Hangi telefonu seçmeliyim neden?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FBD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangisi 3 4 yıl götürür beni arkadaşlar

• Sony Xperia Z5 Premium

Kullanılan: 1 3.6%
  • HTC10

Kullanılan: 25 89.3%
  • İphone 5se

Kullanılan: 2 7.1%

• Kullanılan toplam oy
    28

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaslar htc 10 güncelleme olarak en fazla kaç yil güncelleme alır biraz takintiliyim bu konuda çünkü bir telefona güncelleme gelmedikce yazılımsal sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Şuan Sony yi sildim kafamda zaten herkez kötü diyor gerek Burda gerek forumlarda aşırı ısınma 1 gün çıkarmayan pil vs vs suan iphone se ile HTC 10 arasında kaldım

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Tartışılmaz tabiki de her yönden üstün olduğu için Htc10

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
S7 edge dusunmezmisiniz?
Normalde samsung telefonlarını beğenir gerek kamera gerek sık dizayn oldugu icin ama elimden çok Samsung telefon geçti arasında 2 yılı geçen olmadi toucwiz sürekli güncelleme isteyen bir arayüz samsung da güncelleme konusunda zayıf kalıyor bu yüzden samsung düşünmüyorum Teşekkürler

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaslar HTC 10 a kafam yattı gibi telefonu tarifeye ek olarak almak mantıklı olurmu acaba malum taksit olayları yok yada birazdaha bekleyip taksit imkanı gelince mi alayım

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
İmkanım var şuanki telefonum hala çalışır vaziyette ara sıra donma kasa vs oluyor ama simdilik isimi görüyor taksit olayı ne zaman gelir acaba

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Samsung güncellemeyi çözdü artık her ay güncelleme geliyor
Hakli olabilirsin ama suan S7 edgeden üstün bir cihazı yok Samsung'un elinde not 7 hariç tabikide sık sık güncelleme vericek fakat aradan 1 yıl geçtikçen sonra güncelleme vermemesi yada geç vermesi çok can sıkıcı bi durum bu

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
1 günü çıkarırmı iphone se yanimda powerbank taşımak istemiyorum 4 12 çalışıyorum evden saat 1.30 gibi 100 şarjla çıkıyorum şuanki kullandığım telefon samsung E5 ekran düşürmeden çatadı ekran köşeleri soyulmaya başladı yaklaşık 2 senedir kullanıyorum yazılımsal problemler var güncelleme 5.1 de kaldı zaten bu yüzden samsung düşünmüyorum alicagim telefon sağlam ve uzun ömürlü olsun istiyorum.
İphone se uzun ömür konusunda sizi üzmez fakat 1 günü çıkartması zor olabilir.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Htc 10 güzel telefon ama seni 3-4 yıl götürmez :D

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Arkadaslar htc 10 güncelleme olarak en fazla kaç yil güncelleme alır biraz takintiliyim bu konuda çünkü bir telefona güncelleme gelmedikce yazılımsal sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor
Htc samsungtan daha fazla güncelleme verir.Htc nin zaten şuanda tek amiral gemisi htc 10.O yüzden daha çok destek verir.Örneğin samsungun şuanda 3 tane amiral gemisi var(Note 7,s7,s7 edge).Bu benim tahminim ama.Son sdn haberine göre htc,one a9 modelini çıkarttığında güncellemeleri nexuslara çıktıktan sonra en fazla 15 gün içinde vereceğini söylemiş fakat vermemiş.Android bu fazla güvenmemek lazım güncelleme konusunda.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Arkadaslar HTC 10 a kafam yattı gibi telefonu tarifeye ek olarak almak mantıklı olurmu acaba malum taksit olayları yok yada birazdaha bekleyip taksit imkanı gelince mi alayım
Taksit olayı kesin kalkacakmıymış emin misiniz ?

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
F
İphone se uzun ömür konusunda sizi üzmez fakat 1 günü çıkartması zor olabilir.
Forumlarda okuduğum kadariyla 1 günü rahat çıkarıyor diyorlar gerçekten öyleyse alınabilir ama 64 versiyonu pahali 16 beni 3 4 yıl götürürmü acaba

