General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşlar telefon görüşmesi sırasında kapanma sorununu nasıl çözeriz?

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Telefonda biriyle görüşürken görüşme sırasında arama sonlanıyor. Bazen bu süre 5 dakika bazen 2 dakika bazen 1 saat oluyor.
Bazı telefonlarda yakınlık sensörü sorunu var diyorlar sizde de öyle bir şey olabilir mi ekran görüşme sırasında yüzünüze değdiği zaman da aramayı kapatıyor olabilir.
Eğer öyle bir sorun ise servise verebilirsiniz yoksa da gm asistan üzerinden geri bildirim yapmanızda fayda var diye düşünüyorum en azından yazılımsal ise bir güncellemeyle halledilebilir.

fomoco96

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba telefonu aldıktan dört gün sonra yazdığım yazıyı alıntılayarak bir aylık kullanımda neler değişti neler dikkatimi çekti tekrar yazmak istedim.

Öncelikle yukarıda bahsettiğim "mavi ekran, ara ara ses düzey çubuğunun kendi kendine açılması vs." gibi sorunları tekrar yaşamadım.

Telefonun birçok yerde de dile getirilen ısınma sorunu bende hiç olmadı. Telefon her telefonun ısındığı kadar ısınıyor hatta şarjdayken bendeki s6 edge'den bile az ısınıyor. En yüksek seviyede ısınma oyun oynarken oluyor onda da bazı kişilerin dediği gibi elde tutulmaz bir sıcaklık olmuyor.

Wi-fi çekim gücü hakkında emin değildim ilk aldığım sıra tatilde olduğum için çekim gücü düşük gibi gelmişti ama tamamen modemden kaynaklı bir sorun olduğu kesin çünkü bir haftadır evde ve işyerinde odalarda denedim gayet sağlıklı çekiyor.

Telefonun en eleştirilesi yanı bataryası ki bana gayet geniş geniş yetiyor olmasına rağmen batarya bir 3000 mah performansı sunmuyor. S6 edge' de 2650 mah bataryayla aynı sonuçları alıyordum. Fakat burada şöyle bir durum da var, takip ettiğim için biliyorum note5 kullananlarda da bazı kişiler 6-7 saat ekran süreleri alırken bazıları 4-5 saat kimisi de 3 saat ekran süreleri alıyor. Demem o ki bu iş biraz da kullanımla alakalı görünüyor ama en azından sıkıntı olduğu bu telefonda aldığım süreleri s6 edge'de de alıyor olmam (ki bataryası ve pil ömrünü eleştirmelere doyamıyorlar o telefonu n). Ben şu anda bir saatlik oyun oynamak dahil gün içerisinde whatsapp, internet, instagram, telefon görüşmeleri 3 saat 50 dak- 4 saat civarı ekran süresi alıyorum ve yetiyor (mobil veri, wi-fi kullanım oranı %50).

Bu arada telefonu kılıfsız ve ekran koruyucu film olmadan kullanıyorum. Ekranda kılcal çizikler çok çabuk oluşuyor ama rahatsız etmediği sürece sıkıntı yok. Telefonu 2 kere bel hizasından parke üzerine düşürdüm birinde ekranın üzerine düştü diğerinde dikey vaziyette hoparlörlerin olduğu tarafa düşüp sekti; çizik bile yok. Tabi ki o hizadan betona ya da fayansa düşmüş olsa şu an telefonun cenaze törenini yapıyor olurdum muhtemelen :)

Sabredip okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca sormak istediğiniz olursa cevap vermeye çalışırım.

Not: Soracakalar kesin olacaktır: telefon ikinci parti ve evet ışık sızması var :) Uyku uyuyamıyorum sızmadan (!), gece sızıntı gözümü kör etmesin diye üç dört kat yorgan örtüyorum cihazın üzerine (!) :)

Hadi cümleten eyvallah..
Dostum merhaba, ben bu telefonu almak istiyorum ama okadar çok kötü yorum yaptılar ki alasım kalmadı, sen kullanmışsın acaba telefonda böy
Arkadaşlar merhaba telefonu aldıktan dört gün sonra yazdığım yazıyı alıntılayarak bir aylık kullanımda neler değişti neler dikkatimi çekti tekrar yazmak istedim.

Öncelikle yukarıda bahsettiğim "mavi ekran, ara ara ses düzey çubuğunun kendi kendine açılması vs." gibi sorunları tekrar yaşamadım.

Telefonun birçok yerde de dile getirilen ısınma sorunu bende hiç olmadı. Telefon her telefonun ısındığı kadar ısınıyor hatta şarjdayken bendeki s6 edge'den bile az ısınıyor. En yüksek seviyede ısınma oyun oynarken oluyor onda da bazı kişilerin dediği gibi elde tutulmaz bir sıcaklık olmuyor.

Wi-fi çekim gücü hakkında emin değildim ilk aldığım sıra tatilde olduğum için çekim gücü düşük gibi gelmişti ama tamamen modemden kaynaklı bir sorun olduğu kesin çünkü bir haftadır evde ve işyerinde odalarda denedim gayet sağlıklı çekiyor.

