iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
muhtemelen cihazlar operatör ve mağazalara 7-9 ekim arası ulaşacaktır ama 14 ekim de aynı anda satışa sunulacaktır media markt teknosa türkcell vodafone de tanıdığınız varsa sorun mağazaya giriş 7 yada 9 dur ama satışı yasak
dedi
Ben ithalatçı garantili 7 plus alcam ne zaman gelir bilginiz varmı ?
ithalatçı garantili olanlarda da fiyat farkı yok bikaç yerde denk gelmiştim

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
muhtemelen cihazlar operatör ve mağazalara 7-9 ekim arası ulaşacaktır ama 14 ekim de aynı anda satışa sunulacaktır media markt teknosa türkcell vodafone de tanıdığınız varsa sorun mağazaya giriş 7 yada 9 dur ama satışı yasak
dedi
Ben ithalatçı garantili 7 plus alcam ne zaman gelir bilginiz varmı ?
ithalatçı garantili olanlarda da fiyat farkı yok bikaç yerde denk gelmiştim
Geçen hafta canlı desteğe ne zaman satışa açılacak diye sordum bize bir bilgi gelmedi dediler. Onlar herşeyi biliyor ama bilgi vermeleri yasak.
ben bildiklerinide düşünmüyorum açıkçası sonuçta online destek hizmetinde yetkisi olan kişilerle görüşmüyorsunuz

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Hepsiburada ve gittigidiyor ilk tercihim hepsiburada

eğer ithalatçı garantili düşünüyosan hepsiburada.com dan alırken satıcısının hepsiburada olmasına dikkat et çünkü artık gittigidiyordaki gibi farklı mağazalarda hepsiburada üzerinden satış yapabiliyor

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
eğer ithalatçı garantili düşünüyosan hepsiburada.com dan alırken satıcısının hepsiburada olmasına dikkat et çünkü artık gittigidiyordaki gibi farklı mağazalarda hepsiburada üzerinden satış yapabiliyor

Evet zaten öyle yapıcam 1 yıl tr garantili + 1 yıl ithalatçı firma

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314

tabiki normalde 350-400 tl gibi bir fiyat avantajı oluyor ama şu an apple garantili olanlar ile ithalatçı olanlar arasında fiyat farkı yok ama dediğin gibi 14 ünden sonra ucuz olanlar gelecektir

selgökhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben iphone 7 plus 32 gb aldım teknostore dan , 1-15 ekim tarihlerinde apple türkiye ürünlerinin dağıtımlarını yapacakmış , gelen ilk ürünlerle birlikte kargom gönderilecekmiş 89. Sıradaymışım

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Ben iphone 7 plus 32 gb aldım teknostore dan , 1-15 ekim tarihlerinde apple türkiye ürünlerinin dağıtımlarını yapacakmış , gelen ilk ürünlerle birlikte kargom gönderilecekmiş 89. Sıradaymışım

Teknostore çok pahalıya satıyor

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Bugüne kadar kullandığım Iphone telefonlarda hep kara düzen sisteminde kullandım. Kara düzen derken düzensiz şarj düzensiz güncelleme gibi bugüne kadar çok uzun süre kullandım fakat yinede sormak istiyorum.

1- Sürüm güncellemelerini iTunes üzerinden yapılmasının daha sağlıklı olduğu söyleniliyor. Telefon üzerinden güncellemenin ne gibi zararı bulunuyor madem zararı var bunun neden telefon üzerinden gönderiliyor güncellemeler. iTunes den güncelleme yaparken DFU moda alarak mı güncelleme yapmalıyım. Bugüne kadar hiç iTunes üzerinden güncelleme yapmadım.

2- Şarj düzeni nasıl olmalı eskiden olan şu kadar bitir şu kadar şarjda tut devri bitti mi yoksa hala devam ediyor mu ? Pilin uzun ömrü olması için tamamen bitirip ondan sonra mı şarj etmeliyim yoksa dibinde biraz bırakmalı mıyım ?

3- 3D Touch nasıl kullanılır bu konu hakkında bilgi alabilir miyim nasıl aktif ederim hassasiyet oranı nedir ? 3D Touch aktif iken menü alanından uygulama silemiyoruz bildiğim kadarı ile uygulama silmek için 3D Touch kapatıp mı silmek gerekiyor ? Yoksa başka alan var mı ?

Merhaba madde madde gidelim ;

1-) güncellemeleri itunes üzerinden yapmak herzaman en iyisidir apple bunu böyle tavsiye ediyor itunes üzerinden en güvenlisi. Dfu moduna felan almanıza gerek yok ihtiyaçta yok direkt yedeğinizi alıp güncelliyorsunuz başka birşeyle uğraşmıyorsunuz.

