iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batuhansakalar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Kardeşim Merhaba. Bende 7 Plus kullanıyorum, Bu cihazı satıp S8 Plusa geçmeyi planlıyorum da kafam hayli karışık, İlk defa android kullanıcam :D Bu arada 7 Plusta bende şöyle bir sıkıntı var, Cihazın arka kısmında anten taraflarına doğru nokta nokta pürüzler var boyasımı atacak yoksa neyden oluşmuş olabilir ?

Edit: Hayırlı olsun güle güle kullan.
Teşekkür ederim dostum. Pürüzlerin oluşması normal değil kılıfsız kullandıysan sürtünmeden olmuş olabilir. S8 plus öneririm evet ama bence 1 ay gibi bir süreyi beklemelisin note 8 görülmeye değer. Eğer androide geçeyim dersen.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,344
Niye ki s7 edge nin neyinden memnun kalmadın?
Cam dayanıksız ve edge bu kadar dayanıksız cama edge olmaz.Çünkü kenarından dolayı avuç içine çok rahat alamıyorsun e telefonun arkasıda kaygan elden gitti 3 milyar oradan 4 milyarda Yen'i telefondan 7 milyar Ziyanım oldu
--- Gönderi Güncellendi ---
iPhone de kötü olan androidden dosya aktarmak çok zor bu bir eksi
Kardeşim Merhaba. Bende 7 Plus kullanıyorum, Bu cihazı satıp S8 Plusa geçmeyi planlıyorum da kafam hayli karışık, İlk defa android kullanıcam :D Bu arada 7 Plusta bende şöyle bir sıkıntı var, Cihazın arka kısmında anten taraflarına doğru nokta nokta pürüzler var boyasımı atacak yoksa neyden oluşmuş olabilir ?

Samsung çok iyi bir telefon ama dayanıksız.bak yıllarca Samsung kullandım en son s7 edge kullandım.Ama tek düşüşte gitti.

Birde servisleri iyi değil 9 tane servis gezdim İstanbul bostancıdski dahil 1 kamera camı yok. Servis bana o cam küçük ondan dedi dalga geçer gibi

Eğer eğilip kalkmalı bir işin varsa düşürme riskin varsa iPhone ile devam et derim.

Enver_pş

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Selamünaleyküm bir sorum olacaktı iphone 7 alınır mı veya iphone 8 veya 7s beklemelimiyim

Ekrem Tiryaki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi bu muhteremin içinden çıkan lightning uçlu kulaklığı 2015 model macbook promda nasıl kullanıcam ben a be dostlar. Çok canım sıkılıyor. Var mı bi çözümü bunun...

M

Murat Burç

SDN Okuru
Şimdi bu muhteremin içinden çıkan lightning uçlu kulaklığı 2015 model macbook promda nasıl kullanıcam ben a be dostlar. Çok canım sıkılıyor. Var mı bi çözümü bunun...
Lighting toplam type c kablosu alacaksın başka çare yok artık Macbook pro girişi ne ise type c vardı sanırım onda

Ekrem Tiryaki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lighting toplam type c kablosu alacaksın başka çare yok artık Macbook pro girişi ne ise type c vardı sanırım onda
2015 model kullandığım için thunderbolt, usb ve hdmi girişlerinden başka bi giriş yok. Var olan thunderbolt girişini usb type c'ye çeviren bi dönüştürücü var mı acep?
Daha doğrusu usb'yi yada thunderbolt'u lightning'e dönüştüren var mı acaba? Bulamadım..

Y4$4R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sa gencler iphone 7 plus 32 kullanmaktayim hafizasi yetmediginden dolayi bunu babama verip 7 plus red 128 almayi dusunuyorum kirmizi iphone 7 plus kullananlar sizce almalimiyim birde sari ekran cizirti vb kronik sorunlar varmi elestiri yapacaklari soyliyeyim apple sessiz sedasiz 6 ve plus serisi bukulme problemi oldugunda sessiz sedasiz telefonu bukulmesini engellemek icin metal alasimini artttirmisti!!

