Gül, Erbakan'ın cezasını affetti!

MySQL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
query * : select distinct * from MySQL where konu not like 'milli görüş'

output : no row selected.

suçlu suçludur. her kimse*bunu allem kallem etmenin karısı ölmüşün felanı gereksiz ayrıntılardır. parasının çok oluşuna gelince. zengin le fakirin en ortak özelliğidir. ikisi de hiiiç doymaz.

Komik olma bu ülkede suçsuz olduğu halde suçlu damgasız yiyip o kadar ceza çeken insan var ki nedense ya öldükten sonra yada cezası bittikten sonra anlaşılıyor suçsuz oldukları..

Neyse ya ben ne diyorum sen ne diyosun haklısın ağam haklısın paşam hep siz haklısınız.. Ama birgün o at gözlerini çıkardığınız zaman herşeyi çok farklı göreceksiniz :ph34r:

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
mal canin yongasidir derler, bence erbakanin tum mal varligina hazine el koymali. anca boyle cani yanar onun.

Theriza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Theriza, :happy: Sana söylecek söz bulamıyorum, hah bir tane aklıma geldi;
"Biliyorsan konuş alim sansınlar, Bilmiyorsan sus adam sansınlar.."

TBMM’de kabul edilerek dün saat 16.00’da özel kurye ile Çankaya Köşkü’ne iletilen yasa, Sezer’in onayından sonra yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.
Yasanın iptali için Cumhurbaşkanı Sezer, Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilir. Ancak Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Sezer’in kendilerine bu seçeneği kullanmayacağını söylediğini bildirdi.
AA’ya göre Sezer Anayasa Mahkemesi’ne dava açmayacak. Anayasa’nın 153. maddesi gereğince iptal kararları geriye yürümeyeceğinden ve olası bir iptal kararının yasanın kapsamını genişleteceğinden, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi’ne yasa hakkında dava açmayacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 89. maddesinin ikinci fıkrasında, Cumhurbaşkanı’nın, yayımlanmasını uygun bulmadığı yasaları, bir daha görüşülmek üzere, bu hususta gösterdiği gerekçeleriyle birlikte onbeş gün içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geri göndereceğinin belirtildiği anımsatıldı.

Açıklamada, şöyle devam edildi:
“Yine, Anayasa’nın 104. maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde, ‘Kanunları tekrar görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geri göndermek’ Cumhurbaşkanı’nın yasama ile ilgili olan görev ve yetkileri arasında sayılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasa’da öngörülen bu yetkiye dayanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce 8 Aralık 2000 gününde kabul edilen ’23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıvermeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun’u, yayımlanmasını uygun bulmadığına ilişkin gerekçelerle birlikte yeniden görüşülmek üzere, 15 Aralık 2000 gününde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geri göndermiştir.
Ancak, ’23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıvermeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun’ 21 Aralık 2000 gününde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce aynen kabul edilmiştir. Anayasa’nın 89. maddesinin üçüncü fıkrasının ilk tümcesinde, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi, geri gönderilen Kanunu aynen kabul ederse, Kanun Cumhurbaşkanınca yayımlanır’ denilmektedir.
Bu kural gereğince, ’23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıvermeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun’ yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir.”

Kaynak: Af Yasası yürürlüğe girdi

Bos konusmayacaksin.

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Affedecek tabiki, nede olsa öğrencisi. Erbakan acaba onları affetti mi?
Yine kendimi tutamayıp siyasi olaylarar yorum yazıyorum, elmacık az sonra bir cevap yazar bana nede olsa :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Theriza, kardeşim, helal sanan meclise girecek adamsın, zira meclis senin gibi ne yaptığını bilmeyen insanlarla dolu. :)

Hiç değilse bari okusaydın, "af yasası değil konumuz, şahsi olarak birisini affetmek", hala anlamadın mı? İster affeder ister affetmez, kendi inisiyatifindedir, "ikinci defa gelirse affetmek zorunda" diye bir şey yoktur.

