General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Sürekli mobil veriyle bu cihazın haddi bu maalesef. Daha düşük bile olabilirdi.

Forumda Note 5 konusunda "Lazzz" var belki bilirsiniz sizin durum ona döndü. O da ilk note 5'inde ne yaptıysa 3 buçuk saat ekran süresinin üstüne çıkamadı en son telefonu sattı. Şimdi yeni bir tane almış bunda da 4 buçuk saatin üzerine çıkamıyor arada 5 saati görüyor ama ilkine göre memnun :)
Mobil veriyi açmayalım , parlaklığı açmayalım da niye aldık bu telefonu :D Oyun oynamayip sosyal medyada takilcaz diye aldik :) snap617 guc tuketmez ve 3100 batarya full hd ekrana yeter diye aldik :)

Bi kaç defa da ben değişsem çıkar mı acaba 6 saate:D

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Mobil veriyi açmayalım , parlaklığı açmayalım da niye aldık bu telefonu :D Oyun oynamayip sosyal medyada takilcaz diye aldik :) snap617 guc tuketmez ve 3100 batarya full hd ekrana yeter diye aldik :)

Bi kaç defa da ben değişsem çıkar mı acaba 6 saate:D

Kesinlikle katılıyorum onu kıs bunu kapat ben genelde hiç uğraşmam sınırlarını merak ediyorum :) muhtemelen bir iki haftaya tüm ayarları sonuna kadar dayayıp iki buçuk üç saat ekran süresine eyvallah diyeceğim...

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Konu dışı ama bu chrome'un mobil versiyonunda "ev (home) tuşu" niye yok ya da var da ben mi bulamıyorum???

Herşeyi iyi güzel sırf bu home tuşu davasına her açtığımda lanet ediyorum...

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Ağustos güncellemesi geldi şimdi yükleniyor

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Eşime aldığım telefon olarak aranıza katılmaktayım. Telefon ciddi anlamda güzel, en beğenmediğim özelliği ise alt tuşlarının boşluğu idi, ancak zaman ile oraya da alıştım sanırım. Telefonu eşimden çok ben kullanıyorum. :)

En sevdiğim özelliği kamerada bulanıklaştırma özelliği oldu çok tatlı fotolar çıkıyor ortaya.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Ağustos güncellemesi geldi şimdi yükleniyor
Bana da dün gece geldi. Bu ay bir hafta kadar erken ulaştı.
Eşime aldığım telefon olarak aranıza katılmaktayım. Telefon ciddi anlamda güzel, en beğenmediğim özelliği ise alt tuşlarının boşluğu idi, ancak zaman ile oraya da alıştım sanırım. Telefonu eşimden çok ben kullanıyorum. :)

En sevdiğim özelliği kamerada bulanıklaştırma özelliği oldu çok tatlı fotolar çıkıyor ortaya.
Hayırlı olsun güle güle kullanın (birlikte) :)

OsmanAyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
telefonu alalı 5 gün olmadı daha. sıkıntı yok telefondan memnunum. fakat şarjı 15 seviyesine iniyor uyarı veriyor bende şarja takıyorum. şarj olmuyor bende kapatıp açıyorum. bu seferde şarjı 45 görünüyor. bende full doldurup kullanmaya devam ediyorum. bu olay bir sıkıntı çıkarırmı ? şimdiden teşekkürler..

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
telefonu alalı 5 gün olmadı daha. sıkıntı yok telefondan memnunum. fakat şarjı 15 seviyesine iniyor uyarı veriyor bende şarja takıyorum. şarj olmuyor bende kapatıp açıyorum. bu seferde şarjı 45 görünüyor. bende full doldurup kullanmaya devam ediyorum. bu olay bir sıkıntı çıkarırmı ? şimdiden teşekkürler..
Yazılımsal olarak bir dengesizlik olduğunu gösteriyor. Ben kullanmaya başlayalı 2 ay oldu neredeyse, hiç karşılaşmadım böyle bir durumla.
Karar sizin ama yedek alıp wipe'lamak faydalı olabilir sistem iyice otursun.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Bütün gün 4,5g, ekran otomatik %25.