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Htc 10 güzel telefon ama seni 3-4 yıl götürmez :D
Ne kadar götürür tahminen ses benim için çok önemli çok müzik dinleyen birisiyim HTC 10 ses bakimindan suan en iyisi ama en az 3 yıl götürmesi gerekiyor beni

microdome

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar öncelikle ,güncel durum itibariyle bir telefon için ortalama güncel kalma süresi android tarafında max 2 sene bu süre ios tarafında ise ortalama 3 sene (bence), bir tık daha önde ancak ekosistemler arasındaki farklar hususuna bakıldığında kullanım amaçlarına ve stabilite olarak bakılırsa ios yine bir tık önde (buda kendi kanaatimdir) bu durumun diğer bir tarafı ise f/p oranı az paraya çok iş derseniz bence android tarafında birbirinin çok fazla alternatifi var ancak bana sorarsanız gm 5 plus almanızda fayda var, hem güncelleme hemde fiyat hususunda oldukça iddalı, illaki kalite hissi vesaire derseniz kendi fikriniz tabiki, birde ios cihazlarının 2 inci elde satış konusunda cok fazla bir kayıp yaşamadığını düşünürseniz size kabaca bir fikir verecektir, bundan önce gm discovery, asus zenfone 5, iphone 5s, sony z3 compact ve son olarak iphone 6s plus kullanan birisi olarak fikir beyan etmek istedim umarım yardımım dokunur.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Ne kadar götürür tahminen ses benim için çok önemli çok müzik dinleyen birisiyim HTC 10 ses bakimindan suan en iyisi ama en az 3 yıl götürmesi gerekiyor beni
Sizin kullanımınıza da bağlı ama ortalama 1-2 yıl idare eder. Ses konusunda iPhone modelleri de çok başarılıdır. Apple'ın Earpods kulaklığı kulağa tam oturmuyor bu yüzden ses kalitesi birazcık düşüyor ama yine de tatminkar :)

İşin bir de güncelleme boyutu var. Htc cihazlarına fazla güncelleme veren bir firma değil.

microdome

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar öncelikle ,güncel durum itibariyle bir telefon için ortalama güncel kalma süresi android tarafında max 2 sene bu süre ios tarafında ise ortalama 3 sene (bence), bir tık daha önde ancak ekosistemler arasındaki farklar hususuna bakıldığında kullanım amaçlarına ve stabilite olarak bakılırsa ios yine bir tık önde (buda kendi kanaatimdir) bu durumun diğer bir tarafı ise f/p oranı az paraya çok iş derseniz bence android tarafında birbirinin çok fazla alternatifi var ancak bana sorarsanız gm 5 plus almanızda fayda var, hem güncelleme hemde fiyat hususunda oldukça iddalı, illaki kalite hissi vesaire derseniz kendi fikriniz tabiki, birde ios cihazlarının 2 inci elde satış konusunda cok fazla bir kayıp yaşamadığını düşünürseniz size kabaca bir fikir verecektir, bundan önce gm discovery, asus zenfone 5, iphone 5s, sony z3 compact ve son olarak iphone 6s plus kullanan birisi olarak fikir beyan etmek istedim umarım yardımım dokunur.
düzeltme yapmak istedim , birde yaklaşık 6 ay süren Lg g3 maceramda olmuştu atlamak olmazdı.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
F

Forumlarda okuduğum kadariyla 1 günü rahat çıkarıyor diyorlar gerçekten öyleyse alınabilir ama 64 versiyonu pahali 16 beni 3 4 yıl götürürmü acaba
O sizin kullanımınıza bağlı bir durum.Çok oynamazsanız.(Asphalt 8 türü oyunlar)Veya fotoğraf veya video çok çekmezseniz ya da icloud hesabına yedeklersiniz,bilgisayara atarsanız vs. yetebilir.1 günü çıkartır şöyle çıkartır oyun oynamazsınız ya da candy crush tarzı basit oyunlar oynarsınız sosyal medyada takılırsınız çıkartır herhalde.16 gb ios ta sıkıntıdır ama bütçeyi zorlayın 64 gb alın bence.

serkan sarıkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus servisi hiç iyi değil...sanırım teleservice ilgilineiyor. sağlam giden ürün arızalı geldi, ve kullanıcı hatası denildi :) Ürünün faturası kutunun içinde gönderilmesine rağmen içine bile bakmadan ürünün faturası yok dediler,fatura gönderilmiş ürünün daha 2015 alımı olmasına rağmen garanti süresi dolmuş dediler.yani servis biraz asus a özel değil baştan savma...

FBD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
düzeltme yapmak istedim , birde yaklaşık 6 ay süren Lg g3 maceramda olmuştu atlamak olmazdı.
Verdiğin bilgiler için teşekkürler öncelikle telefonda çok oyun oynayan birisi değilim hatta sil yükle yaparım çoğu oyunu en fazla yarım saat oynarım oynarsam oda GM Discovery ilk çıktığında aldım çok sıkıntılı bir firma forumuna bakıyorum hemen hemen herkez şikayetci telefondan o yüzden almisken parayi gözden çıkarıp tek bir telefon almak istiyorum 1 günü çıkarsa yeter artar bana daha önce 4s kullandım gayet stabil ve iyiydi ama donanım açısından zayıf kalıyor bu fiyat segmentinde