Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Kullananlar Kulübü

mertcanyılmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar iyi geceler ancak vakit buldum ve yazabildim. S7 cihazımı bimeks ten servise gönderdim ve yaklaşık 13 gün sonra teslim aldım. Ekranı, ana menü tuşunu, şarj soketini değiştirmişler. Bana verilen servis formunda ana menü tuşu ve şarj soketi değiştiği yazıyor. Benim ekranımda kılcal çizikler vardı ve servisten gelen cihazımın ekranı sıfır çizikle geldi.Formda her ne kadar ekran değişimi yazmasada ekranı değiştirmişler. Bu bir probleme sebep olur mu? Şarj problemim devam ediyor hızlı şarj değil normal şarj ile şarj ettim ve yüklediğim değerleri aldım eskisine göre iyi değerler ancak forumda s7 kullanıcılarının paylaşımlarının yanında 1 saat civarı fark ediyor. Tekrar göndermeyi düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir sizlere de danışmak istedim. Teşekkür ediyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Screenshot_20161202-010435.png
Screenshot_20161202-010446.jpg
Screenshot_20161202-010431.png

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar iyi geceler ancak vakit buldum ve yazabildim. S7 cihazımı bimeks ten servise gönderdim ve yaklaşık 13 gün sonra teslim aldım. Ekranı, ana menü tuşunu, şarj soketini değiştirmişler. Bana verilen servis formunda ana menü tuşu ve şarj soketi değiştiği yazıyor. Benim ekranımda kılcal çizikler vardı ve servisten gelen cihazımın ekranı sıfır çizikle geldi.Formda her ne kadar ekran değişimi yazmasada ekranı değiştirmişler. Bu bir probleme sebep olur mu? Şarj problemim devam ediyor hızlı şarj değil normal şarj ile şarj ettim ve yüklediğim değerleri aldım eskisine göre iyi değerler ancak forumda s7 kullanıcılarının paylaşımlarının yanında 1 saat civarı fark ediyor. Tekrar göndermeyi düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir sizlere de danışmak istedim. Teşekkür ediyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ekli dosyayı görüntüle 14126Ekli dosyayı görüntüle 14128Ekli dosyayı görüntüle 14129
Yüksek parlaklikta ve senkronizasyon GPS açık kullanıyorsan normal
Biz yüzde 40 parlaklık konum senkronizasyon kapalı kullanıyoruz

mertcanyılmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Yüksek parlaklikta ve senkronizasyon GPS açık kullanıyorsan normal
Biz yüzde 40 parlaklık konum senkronizasyon kapalı kullanıyoruz
Konum kapalı parlaklık oto ve orta seviye de senkronizasyon da kapalı kullanıyorum. Problem devam ediyor sanırım. Hızlı şarj yaparak kullanmadım ama hiç. Bu değerleri normal kablo şarj şeklinde aldım.

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Konum kapalı parlaklık oto ve orta seviye de senkronizasyon da kapalı kullanıyorum. Problem devam ediyor sanırım. Hızlı şarj yaparak kullanmadım ama hiç. Bu değerleri normal kablo şarj şeklinde aldım.
Cihazını bi sıfırla baştan kur herşeyi birde oyle kullan bak sürelere sorun devam ediyorsa yollayın

cihanasliulas06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar başıma talihsiz bir olay geldi ekran pin kodunu sıfırlamak mümkünmü ? Şu an telefona sadece parmak izimle erisebiliyorum

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar başıma talihsiz bir olay geldi ekran pin kodunu sıfırlamak mümkünmü ? Şu an telefona sadece parmak izimle erisebiliyorum
Telefonu sıfırlarsın.
Verilerim var diyorsan smart switch ile yedekle telefonu sıfırla kurulumu felan yap smart switch ile tüm verilerini geri yükleyerek sıfırlamadan önceki haline getirebilirsin bir nebze
Zaten kayıtsız kalmazlar böyle meseleye

Mehmet EminÜlker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi akşamlar arkadaşlar. S7 kullanıcısıyım. Kullandığım ekran koruyucu çok küçük geliyor. buna nasıl bir çözüm bulabilirim ?u

M

Murat Burç

SDN Okuru
S7 tam kaplayan adı altında bir ekran koruyucu almanız gerekiyor. İnternette bulabilirsin

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Cihaz sifirlamaktan düzgün bir şekilde kullanamadım ki bu lanet telefonu[emoji29] tekrar sıfırlayıp deneyim yine de. Teşekkürler

