Samsung Galaxy Note 8 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan _X_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

etulife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
telefonun sol edge kisminda ekra hatasi boydan boya ışıklanma var serviste kabul etmiyo degisimi her note 8de olmuyo sizinkindede varmi dikkat ettinizmi
--- Gönderi Güncellendi ---
telefonun sol edge kisminda ekra hatasi boydan boya ışıklanma var serviste kabul etmiyo degisimi her note 8de olmuyo sizinkindede varmi dikkat ettinizmi
telefon elimde kaldı o hatayla kullaniyorum suan alicaklarda varsa bu soruna dikkat edip alsınlar

Reaksiyon puanı
113

telefon elimde kaldı o hatayla kullaniyorum suan alicaklarda varsa bu soruna dikkat edip alsınlar
Öncelikle geçmiş olsun, bende note 8 kullanıcısıyım bende böyle bir hata yok resim çekip atabilirmisin merak ettim de.

Reaksiyon puanı
113
kılıflı kullandigim icin bir hafta sonra fark ettim kilif kapatiyo ışıklanan yeri
tekrardan geçmiş olsun, kılıf taktığında gözüne çarpmıyor ise bu durum seni rahatsız etmez. Tabi sıfır bir cihazda böyle bir şey ile karşılaşmak çok rahatsız edici bir durum.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Merhabalar,

4 gün önce elime ulaşan Note 8 ile ilgili olarak kullanıcı deneyimleri sizler ile paylaşmak istiyorum.

Kasa

Öncelikle cihazın kasasından bahsetmek gerekirse cihaz gerçekten muhteşem bir görünüme sahip, bu görünüm sizi ister istemez çizilecek şüphesine düşürüyor. Güzel bir ekran koruyucu ve kılıf ile bu işten kurtulabilirsiniz.
Öneri: Telefonu kalınlaştırmamasına ve yüksek derece korumasına önem vermelisiniz. Bildiğiniz üzere cihaz uzun ( 7 plus dan daha uzun )
Galaxy Note 8 Kılıf, Spigen Liquid Air Armor

Performans

Cihazın performansına denilecek hiç bir şey yok, gerçekten işini çok iyi yapıyor. Ayrıca cihazda 4 adet performans modu bulunuyor,
Bunlar; Opt. edilmiş, Oyun, Eğlence ve yüksek performans. İstediğiniz duruma göre Örnk: Oyun veya video izlemeye göre modlar arasında geçiş yapabilir daha üst bir performans alabilirsiniz.

Ben modlar arası geçişi sadece oyuna gireceğim zaman kullanıyorum. Game launcher dan oyunları başlattığım için oradaki sabit oyun modum direk uygulanıyor, çıktığımda ise direk olarak en üst performansa geçiyor. Uğraşmanıza gerek yok yani, güzel bir özellik. Durmadan hangi moddaydım hangisine geçeyim derdi yok.

Kamera

Kamerasının gündüz performansı çok iyi, ancak akşamları çekim yapacağınız zaman ışık yetersiz gelebilir, bu durumu da " pro " modu üzerinden uzun pozlama ile yapabilirsiniz.

Ses

Hoparlörlerden çıkan ses seviyesi iyi ancak kalite olarak aynı şeyi söylemeyeceğim. Telefondan müzik dinlemek istemeyebilirsiniz. ( Kalite takıntınız yoksa problem yok. ) Örnek: Spotify ( yüksek ses kalitesi açık ) yinede rahatsız oluyorum. ( Kişiye göre değişebilir )

Kulaklık ile dinlemede ise herhangi bir problem yok hatta sesi iyi aktarıyor. Kulaklıklarını denemedim, Bluetooth jbl kulaklığım da iphone 7 plus ' a göre daha iyi bir deneyim sağladım.

Pil

Performans başlığında bahsettiğim gibi cihazı son performans da kullanıyorum ( WQHD+ ekran , ekran parlaklığı full , mobil veri açık ) bu da oyun vs. oynarsam pilin birazcık hızlı bitmesine sebebiyet veriyor. Kullanıcıya göre değişebilir.

Unutmayın ki cihazda hızlı şarj var ve gerçekten çok hızlı şarj ediyor 0-100 1 saat 15 - 20 dakika, 30 dakikada % 50 ' e çok rahat ulaşıyor. Buda sadece sosyal medyada dolaşırsanız mesajlaşırsanız yarım gün demek.