Muratcan82727

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Beyler Galaxy S7 kullanıcısıyım.Eylul ayı gibi yurt dışından telefon alıcam.İphine 7 mı 7 plus mı alayım sizce?

mgencer05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Şu anda masamda S7 Edge, iPhone 6S Plus 64GB ve iPhone 7 Plus 128Gb duruyor.
S7 Edge asıl telefonum(du) 5 gün öncesine kadar, sonrasında apple telefonları aldım. Be adam deli misin iki plus modelini birden alıyorsun diyebilirsiniz, öyle ucuza denk gelince nasılsa 3 gün içinde aldığım fiyata geri satabilirim düşüncesiyle i7 Plus'ı 2 gün önce aldım.

Öncelikle şunu söylemeliyim, S7 Edge çok fazla donuyor, çok çok fazla donuyor! S7 Edge 9 aylık bir telefon yani o da eski değil. Ayrıca fotoğrafları hafıza kartında depoladığım için an itibarı ile 18GB boş telefon hafızası ve 1,7GB boşta ram görünmesine rağmen arka planda 6-7 application açık konumdayken yeni bir işlem başlattığımda dondu donacak korkusu yaşıyorum.
İlk aldığım dönemde kesinlikle ama kesinlikle böyle değildi, ama applicationları yükledikçe telefon kendini kaybetti. Aynı problemi bir önce ki telefonum Note 5'de de yaşamıştım ama hafıza azaldığı için olduğunu düşündüğümden ve memnun olduğumdan (biliyorsunuz arttırılabilir hafızaya sahip değil) gidip S7 Edge aldım.

Sonrasında iPhone 6S Plus 64GB modelini aldım. Şu anda bu telefonun içinde S7 Edge'de olduğundan daha fazla aplication yüklü, ama bana mısın demiyor! Arka planda en son 25 civarı uygulama açıkken çok zorlanacağını düşündüğüm birkaç işlem denedim, en ufak donma hissi veya korkusu yaşatmadan gerçekleştirdi tüm işlemleri. Nasıl başarıyor anlamış değilim.

Aynı applicationları S7 Edge de açtım, kamera 5 saniye sonra tepki verdi, sahibinden.com uygulaması dondu, fabrikanın kameralarını izlediğim IVMS-4500 uygulamasında da birkaç kameranın görüntüsünü vermedi.

Geçen 5 günlük karşılaştırma neticesinde sonuç olarak; S7 Edge'i iş yerinde ki arkadaşıma satıyorum yarın. iPhone 7 Plus'ı da satacağım. iPhone 6S Plus ile yoluma devam edeceğim.

7 Plus daha kötü telefon olduğu için değil, kesinlikle daha iyi sonuçta. Ama fazladan ödediğim 1100 TL'ye değer mi bilemedim. Belki de 6S Plus'ı çok iyi fiyata aldığım için böyle bir fark oluştu ve kararımı etkiliyor, arada 600-700 olsaydı kesinlikle 7 Plus ile devam ederdim ki Mat siyah rengini çok sevdim.

Kısaca durum bu arkadaşlar. Evet S7 Edge donuyor, işler yoğun olmasa videoya kaydedip buradan paylaşırdım ama Shiftdelete editörleri varken üşeniyorum doğrusu.

Saygılar
Yalnız çok önemli birkaç şeyi belirtmeden geçmenin haksızlık olduğunu düşünüyorum.
  • Eğer telefondan film izleyecekseniz ve arada sırada yaşanacak donmalar veya anlamsız bazı hatalar sizin için ölümcül bir şey değilse kesinlikle S7 Edge... İnanılmaz bir ekran kalitesi var, iPhone yanından geçmiyor...
  • Kamera için de benzer bir şey söyleyeceğim, iPhone 7 Plus ve iPhone 6S Plus'ın kameralarına göre S7 Edge'in her iki kamerası da çok daha iyi, çok daha kaliteli. Kamera için alacaksanız bence yine S7 Edge almalısınız, üstelik üçü arasındaki en ucuz model kendisi...
  • Benim gibi yoğun bir iş temposu içindeyseniz, birden fazla mail hesabı kullandığınız için mailler arasında arama yapmak ve hızlı olmak önemliyse, telefon içindeki bir dosyayı pat diye anında bulmak önemliyse, donmayan kasmayan bir çözüm arıyorsanız, garip gelecek size belki ama 8-9 dokunuş yerine aynı işlemi 4-5 dokunuşta yapmak istiyorsanız (gerçekten böyle) kesinlikle iPhone diyorum...

