iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
kendimi maddi açıdan zorlamamak için iphone 7 plus 32 gb alacağım ama ne yalan söyleyim biraz daha para ayırabilecek olsam 256 gb alırdım çünkü telefonda kaliteli bir oyun oynayım derseniz baya yer kaplıyor israf kavramı telefonu nasıl kullanacağınıza göre değişir mesela yoğun kullanmayan birine 32 bile fazla iken başka birine 128 gb az gelebilir

Hangi oyun ne kadar ki, istediğiniz kadar oynayın hafıza yetiyor telefon için. GTA V bile 60GB PC sürümü :)

GUVEND

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhaba.
İlk defa iphone alacağım ve birkaç sorum olacak yardımcı olursnız. Öncelikle derdim pil ömrü daha önce LG G4 kullanan biriydim pili bende hayal kırıklığı yarattı çok oyun oynayan biri değilim fakat gece telefonu %100 yapıp şarjdan çıkarırsam sabaha %8 kaybediyor ve artık powerbank ile dolaşmaktan çok sıkıldım sabah 6 da evden çıkıp akşam 8 de eve varan biriyim işim gereği whaatsapp yi çok kullanırım haber siteleri ve dergileri bandle den takip ederim ve uzun bir yolum olduğu için gün de 3 saat kadar spotify den müzik dinlerim pirazda e-pub kitap okurum.
Derdim iphon 7 istemem ( ergonomi açısından ) plus modelini düşünmüyorum, kullanan arkadaşların yorumlarını rica edeceğim

bir söylemek istediğim şeyde pil ömrü kıyaslamalarında phonearena nın kıyaslaması 28 eylül e kadar çok yüksekti,9 saat 38 dk lik bir batarya performansı ile beni çok cezbetti ve iphone 6s plus ve hatta note 5 ten daha yüksek bir skor du bu fakat 28 eylülden sonra yeni bir değerlendirme yapıp skoru altta vermiş olduğum resimdeki gibi 6s in altına çekmişler . Kafama takılan acaba önceki değer gerçekten çok uçuk bir değer miydi yoksa bu değer gerçek fakat daha önce değerlendirmesi yapılan modellere bu yeni test uygulanmadı mı
Adsız.png

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Herkese merhaba.
İlk defa iphone alacağım ve birkaç sorum olacak yardımcı olursnız. Öncelikle derdim pil ömrü daha önce LG G4 kullanan biriydim pili bende hayal kırıklığı yarattı çok oyun oynayan biri değilim fakat gece telefonu %100 yapıp şarjdan çıkarırsam sabaha %8 kaybediyor ve artık powerbank ile dolaşmaktan çok sıkıldım sabah 6 da evden çıkıp akşam 8 de eve varan biriyim işim gereği whaatsapp yi çok kullanırım haber siteleri ve dergileri bandle den takip ederim ve uzun bir yolum olduğu için gün de 3 saat kadar spotify den müzik dinlerim pirazda e-pub kitap okurum.
Derdim iphon 7 istemem ( ergonomi açısından ) plus modelini düşünmüyorum, kullanan arkadaşların yorumlarını rica edeceğim

bir söylemek istediğim şeyde pil ömrü kıyaslamalarında phonearena nın kıyaslaması 28 eylül e kadar çok yüksekti,9 saat 38 dk lik bir batarya performansı ile beni çok cezbetti ve iphone 6s plus ve hatta note 5 ten daha yüksek bir skor du bu fakat 28 eylülden sonra yeni bir değerlendirme yapıp skoru altta vermiş olduğum resimdeki gibi 6s in altına çekmişler . Kafama takılan acaba önceki değer gerçekten çok uçuk bir değer miydi yoksa bu değer gerçek fakat daha önce değerlendirmesi yapılan modellere bu yeni test uygulanmadı mı
Ekli dosyayı görüntüle 11423