Kısacası kocaman ekranda oyun oynayacağım, video izleyeceğim full performans da derseniz 4-5 saatte şarjınız biter. Ama üzülmeyin yarım saatte % 50 oluyor dediğim gibi.

Kalem

Kalemi anlatmama gerek yok sanırım, ben telefonu kalemsiz kullanmıyorum. Mesajlarımı bile utanmasam kalem vasıtası ile atacağım. Kağıda yazmaktan farkı yok.

Kullanılabilirlik & İşlevselik

Öncelikle cep telefonu tecrübem şöyle , Note 2 , Note 3 , Note 4 , Iphone 7 Plus ( Note 7 reis yüzünden ) / Ara telefonlar ( s3, S5 )

Kullanılabilirliği gerçekten hatsafa da şöyle bir örnek veriyim, biri sizi arıyor ama meşgulsünüz arama ekranından mesaj at deyip mesajınızı gönderdiniz. ( Meşgulüm vs. diye ) sonrasında yine aynı ekranda hatırlatıcıdan " reminder " programına gönder diyorsunuz. ( Bu 2 sini tek tıkla yapıyorsunuz 2 cümle olduğuna bakmayın ). Sonrasında anasayfaya koyduğunuz reminder widget ında şu numarayı meşgule attınız diye bir uyarı oluşuyor işiniz bitince uyarıya tıklayıp, meşgule attığınız kişiyle görüşebiliyorsunuz.

Yani ulan beni kim aramıştı, kardeşim meşgule atmıştım yoğundum aramayı unuttum sonra diye bir şey yok.

Yine reminder programı üzerinden uyarılar atayabililiyor, görev listeleri oluşturup " Always on display " ' e sabitleyebiliyorsunuz. Ayrıca " Always on display , Note uygulaması ve reminder programı arasında tek tıkla geçiş yapabiliyorsunuz.

Örnek vermek gerekirse note uygulamasında birşeyleri not aldınız, sonrasında reminder ' a gönder diyebiliyorsunuz. Burada reminder üzerinden alarm kurabiliyor, Always on display ' e sabitleyebiliryosunuz.

Ayarlara girmeden panelden neredeyse herşeyi yapabiliyorsunuz.

Ayrıca kalem de ayrı bir işlevsellik katıyor.

Bahsedemediğim çok şey var, kullanarak işinize yarayacak şekilde cihazın kısayol ayarlarını vs. siz yaparsınız ama şunu bilin sınır yok. Şu da şöyle olsaydı dediğim bir şey yok. Hele ıphone 7 plustan buna geçince bir rahatlama oldu anlatamam,

Güvenlik

Güvenlik seçenekleri olarak,

Parmak izine erişimde hiç bir sıkıntı yok, El boyutum baş parmaktan serçe parmağına açık vaziyette 17 cm.

İris tarayıcı, sabah,gece,az ışık veya gün ışığı altından 1 kere bile olsun çalışmamazlık yapmadı.

Yüz tanıma kullanmadım,

Güvenli klasör, gerçekten işini iyi yapıyor ancak kullanılabilirlik olarak biraz sıkıntı,

Örnek vermek gerekirse whatsapp ı güvenli klasöre kurdunuz. ama numaralarınız normal cihazda kayıtlı mesaj geldiğinde kimin attığı çıkmıyor, aynı numaraları güvenli klasör içinede kaydetmeniz gerekiyor.

Resim atacaksınız, normal galeridekileri göstermiyor ( yada ben göremedim ) , fotoları güvenli klasöre taşımanız gerekiyor.

Ancak özel resimler , dosyalar, rehberinizde gözükmesini istemediğiniz numaraları, tinder gibi özel uygulamaları güvenli klasöre atıp gizliliğinizi sağlayabilirsiniz.

İşinize yaradıysa ne mutlu bana,
Bana sorarsanız muhteşem bir cihaz, en az 3 yıl değiştirmem.

İyi forumlar.
Note 4'ü çok beğenmişsin de ancak Note 7'de değiştirmişsin herhalde
Şunu kopyala yapıştır yapıp Note 8 mi iPhone Xmi konusuna atsana birde :D

etulife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tekrardan geçmiş olsun, kılıf taktığında gözüne çarpmıyor ise bu durum seni rahatsız etmez. Tabi sıfır bir cihazda böyle bir şey ile karşılaşmak çok rahatsız edici bir durum.
teşekürler tabiki rahatsiz edici kimsenin vermeye cesaret edemedigi bir paraya aliyoruz telefonu boyle bir hata oluyo kimse istemez boyle kullanmayi resmide en kisa surede aticam suan baska telefon yok elimde. alicak arkadaşlarında aklinda bulunsun. samsungca bilinen boyle bir isiklanma varmis ama sorun teskil etmedigi ici degisim veya para iadesi yapmıyolar.