Anlatamazsııııınnnn [emoji3]

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,344
Beyler Galaxy S7 kullanıcısıyım.Eylul ayı gibi yurt dışından telefon alıcam.İphine 7 mı 7 plus mı alayım sizce?

Şahsen benim için, Galaxy S8 için Apple’ın ekosistemi konusunda kefil olamam şansım yok. Dün bazı arkadaşkarada açıkladığım gibi, Apple’ın iPhone UX’u hala Android’den çok daha iyi, hatta yakın değil. OS daha pürüzsüz, üçüncü parti uygulamalar tasarım ve performans açısından üstün, Apple’ın Süreklilik özellikleri harika ve iPhone’un kendisi de Galaxy S8’in de bulunduğu her Android telefonun performansını geçti. IPhone 7 Plus’ın sınıfının lider pil ömrüne ve Apple’ın rakipsiz müşteri desteğine ekleyin ve başka bir telefonun eşleşemeyeceği bir deneyim yaşarsınız. Galaxy S8 bile değil.

Bakın ben 11 sene Samsung kullandım enson s7 edge kullandım.Şimdi iPhone 7 Plus kullanıyorum ve gayet memnunum tavsiye ederim.Bir daha samsunga dönmeyi düşünmüyorum Onuda söyliyim

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Şahsen benim için, Galaxy S8 için Apple’ın ekosistemi konusunda kefil olamam şansım yok. Dün bazı arkadaşkarada açıkladığım gibi, Apple’ın iPhone UX’u hala Android’den çok daha iyi, hatta yakın değil. OS daha pürüzsüz, üçüncü parti uygulamalar tasarım ve performans açısından üstün, Apple’ın Süreklilik özellikleri harika ve iPhone’un kendisi de Galaxy S8’in de bulunduğu her Android telefonun performansını geçti. IPhone 7 Plus’ın sınıfının lider pil ömrüne ve Apple’ın rakipsiz müşteri desteğine ekleyin ve başka bir telefonun eşleşemeyeceği bir deneyim yaşarsınız. Galaxy S8 bile değil.

Bakın ben 11 sene Samsung kullandım enson s7 edge kullandım.Şimdi iPhone 7 Plus kullanıyorum ve gayet memnunum tavsiye ederim.Bir daha samsunga dönmeyi düşünmüyorum Onuda söyliyim

Benimde ilk telefonum samsung olmuştu. Bir dahada düşünmedim her ne kadar tasarımını beğensemde en son çıkan 8 8+ plus

Muratcan82727

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
A

Valla Samsung 18 Plus Ta çıkarsa almam dağa :D
Aslında biraz sabredip bekleseydim bende iphone 6s kullanıcısı olurdum.S7 aldım çok pişmanım.Elimdeki telefonu(Galaxy S7) 2000 liraya satabilirsem(bu arada sadece on cam catlafi fiyatida 190 lira sifir galaxy s7 ise şu an 2600 lira)iphone 7 veya 7 plus alırım.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,344
Aslında biraz sabredip bekleseydim bende iphone 6s kullanıcısı olurdum.S7 aldım çok pişmanım.Elimdeki telefonu(Galaxy S7) 2000 liraya satabilirsem(bu arada sadece on cam catlafi fiyatida 190 lira sifir galaxy s7 ise şu an 2600 lira)iphone 7 veya 7 plus alırım.
Ben 7 Plus aldım sanada tavsiye ederim

CepBilir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone 7 Plus 32 gb kullanıyorum. Whatsapp 'tan bir mesaj geldiği zaman ekran ışığı yanıyor. Aktif bir whatsapp 'ım olduğu için ekran yan sön hatrı sayılır derecede sarj yiyeceği düşüncesindeyim. Bir çözümü var mıdır?

0neir0

Asistan
Reaksiyon puanı
38
iPhone 7 Plus 32 gb kullanıyorum. Whatsapp 'tan bir mesaj geldiği zaman ekran ışığı yanıyor. Aktif bir whatsapp 'ım olduğu için ekran yan sön hatrı sayılır derecede sarj yiyeceği düşüncesindeyim. Bir çözümü var mıdır?