Herhalde sen her bir suçlunun affı için meclisten ayrı ayrı yasalar çıktığını sanıyorsun.

Dolayısıyla son söz olarak senden bir alıntı yapmak farz oldu:
Bos konusmayacaksin.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Oy Oy ne olacak bu halimiz bilmemki evde hapis kalsa ne kalmasa ne şu paraya tahsil etseler yeterdi.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Komik olma bu ülkede suçsuz olduğu halde suçlu damgasız yiyip o kadar ceza çeken insan var ki nedense ya öldükten sonra yada cezası bittikten sonra anlaşılıyor suçsuz oldukları..

Neyse ya ben ne diyorum sen ne diyosun haklısın ağam haklısın paşam hep siz haklısınız.. Ama birgün o at gözlerini çıkardığınız zaman herşeyi çok farklı göreceksiniz :ph34r:

komedi diyorsun stand up yapıyorsun. erbakan o saydığın sıfatlara sahip birimiydi ?
masala hikayeye gerek yok. evveli de geçti kalburu da zira.

Theriza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Theriza, kardeşim, helal sanan meclise girecek adamsın, zira meclis senin gibi ne yaptığını bilmeyen insanlarla dolu. :)

Hiç değilse bari okusaydın, "af yasası değil konumuz, şahsi olarak birisini affetmek", hala anlamadın mı? İster affeder ister affetmez, kendi inisiyatifindedir, "ikinci defa gelirse affetmek zorunda" diye bir şey yoktur.

Herhalde sen her bir suçlunun affı için meclisten ayrı ayrı yasalar çıktığını sanıyorsun.

Dolayısıyla son söz olarak senden bir alıntı yapmak farz oldu:

Yine bos bir mesaj. Benim mesajlarim bir kac sayfa once Sezer'e atilan laflara ithafendir. Gul'un bireysel affi hakkinda zerre yorum yapmadim. Ama sen okudugunu anlamayarak olayi carpitmissin. Tipki digerlerinin okudugunu anlamadigi hatta okumadigi gibi.

Gul'un yaptigi etik degildir. Kendisininde yargilandigi bir davada yargilani affetmek nedir? Bu nasil bir davranistir?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Theriza, konuyu değiştirme sen durduk yerde Sezer için "imzalamak zorunda" diye bir iddia attın ortaya, şimdi bunu fark edince konuyu değiştiriyorsun.

Biz senin bu yanlış bildiğin şeyi düzetlttik sen yine bizimle dalga geçmeyi seçtin, şimdi farkına varmışsın belli ki ama kazı çeviriyorsun ki yanmasın.

Theriza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardesim ben nerde durduk yere "imzalamak zorunda" dedim. Okudugunu anla once.
Ilk sayfada biri sezer icin "teroristleri affetti o adam" dedi, vatan haini ilan etti. Ona cevap olarak yazdim. Okuyup anlamadan maydonoz olmayin.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Kardeşim işte o bildiğin şey yanlış. :) 3 oldu yazıyoruz.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
:angry: iyi halt etmiş... :uvv: adam zaten ceza çekmiyor adeta sefa sürüyordu.ne ala memleket yahu çal çırp sonra hastayım ayağına evde ceza çek,böyle cezaya can kurban.olsa olsa yediği paralar hasta etmiştir onu,hani şu dar gelirnin boğazıdan aşırdıkları paralar var yaa...

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gülden olsa olsa zehirli sarmaşık olur.. Babasının irticai faaliyetleri olan adamdan daha ne beklenirki.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Theriza Arkadaş galiba b12 vitamin eksikliği yaşıyorsun, bu yüzden olayları sana en baştan anlatarak açıklayalım.

Önce bu haber foruma eklendi, daha sonrada yorumlar gelmeye başladı.