%1 şarj kalana kadar ancak bu kadar oluyor.

Evir çevir, kıs, yükselt cihazın sınırı bu...

E ne yapak ölek mi? :D

Screenshot_20160812-202425.png

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Screenshot_20160813-110700.png
Screenshot_20160813-110653.png

Beyler bu da benim son kullanımımdan bir örnek. Uzun süre video izlediğim bir gündü. Şimdi yüzde 20 şarjım kala tekrar şarja takıcam. Her zaman yüzde 15 in üzerinde şarja takıyorum, bilginiz olsun.(tüm gün wifi ile bağlıydım)

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Evet beyler :D Ekran parlakliginin en dusukte olmasi yetmedi mavi isik filtresi programi indirip parlakligi daha da dusurdum, 6 cekirdegi uyuttum kalan 2 cekirdeginde 1.5ghz olan hizlarini 1.2 ye indirdim , ne veri ne wifi nede gps kullandim, arama yapmadim, mesaj atmadım, foto video cekmedim , flasi acmadim, ana ekrandaki tum widgetleri kaldirdim hatta arkaplanda calisan tum uygulamalari durdurdum , bazilarini sildim , buz dolu soguk bi kabin icinde kullandim hic isinmadi , ekrana dokununca sarji gider diye hic dokunmadim sadece tus kilidini acip kapadim veeee sonuç :D:p:D:D:D:D (Espiri amaçlıdır ciddiye almayın sakın:D:D:D)

Ekli dosyalar

• Screenshot_20160813-184932.png
    Screenshot_20160813-184932.png
    68.5 KB · Görüntüleme: 304

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Evet beyler :D Ekran parlakliginin en dusukte olmasi yetmedi mavi isik filtresi programi indirip parlakligi daha da dusurdum, 6 cekirdegi uyuttum kalan 2 cekirdeginde 1.5ghz olan hizlarini 1.2 ye indirdim , ne veri ne wifi nede gps kullandim, arama yapmadim, mesaj atmadım, foto video cekmedim , flasi acmadim, ana ekrandaki tum widgetleri kaldirdim hatta arkaplanda calisan tum uygulamalari durdurdum , bazilarini sildim , buz dolu soguk bi kabin icinde kullandim hic isinmadi , ekrana dokununca sarji gider diye hic dokunmadim sadece tus kilidini acip kapadim veeee sonuç :D:p:D:D:D:D (Espiri amaçlıdır ciddiye almayın sakın:D:D:D)
Ne kadarını ciddiye alalım bu ekran süresinden ben de isterem :D

fomoco96

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D

Demekki bu telefonla 8 saat ekran süresi alınıyormuş :D:D:D:D:D

yuakyazi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cihazın arka kapağı açılmıyormuş. Batarya değişimi nasıl yapılacak? Servise mi götüreceğiz?

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Cihazın arka kapağı açılmıyormuş. Batarya değişimi nasıl yapılacak? Servise mi götüreceğiz?
Arka kapak servise gönderilme durumunda tamirinin kolay yapılması için çıkabiliyor. Kendiniz çıkarırsanız geri yerleştiremeyebilirsiniz ve garanti dışı kalabilir. Zaten çıkarsanız da batarya çıkartılabilir değil.

mavidalgam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açıkçası gm5plus çok eksiği var fiyata Gore bu kadar olur a çak yeni cihaz olduğu için geliştirilmesi gerek bu şartlarda Samsung kafa tutamaz.ama velakin android noguat 7.0 güncellemesi ile biraz canlanır diye umut ediyorum.

yuakyazi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Demek ki bir bataryayı değiştirmek için bile servise bağımlıyız.