2-) şarj düzeni nasıl olmalı diyorsanızda ben geceden geceye şarj ediyorum kendi adaptörünü kullanıyorum ve deneyimlerim üzerine ipad adaptörü ile hızlı şarj oluyor evet ama normal adaptöründen olduğu şarjdan daha çabuk bitiyor hatta samsunglarda hızlı şarjı kapatıyorlar batarya daha çok gitsin diye yani hızlı şarj etmesi daha hızlı şarj olduğu kadar hızlıda bitmesine sebep oluyor bu yüzden kendi adaptöründen başkasıyla şarj etmeyin ve şarjdayken kullanmamaya özen gösterin bu bataryaya çok zararlı birde sürekli tak çıkar yapmayın.

3-)3d touch ise baskı hassasiyetiyle alakalı yine hafifçe basılı tutunca uygulamayı silme yerini değiştirme işlerini yapabiliyorsunuz fakat baskı şiddetini arttırınca basarken eğerki o uygulama 3d touch destekliyorsa size ekstra bir ekran açılıyor örneğin kameraya basıyorsunuz selfie çek video çek fotoğraf çek ağır çekim video kaydı yap gibi 4 seçenek size sunuluyor hangisini istiyorsanız ona basıyorsunuz veya kaydırıyorsunuz iki baskıdan eksta işten kurtuluyorsunuz. Şöylede anlatayım instagram kullanıyorsanız bir resme basılı tutarsanız resim küçük bir ekranda önünüze açılır aynı o mantık ve alışınca inanın çok kullanışlı başka telefon elinize alınca eksikliğini çok hissediyorsunuz.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Merhaba madde madde gidelim ;

1-) güncellemeleri itunes üzerinden yapmak herzaman en iyisidir apple bunu böyle tavsiye ediyor itunes üzerinden en güvenlisi. Dfu moduna felan almanıza gerek yok ihtiyaçta yok direkt yedeğinizi alıp güncelliyorsunuz başka birşeyle uğraşmıyorsunuz.

2-) şarj düzeni nasıl olmalı diyorsanızda ben geceden geceye şarj ediyorum kendi adaptörünü kullanıyorum ve deneyimlerim üzerine ipad adaptörü ile hızlı şarj oluyor evet ama normal adaptöründen olduğu şarjdan daha çabuk bitiyor hatta samsunglarda hızlı şarjı kapatıyorlar batarya daha çok gitsin diye yani hızlı şarj etmesi daha hızlı şarj olduğu kadar hızlıda bitmesine sebep oluyor bu yüzden kendi adaptöründen başkasıyla şarj etmeyin ve şarjdayken kullanmamaya özen gösterin bu bataryaya çok zararlı birde sürekli tak çıkar yapmayın.

3-)3d touch ise baskı hassasiyetiyle alakalı yine hafifçe basılı tutunca uygulamayı silme yerini değiştirme işlerini yapabiliyorsunuz fakat baskı şiddetini arttırınca basarken eğerki o uygulama 3d touch destekliyorsa size ekstra bir ekran açılıyor örneğin kameraya basıyorsunuz selfie çek video çek fotoğraf çek ağır çekim video kaydı yap gibi 4 seçenek size sunuluyor hangisini istiyorsanız ona basıyorsunuz veya kaydırıyorsunuz iki baskıdan eksta işten kurtuluyorsunuz. Şöylede anlatayım instagram kullanıyorsanız bir resme basılı tutarsanız resim küçük bir ekranda önünüze açılır aynı o mantık ve alışınca inanın çok kullanışlı başka telefon elinize alınca eksikliğini çok hissediyorsunuz.
Teşekkür ederim vakit ayırıp ilgilendiğin için ben de şunu fark ettim Apple 3D Touch özelliğini çoğu alanda kullanarak sistem ile 3D Touch özelliğini birleştirmeye çalışıyor yani her yerde 3D Touch karşımıza çıkacak mesajlarda bildirim alanında özellikle bildirim alanındayken baskı uyguladığımızda mesajlar uygulamasına girmiş gibi pop-up açması harika olmuş.
bende bugüne kadar telefonun adaptöründen başka birşey ile şarj etmemeye yanayım. Samsung kullanıcıları apple da hızlı şarj yok diyorlar kablosuz şarj yok diyorlar fakat bunlar hem pil ömrünü hemde pil tüketimini kısaltıyor bence çok gereksiz o yüzden hızlı şarj olsun diye ben 5 te wifi kapatıyorum ve uçak moduna alıyorum genellike.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Teşekkür ederim vakit ayırıp ilgilendiğin için ben de şunu fark ettim Apple 3D Touch özelliğini çoğu alanda kullanarak sistem ile 3D Touch özelliğini birleştirmeye çalışıyor yani her yerde 3D Touch karşımıza çıkacak mesajlarda bildirim alanında özellikle bildirim alanındayken baskı uyguladığımızda mesajlar uygulamasına girmiş gibi pop-up açması harika olmuş.
bende bugüne kadar telefonun adaptöründen başka birşey ile şarj etmemeye yanayım. Samsung kullanıcıları apple da hızlı şarj yok diyorlar kablosuz şarj yok diyorlar fakat bunlar hem pil ömrünü hemde pil tüketimini kısaltıyor bence çok gereksiz o yüzden hızlı şarj olsun diye ben 5 te wifi kapatıyorum ve uçak moduna alıyorum genellike.

