erkanerk
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 3
İki haftadır kullanan biri olarak wifi ile ilgili bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Cihazdan memnunum. Verilen paranın karşılığı bir ürün.
Gece yatarken 3g ya da 4g nin kapalı olduğuna dikkat et. Wifi açık olsa bile onu otomatik olarak kapatıyor telefon eğer ayarlardan seçtiysen. Wifi ayarlarından seçebilirsin. Bu şekilde gece şarjın maksimum yüzde 7 8 gider. Benim kötü çalıştığında 7 8 gidiyor. Normalde sabit kalıyor gece boyunca. Doze modu bu konuda başarılı ama hala hataları var stabil değil.Arkadaşlar bundan 1-2 hafta önce geceleri en az %40 sarj hiç kullanmadan akıp gidiyordu birkaç gün düzelir gibi oldu sonra tekrar sarj hiç kullanmadan boşalmaya başladı sebebi ve çözümü nedir bunun? Ayriyeten telefonu iyice bi kişiselleştirdim fabrika ayarlarına döndürmem tüm verilerimi ve bunları çöpe atmam olur. (Yedekleme işlerinden anlamıyorum.)
Sürekli olan bişeyse zaten servise vereceksin yapıcak bişey yok. Sadece yazılımsal olsa herkesde olurdu. Yüzde 40lık bir boşalma başıma gelmedi hiçGüzel kardeşim o kadarını akıl edebiliyorum herhalde. 8 saat uyuyorum diyelim gün içinde 8 saat kurcalasam o kadar götüremem ben. Sorun benlik değil,kaldı ki wifi açık olsa bile o kadar gitmesi saçma olurdu.
G8'i niye zaten eliyorsunuz ? Ben almayı düşünüyorum merak ettim ?Bana sorarsan g8 i zaten eliyorum boş yere 300 lira fazla para verme bir çok açıdan aşağıda kalıyor. Vipe 1 i batarya açısından tercih edebilirsin, honor 7 i de tercih etmen için ekstra bir sebep söyleyemiyorum açıkçası. Yeni parti cihazlar burda konuşulan temel sorun olan ışık sızmasını zaten barındırmıyor, geriye kalan sorunlarda tamamen yazılımsal ve bu telefon google tarafından her ay güncelleme alıyor. Bulunmaz bir nimet bence. Karar senin, tamamen tercih meselesi
Durumunuzu anlıyorum herkes para verdiği bir şeyin bozuk çıkması durumunda hayal kırıklığı yaşar hele ki bir de alınan firma sahip çıkmazsa çıldıracak noktaya getirir insanı. Ama bir de şunu unutmamak gerek ki teknoloji şans işi ve genelde de en titiz insanı en sorunlu cihaz bulur. Misal ben telefonu almaya karar verene kadar o kadar şikayet okudum ki tam vazgeçtim derken gözümü karartıp aldım. Telefonda hiç mi sorun yok tabi ki var ara ara korkutmuyor değil beni de ama burda sabahtan akşama general mobile'a sövsem de birşey değişmeyecektir. Aynı tip sorunlar amiral gemilerinde bile olabiliyor ki düşünün adam telefona 3000 lira vermiş saç baş yoldurtur. Şimdi bu telefona bin lira verdim bozulsa gene canım sıkılır ama kazık yemiş gibi hissetmem çünkü sonuçta üç kuruşluk çorbadan hint kumaşı çıkmaz.Bir ara sikayetvar a girmeyi deneyebilirsin, hem o oldukça basit lanse ettiğin değişim sürecine de bizzat tanık olursun. Tabi değişimle sonuçlanan birini bulursan..
Gorilla glass 3 e karşı 4 var bu cihazda,snapdragon 615 e karşı 617 var, micro usb ye karşı type c var, lolipop bir ihtimal marhmallow olacak cihaza karşı her zaman son android garantisi var ve tüm artılarına rağmen daha düşük bir fiyatı var. Sence g8 i direk elememeli miyim?G8'i niye zaten eliyorsunuz ? Ben almayı düşünüyorum merak ettim ?
GM 5 Plus'ta kronik ısınma sorunu var . Işık sızması vb. sorunlar var . Her şey donanım mı sizce ? Snapdragon 615 ile 617 de aynı performans diyebiliriz . Ekranı kasti çizediğin sürece de gorilla glass 3 her türlü çizilmeye korur.Gorilla glass 3 e karşı 4 var bu cihazda,snapdragon 615 e karşı 617 var, micro usb ye karşı type c var, lolipop bir ihtimal marhmallow olacak cihaza karşı her zaman son android garantisi var ve tüm artılarına rağmen daha düşük bir fiyatı var. Sence g8 i direk elememeli miyim?![]()
Isınma sorunu 1.parti olan cihazımda yok. Yani kronik bir hata değil. Ayrıca 2 . parti cihazlarda ışık sızması giderildi (ailemden biri daha aldı kendim test ettim bu konuyu). 615 in ısınma ve performans sorunlarının giderilmesiyle 617 modeli üretilmiştir nerdeyse kısmını bu fark oluşturuyor. Glass 3 de korur diyorsan glass 2 bile korur önemli olan bir para döküyorsan ortaya en iyisinin olması ve ederinden fazlasını vermemek. Geriye kalan herşey tercih meselesi. Oyüzden sorun yaşıyorsunuz diye arkadaşları daha alt eski ve aynı sorunları yaşayabilecekleri modellere yönlendirmemekte fayda var.GM 5 Plus'ta kronik ısınma sorunu var . Işık sızması vb. sorunlar var . Her şey donanım mı sizce ? Snapdragon 615 ile 617 de aynı performans diyebiliriz . Ekranı kasti çizediğin sürece de gorilla glass 3 her türlü çizilmeye korur.
