Mert.konal
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 10
Bilmiyorum aldigim hangi yazilimla gelecek ama nougat gelirse zaten yeni guncellemeyi beklemekten baska care olmayacak. Heralde cihazi sifirlamayan arkadaslar var problemler birazda ondan mi cikiyor acaba?
O da mümkün çünkü ben diğer bütün telefonlarımda da temiz kurulum alışkanlığı edinmiştim. Büyük güncellemelerde mutlaka yedek alıp wipe yapıyordum. Belki şehir efsanesi belki gerçek bilemem ama bugüne kadar bir sorun yaşamadım.
O da mümkün çünkü ben diğer bütün telefonlarımda da temiz kurulum alışkanlığı edinmiştim. Büyük güncellemelerde mutlaka yedek alıp wipe yapıyordum. Belki şehir efsanesi belki gerçek bilemem ama bugüne kadar bir sorun yaşamadım.
![]()
En soldaki yuvarlak icindeki + isareti ne anlama geliyor bilen var mı...
![]()
En soldaki yuvarlak icindeki + isareti ne anlama geliyor bilen var mı...
Samsung S7 edge klavyesinin türkçe yazan boşluk tuşunun sol yanındaki ayarları gösteren tuşa basılı tutarsan mikrofonu göreceksin kolay gelsinS7 edge kullanıyorum ve klavyede mikrofon yok konuştuklarımın yazıyo dökülmesini istiyorum ama bulamadım o özelliği. Galaxy s3 te bile vardı
--- Gönderi Güncellendi ---Değerler bence iyi gibi görünüyor sizce nasıl ?
Benim telefonda farketmedi marshmallow nougat pil kullanimi ikiside cok iyiArkadaşlar bugun cihaz elime ulasacak kismetse. Batarya acisindan ne dersiniz? Nougat mi yoksa marshmallow mu? Ona gore guncelleme yapayim.
S7 edge pil kullaninmi cok iyi
Volte ozelliyi kullanmiyorum.
Volte jarzi cok harciyor.
4.5 g 24 saat acik
--- Gönderi Güncellendi ---
Benim telefonda farketmedi marshmallow nougat pil kullanimi ikiside cok iyiEkli dosyayı görüntüle 20534
Benim telefonda farketmedi marshmallow nougat pil kullanimi ikiside cok iyiEkli dosyayı görüntüle 20534Arkadaşlar bugun cihaz elime ulasacak kismetse. Batarya acisindan ne dersiniz? Nougat mi yoksa marshmallow mu? Ona gore guncelleme yapayim.
Suan iyi gorunuyor. Ekran surenizi de ogrenebilir miyim? Ortalama bir rakam olarak.
Benim telefonda farketmedi marshmallow nougat pil kullanimi ikiside cok iyiEkli dosyayı görüntüle 20534
Eğer 0'dan 100'e tam dolum yaparsanız evet sadece 20 dakikalık fark var. Ama ben telefon şarjı 0 dayken 1 saat şarj ettiğimde; normal şarjda %55, hızlı şarjda ise %80'lik bir kısım doluyor. Bu da büyük fark. Batarya doldukça akım azalıyor. Yani mesela hızlı şarj açık olsa bile %80 den, özellikle %90 dan sonra şarj hızı azalıyor.Benim tel s7 edge. Sabah yedi buçukta çekiyorum telefonu şarjdan gün içinde %50-%50 wi-fi ve mobil veri ile; whatsapp, Instagram, telefon görüşmesi ve günde minimum 2 saat Dominations strateji oyunu ile toplamda 6- 6:30 Saat ekran süresi alıyorum. Akşam 23:00 sularında %10-15 arası şarja takıyorum.
Not:
-Hızlı şarj hep kapalı (ama ilginç şekilde kablo ile hızlı şarj arasında çok büyük bir fark yok bu telefonda),
- Hicbir tasarruf modu açık değil telefonda sadece ekran ışığı otomatik %50
- Android nougat
Eğer 0'dan 100'e tam dolum yaparsanız evet sadece 20 dakikalık fark var. Ama ben telefon şarjı 0 dayken 1 saat şarj ettiğimde; normal şarjda %55, hızlı şarjda ise %80'lik bir kısım doluyor. Bu da büyük fark. Batarya doldukça akım azalıyor. Yani mesela hızlı şarj açık olsa bile %80 den, özellikle %90 dan sonra şarj hızı azalıyor.
6 saat ekran sürelerini nasıl alıyosunuz anlamıyorum. Benim maksimum 4 saat oda maksimum. Sadece 1 kere gördüm, oda tasarruf modu açıkken.
Mesela şuan telefomu sarjdan çekeli 2 saar oldu. 30 dakika ekran süresi, sadexe wifi açık. Şarj %82Hocam kullanım detaylarım aynen yazdığım gibi.. Yazdığımdan daha yoğun kullanımlarda bile ekran sürem hiç düşmüyor sadece telefonu şarja takma zamanım erkene çekiliyor.
Misal şu anda şarj %48 4 saat 5 dakika ekran süresi almışım ki saat 10dan bu yana telefon mobil veride. Bugün normalden daha yoğun kullanmışım muhtemelen akşam sekiz dokuz gibi takacağım telefonu şarja (günün geriye kalan kısmındaki kullanıma göre tabi..)
2-3 gün önceki sürem. Biri yardım etsin artık bıktım telefonun bu şarj sıkıntısından.Hocam kullanım detaylarım aynen yazdığım gibi.. Yazdığımdan daha yoğun kullanımlarda bile ekran sürem hiç düşmüyor sadece telefonu şarja takma zamanım erkene çekiliyor.
Misal şu anda şarj %48 4 saat 5 dakika ekran süresi almışım ki saat 10dan bu yana telefon mobil veride. Bugün normalden daha yoğun kullanmışım muhtemelen akşam sekiz dokuz gibi takacağım telefonu şarja (günün geriye kalan kısmındaki kullanıma göre tabi..)
Sana ter temiz bir kurulum yapmanı öneririm zira bu süreler hiç hayra alamet değil özelden yaz yardımcı olayım
Hocam cihaz s7 ve ben telfonumu 2 ay once aldim sikintili oldugundan 1 ay önce yeni cihaz verdiler ve sıkıntı bu.+1
Çünkü 3600 mah batarya var alette o kadar da düşük olmaması gerek şarj değerlerinin..
Mesaj attım hocamSana ter temiz bir kurulum yapmanı öneririm zira bu süreler hiç hayra alamet değil özelden yaz yardımcı olayım
Hocam cihaz s7 ve ben telfonumu 2 ay once aldim sikintili oldugundan 1 ay önce yeni cihaz verdiler ve sıkıntı bu.
--- Gönderi Güncellendi ---
Mesaj attım hocam
Aynen hocam bencede değil, aşırı düşük. Buda şuanki durumumDüz s7 ise birşey diyemem ama bildiğim kadarıyla düz olanlar da bile bu kadar düşük ekran süresi normal değil.
En azından temennim olmaması gerektiği yönünde![]()