Rica ederim herzaman yardımcı olabilmek için elimden ne geliyorsa.

Uçak moduna bende alıyorum daha hızlı oluyor ve apple zaten macbook ve macbook proda apple watch da ve yeni iphone 7 de kullanılan bu home tuşunda bunu desteklemeye başladı bu yönde de ilerleyecek 3d touch cidden çok rahatlık sağlıyor mesaja basılı tutuyorsun ön izleme görüyorsun önemliyse gir cevapla değilse çık veya mesajdaki resmi basılı turuyorsun resim büyüyor birdaha resme gir bak çık olayları yok.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
İphone 7 plus 128gb inceleme şansım oldu arkadaş Fransa'dan tax free dahil 2.600 almış
Ekran çok güzel ama 6s plus arasında parlaklık olsun diğer şeyler olsun bi fark yok
Ana ekran butonu çok rahat sanki touchpad kullanıyor gibisiniz ilerde yeni komutlar alacak ana buton iyi olmuş
Zoom olayı çok iyi optik zoom yapınca bozulma çok az oluyor
Tıslama testi yapmadım ama arkadaş instagram internet sayfalaır açtı uzun süre kullandı ama hiç tıslama duymadım herhalde çok ağır yükte oluyor
Kamera düşük ışıkta biraz daha iyi ama öyle aman aman değil bi tık daha aydınlık düşük ışıkta ön kamera da pek bir fark göremedim
Lightning olayı ilginç olmuş yalnız bazen ses tuşları işlev görmüyor çıkarıp yeniden takmak gerekiyor

İzlenimlerim bunlar ülkemiz bizi iphone'da kazıklıyor bildiğin yurtdışına imkanınız varsa ya da gidecekseniz almadan dönmeyin derim

harun272

Asistan
Reaksiyon puanı
47
arkadaşlar hala tam olarak karar veremedim siparişim 7 plus ama 7 mi 7 plusmı kararsızım büyük ekranın bana göre attıları var ama bazen taşıma durumunda sıkıntılar yaşayabiliyorum

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
İphone 6s plus kullanıyorum bir sorun yaratmıyor ekranının büyük olmasıda herşeyde avantaj.

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
arkadaşlar hala tam olarak karar veremedim siparişim 7 plus ama 7 mi 7 plusmı kararsızım büyük ekranın bana göre attıları var ama bazen taşıma durumunda sıkıntılar yaşayabiliyorum
Magazaya gidip 6 plusa bakin. Kullanirim derseniz alin. Pil gibi buyuk bir avantaji da var, ustelik buyuk ekran olunca ipad kullanma ihtiyaci da ortadan kalkıyor. İnternetten icerik tuketmek icin pc avmaniza gerek kalmıyor

harun272

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Magazaya gidip 6 plusa bakin. Kullanirim derseniz alin. Pil gibi buyuk bir avantaji da var, ustelik buyuk ekran olunca ipad kullanma ihtiyaci da ortadan kalkıyor. İnternetten icerik tuketmek icin pc avmaniza gerek kalmıyor

iphone 6 dan bu yana plus modellerini kullanıyorum saten 6s plus dı en son apple cihazım :)

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
arkadaşlar apple ın türkiye fiyatlarının açıklandığı söyleniyor hatta iphone 7 32gb 3250 tl ymiş acaba nerde yazıyor

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
3 kasımda Almanya'dan teyzemler gelecek o zaman mı alsam şimdi mi o zaman alırsam eğer 7Plus 256 GB alacağım eğer Türkiye'den ise 7 Plus 128 GB

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
3 kasımda Almanya'dan teyzemler gelecek o zaman mı alsam şimdi mi o zaman alırsam eğer 7Plus 256 GB alacağım eğer Türkiye'den ise 7 Plus 128 GB

256 gb israf bence ya 128 gb işini hayli hayli görür + 2 yıl tr garantisi içini ferah tutar :D

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
256 GB alan arkadaşlar sezonluk dizi falan mı yüklüyorsunuz telefona ? :)

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Birgün işsiz gibi düşündüm 1 saat.
Bu 256GB ı alsam ne atarım içine ?
30 gbdan sonrasında vazgeçtim :D

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
256 GB alan arkadaşlar sezonluk dizi falan mı yüklüyorsunuz telefona ? :)
kendimi maddi açıdan zorlamamak için iphone 7 plus 32 gb alacağım ama ne yalan söyleyim biraz daha para ayırabilecek olsam 256 gb alırdım çünkü telefonda kaliteli bir oyun oynayım derseniz baya yer kaplıyor israf kavramı telefonu nasıl kullanacağınıza göre değişir mesela yoğun kullanmayan birine 32 bile fazla iken başka birine 128 gb az gelebilir