General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Ben de forumdan okumuştum diye hatırlıyorum. Ayrıca patenti satın almış olabilirler yani eski telefonlarda vardır ama yeni nesillerde olmaz.
Yeni nesillerde nasıl olmaz Galaxy Note 5 eski nesil bir telefon mu onda var mesela yanlış bilgi vermeyin lütfen.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Bugün ablamda bu telefonu gördüm General mobil 5 biraz inceledim arkadaşlar görüntülü görüşme yoktu dakikadan düşen sistem.Sonra dedim kişilerde kendi resmimi çekip koyayım aradığımda beni görürsün dedim ablama denemesini yaptım ama nerde öyle bir resim gösteriyor ki resmi piksel piksel acayip şekilde gösteriyor hani yaşlandırma resim programları varya aynı onun gibi gösterdi defalarca sildim yeniden çektim aynı bu cihazı alacaklar bunu bilsin.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Yeni nesillerde nasıl olmaz Galaxy Note 5 eski nesil bir telefon mu onda var mesela yanlış bilgi vermeyin lütfen.
Siz de biraz okuma zahmeti gösterirseniz Samsung telefonlarda olduğunu söylediğimi hatta yalnızca samsungta olduğunu söylediğimi görürsünüz.
O yazıda bahsi gecen eski nesil Sony telefon.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Arkadaşlar tarayıcı olarak ne kullanıyorsunuz?
Ben uzun seneler Samsung kullandım ama hep chrome kullanıyordum son iki sene samsung'un kendi tarayıcısını keşfettim ve onu kullanıyordum.
Chrome çok yavaş ve kısayollar çok kullanışsız, şu anda Firefox kullanıyorum aynı şekilde çok hantal.

Böyle; home tuşu, sekmeler vs alt bardan yönetilebilen, hızlı bir tarayıcı tavsiyesi olan var mı? Ücretli de olabilir.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Arkadaşlar bir soru soracağım..

Mesaj, Whatsapp vb. YouTube ve Mail bildirimleri geldiğinde ekran açılmıyor sadece ses ile iletiliyor. Sonra telefonun güç düğmesine bastığımda görebiliyorum.

İletileri direkt olarak ekran ışığı yanıp okunamıyor mu?

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141

Mesaj, Whatsapp vb. YouTube ve Mail bildirimleri geldiğinde ekran açılmıyor sadece ses ile iletiliyor. Sonra telefonun güç düğmesine bastığımda görebiliyorum.

Android'de o görevi bildirim ışığı yapıyor. Dediğiniz ekranın açılması ios özelliği diye biliyorum yani en azından bugüne kadar kullandığım Samsung telefonlarda da öyle bir özellik yoktu bunda da yok, bildirim olup olmadığını led ışıktan anlayıp açıp okuyoruz :)

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Samsung E5 vardı sanırım yav. Ben mi yanlış hatırlıyorum.. :oops:

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31

ayarlardan yapabiliyorsunuz.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
hiçbirşey gösterme yi seçip telefonu kapatın açın ve bir bildirim alın. sonra herşeyi gösteri seçip yine kapayıp açın.
böyle deneyim birde.

ayrıca başka bir kilitleme programı kullanıyormusunuz ? cmlocker gibi mesela yada geçmişte kullandınızmı?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Dostlar kilif ihtiyacı olanlar ttec 'in sitesindeki kılıfı bkmexpress kodu ile 15 tl ye alabiliyor haber edeyim dedim

sivex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu telefonda internetsiz Samsung daki gibi görüntülü görüşme var mı dakika sından düşen diyeyim diğer türlü.
o nasıl bir sistem bir ben bilmiyorum heralde bir videosu anlatımı var mı merak ettim özelliği

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sonunda gozumu karartip aldım Telefonu.
Cihazin ikinci parti lup olmadigini bilemeyiz dedi sordugum teknosa çalışanı ama cihaz depomuza iki gun once geldi dedi.
Ankara kizilay awm den aldim.
Artik az cok herkes biliyor cihazi tek tek anlatmiyim. Almakta kararsiz olanlar icin merak ettikleriniz varsa yanitlayabilirim.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
hiçbirşey gösterme yi seçip telefonu kapatın açın ve bir bildirim alın. sonra herşeyi gösteri seçip yine kapayıp açın.
böyle deneyim birde.

ayrıca başka bir kilitleme programı kullanıyormusunuz ? cmlocker gibi mesela yada geçmişte kullandınızmı?

İşe yaradı mı?

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Temmuz güncellemesini alan var mı? Bu hafta dağıtılmış olması gerekiyordu sanki?

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Ben aldım çoğu kişi de aldı sanırım bir arkadaş konu açmış hatta "gm5+ güncellemeler" diye.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar, 2.parti tek hatlı siyah gm 5 plus modelini almış olan var mı? O cihazda bildirim ışığı problemi var mı yok mu öğrenebilir miyim?

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadasim bildirim isigi sizmasi problem degil inan bana telefonu aldigimdan beri farketmemistim sen sorunca kontrol ettim bende de varmis
Gece ziifiri karanlikta ekrana siziyo ama ekran kapaliyken siziyo acikken en dusuk parlaklikta bile gormen imkansiz
Bence tek sıkıntı ısınması , baska sorunu yok

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Arkadasim bildirim isigi sizmasi problem degil inan bana telefonu aldigimdan beri farketmemistim sen sorunca kontrol ettim bende de varmis
Gece ziifiri karanlikta ekrana siziyo ama ekran kapaliyken siziyo acikken en dusuk parlaklikta bile gormen imkansiz
Bence tek sıkıntı ısınması , baska sorunu yok
Bataryası nasıl gidiyor seninkinin ? Kaç saat ekran süresi aldın

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Telefonu kullanmaya başlayalı dört gün oldu ufak tefek ısınma turları sonrası gözüme çarpan bir iki şeyi paylaşmak istedim.