Reaksiyon puanı
113
Note 4'ü çok beğenmişsin de ancak Note 7'de değiştirmişsin herhalde
Şunu kopyala yapıştır yapıp Note 8 mi iPhone Xmi konusuna atsana birde :D
Banlamasınlar ? :D Note 4 çok güzel cihazdı aynen note 5 ' e gerek duymamıştım :)

teşekürler tabiki rahatsiz edici kimsenin vermeye cesaret edemedigi bir paraya aliyoruz telefonu boyle bir hata oluyo kimse istemez boyle kullanmayi resmide en kisa surede aticam suan baska telefon yok elimde. alicak arkadaşlarında aklinda bulunsun. samsungca bilinen boyle bir isiklanma varmis ama sorun teskil etmedigi ici degisim veya para iadesi yapmıyolar.

Umarım sonradan bu sorun bizlerin cihazında da gözükmez. Tüketici haklarına başvur istersen.

MrJokes

Doçent
Reaksiyon puanı
283

15 gün geçmediyse DOA Kapsamında değişim veya iade hakkınız var

MUSRIFEVLAT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
25 eylülü iple çektikten sonra gidip media markttan aldım 300tl hediye çekimide aldım pişman değilim.

Reaksiyon puanı
113
Note 8 deki ses kalitesini artırmanın yolu,

Performans modundan " Eğlence Modunu " aktif etmeniz gerekiyor. Buradaki işin esprisi bu modu aktif ettiğinizde manuel olarak açamayacağız " UHQ " özelliğini açılması.

UHQ bit ve bant genişliğini ölçekleyerek daha kaliteli bir ses almanız sağlıyor.

Eğlence Modu genel olarak, video ve ses için aktif edilmesi gereken bir mod. Hali hazırda zaten ekran seviyesini en üstte kullanıyorsanız direk bu modu aktif edebilirsiniz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Note 8 deki ses kalitesini artırmanın yolu,

Performans modundan " Eğlence Modunu " aktif etmeniz gerekiyor. Buradaki işin esprisi bu modu aktif ettiğinizde manuel olarak açamayacağız " UHQ " özelliğini açılması.

UHQ bit ve bant genişliğini ölçekleyerek daha kaliteli bir ses almanız sağlıyor.

Eğlence Modu genel olarak, video ve ses için aktif edilmesi gereken bir mod. Hali hazırda zaten ekran seviyesini en üstte kullanıyorsanız direk bu modu aktif edebilirsiniz.
Samsung music indir bu ayar onunla eğlence modunu açmadan acabiliyorsun.
Şaka gibi onu da kapatmışlar illa eğlence modu açtırarak.

Reaksiyon puanı
113
Samsung music indir bu ayar onunla eğlence modunu açmadan acabiliyorsun.
Şaka gibi onu da kapatmışlar illa eğlence modu açtırarak.
Çok teşekkür ederim, deneyeceğim.

EDİT: Denedim ordan da olmuyor, illa " eğlence modu " açılacak.
Pil kullanımı için tavsiyeler,

Arkadaşlar WQHD Açık ve video kalitesi arttırma açıkken ekran pilin %46 'sını kullanıyor,

Bu durum pilin çok hızlı bir şekilde bitmesine sebebiyet veriyor. Sizlere tavsiyem,

Önerilen performansı seçip ayarlarına girip ekran özelliğini FHD ' e , video kalitesi arttırmayı kapalıya çekmeniz bu şekilde pil çok verimli oluyor.

Video izleyeceğiniz veya müzik dinleyeceğiniz zaman " Eğlence moduna " alarak , ekranı WQHD ' e , Video geliştiriciyi açık konuma ayrıca manuel olarak aktif edemeyeceğiniz sadece kulaklık takınca aktif olan ses geliştiricisini açık yapabilirsiniz.

Kısaca Normal takılırken , Ekran FHD / Video geliştirici kapalı
Video Müzik vs. de " Eğlence modu " ile birlikte , WQHD Ekran , Video geliştirici açık , Ses kalitesi arttırıcı açık

Bu en stabil ve kullanışlı olanıdır. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

İyi forumlar.