Valla ozaman package disabler pro kullanarak tüm bloatware uygulamaları devre dışı bırakarak birde öyle deneyin etkisi olacaktır.

cihanasliulas06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Telefonu sıfırlarsın.
Verilerim var diyorsan smart switch ile yedekle telefonu sıfırla kurulumu felan yap smart switch ile tüm verilerini geri yükleyerek sıfırlamadan önceki haline getirebilirsin bir nebze
Zaten kayıtsız kalmazlar böyle meseleye
Hocam smart switch de böyle bir seçenek yok yedekleme diye başka bir cihaza aktarmak için kullanılan bir uygulama sanki.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hocam smart switch de böyle bir seçenek yok yedekleme diye başka bir cihaza aktarmak için kullanılan bir uygulama sanki.
Yedekleyeceksin pcye yedeğini geri alacak sonra verileri geri yükle seçeneği çıkar görürsün teleofnu sıfırlayınca verileri geri yükleden geri yükleyeceksin
Çoğu şeyi yedekliyor telefondaki

cihanasliulas06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

mertcanyılmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar merhaba s7 ile s7 edge takas edeceğim edge modelde incelemem gereken yerler nedir yardımcı olabilir misiniz

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Arkadaşlar iyi geceler ancak vakit buldum ve yazabildim. S7 cihazımı bimeks ten servise gönderdim ve yaklaşık 13 gün sonra teslim aldım. Ekranı, ana menü tuşunu, şarj soketini değiştirmişler. Bana verilen servis formunda ana menü tuşu ve şarj soketi değiştiği yazıyor. Benim ekranımda kılcal çizikler vardı ve servisten gelen cihazımın ekranı sıfır çizikle geldi.Formda her ne kadar ekran değişimi yazmasada ekranı değiştirmişler. Bu bir probleme sebep olur mu? Şarj problemim devam ediyor hızlı şarj değil normal şarj ile şarj ettim ve yüklediğim değerleri aldım eskisine göre iyi değerler ancak forumda s7 kullanıcılarının paylaşımlarının yanında 1 saat civarı fark ediyor. Tekrar göndermeyi düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir sizlere de danışmak istedim. Teşekkür ediyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ekli dosyayı görüntüle 14126Ekli dosyayı görüntüle 14128Ekli dosyayı görüntüle 14129

Ekran sizden habersiz değişmişse servise gönderin belkide orjinal ekranı çıkartıp çakma taktılar yada acaba erkan jelatini vardı o çizilmişti onu çıkartınca siz farketmemiş olabilirsniz.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Benim kılıf ta geldi. çok memnunum ve bugün rahatlıkla kullandım. estetiği ve genel tasarımı hiç bozmuyor. çok teşekkür ederim spigen:) beni yine yarı yolda bırakmadın;)

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
Gittigidiyordan ürün almanı tavsiye etmem. Paraya kıyıp teknosadan vatandan 100 liraya orjinal şarj aletini al geç. Cihazındaki şarj sorunu düzelmezse en azından şarj cihazının orjinalliğinden şüphe duymayacağın için sorunun telefonda olduğu sonucuna daha rahat varırsın.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hızlı şarj 1 saat 25 dkda şarj ediyor normal şarj 2 saat 20 dkda anlamadım gitti anormal bir iş
Gitti gidiyordan neden ürün almayayım ? Satıcılar mı güvensiz site mi çünkü ordan avize aldık. Hoş avizede sorun çıkmaz o ayrı meselede
Gittigidiyordan ürün almanı tavsiye etmem. Paraya kıyıp teknosadan vatandan 100 liraya orjinal şarj aletini al geç. Cihazındaki şarj sorunu düzelmezse en azından şarj cihazının orjinalliğinden şüphe duymayacağın için sorunun telefonda olduğu sonucuna daha rahat varırsın.

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
Site birçok satıcının ürünlerini satabileceği bir platform olduğundan bana göre güvensiz, site değil satıcılar güvensiz. Ha ben de xiaomi powerbank aldım güzel bi şekilde kutusunda geldi orjinaldi. Fakat şarj aleti aldığımda çakma olduğunu gördüm hiçbir işe yaramadı. İlla ki orjinal ürün satan satıcılar vardır ama ben işimi şansa bırakmazdım.
Hızlı şarj 1 saat 25 dkda şarj ediyor normal şarj 2 saat 20 dkda anlamadım gitti anormal bir iş
Gitti gidiyordan neden ürün almayayım ? Satıcılar mı güvensiz site mi çünkü ordan avize aldık. Hoş avizede sorun çıkmaz o ayrı meselede

OguzKaganOZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

Yaklaşık 6 aydır S7 Edge kullanıcısıyım. Uzun süredir pil süresinden yana çok memnundum ama son zamanlarda Android OS ve Android Sistemi %10-%15'şer gibi bir pil tüketimine sahipler. Bazende Instagram yada Facebook %20-%30 şarj tüketiyo görünüyor.