Hiçte o kadar şarj yemiyor emin ol. Hatta hiç yemediğini düşünüyorum! Hmm ama bildirimlerden WhatsApp a girip kilit ekranda göster tikini kaldırırsan belki yanmaz ekran. Bir dene

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Bildirimlerin ekrana düşmesini kapatın. Ayarlara girip Bildirim sekmesinden whatsapp uygulamasına girin kapatın

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,344
Teşekkür ederim.Yakında sizlerleyim.

İnşallah kardeşim şimdiden hoşgeldin :)
Teşekkür ederim.Yakında sizlerleyim.

Sana yardımcı olmak için söylüyorum.
Kulaklığı öyle güzel ayarlamışlar ki en son seviyede müzik dinle 2 saat başın ağrımıyor.

Hoparlör Stereo hoparlör ve ben çok beğendim.
Kulaklık kaliteli bir kulaklık ile geliyor.

Ama ilk aldığında telefona 3 gün müsaade et ancak normal hızına ulaşabiliyor.Çünkü sen alışma devresinde oluyordun ve doğal olarak zor kullanıyorsun ama alışınca tamam.

Alacaksan parlak siyah tavsiye etmem çünkü parmak izi kalıyor.Ben mat siyah aldım gayet şık ve çok güzel.

Birde hızlı şarj olsa çok güzeldi ama o yok maalesef ama birşey diyim bana hiçbir telefon yenisi eskidi günde en az 2 defa şarj ederdim şimdi gece şarj ediyorum 25 - 26 saat çok rahat gidiyor.Oyun oynuyorum , müzik dinliyorum , internet kullanıyorum , telefonlarda çok konuşuyorum.Bu halde 24 saati çok rahat geçiriyor.

Ekrandada dokunmatik müthiş mesela samsungta bazen iki kez basmak hatta üç kez basmak zorunda kalıyordum.Bunda böyle bir sıkıntım olmadı.

Adamlar dokunmatikten uyku moduna ayar çekmiş mesela geceleri uyku moduna aldım ekranı gözlerimi yormuyor.

Malzeme kalitesi bakımından aline elit bir telefon olduğunu hissediyorsun bir kere düşselde birşey olmaz sağlamlığı var ve o güveni veriyor sana bence bu çok önemli.

Samsungta her an kırılacak gibi SMS n birşey olmasın diyor çünkü en ufak bir yere çarpsan direk gitti telefon yani.

Mesela internette iPhone hiç kasmıyor.

Ama eski telefonlarımda kasma sorunu yaşıyordum.

Kamerada evet biraz dar açılı ama ben beğendim çekim kalitesi felan çok güzel en azından gerçeği yansıtıyor.İnsanı yanıltmıyor.Özellikle portre modunu çok beğendim.

Mesela çift kamera özelliğini kullanınca 9 tane çekim modu çıkıyor karşına istediğini seç ve çekim yap.

Birde alacaksan bu Vodafone veya Türkcell in bazı satış yerleri var.Hani böyle masanın üzerine telefonu koyup gösteren yerler oralardan alma derim nedeni 300 lira pahalı normal telefoncularda 4 milyara hatta 3.800 bile alabilirsiniz :)

Son düzenleme:

salihbuldur

Doçent
Reaksiyon puanı
168
Sa gencler iphone 7 plus 32 kullanmaktayim hafizasi yetmediginden dolayi bunu babama verip 7 plus red 128 almayi dusunuyorum kirmizi iphone 7 plus kullananlar sizce almalimiyim birde sari ekran cizirti vb kronik sorunlar varmi elestiri yapacaklari soyliyeyim apple sessiz sedasiz 6 ve plus serisi bukulme problemi oldugunda sessiz sedasiz telefonu bukulmesini engellemek icin metal alasimini artttirmisti!!

As zaten hali hazırda bir iphonun varmış yeni alacağın telefonda teknolojik alet sonuçta şans işi bende silver var ama red ürünüde güzel almanı tavsiye ederim şimdiden hayırlı olsun

Muratcan82727

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
S7'den memnun değil misin?
Reyiz pek memnun olduğum söylenemez.Bu telefon u samsung en geç 1 sene içinde çöp edicek.Guncellemeyi kurmasan uygulamaları kullanamican.Yani şimdilik en iyisi iphone.En azından 3-4 sene garanti götürür
İnşallah kardeşim şimdiden hoşgeldin :)

Sana yardımcı olmak için söylüyorum.
Kulaklığı öyle güzel ayarlamışlar ki en son seviyede müzik dinle 2 saat başın ağrımıyor.