Telefonun en eleştirilesi yanı bataryası ki bana gayet geniş geniş yetiyor olmasına rağmen batarya bir 3000 mah performansı sunmuyor. S6 edge' de 2650 mah bataryayla aynı sonuçları alıyordum. Fakat burada şöyle bir durum da var, takip ettiğim için biliyorum note5 kullananlarda da bazı kişiler 6-7 saat ekran süreleri alırken bazıları 4-5 saat kimisi de 3 saat ekran süreleri alıyor. Demem o ki bu iş biraz da kullanımla alakalı görünüyor ama en azından sıkıntı olduğu bu telefonda aldığım süreleri s6 edge'de de alıyor olmam (ki bataryası ve pil ömrünü eleştirmelere doyamıyorlar o telefonu n). Ben şu anda bir saatlik oyun oynamak dahil gün içerisinde whatsapp, internet, instagram, telefon görüşmeleri 3 saat 50 dak- 4 saat civarı ekran süresi alıyorum ve yetiyor (mobil veri, wi-fi kullanım oranı %50).

Bu arada telefonu kılıfsız ve ekran koruyucu film olmadan kullanıyorum. Ekranda kılcal çizikler çok çabuk oluşuyor ama rahatsız etmediği sürece sıkıntı yok. Telefonu 2 kere bel hizasından parke üzerine düşürdüm birinde ekranın üzerine düştü diğerinde dikey vaziyette hoparlörlerin olduğu tarafa düşüp sekti; çizik bile yok. Tabi ki o hizadan betona ya da fayansa düşmüş olsa şu an telefonun cenaze törenini yapıyor olurdum muhtemelen :)

Sabredip okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca sormak istediğiniz olursa cevap vermeye çalışırım.

Not: Soracakalar kesin olacaktır: telefon ikinci parti ve evet ışık sızması var :) Uyku uyuyamıyorum sızmadan (!), gece sızıntı gözümü kör etmesin diye üç dört kat yorgan örtüyorum cihazın üzerine (!) :)

Hadi cümleten eyvallah..

Telefonda sıkıntı yok alabilirsiniz diyorsun yani

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Dostum merhaba, ben bu telefonu almak istiyorum ama okadar çok kötü yorum yaptılar ki alasım kalmadı, sen kullanmışsın acaba telefonda böy

Telefonda sıkıntı yok alabilirsiniz diyorsun yani

Ben de telefonu alana kadar akla karayı seçtim sonunda gözümü karartıp aldım.
Tamamen güncelleme desteği ve saf android deneyimi amacıyla aldım şanslı çıktım, sorunsuz bir cihaz kullanıyorum ve memnuniyetim iki katına çıktı eğer sorunlarla boğuşsaydım (ya da ileride boğuşursam) kalkıp isyan etmem çünkü;

-Bu telefon orta düzey
-Fiyatı 1000 lira
-Yaygın servisi olmayan bir marka.

Bunları bilerek alın alacaksanız.

Egemen12345

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar. kapadokya temalı duvar kağıdını nerden bulabilirim??

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Merhaba arkadaşlar. kapadokya temalı duvar kağıdını nerden bulabilirim??
Büyük teknoloji mağazalarına ikinci parti gelmiştir diye düşünüyorum eğer İstanbul ya da Ankaradaysanız. Yoksa da bulunduğunuz yerde, yine aynı mantık, en büyük en çok satış yapan mağazaya gidip doğrudan cihazların ne zaman geldiğini sorun yakın zamanda geldiyse ikinci partidir.

Egemen12345

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Büyük teknoloji mağazalarına ikinci parti gelmiştir diye düşünüyorum eğer İstanbul ya da Ankaradaysanız. Yoksa da bulunduğunuz yerde, yine aynı mantık, en büyük en çok satış yapan mağazaya gidip doğrudan cihazların ne zaman geldiğini sorun yakın zamanda geldiyse ikinci partidir.
benimkinde kapadokya resmi yok ben o resmi beğendim o yüzden nerde bulabilirim

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Biraz suyunun suyu gibi olacak ama bu işini görürse..
Screenshot_20160724-232048.png
Screenshot_20160724-232048.png

zierler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sd card ı sistem hafızasıyla nasıl birleştireceğiz.bu konuda yardımınızı rica ederim.

zierler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefonu iphone 5s kulaklığı ile kullanıyorum.gm 4g kullanırken telefon görüşmelerini de bu kulaklıkla yapabilirken gm5 plusta sesi kulaklığa vermiyor.sebebi sizce ne olabilir?

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
telefonu iphone 5s kulaklığı ile kullanıyorum.gm 4g kullanırken telefon görüşmelerini de bu kulaklıkla yapabilirken gm5 plusta sesi kulaklığa vermiyor.sebebi sizce ne olabilir?
Sizin durumunuzla aynı mı bilemem ama ben telefonun orjinal kulaklığı dışında bir kulaklık kullanıyorum bütün fonksiyonları yerinde ama jak giriş kısmı çok hassas en ufak temasta bağlantı kesmiş gibi müziği duraklatıyor mesela.
Siz de taktığınızda jakı çevirerek deneyin isterseniz belki de iç kısımdan temas sorunu vardır.