Bir arkadaş dedi; Neden normal insanlar 104.maddeden yararlanmıyorda, siyasi kimliği olan erbakan yararlanıyor gibi..

daha sonra bu yoruma katkı sağlayan şu yorum geldi;

nede olsa tarafsız cumhurbaşkanı

bu yorumdan sonra birkaç yorum daha geldi ve ben bir yorumda bulundum;

Erbakan'ı Asla ve Asla sevmem,hatta ev hapsine devam edilmeli. Ancak bazı tarafsız yorumlara itafen yazıyorum. Sayın Sezerin affetiği teröristler dağda yakalandığı zaman neredeydiniz acaba?

Bu yorum üzerine bir arakadaş ile yorumlaştık, 104.cü madde gündeme geldi v.s

Daha sonra başka yorumlar geldi, bazı kaynak bilgiler sunuldu Cumhurbaşkanlarının affettiği suçlular listesi gibi v.s

Daha sonra sen benim yorumum üzerinden alıntı yaparak şu yorumu yazdın;

Ne kadar kolay degil mi bilmeden, ogrenmeden konusmak?
Af yasasi Sezer'den nasil gecti, sistem nasil isler, cumhurbaskaninin yetkileri nelerdir, meclisin yaptigi nedir gibi gercekleri bilmeden, "hooop yasa sezere geldi, Sezer'de teroristleri affetti. Hain Sezer!" demek ne kadar kolay.

Bu yalana inanmak ne kadar kolay. AKP'nin ekmegine yag surmek cok daha kolaylasiyor bu tur yalan karalama kampanyalarina inanmak.

Oyle gunlere geldik ki gercekler ve sahte gercekler birbirinden ayirt edilemeyecek seviyeye geldi. Cunku sahte gercekleri yurutenler dusunmeyenleri kontral altina aliyor. Insanlar gercek bilgiye ulasacagina, onlerine sunulmus hazir sahtesini kabulleniyor.

Sezer ilk defasinda yasayi geri cevirerek meclis'e gonderiyor. Meclis'te ayni yasayi cumhurbaskanin geri gonderme gerekcelerine bakmadan aynen geciriyor. 2. kere Cankaya'ya yollanan yasa Cumhurbaskani tarafindan imzalanmak zorunda kaliyor.

Sonra aradan zaman geciyor, nasil olsa halk koyun, bilginin pesinde degil; AKP hukumeti tarafindan karalama kampanyasina inaniveriyor insanlar.

Şimdi Senin yorumunu inceleyelim.

İlk paragrafında Af yasasından, cumhurbaşkanlığı yetkilerinden falan yazmışsın ancak açıklayıcı hiçbir cümle yok bu konularda, paragrafın devamın da "hooop yasa sezere geldi, Sezer'de teroristleri affetti. Hain Sezer!" Böyle bir cümle kullandın.

Bu Cümlenden çıkarılan sonuç Affedilecek suçlular için sanki meclisten her defasında yasa çıkarılıyor. bu yasa sezere gönderiliyor, sezerde bunları kabul ediyor. anlamı çıkıyor. Ayrıca birde "hain sezer" diye ifade kullandın ki bunu hiç bir yorum yapan kişi kullanmadı !

Devam edelim daha sonra İnsanlara itham ettiğin bazı düşünceleri dile getiriyorsun.

Şimdi gelelim olayın koptuğu ana;

Sezer ilk defasinda yasayi geri cevirerek meclis'e gonderiyor. Meclis'te ayni yasayi cumhurbaskanin geri gonderme gerekcelerine bakmadan aynen geciriyor. 2. kere Cankaya'ya yollanan yasa Cumhurbaskani tarafindan imzalanmak zorunda kaliyor.

Bu Yorumunda sen başka olaylardan bahsediyorsun ancak bunu bizler dahi anlayamıyoruz çünkü ortada Af yasasının geneli hakkında hiçbir konuşma geçmediğinden Senin; Sanki "Her suçlunun affedilmesi için Meclisin yasa çıkartıp, Sezer'e gönderdiği" şeklinde düşündüğünü düşünüyoruz.