Hoparlör Stereo hoparlör ve ben çok beğendim.
Kulaklık kaliteli bir kulaklık ile geliyor.

Ama ilk aldığında telefona 3 gün müsaade et ancak normal hızına ulaşabiliyor.Çünkü sen alışma devresinde oluyordun ve doğal olarak zor kullanıyorsun ama alışınca tamam.

Alacaksan parlak siyah tavsiye etmem çünkü parmak izi kalıyor.Ben mat siyah aldım gayet şık ve çok güzel.

Birde hızlı şarj olsa çok güzeldi ama o yok maalesef ama birşey diyim bana hiçbir telefon yenisi eskidi günde en az 2 defa şarj ederdim şimdi gece şarj ediyorum 25 - 26 saat çok rahat gidiyor.Oyun oynuyorum , müzik dinliyorum , internet kullanıyorum , telefonlarda çok konuşuyorum.Bu halde 24 saati çok rahat geçiriyor.

Ekrandada dokunmatik müthiş mesela samsungta bazen iki kez basmak hatta üç kez basmak zorunda kalıyordum.Bunda böyle bir sıkıntım olmadı.

Adamlar dokunmatikten uyku moduna ayar çekmiş mesela geceleri uyku moduna aldım ekranı gözlerimi yormuyor.

Malzeme kalitesi bakımından aline elit bir telefon olduğunu hissediyorsun bir kere düşselde birşey olmaz sağlamlığı var ve o güveni veriyor sana bence bu çok önemli.

Samsungta her an kırılacak gibi SMS n birşey olmasın diyor çünkü en ufak bir yere çarpsan direk gitti telefon yani.

Mesela internette iPhone hiç kasmıyor.

Ama eski telefonlarımda kasma sorunu yaşıyordum.

Kamerada evet biraz dar açılı ama ben beğendim çekim kalitesi felan çok güzel en azından gerçeği yansıtıyor.İnsanı yanıltmıyor.Özellikle portre modunu çok beğendim.

Mesela çift kamera özelliğini kullanınca 9 tane çekim modu çıkıyor karşına istediğini seç ve çekim yap.

Birde alacaksan bu Vodafone veya Türkcell in bazı satış yerleri var.Hani böyle masanın üzerine telefonu koyup gösteren yerler oralardan alma derim nedeni 300 lira pahalı normal telefoncularda 4 milyara hatta 3.800 bile alabilirsiniz :)
İlgin için çok tessekkür ederim.Ben de aslında sırf portre modu için iphone 7 plus almayı düşünüyorum.Ama olmazsa iphone 7 de olur.Bkde iphone 7 plus cok büyük ya

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,344

İlgin için çok tessekkür ederim.Ben de aslında sırf portre modu için iphone 7 plus almayı düşünüyorum.Ama olmazsa iphone 7 de olur.Bkde iphone 7 plus cok büyük ya[/QUOTE]

Büyüklüğe bakma cebe gayet rahat giriyor

M

Murat Burç

SDN Okuru
Reyiz pek memnun olduğum söylenemez.Bu telefon u samsung en geç 1 sene içinde çöp edicek.Guncellemeyi kurmasan uygulamaları kullanamican.Yani şimdilik en iyisi iphone.En azından 3-4 sene garanti götürür

İlgin için çok tessekkür ederim.Ben de aslında sırf portre modu için iphone 7 plus almayı düşünüyorum.Ama olmazsa iphone 7 de olur.Bkde iphone 7 plus cok büyük ya
Plus al 3GB ram ve batarya artısı da var sadece portre değil. Ekran da daha kaliteli

Wazzie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9

Plus al alıcaksan i7 kullandim telsiz gibi küçücük bir tat vermiyor telefon

Y4$4R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
As zaten hali hazırda bir iphonun varmış yeni alacağın telefonda teknolojik alet sonuçta şans işi bende silver var ama red ürünüde güzel almanı tavsiye ederim şimdiden hayırlı olsun
Tekrardan Teşekkürler cevabınız için