Telefon türkiyede 14 ekimde satışa çıkacak ama klüpten bazı arladaşlar yurtdışından getirtme imkanı bulmuş @MR.Anonymous bu arladaşlardan biri.
Şahsi değerlendirmemi yapayım. 6S bile telefon aleminde yenilemez bir telefon iken 7 uzay mekiği gibi bir şey. A10 Fusion işlemcisi 4 çekirdek barındırıyor. İkisi yüksek performans ikisi düşük performansta yüksek verim elde edilmek için tasarlandı. iOS yazılımının ne kadar stabil olduğu 9-10 yıldır herkes tarafından biliniyor. GeekBench testlerinde çok yüksek puanlar alıp bizleri daha da heyecanlandırdı. Kamera konusunda büyük iyileştirmeler içeriyor. İnternetten örnek videolara bakabilirsiniz. Şarj konusunda da yolda bırakmaz bir günü rahat geçirir. mAH kapasitesi az olsa da iOS bu eksikliği tamamlıyor zaten.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
İphone 7'nin batarya ömrü hakkında bir test sonucunu yazayım. Youtubeda bir adam iphone 7 ye sadece youtubedan video izleme testi yapıyor.

Parlaklık %100
Konum kapalı, Bluetooth kapalı
Wifi açık
Videoyu 720p60 a getiriyor.
Ve telefon bu şartlarda sadece youtubeda video oynatarak tam 4 saatte kapanıyor.

Eğerki parlaklık %50 olsaydı muhtemelen 4.5 saat ;

Eğerki parlaklık %50 ve video kalitesi 480p olsaydı 5 saat 20 dk görürdü.
Kısaca, iphone 7 gün içinde şarj ettirmez.

GUVEND

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Telefon türkiyede 14 ekimde satışa çıkacak ama klüpten bazı arladaşlar yurtdışından getirtme imkanı bulmuş @MR.Anonymous bu arladaşlardan biri.
Şahsi değerlendirmemi yapayım. 6S bile telefon aleminde yenilemez bir telefon iken 7 uzay mekiği gibi bir şey. A10 Fusion işlemcisi 4 çekirdek barındırıyor. İkisi yüksek performans ikisi düşük performansta yüksek verim elde edilmek için tasarlandı. iOS yazılımının ne kadar stabil olduğu 9-10 yıldır herkes tarafından biliniyor. GeekBench testlerinde çok yüksek puanlar alıp bizleri daha da heyecanlandırdı. Kamera konusunda büyük iyileştirmeler içeriyor. İnternetten örnek videolara bakabilirsiniz. Şarj konusunda da yolda bırakmaz bir günü rahat geçirir. mAH kapasitesi az olsa da iOS bu eksikliği tamamlıyor zaten.

Teşekkür ederim zira büyük telefondan çok sıkıldım eğilip kalkamıyor insan büyük telefonla sabah ayakkabılarım bağlamakta bile güçlük çekiyorum artı kılıf kullanmayı seven biri değlim ve plus modeli düşürmeden elimde tutabileceğimi zannetmiyorum gerçekten büyük ve arkası çok düz. Lakin bu gün 6s modelini elime alıp baktım tutması çok rahat

mansiz06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar merhaba kardesim suan abd bulunuyor iphone 7 plus alacak yanliz hat uzerine veriliyor muhabbeti var diyor bu dogru mu ? Acil yardiminizi bekliyorum saygilar

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Türkiyeden 2 yıl garanti iyidir.
Aynen öyle furkan bende öyle düşündüm. Ben 24 Ağustos 2015 tarihinde teskere aldım geldim o gün babam araba aldı bana sonra teknosaya gidecektik bana birde telefon almak için fakat sonra dediki araba aldık zorlamayalım dedi kendimizi o zaman 6S çıkmamıştı galiba 6 ve 6 Plus vardı. Sonra vazgeçtik Iphone 5 vardı evde onu kullanmaya başladım sonra bundan 8 ay önce telefon alma niyetine girdim babam 7'yi bekle bence dedi. 7'yi bekledim. şimdi istersen 3 kasıma kadar sık dişini daha üst hafızalısını al dedi bence hemde 3200 3500 civarına geliyor dedi. bende tabi türkiyeden tercih ettim.
256 gb israf bence ya 128 gb işini hayli hayli görür + 2 yıl tr garantisi içini ferah tutar :D
ya almanyadan alınca en üst hafıza seçeneğini al dedi hem daha uygun dedi ama ben başından beri türkiyeden alalım dedim sabırsız olduğum için :)
256 GB alan arkadaşlar sezonluk dizi falan mı yüklüyorsunuz telefona ? :)
yok sadece yurt dışından alacağımız için uygun olduğundan dolayı :) yoksa benim pek hafızaya ihtiyacım yok 32 bile fazlada fazladan dursun zararı olmaz diye 128 aldım :)
Birgün işsiz gibi düşündüm 1 saat.
Bu 256GB ı alsam ne atarım içine ?
30 gbdan sonrasında vazgeçtim :D
kardeşim emin ol ki 32 gb alsaydım ben 32 nin 10 gb'ını zor doldururdum :)

