win 7 ye devam mı? xp 32 bit mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asprin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
arkadaşlar lap topın özellikleri resimdedir, win 7 kullanmama rağmen 2 saatin sonunda pc de şişme oluyor açıkcası benide yoruyor, bu özellikteki pc mi xp 32 bit yapsam daha iyi bir randıman alma şansım var mıdır?

Ekli dosyalar

• asasassss.jpg
    asasassss.jpg
    110.9 KB · Görüntüleme: 303

mrtglr55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
dostum gerek yok bilgisayarının özellikleri win7 için yeterlı bence hiç ugrasma ayrıca 4 gb ram var galiba xp kurarsan 2,99 gb olarak çalısacaktır

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Xp de çalışan çoğu uygulama wine ile çalışıyor bence linux u bir dene. Herhangi bir linux dağıtımı kurarsan bilgisayardan aldığın performans artacaktır.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
XP desteği bitti artık. Microsoft açısından demiyorum. Yazılım üreticileride desteğini kesiyor. En basiti Chrome. Sürüm 40 tan sonra sonra XP kullanıyorsan güncelleme yapamıyorsun.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
hiç win 10 denedin mi?

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
hiç win 10 denedin mi?
denedim fandaki ses inanılmaz arttı ve içeriğini hiç beğenmedim. ve oradada hafif şişme hissettim genelde senede bir format atardım ama bu sene hiç atmadım. nerdeyse 1.5 sene olacak format atmayalı. apple 6 telefonum var ona alışınca bu baya bir yavaş kalıyor. linuxu söylediler ama içeriğini bilmiyorum ama deneyeceğim. açıkcası lap topta herhangi bir şey yaptıgğım yok internet, paket proğramım var, birde arada sırada sineme izliyorum. üzt düzey bişey yaptıgımda yok, yani oyunmuş? video convertmiş v.b şeyler yaptıgım yok.

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
denedim fandaki ses inanılmaz arttı ve içeriğini hiç beğenmedim. ve oradada hafif şişme hissettim genelde senede bir format atardım ama bu sene hiç atmadım. nerdeyse 1.5 sene olacak format atmayalı. apple 6 telefonum var ona alışınca bu baya bir yavaş kalıyor. linuxu söylediler ama içeriğini bilmiyorum ama deneyeceğim. açıkcası lap topta herhangi bir şey yaptıgğım yok internet, paket proğramım var, birde arada sırada sineme izliyorum. üzt düzey bişey yaptıgımda yok, yani oyunmuş? video convertmiş v.b şeyler yaptıgım yok.
Linuxu denemessen pişman olursun :tearsofjoy:

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
O zaman hiç bozma win 7 ile devam et

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Dostum xp ye dönmeye gerek yok. W7 nin bazı özelliklerini kapatırsan zaten w xp gibi olur. Mesela aero özelliğini kapat en başta çünkü sistemi en çok yoran o özelliktir. Kapatılabilecek özellikler internette aratırsan çok sonuç çıkar.

Bir de laptopta ısınma sorunu var mı?. HP markalı bilgisayarlar ısınma sorunlarıyla ünlü sorun işletim sisteminden değil senin sistemden de kaynaklanıyor olabilir.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Dostum xp ye dönmeye gerek yok. W7 nin bazı özelliklerini kapatırsan zaten w xp gibi olur. Mesela aero özelliğini kapat en başta çünkü sistemi en çok yoran o özelliktir. Kapatılabilecek özellikler internette aratırsan çok sonuç çıkar.

Bir de laptopta ısınma sorunu var mı?. HP markalı bilgisayarlar ısınma sorunlarıyla ünlü sorun işletim sisteminden değil senin sistemden de kaynaklanıyor olabilir.
pc de allaha şükür ısınma sorunu yok, yaz aylarında biraz, bir arkadaşa durumu bahsettiğimde içindeki a6 işlemciden kaybediyorsun, ısınıyor içten ama farkında değilsin diyor, ama ben onun dediğine tam olarak katılamadım. çünkü format attıktan sonra 6 ay çok rahat çalışıyor. şuan 1.5 sene olmasına rağmen kasmasını ben buna bağlıyorum. aero özelliğimi kapattım biraz rahatladı.

