...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan c0lin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
savruk dedi ki:

Hayır, bu kadar basit değil. Aslında belki fıkrayı uyduran için bu kadar basit, yani belki kötü niyet yok. Ama sonucu basit değil. Çünkü şu anda sen bunu biliyorsun, ama bu çeşit fıkralarla büyüyen bir nesil artık bilmeyecek. Şimdi örneğin foruma giren 10 yaş üstü delikanlılar var burada. Bunları senin kadar iyi idrak edemezler; bir süre sonra da bunlar zihinlere yerleşir. Artık gerçek veya yanlışlığı da önemsenmez. Böylece ahlak ortadan kalkar. Her önüne gelenle birlikte olmak da meşrulaşır, hatta bırak meşrulaşmayı, böyle gülünecek bir mevzu haline gelir.

cgrszone dedi ki:
- mesala titanik.
- e finalde batıya ne anladım
- ulan gemicilik zihniyetiyle film mi izlenir.

O gösteriyi uzun zaman önce izlemiştim, güzel bir gösteriydi, örneği de çok güzel vermişsin. Ancak oradaki durum ile buradaki birbirinden çok farklı. Çünkü orada basit bir meslek alanı söz konusu; gemicilik. Yani gemi batsa ne olur batmasa ne olur, ya da gemici düğümünü yanlış atsa ne olur atmasa ne olur, sonuçta filmdir deyip geçersin. Oysa buradaki insanın tüm hayat felsefesini, dünya görüşünü ve dolayısıyla buna bağlı olarak tüm hayatını, ahlakını ve davranışlarını etkileyebilecek bir olay olan "din" olgusu. Yani bir filmde gemi batsa da bir şey olmaz, ama birisi yanlış din bilgileriyle büyürse çok kötü şeyler olur.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
annttiigs dedi ki:
elmacik katılmıyorum

Peki kardeşim. Biz nasılsa sen katılasın diye değil, olaya ciddiyetla yaklaşabilenler okusun diye yazdık. İyi-kötü her konuyu "muahaha" kıvamında karşılayanlara değil yani.

Gerçi zaten katılmıyor olman benim tezimi ıspatlıyor ama neyse, felsefe yapmayalım şimdi. :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Agresif bir tutuma gerek yok ( 'agresif değildim yazarken' dersen fıkraya gülmediğim halde buna gülerim ). Sadece fıkrayla büyüyen bir çocuk kavramı bana uzak geldi o yüzden katılmıyorum dedim. Senin yorumlarına külliyen karşı olduğumdan değil.

10 yaş üzeri çocuk bilmem kaç tane din kültürü dersi alıyor hadi orada bir şey öğrenemedi.
ailesi bir şeyler veriyor.
hadi orada da öğrenemedi arkadaşlarla ortak hareket etme vardır o çağlarda. Arkadaşça camiye gidilir pata küte sesler çıkarılır ama cemaat namaza durunca cemaate uyulur. hadi burada da öğrenemedi.

Yaptığı yanlışı, söylediği yanlışı bir büyüğü, sokaktan geçen duyarlı birisi düzeltir.

E daha da öğrenemicekse suçu fıkrada aramamak lazım.

Not : Konuyla ilgili son mesajımdır. Artık sadece okuyucuyum.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
annttiigs dedi ki:
10 yaş üzeri çocuk bilmem kaç tane din kültürü dersi alıyor

Laik olması gereken bir devletin verdiği din dersleri. Yani yozlaşmış ve yalan yanlış bilgilerle dolu, amacından saptırılmış ve kötü maksatlı din dersleri. Devletin güdümünde.

annttiigs dedi ki:
ailesi bir şeyler veriyor.

Böyle bir kültürle yetişmiş ailesi de bir şeyler veremiyor, çünkü aile de bilmiyor.

annttiigs dedi ki:
hadi orada da öğrenemedi arkadaşlarla ortak hareketetme vardır o çağlarda

Çok doğru bir tespit. Ama herhalde 10 yaşındaki çocukların, arkadaşlarına ahlak dersi vermelerini beklemiyorsun değil mi?

annttiigs dedi ki:
Arkadaşça camiye gidilir pata küte sesler çıkarılır ama cemaat namaza durunca cemaate uyulur.

İşte orada dur. 10 yaşındaki çocuklar camilere gittiği zaman, Kur'an öğrenmek istediği zaman kıyameti kopartırlar alimallah. Nice defalar kopardılar da.

annttiigs dedi ki:
Yaptığı yanlışı, söylediği yanlışı bir büyüğü, sokaktan geçen duyarlı birisi düzeltir.

Ülkemizde çok uzun zamandır sokaktan duyarlı kimseler geçmiyor. Sen İstanbul'da yaşıyorsun bilmen lazım. İstanbul en kalabalık şehrimiz, oranlarsan, sayısal olarak "duyarlı" vatandaş sayısının İstanbul'da çok olması lazım, ama sokakta adam dövüyorlar, kapkaç yapıyorlar, ellerini kollarını sallaya sallaya, herhalde o sırada duyarlı vatandaşlar ortadan kayboluyor. :) Çünkü kültür yozlaşmış. Bir milletin kültürünü yozlaştırdığın zaman sokaktan geçen bir adamın, bir çocuğa ders vermesini, ahlaki değerleri öğretmesini bekleme.

Hatta bilakis, nasıl hırsızlık yapacağını öğretiyorlar çocuğa..

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
tamam bu konuyu kapatalım
konuyu dallandırmanın kimseye yararı olmayacak.

tabi illa birileri ilk sayfalardaki mesajları okumadan yorum yapacaktır konu yine uzar ama onları öyle kabul etmek lazım :)

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Saçma ve okumaya değer bir şey değil.. Zeka seviyesi Müslüm'le eş biri yazmış...

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ya dinimizi espri konusu yapmak bence yanlış lütfen daha hassas olalım.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşlar,

Basit bir fıkra üzerinde tezler, hipotezler ve din bilgileri havada uçuşmaya başlamış, kilitlemek gerekir diye düşünüyorum.

Bundan sonra din içerikli fıkraları daha katmerli bir yere açın da buradaki beyin fırtınasına herkes daha rahat ulaşabilsin.

Güzel günler dilerim.

KİLİT!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...