Rivovi96

Asistan
Reaksiyon puanı
5
cihazı turkcell den aldım 1 aydan fazladır kullanıyorum bariz sorunlu bir cihaz uzun ömürlü olmaz. cihazı almak isteyenler için fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
daha önce galaxy s3 lg g2 ve galaxy alpha kullandım bu cihaz yazılım olarak onların yanına bile yaklaşamaz yemişim android 7 sini samsung arayüzü daha iyi bu cihazın ara yüzünde ekstra hiçbir özellik yok 3310 gibi. ben bu kadar az özellikli ayarlar menüsü görmedim. zaten bu cihazı da alırken bunları göz önüne alarak aldım cihaz neden bu kadar ucuz derseniz içindeki yazılık beş para etmediği için ben sadece donanımından ve dış görünümünden dolayı aldım zaten birkaç ay geçsin farklı rom yükleyeceğim.
yaşadığım sorunlar,
cihazda ara sıra şarj soketinden cızırtı sesi geliyor eğer kulağını yaklaştırmazsan duymuyorsun ama gece yatağında sessiz bir ortamda kullanırsan duyuyorsun.
bir kere geri tuşuna bastığımda sanki basılı kaldı 3-4 saniye basılı kaldı ve reset attı.

zato11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar iyi günler,
ben hafta sonu generalmobile-gm5-plus aldım tek hatlı bu cihazda diğer telefonlarda gördüğüm bazı eksiklikler var acaba nasıl eksiklikleri tamamlayabilirim 1-RESİMLERİMİ VE MÜZİKLERİMİ AYRI BİR GALERİDE TOPLAMAM İÇİN HERHANGİ BİR KLASÖR YOK
2-DOSYA YÖNETCİSİ DİYE BİR KLASÖR YOK FARKLI YERLERDEN BULABİLİYORSUN
3-İNTERNETSİZ RADYO DİNLEMEK İSTİYORUM TELEFONUN YAZILIMI
İşletim Sistemi Android 6.0 (Marshmallow) BU YAZILAMA UYGUN APK BULAMIYORUM.
bu konularda yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim

Jeologali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar iyi günler,
ben hafta sonu generalmobile-gm5-plus aldım tek hatlı bu cihazda diğer telefonlarda gördüğüm bazı eksiklikler var acaba nasıl eksiklikleri tamamlayabilirim 1-RESİMLERİMİ VE MÜZİKLERİMİ AYRI BİR GALERİDE TOPLAMAM İÇİN HERHANGİ BİR KLASÖR YOK
2-DOSYA YÖNETCİSİ DİYE BİR KLASÖR YOK FARKLI YERLERDEN BULABİLİYORSUN
3-İNTERNETSİZ RADYO DİNLEMEK İSTİYORUM TELEFONUN YAZILIMI
İşletim Sistemi Android 6.0 (Marshmallow) BU YAZILAMA UYGUN APK BULAMIYORUM.
bu konularda yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim
Kardeşim depolama usb den en altta keşfet var dosya yöneticisi orda ama oradan apk yüklenmiyor extra bi dosya yöneticisi indir oradan yükle bende rar programı var oradan alabiliyorum ve yükleniyor

berkgulmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar nexus 5 im bozulduğu için bu cihazı bugün satın almış bulunmaktayım(en önemli nedeni saf android olmasıydı)cihaz 2.parti space gray versiyonu cihazda ne ses ne de şarj problemi var fakat cpu-z de baktığımda cihazdaki 8 çekirdekte aynı anda çalışıyor cihazı kapatıp açtığım zaman ise 4 çekirdek çalışıyor fakat ana işlemcinin 4 çekirdeği oyunlarda da benchmark testlerinde de çalışmıyor bu nedenle iki durumda da benchmark yapınca çok farklı sonuçlar alıyorum acaba bu sorun ile ilgili ne yapmamı önerirsiniz ?