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Arkadaslar merhaba kardesim suan abd bulunuyor iphone 7 plus alacak yanliz hat uzerine veriliyor muhabbeti var diyor bu dogru mu ? Acil yardiminizi bekliyorum saygilar
hat üzerine alırsanız kullanamazsınız unlock modeli olması gerekiyor
yani sizin almanız gereken telefon seçeneği bu şekilde olması gerekiyor

Adsız.png

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
hat üzerine alırsanız kullanamazsınız unlock modeli olması gerekiyor
yani sizin almanız gereken telefon seçeneği bu şekilde olması gerekiyor

Ekli dosyayı görüntüle 11437

Tamam ama 256 gb gerek yok bence 128 olsun Türkiye cihazı olsun. Bak samimiyetle söylüyorum oyun bağımlısı bir insanımdır 64 gb telefonum 20 oyun var telefonda ve çoğu büyük boyutlu oyunlar video resim müzik dolu ama hafıza dolmuyor 256 gb alacağına 128 Türkiye'den al fazla fazla yetecektir.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Tamam ama 256 gb gerek yok bence 128 olsun Türkiye cihazı olsun. Bak samimiyetle söylüyorum oyun bağımlısı bir insanımdır 64 gb telefonum 20 oyun var telefonda ve çoğu büyük boyutlu oyunlar video resim müzik dolu ama hafıza dolmuyor 256 gb alacağına 128 Türkiye'den al fazla fazla yetecektir.
zaten öyle olacak furkan bir ay sabredemem birde orada onlarda fatura üstüne alacak

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
zaten öyle olacak furkan bir ay sabredemem birde orada onlarda fatura üstüne alacak

Türkiye cidden en mantıklısı. Hani başka markalar olsa garantisi varda ne işe yarıyor sanki diyeceğim ama apple öyle değil müşteri memluniyeti çok önemli ve ürününü sonuna kadar arkasında duruyorlar.

--ProofStriker

Profesör
Reaksiyon puanı
764
Arkadaşlar 7 plus almayacak iseniz iPhone 7 serisi almanıza gerek Yok. Eğer 7 plus alacak param varsa 7 plus alırım. Düz 7 alacak param varsa 6s plus alır geçerim onun yerine. Çünkü. iPhone 7 85 puan almış kamera testinde 6s plus 86 7 plus 88. Yani 7 ile 6s plus un kameraları aynı Hemen hemen. Bence 7 ye o kadar para vermeye de gerek Yok 7s i bekleyin. Zaten 7 serisinin tasarımında çok büyük değişiklik de Yok. Apple seneye 10. Yıla özel asıl bombayı yapabilir.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Türkiye cidden en mantıklısı. Hani başka markalar olsa garantisi varda ne işe yarıyor sanki diyeceğim ama apple öyle değil müşteri memluniyeti çok önemli ve ürününü sonuna kadar arkasında duruyorlar.
aynen öyle şimdi bu telefonu aldığımda en az 4 yıl kullanırım

Görüntüleme:
20.542

istatistiklere bak :)

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Arkadaşlar 7 plus almayacak iseniz iPhone 7 serisi almanıza gerek Yok. Eğer 7 plus alacak param varsa 7 plus alırım. Düz 7 alacak param varsa 6s plus alır geçerim onun yerine. Çünkü. iPhone 7 85 puan almış kamera testinde 6s plus 86 7 plus 88. Yani 7 ile 6s plus un kameraları aynı Hemen hemen. Bence 7 ye o kadar para vermeye de gerek Yok 7s i bekleyin. Zaten 7 serisinin tasarımında çok büyük değişiklik de Yok. Apple seneye 10. Yıla özel asıl bombayı yapabilir.