Yorumunun sonunda da şöyle diyorsun;

Sonra aradan zaman geciyor, nasil olsa halk koyun, bilginin pesinde degil; AKP hukumeti tarafindan karalama kampanyasina inaniveriyor insanlar.

Şeklinde Genel anlamdan kopuk bir cümle yazıyorsun.

Birde bu Sayfada yorum yapıyorsun ki evlere şenlik nedir bu yorumun ?

Kardesim ben nerde durduk yere "imzalamak zorunda" dedim. Okudugunu anla once.
Ilk sayfada biri sezer icin "teroristleri affetti o adam" dedi, vatan haini ilan etti. Ona cevap olarak yazdim. Okuyup anlamadan maydonoz olmayin.

Gördüğün gibi sen yorumlarında nelerden bahsediyorsun sonrada ne için olduğunu yazıyorsun. Komedi vallahi bu durum. Önce Af yasasından bahsediyorsun sonrada diyorsun ki Sezer'e laf attıkları için yazdım diyorsun.

Olayı toparlamak gerekirse, Sen Kendini ifade edemediğinden, anlam bütünlüğü taşımayan yorumlarda bulunduğundan, Olaylara ilgisi doğrudan olmayan af yasasından durduk yere bahsetmenden ve bunu tam anlamı ile ifade edemediğinden ve son olarakta yorumlara fransız kaldığından dolayı tartışma buraya kadar devam etti.

Gelelim Bahsettiğin Af yasasına. Seninde Kopyala yapıştırdığın Af yasının kabul tarihine bir bakalım, Tarih 21 Aralık 2000 Yani DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümetinin zamanı.

Af yasasını çıkaranlar arasında AKP'yi görebiliyormuyuz?

Umarım ne söylediğinin farkındasındır artık?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Herşeye ok de. yasanın çıkarıldığı koalisyondan ziyada verilen oyları incelemek daha mantıklı gelecekgibi ??
Çünkü bizim siyasetimizde herkes heryerde. Parti değil de kişiler değerlendirilmeli bence. Sayın Bahçeli'nin dediği gibi.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Herşeye ok de. yasanın çıkarıldığı koalisyondan ziyada verilen oyları incelemek daha mantıklı gelecekgibi ??
Çünkü bizim siyasetimizde herkes heryerde. Parti değil de kişiler değerlendirilmeli bence. Sayın Bahçeli'nin dediği gibi.

O zaman ki Parlemento'yu inceleyebilirsin tabikide, Ancak şu var ki bu yasayı hazırlayan ve meclise sunan kişilere bakmak lazım. Sonuçta millet vekilleri genel başkan ne derse o olur mantığı taşıyorlar, bu yüzden 546 tanesi kabul etsede geriye kalan 3 liderin insiyatifindedir bu olay.

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Belki Gül affetti ama Allah affeder mi o bilinmez..

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Normalde aklına gelmez.. Zorda kalınca kendini vur Allah'ın kılıcına..

İlla kaşağını istiyorsun değil mi ?

Ben Ramazanda orucumu tutar namazımı kılarım, ayrıca zekat veririm. Kuran-ı Kerimi 1 kere hatim ettim. Allah ile arama girmeye kalkma bence sonun ateş olur.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Erbakan'ı normal hapishanelerin konforlu odalarından, huzurlu günlerinden, güzel mi güzel yemeklerinden yoksun bırakmamalı..

cumali2128

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sonuç cümlene 2139213 kere katılıyorum. Ama durum bir ara ANS'nin affettiklerine birşey demiyorsunuz da Gül'e neden diyorsunuza gitti. Yani konu benim cumhurbaşkanım seninkini dövere uzadı. benim itirazım ona. Olay cumhurbaşkanına gelinceye kadar sürekli aynı birimden geçiyor. Ama o birim değil de değişen cumhurbaşkanları irdeleniyor.

Velhasılı biz adam olurmuyuz ?

Zinhar.
doğru sölüyorsun tamamen katılıyorum sana.