EDİT: Ayrıca bu kötü birşey gibi algılanmasın, zaten WQHD ve FHD ' nin farkını normal takılırken anlayamıyorsunuz. Video izlerken müzik dinlerken ( Telefondan ) zaten Ses geliştiricisini açmak için eğlence modunu açmak zorunda kalacaktınız. Pil için iyi bir şey bu, Sadece film izleyeceğim eğlence modunu açayım demeniz gerekiyor kendinize :)

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
113
UYARI !!!!!!!!!!

ULTRA GÜÇ TASARRUFU

Arkadaşlar tekrardan merhaba,

denemek için ultra güç tasarrufunu açıp normal moda döndüğümde bütün klasörlerim bozulmuş bütün uygulamaları tekli halde buldum.

Note 8 ' i olan biride deneyip sonucu bize iletebilirmi

NOT: Kendi oluşturduklarım değil, telefonun oluşturdukları

Mtnkts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16

Aynı sorun bende de var malesef. İlk aldiğimda fark ettim eve geldiğimde ve açıkçası can sıkan bir durum 5 bin tl verdiğin cihazda böyle bir sorun olması.Daha önce htc m7 kullandım onda da böyle bir sorun vardı fakat note 8 deki açıklık göze batmıyor en azından kendimi böyle avutuyorum ve umarım şu geçirmesine sebep olabilecek bir aciklik degildir .
Screenshot_20171009-204016.jpg

Edit:İki yıldır note 5 kullanıyordum ve iki yılda bir kez olsun bile donmadı telefon gerçekten abartı değil fakat iki gündür note 8 kullanıyorum 2 kez donar gibi oldu umarım cihaz yeni olduğu için istisnaları yasıyoruzdur ve güncelleme ile düzelir bu küçük buglar.
Edit 2: Cihaz konusunda düşüncem ise kesinlikle harika bir cihaz, tek kafama takılan konu bataryaydi ama bataryadan çok memnun kaldım. IPHONE x ile note 8 arasında gidip geliyordum ve şuan çok memnunum kararımdan.

Son düzenleme:

etulife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
15 gün geçmediyse DOA Kapsamında değişim veya iade hakkınız var
ayın 24 ünde aldım 5 gün de serviste kaldı yani 15 günü geçti ve samsung bunu sorun olarak görmüyor
Aynı sorun bende de var malesef. İlk aldiğimda fark ettim eve geldiğimde ve açıkçası can sıkan bir durum 5 bin tl verdiğin cihazda böyle bir sorun olması.Daha önce htc m7 kullandım onda da böyle bir sorun vardı fakat note 8 deki açıklık göze batmıyor en azından kendimi böyle avutuyorum ve umarım şu geçirmesine sebep olabilecek bir aciklik degildir .Ekli dosyayı görüntüle 28461

Edit:İki yıldır note 5 kullanıyordum ve iki yılda bir kez olsun bile donmadı telefon gerçekten abartı değil fakat iki gündür note 8 kullanıyorum 2 kez donar gibi oldu umarım cihaz yeni olduğu için istisnaları yasıyoruzdur ve güncelleme ile düzelir bu küçük buglar.
Edit 2: Cihaz konusunda düşüncem ise kesinlikle harika bir cihaz, tek kafama takılan konu bataryaydi ama bataryadan çok memnun kaldım. IPHONE x ile note 8 arasında gidip geliyordum ve şuan çok memnunum kararımdan.
Aynı sorun bende de var malesef. İlk aldiğimda fark ettim eve geldiğimde ve açıkçası can sıkan bir durum 5 bin tl verdiğin cihazda böyle bir sorun olması.Daha önce htc m7 kullandım onda da böyle bir sorun vardı fakat note 8 deki açıklık göze batmıyor en azından kendimi böyle avutuyorum ve umarım şu geçirmesine sebep olabilecek bir aciklik degildir .Ekli dosyayı görüntüle 28461

kullanirken göze çapıyor
IMG-20171010-WA0000.jpg
IMG-20171010-WA0001.jpg

kullanirken
IMG-20171010-WA0000.jpg
IMG-20171010-WA0001.jpg

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar sizce hangi rengi güzel. Siyah güzel ama parmak izi çol bırakıyot. Goldda çok mu basit duruyor. Tavsiyeniz nedir

gkhan.55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12

Bu bence bi hata değil açıklık olduğu için o ışık oluşmuyor ekran kenarkara doğru eğimli ve üzerinde ki cam bize yansıyan ekran ışığı kenarlara doğru kırılarak camın bittiği yerden yansıma yapıyor bunu istediğiniz cam üründe deneyerek kanıtlarsınız dün aynı şeyle bende karşılaştım biraz inceledikten sonra anladım bi açıklık olsaydı o araya kağıt ve benzeri bişey koyduğunuzde ışık yok olurdu