MehmetAkif23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GM 5 plusta sesi son seviyede açarsam hopörlöre patlarmı

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
GM 5 plusta sesi son seviyede açarsam hopörlöre patlarmı

Hoparlörlerinde cızırtı mı var?

Eğer var ise herkesin bahsettiği kronik sorundan kaynaklı olabilir.

Eğer cızırtı gelmiyorsa ve soruyu öylesine sorduysan sen temkinli davran ve sesi sonuna kadar açıp uzun süre o şekilde müzik dinleme ne olacağı belli olmaz :)

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Evet beyler android nougat ağustos ayında resmi olarak nexus cihazlara dağıtılmaya başlanıyor.

Şimdi tahminleri alalım sizce biz ne zaman alacağız bu güncellemeyi?

4g modelini kullananlar geçen yıl ne zaman aldılar resmi dağıtımdan sonra?

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Evet beyler android nougat ağustos ayında resmi olarak nexus cihazlara dağıtılmaya başlanıyor.

Şimdi tahminleri alalım sizce biz ne zaman alacağız bu güncellemeyi?

4g modelini kullananlar geçen yıl ne zaman aldılar resmi dağıtımdan sonra?
Büyük ihtimal diğer ay iyileştirme güncellemesi yerine direk Nougat alırız. Ama Ağustosun sonuna denk gelir diye tahmin ediyorum ben.

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Nexus lar tam sürümü alsın siz en az 1 ay sonra alırsınız nougat ı. Geçen yıl marshmallow da gm 4g ye 1 ay sonra verdiler. Gm 4g bu cihazdan önce alabilir güncellemeyi haberiniz olsun

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Beyler, biliyorsunuz bu telefon 8 çekirdekten oluşuyor. İzlediğim bir kaç videoda normalde her zaman tüm çekirdeklerin çalışmaması gerektiği kendini durdurmaları gerektiği anlatılmış. Ben telefona program yükleyip baktığımda hep 8 çekirdek birden aktif durumda. Bana bu konuyla ilgili bilgi verebilicek olan biri var mı? Çekirdeklerden bazılarının arada stop yapması gerekir mi hep aktif olmaları bir hata mı? Gerçekten bilenler yazarsa sevinirim, teşekkürler

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Telefonun dün gece sesini kıstım sabah kalktığımda bildirim çubuğunda sesini açmadım.Bildirim çubuğunda yalnızca alarmlar kısmına basyorum aktif olmuyor öyle takılı kaldı.Ses tuşundan sesini açtım orda da bir tuhaf durum vardı bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.3 aydır kullanıyorum ilk defa böyle bişi oldu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20160801-125248.png
    Screenshot_20160801-125248.png
    176.3 KB · Görüntüleme: 430

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Böyle kaldı sessiz gibi gözüküyor ama telefonuj sesi açık

Ekli dosyalar

• Screenshot_20160801-122300.png
    Screenshot_20160801-122300.png
    2.7 MB · Görüntüleme: 744

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Böyle kaldı sessiz gibi gözüküyor ama telefonuj sesi açık
O işaret "rahatsız etmeyin" özelliğinin aktif olduğunu gösteriyor.

Ses açıp kısma ile ilgili ilk aldığım sıralarda bende de bir iki kere kebdi kendine sesi kısma vs gibi sorunlar oldu ama sonra hiç olmadı. Telefonu baştan başlat kendine gelsin bence.

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bildirim çubuğunda hala yalnizca alarmlar yazıyor basiyorum üzerine değişme yok

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Bildirim çubuğunda hala yalnizca alarmlar yazıyor basiyorum üzerine değişme yok
Durum çubuğunda pil yüzdesinin yazması dikkatimi çekti. Normalde yok diye biliyorum. Root yapip xposed tarzi uygulamayla durum cubugunu degistirdin mi? Android One icin root sistemi kararsız hale getiriyor , seni boyle bi sorunla karsilastirmis olabilir.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Durum çubuğunda pil yüzdesinin yazması dikkatimi çekti. Normalde yok diye biliyorum. Root yapip xposed tarzi uygulamayla durum cubugunu degistirdin mi? Android One icin root sistemi kararsız hale getiriyor , seni boyle bi sorunla karsilastirmis olabilir.
O telefon root'lu mu bilmem ama bende de açık o özellik ve root yok.
Sistem arayüzü ayarlayıcısını açınca yapılabiliyor.

Ayarlar kısmında yoksa, ana sayfadayken bildirim tepsisini aşağı çekip ayarlar simgesine (sağ üst) on saniye kadar basılı tutun açılacaktır. Açıldığında aynı yerde ayarlar simgesinin yanında ingiliz anahtarı simgesi çıkar.