yuakyazi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arka kapağı çıkarılamadığı için kendimiz batarya değiştiremeyecek miyiz diye yazdım. Meğer asıl dert başkaymış, sonradan anladım. Telefon rehberi yok en başta, telefonla kimin aradığını nasıl bileceğim? SMS ile mesajlaşma da yok, halbuki her telefonun demirbaşıdır. Şikayetvar.com'da şikayetleri okudum, müşteri hizmetlerinde müşterileri adam yerine koymadıkları gibi azarlıyorlarmış. Yetkili servis TELPA'da ilgilenmiyor, gelenleri kaz gibi yolmaya bakıyorlarmış ve ben bu mağdurlara inanıyorum. Rehbersiz, SMS' siz telefon mu olurmuş? Google ne verdiyse öyle kalmış, başka bir şey yok telefonda..

oranozel34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arka kapağı çıkarılamadığı için kendimiz batarya değiştiremeyecek miyiz diye yazdım. Meğer asıl dert başkaymış, sonradan anladım. Telefon rehberi yok en başta, telefonla kimin aradığını nasıl bileceğim? SMS ile mesajlaşma da yok, halbuki her telefonun demirbaşıdır. Şikayetvar.com'da şikayetleri okudum, müşteri hizmetlerinde müşterileri adam yerine koymadıkları gibi azarlıyorlarmış. Yetkili servis TELPA'da ilgilenmiyor, gelenleri kaz gibi yolmaya bakıyorlarmış ve ben bu mağdurlara inanıyorum. Rehbersiz, SMS' siz telefon mu olurmuş? Google ne verdiyse öyle kalmış, başka bir şey yok telefonda..
Telefonda rehberde SMS uygulaması da var. Samsung gibi LG gibi cihazları kullanan arkadaşlar Saf Android kullandığın da biraz tuhaf geliyor. Tabi bu yazılım ve ya telefonun eksikliği değil. Tamamen alışkanlıktan kaynaklanan bir durum. Saf Android dediğimiz şey tam olarak Google tarafından verilen yazılımdır. Elinizdeki cihaz bir çok amiral gemisi diye tabir edilen cihazlara kafa tutuyor. Kıymetini biliniz

yuakyazi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Rehber yok diye şikayetler var ve ben de iki gün telefonu didik didik etmeme rağmen bulamadım. Eğer bir tarif ederseniz memnun olurum.
Telefonda rehberde SMS uygulaması da var. Samsung gibi LG gibi cihazları kullanan arkadaşlar Saf Android kullandığın da biraz tuhaf geliyor. Tabi bu yazılım ve ya telefonun eksikliği değil. Tamamen alışkanlıktan kaynaklanan bir durum. Saf Android dediğimiz şey tam olarak Google tarafından verilen yazılımdır. Elinizdeki cihaz bir çok amiral gemisi diye tabir edilen cihazlara kafa tutuyor. Kıymetini biliniz

oranozel34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Rehber yok diye şikayetler var ve ben de iki gün telefonu didik didik etmeme rağmen bulamadım. Eğer bir tarif ederseniz memnun olurum.
Kişiler ve Telefon diye 2 adet uygulama var. Bunlar rehber ve çağrı geçmişi görevi görür. Messenger ise SMS uygulamasıdır. Bu dediklerim menüde yok ise büyük ihtimalle devre dışı bırakmış olabilirsiniz

yuakyazi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Messenger tamamdır, teşekkürler. Kişiler uygulaması ne yazık ki rehber gibi değil, bir uğraşayım bakayım. İnşaallah olur. (SMS için ayrıca hangouts uygulaması da var, bunu atlamışım.)
Kişiler ve Telefon diye 2 adet uygulama var. Bunlar rehber ve çağrı geçmişi görevi görür. Messenger ise SMS uygulamasıdır. Bu dediklerim menüde yok ise büyük ihtimalle devre dışı bırakmış olabilirsiniz