gorkemmalp

Asistan
Reaksiyon puanı
38
ayın 24 ünde aldım 5 gün de serviste kaldı yani 15 günü geçti ve samsung bunu sorun olarak görmüyor

kullanirken göze çapıyor
Ekli dosyayı görüntüle 28478 Ekli dosyayı görüntüle 28479
kullanirken
Ekli dosyayı görüntüle 28478 Ekli dosyayı görüntüle 28479
@gkhan.55 isimli arkadaşa katılıyorum bu bir hata değil aynı konu S7 Edge ilk çıktığı zamanlar S7 kullananlar kulübünde konuşulmuştu çünkü aynı durum S7 edge'de de var hatta büyük ihtimalle tüm Edge cihazlarda vardır. Eğimli camın ışığı yansıtmasından kaynaklanıyor bir hata değil ya da bir açıklık yok.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu hata S6 Edge'de de vardı bunun açıklık degilde yukarıdaki arkadaşın açıkladığı gibi olduğunu düşünüyorum.

gkhan.55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bu olaya hata dersek şu yüzden diye biliriz samsung ekranın bitiş yerlerinide yani bu kenarlarıda boyasaydı böyle bi yansıma olmayacaktı göze batmayacaktı ama bunun haricinde bi hata değil bence

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar renk ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Dubai duos cihaz gold renk 2000 tl getirtme durumum var.

Mtnkts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Bu bence bi hata değil açıklık olduğu için o ışık oluşmuyor ekran kenarkara doğru eğimli ve üzerinde ki cam bize yansıyan ekran ışığı kenarlara doğru kırılarak camın bittiği yerden yansıma yapıyor bunu istediğiniz cam üründe deneyerek kanıtlarsınız dün aynı şeyle bende karşılaştım biraz inceledikten sonra anladım bi açıklık olsaydı o araya kağıt ve benzeri bişey koyduğunuzde ışık yok olurdu

Aynı kavis diğer tarafta da var hocam orda niye olmuyor bu yansıma peki? Bu arada ben takmıyorum açıkçası ilk fark ettiğim zaman canımı sıkmıştı ama başka sorun olmasın yeter benim için.

gkhan.55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Aynı kavis diğer tarafta da var hocam orda niye olmuyor bu yansıma peki? Bu arada ben takmıyorum açıkçası ilk fark ettiğim zaman canımı sıkmıştı ama başka sorun olmasın yeter benim için.
Hocam benim note 8 de iki tarafta aynı

MrJokes

Doçent
Reaksiyon puanı
283
Reaksiyon puanı
113
Bende de varmış dostlarım. Söylediğinizi yeni anladım. Ve bence de hata değil her iki tarafta da var. Kılıfla kullandigim için görmemiştim.

yansıma o ya ışık çıkmıyor ordan katılıyorum :D
Note 8 kullanan arkadaşlar hangi ekran koruyucusunu kullandığını yazabilirmi ??

Spigen Neo Flex

+ Yazı ve kalem hassasiyeti çok iyi,
+ Kılıfı ile beraber kullanırsan neredeyse hiç açık alan kalmıyor, süper birşey
- Kalem ile bastırırsanız maddesinden dolayı içeri çöküyor biraz,

halilgoren96

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaslar merhaba . 6s’ten Note8’e gecmeyi dusunuyorum. Sizce mantikli bi gecis mi olur ? Onerileriniz var midir ? Genelde snapchat ve instagram hikayelerinde fotograf kalitesine ve uygulamalar arasi akislanliga onem veriyorum. Bunlarda pismanlik yasar miyim ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaslar merhaba . 6s’ten Note8’e gecmeyi dusunuyorum. Sizce mantikli bi gecis mi olur ? Onerileriniz var midir ? Genelde snapchat ve instagram hikayelerinde fotograf kalitesine ve uygulamalar arasi akislanliga onem veriyorum. Bunlarda pismanlik yasar miyim ?
@FlyingSpacePanda 7 Plus'dan geçtin ve çok çok çok memnunsun değil mi? :D

gorkemmalp

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Sorun yaşamazsın bence geçilmeli.

Xyler

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar bugün itibariyle bende S7 Edge me veda edip Note8 e geçtim. Kılıf önerisi alabilir miyim?