Şu ana kadar saf android deneyimi genel olarak olumlu diyebilirim.
Hoparlör cızırtısı, telefonla konuşurken sensör sıkıntısı vs gibi çok duyduğum hatalar bende olmadı umarım da olmaz.

Fakat yazılımsal olduğunu düşündüğüm bir iki hata var:

Birincisi bir saat kadar önce play storedan güncelleme yaparken cihaz mavi ekran verdi kapatıp açtım düzeldi umarım bu ilk ve son olur.

Bir iki kere de hiçbir tuşa basmıyorken ekranın üst kısmında ses açma kısma simgesi belirdi kaybolması için ses tuşlarına müdahalede bulunmam gerekti, can sıkıcı bir durum ama yine yazılımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Şu an tatilde olduğum için normal kullanım alışkanlıklarımın dışında kullanıyorum telefonu o yüzden batarya konusunda net bir şey söylemek doğru olmaz ama bana sanki biraz hızlı tükeniyor gibi geldi.

Bunlar dışında hiçbir kasma donma yavaşlık hissetmedim. Isınma konusunda da hiçbir rahatsız edici ısınmaya denk gelmedim (oyun oynamak dahil.)
Yine normal ortamımda olmadığım için kesin bir yorum yapmamakla beraber wi-fi çekim gücünü az buldum, yani modemden uzaklaşınca çok fark ediliyor çekim gücündeki düşüş fakat tamamen modemden de kaynaklı olabilir.

Sonuç olarak bin lira verilmiş bir telefondan -hele ki o kadar olumsuz yoruma rağmen- beklediğimin fazlasını alacağımı umuyorum. Bahsettiğim hatalar çok sık tekrarlamadığı sürece de çok büyük sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

Sabredip okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler daha da kullandıkça gözlemlerimi paylaşacağım.

Arkadaşlar merhaba telefonu aldıktan dört gün sonra yazdığım yazıyı alıntılayarak bir aylık kullanımda neler değişti neler dikkatimi çekti tekrar yazmak istedim.

Öncelikle yukarıda bahsettiğim "mavi ekran, ara ara ses düzey çubuğunun kendi kendine açılması vs." gibi sorunları tekrar yaşamadım.

Telefonun birçok yerde de dile getirilen ısınma sorunu bende hiç olmadı. Telefon her telefonun ısındığı kadar ısınıyor hatta şarjdayken bendeki s6 edge'den bile az ısınıyor. En yüksek seviyede ısınma oyun oynarken oluyor onda da bazı kişilerin dediği gibi elde tutulmaz bir sıcaklık olmuyor.

Wi-fi çekim gücü hakkında emin değildim ilk aldığım sıra tatilde olduğum için çekim gücü düşük gibi gelmişti ama tamamen modemden kaynaklı bir sorun olduğu kesin çünkü bir haftadır evde ve işyerinde odalarda denedim gayet sağlıklı çekiyor.

Telefonun en eleştirilesi yanı bataryası ki bana gayet geniş geniş yetiyor olmasına rağmen batarya bir 3000 mah performansı sunmuyor. S6 edge' de 2650 mah bataryayla aynı sonuçları alıyordum. Fakat burada şöyle bir durum da var, takip ettiğim için biliyorum note5 kullananlarda da bazı kişiler 6-7 saat ekran süreleri alırken bazıları 4-5 saat kimisi de 3 saat ekran süreleri alıyor. Demem o ki bu iş biraz da kullanımla alakalı görünüyor ama en azından sıkıntı olduğu bu telefonda aldığım süreleri s6 edge'de de alıyor olmam (ki bataryası ve pil ömrünü eleştirmelere doyamıyorlar o telefonu n). Ben şu anda bir saatlik oyun oynamak dahil gün içerisinde whatsapp, internet, instagram, telefon görüşmeleri 3 saat 50 dak- 4 saat civarı ekran süresi alıyorum ve yetiyor (mobil veri, wi-fi kullanım oranı %50).

Bu arada telefonu kılıfsız ve ekran koruyucu film olmadan kullanıyorum. Ekranda kılcal çizikler çok çabuk oluşuyor ama rahatsız etmediği sürece sıkıntı yok. Telefonu 2 kere bel hizasından parke üzerine düşürdüm birinde ekranın üzerine düştü diğerinde dikey vaziyette hoparlörlerin olduğu tarafa düşüp sekti; çizik bile yok. Tabi ki o hizadan betona ya da fayansa düşmüş olsa şu an telefonun cenaze törenini yapıyor olurdum muhtemelen :)

Sabredip okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca sormak istediğiniz olursa cevap vermeye çalışırım.

Not: Soracakalar kesin olacaktır: telefon ikinci parti ve evet ışık sızması var :) Uyku uyuyamıyorum sızmadan (!), gece sızıntı gözümü kör etmesin diye üç dört kat yorgan örtüyorum cihazın üzerine (!) :)

Hadi cümleten eyvallah..