Benim dikkat ettiğim ise şu; Hafta sonu tatil günlerinde şehir merkezinde olduğum için 4.5g'den faydalanabiliyorum ve pil gerçekten çok iyi gidiyor.

Mesela şuan 18 saat geçmiş durumda ki bunun 7 saati uyurken beklemede kaldı, 1sa 50dk ekran süresi, 40dk'lık telefon konuşması ve 5sa wifi, 5sa mobil veri kullanıldı, şuanda şarjım %65.

İşimden dolayı hafta içi bulunduğum yerde telefon 4.5g çekmiyo ve H+'ta internete bağlanabiliyorum. Sürekli mobil veri açık oluyor ve yine benzer kullanımlarla hafta içi pil süresi hafta sonuna göre kötü durumda. Toplam 18sa ve ekran süresi 3-4sa arasında kalıyor. İş yerinde farklı bir günde ayarlardan interneti 3g/2g olarak seçtim ama pil performansında değişiklik olmadı.

Şuanda facebook'u devre dışı bıraktım ve yukarda yazdığım hafta içi kullanım süresini elde ediyorum ki facebook kullanırken daha kötüydü pil süresi.

Acaba internetin 4.5g çekmediği yerlerde H+'ta bağlanırken neden daha fazla pil tüketimi olduğu hakkında bir düşüncesi olan var mı yada bu problemi daha önce yaşayan var mı?

Herkese iyi forumlar, iyi sohbetler.

Son düzenleyen moderatör:

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
Selamlar,

Yaklaşık 6 aydır S7 Edge kullanıcısıyım. Uzun süredir pil süresinden yana çok memnundum ama son zamanlarda Android OS ve Android Sistemi %10-%15'şer gibi bir pil tüketimine sahipler. Bazende Instagram yada Facebook %20-%30 şarj tüketiyo görünüyor.

Benim dikkat ettiğim ise şu; Hafta sonu tatil günlerinde şehir merkezinde olduğum için 4.5g'den faydalanabiliyorum ve pil gerçekten çok iyi gidiyor.

Mesela şuan 18 saat geçmiş durumda ki bunun 7 saati uyurken beklemede kaldı, 1sa 50dk ekran süresi, 40dk'lık telefon konuşması ve 5sa wifi, 5sa mobil veri kullanıldı, şuanda şarjım %65.

İşimden dolayı hafta içi bulunduğum yerde telefon 4.5g çekmiyo ve H+'ta internete bağlanabiliyorum. Sürekli mobil veri açık oluyor ve yine benzer kullanımlarla hafta içi pil süresi hafta sonuna göre kötü durumda. Toplam 18sa ve ekran süresi 3-4sa arasında kalıyor. İş yerinde farklı bir günde ayarlardan interneti 3g/2g olarak seçtim ama pil performansında değişiklik olmadı.

Şuanda facebook'u devre dışı bıraktım ve yukarda yazdığım hafta içi kullanım süresini elde ediyorum ki facebook kullanırken daha kötüydü pil süresi.

Acaba internetin 4.5g çekmediği yerlerde H+'ta bağlanırken neden daha fazla pil tüketimi olduğu hakkında bir düşüncesi olan var mı yada bu problemi daha önce yaşayan var mı?

Herkese iyi forumlar, iyi sohbetler.
Epey.com da görünen bilgilere göre telefon 4.5G deyken 3G ye göre daha fazla dayanıyor. Yani 4.5G 3G ye göre hem daha hızlı hem daha tasarruflu. Öyle ki bunu kendim de deneyimledim. Telefon 3G deyken 4.5G ye göre daha fazla ısınıyor ve daha fazla güç harcıyor. Bende genelde 4.5g den 3g ye düşmüyor. Düşerse ya bulunduğum yerden farklı bir yere geçiyorum ya da ne kadar çekilmez olsa da sadece 2G ye ayarlıyorum. Yani yaşadığınız şey normal.