Son düzenleme:

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
pc de allaha şükür ısınma sorunu yok, yaz aylarında biraz, bir arkadaşa durumu bahsettiğimde içindeki a6 işlemciden kaybediyorsun, ısınıyor içten ama farkında değilsin diyor, ama ben onun dediğine tam olarak katılamadım. çünkü format attıktan sonra 6 ay çok rahat çalışıyor. şuan 1.5 sene olmasına rağmen kasmasını ben buna bağlıyorum. aero özelliğimi kapattım biraz rahatladı.
Başka performansa yönelik önerebileceğim bazı şeyler kullanılmayan windows servislerini devre dışı bırakabilirsin. Bilgiasyar başlangıcında ve arka planda sürekli çalışan uygulamaları mutlaka kontrol altında tut çünkü performansı birinci dereceden onlar etkiliyor. Sonra antivirüs programı kullanıyorsan kaldır gitsin. Antivirüs yerine winpatrol (hıps yazılımıdır) ad muncher (reklam engelleme yazılımıdır) bu tür yazılımları kullan. Web tarayıcına UBlock origin flashblock ve Ghostery gibi eklentiler kurarsın antivirüs programına ihtiyaç duymazsın.

Ayrıca sistemde ıobit yazılımları (asc, malware fighter, smart defrag, driver booster) gibi yazılımlar varsa bu firmanın yazılımlarını mutlaka kaldır. Sistemi fütursuzca sömüren hantallaştırn en büyük firmalardan birisidir.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Başka performansa yönelik önerebileceğim bazı şeyler kullanılmayan windows servislerini devre dışı bırakabilirsin. Bilgiasyar başlangıcında ve arka planda sürekli çalışan uygulamaları mutlaka kontrol altında tut çünkü performansı birinci dereceden onlar etkiliyor. Sonra antivirüs programı kullanıyorsan kaldır gitsin. Antivirüs yerine winpatrol (hıps yazılımıdır) ad muncher (reklam engelleme yazılımıdır) bu tür yazılımları kullan. Web tarayıcına UBlock origin flashblock ve Ghostery gibi eklentiler kurarsın antivirüs programına ihtiyaç duymazsın.

Ayrıca sistemde ıobit yazılımları (asc, malware fighter, smart defrag, driver booster) gibi yazılımlar varsa bu firmanın yazılımlarını mutlaka kaldır. Sistemi fütursuzca sömüren hantallaştırn en büyük firmalardan birisidir.
Peerblock da kullanabilirsiniz.Gayet güzel program.Keyscrambler da keyloggerlardan korunmak için güzel program.Peki siz Winpatrol kullanıyor musunuz?

Son düzenleme:

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45

sizin dediğinizi yaptım advanced systame care yüklüydü kaldırdım, sizin proğramınızı yükledim ama ingilizce ve sanırım zararlı yazılımları görüyor. c clear ı dahi gördü silebilirsiniz diyor. bu proğramı kurunca kendiliğinden hatalarımı buluyor?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
sizin dediğinizi yaptım advanced systame care yüklüydü kaldırdım, sizin proğramınızı yükledim ama ingilizce ve sanırım zararlı yazılımları görüyor. c clear ı dahi gördü silebilirsiniz diyor. bu proğramı kurunca kendiliğinden hatalarımı buluyor?
Yüklediğin program hangisi bilmiyorum ama ıobit programlarının yerine alternatif programlar kullan yanii bunlar gibi.

Temizlik bakım ve optimizasyon için:
Ccleaner
CCleaner - The world's most popular PC cleaner & optimization tool - Piriform
Wise care 365
Wise Care 365 - Stabilize, Secure and Speed Up Your Windows PC with One Click!

Güvenlik için:
Winpatrol
downloads
Ad muncher
Ad Muncher: Free ad blocking for all browsers

Reaksiyon puanı
16,128
yıl olmuş 2017 hala xp,7 kurmaktan söz eden var çok yanlış microsoft onların üzerini çizdi windows 10 varken o çöpler kullanılmaz...
Windows 10 ISO

CoderLo99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Sadece işlemcini değiştir.Eğer değiştirirsen gerçekten kurtulursun ! Ama eğer imkanın yoksa xp derim.