Bence gerek var 7 almaya çünkü 1 sene fazla güncelleme + a10 işlemci - yeni hoparlör - kamera iyileştirmeleri gece çekimde daha çok belli oluyor -yeni home butonu - suya dayanıklılık bunlar yeni telefon alcak kişi için yeterli özellikler ama 6s ve 6s plusı oların 7 veya 7 plusa geçmesi bencede mantıklı değil ama yeni cihaz alcak kişiler için 7 ve 7 plus piyasadaki en mantıklı seçim olur herhalde ;)

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
aynen öyle şimdi bu telefonu aldığımda en az 4 yıl kullanırım

Görüntüleme:
20.542

istatistiklere bak :)
çok rahat kullanırsınız. Evet konu çok rehavet görüyor en yakın 6s ve 6s plus konusu bile 128 binlerde ilgi çok büyük iphone 7 serisine :)

--ProofStriker

Profesör
Reaksiyon puanı
764
Bence gerek var 7 almaya çünkü 1 sene fazla güncelleme + a10 işlemci - yeni hoparlör - kamera iyileştirmeleri gece çekimde daha çok belli oluyor -yeni home butonu - suya dayanıklılık bunlar yeni telefon alcak kişi için yeterli özellikler ama 6s ve 6s plusı oların 7 veya 7 plusa geçmesi bencede mantıklı değil ama yeni cihaz alcak kişiler için 7 ve 7 plus piyasadaki en mantıklı seçim olur herhalde ;)
Bende zaten iPhone 6 6s i olanlar için söylemiştim.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
@Apocalypse_ Kasıma kadar beklemezdim ben şahsen seni bilemem ithalatçı garantili 7 plusı beklicem bende 21 ekime kadar gelcek diyolar onu alıp geçicem tahmini fiyat 3300 -3400 32 gblıgı

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Yine öyle. Çünkü alanların çoğu cihazlarından sıkıldığı için alıyor.

Dostum alanların çogu diyorsun telefon daha TR de adam akıllı kimsede yok yurtdışı cihazı dışında şahsen ben 6s plus alcağıma 7 alırdım sırf 1 sene güncelleme home butonu ve % 40 daha hızlı işlemci için fiyatı değer extra olarakda 6s çıktıgındaki fiyatla aynı o yüzden bi sıkıntı göremiyorum ortada ben 7 plus alacağım hala ergonomi bakımından düz 7mi alsam diye düşünüyorum

--ProofStriker

Profesör
Reaksiyon puanı
764
Dostum alanların çogu diyorsun telefon daha TR de adam akıllı kimsede yok yurtdışı cihazı dışında şahsen ben 6s plus alcağıma 7 alırdım sırf 1 sene güncelleme home butonu ve % 40 daha hızlı işlemci için fiyatı değer extra olarakda 6s çıktıgındaki fiyatla aynı o yüzden bi sıkıntı göremiyorum ortada ben 7 plus alacağım hala ergonomi bakımından düz 7mi alsam diye düşünüyorum
Yanlış anlamadım. Fakat alanların büyük kısmı aman telefonum kasma donma yapmasın. iPhone olsun diye alıyor. Ya da elindeki iPhone cihazlarından sıkılanlar alıyor. Yaptıkları işlemler ne peki. Facebook twıtter bir kaç fotoğraf çeker telefonla görüşür mesaj çeker o kadar. E bunları iPhone 4 bile az çok yapıyor. Bende diyorum 7 ye para verene kadar 6s plus alın madem cihazınızı basit işler için kullanıyorsunuz. Zaten cihaz çıkalı da bi yıl olmuş. Standart kullanıcıyı kamera dışında ilgilendirecek çok ahım şahım fark Yok. Haaa ben teknolojiyi severim oyun oynarım her şeyi ile ilginelirim diyenler 7 serisini alabilir.

MrJokes

Doçent
Reaksiyon puanı
283
Spigen kılıf kartlı model plus için gelse sipariş etcem o da yok :D