Termal Macun Yerine Ne Kullanılabilir?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba arkadaşlar. Daha önceden bilgisayarcıdan termal macun almıştım. Gri renkliydi. Ara sıra termal macunu kontrol ettiğimde termal macunun neredeyse hiç kalmadığını fark ediyordum. Termal macun yerine başka bir şey konulabilir mi? Lütfen bu konuda şaka yapmayın.
Termal macun yerine vazelin, diş macunu gibi şeyler sürmek anakartın bozulmasına sebep olur mu?
Mantıken bana termal macun yerine diş macunu ya da vazelinin kullanılmasının doğru olmayacağı geliyor. Ama sizin görüşlerinizi alayım.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
termal macun ucuz ki 3-5lira dişmacunu birinin cpuyu yakmış...

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@ConfickerBelasi Hocam laptobumun işlemcisinin üstünde neredeyse hiç termal macun kalmamıştı. Ben de sildim. Şimdi işlemcinin üzerinde termal macun yok. Ne yapabilirim? Bu şekilde kullanırsam bir sorun olur mu? Normalde işlemci sıcaklığım boşta yaklaşık olarak 45-50 civarındaydı. Şimdiki işlemci sıcaklığı da 49-50 derece. Yani fazla bir fark yok. Kullandığım termal macun ucuzdu. Galiba kaliteli değildi. Sanırım "Ucuz etin yahnisi olmaz" sözü buna uygundur. :)

Gamer???

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
Bildiğim kadarıyla öyle bişey yapamassın ama tabi denemek lazım deneyen varsa yazabilir. Çokda pahalı birşey değil zaten daha kaliteli termal macun deneyebilirsin.
--- Gönderi Güncellendi ---
@ConfickerBelasi Hocam laptobumun işlemcisinin üstünde neredeyse hiç termal macun kalmamıştı. Ben de sildim. Şimdi işlemcinin üzerinde termal macun yok. Ne yapabilirim? Bu şekilde kullanırsam bir sorun olur mu? Normalde işlemci sıcaklığım boşta yaklaşık olarak 45-50 civarındaydı. Şimdiki işlemci sıcaklığı da 49-50 derece. Yani fazla bir fark yok. Kullandığım termal macun ucuzdu. Galiba kaliteli değildi. Sanırım "Ucuz etin yahnisi olmaz" sözü buna uygundur. :)
Anakartın işlemcinin yanma ihtimali var.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@Simsizz1905 Anladım. :) Termal macun yerine diş macunu, vazelin gibi şeyler kullanılmayacak. :)
Yahu ben termal macun sürdüğümde fazla bir düşüş olmamıştı. Acaba sürdüğüm termal macunun kalitesinden dolayı mıdır?
Laptobun fanı hep çalışmıyor. Bazen duruyor. Bu normal mi?
@ConfickerBelasi @Simsizz1905

Gamer???

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
@Simsizz1905 Anladım. :) Termal macun yerine diş macunu, vazelin gibi şeyler kullanılmayacak. :)
Yahu ben termal macun sürdüğümde fazla bir düşüş olmamıştı. Acaba sürdüğüm termal macunun kalitesinden dolayı mıdır?
Isı ayarı olabilir sıcaklık artınca devreye giriyordur.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ne marka,model o? belli ısıya ayarlı olabilir mesela 60 derece üzerine...

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Zalman marka termal macun tercih et.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Grundig GNB1465A1I5.
pr_01_1384.jpg
dandik mandik ince sür bende 5liraya bir macun almıştım gerçi o gümüş iyanür gibi gözüküyordu...

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Termal macunun fiyatı ucuz başka bir şey kullanmayın :).