S615 ile S617 arasındaki fark o değildir.Isınma sorunu 1.parti olan cihazımda yok. Yani kronik bir hata değil. Ayrıca 2 . parti cihazlarda ışık sızması giderildi (ailemden biri daha aldı kendim test ettim bu konuyu). 615 in ısınma ve performans sorunlarının giderilmesiyle 617 modeli üretilmiştir nerdeyse kısmını bu fark oluşturuyor. Glass 3 de korur diyorsan glass 2 bile korur önemli olan bir para döküyorsan ortaya en iyisinin olması ve ederinden fazlasını vermemek. Geriye kalan herşey tercih meselesi. Oyüzden sorun yaşıyorsunuz diye arkadaşları daha alt eski ve aynı sorunları yaşayabilecekleri modellere yönlendirmemekte fayda var.
Aradaki tek fark bu değil istediğin her yerde araştır istersen. Bu teknolojiden bağımsız senin görüşün olarak kalsın bi köşede. 405 konusunda şöyle haklısın ; sadece oyun konusunda yüksek grafiklerde tatmin edici değil. Şahsi görüşüm de 1000 tl lik bir telefonun zaten oyun telefonu olamayacağı aşikar. Bunu bilerek almak lazım. Amacı oyun grafik performansı değil bu telefonunS615 ile S617 arasındaki fark o değildir.
Daha iyi modeme sahiptir.
Tek fark budur.
GM 5+'da Adreno 405 var. Adreno 405 = çöp.
S801li amiraller (Z2/M8/E8/Z3) ya da Xperia C4 veya P70 gibi Mt6752li cihazlar S615li gruptan daha iyi performans veriyor bu da bilinen gerçek.Aradaki tek fark bu değil istediğin her yerde araştır istersen. Bu teknolojiden bağımsız senin görüşün olarak kalsın bi köşede. 405 konusunda şöyle haklısın ; sadece oyun konusunda yüksek grafiklerde tatmin edici değil. Şahsi görüşüm de 1000 tl lik bir telefonun zaten oyun telefonu olamayacağı aşikar. Bunu bilerek almak lazım. Amacı oyun grafik performansı değil bu telefonun
Dostum s801 le 615 in performansını neden karşılaştırdın pek anlamadım. 615le 617 yi tartışıyorduk. Üst segmentle orta segment kıyasına geçtin şuanS801li amiraller (Z2/M8/E8/Z3) ya da Xperia C4 veya P70 gibi Mt6752li cihazlar S615li gruptan daha iyi performans veriyor bu da bilinen gerçek.
Ve dediğiniz gibi 1000 lira seviyesinde.
Demek ki istersen performans da alabiliyorsun bu tür cihazlardan.
Çünkü dedin ya 1000 TL'YE performans alınamaz diye.Dostum s801 le 615 in performansını neden karşılaştırdın pek anlamadım. 615le 617 yi tartışıyorduk. Üst segmentle orta segment kıyasına geçtin şuan
Dostum sen benim hangi konuda söylediğimi bile anlamamışsın. Adreno 405 grafik performansından bahsediyorum orda görebileceğin gibi. İşlemci performansından değil.Çünkü dedin ya 1000 TL'YE performans alınamaz diye.
Ben de alınabilir diyorum verdiğim örneklerle.
Benim kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok . Asıl siz yanlış yönlendiriyorsunuzIsınma sorunu 1.parti olan cihazımda yok. Yani kronik bir hata değil. Ayrıca 2 . parti cihazlarda ışık sızması giderildi (ailemden biri daha aldı kendim test ettim bu konuyu). 615 in ısınma ve performans sorunlarının giderilmesiyle 617 modeli üretilmiştir nerdeyse kısmını bu fark oluşturuyor. Glass 3 de korur diyorsan glass 2 bile korur önemli olan bir para döküyorsan ortaya en iyisinin olması ve ederinden fazlasını vermemek. Geriye kalan herşey tercih meselesi. Oyüzden sorun yaşıyorsunuz diye arkadaşları daha alt eski ve aynı sorunları yaşayabilecekleri modellere yönlendirmemekte fayda var.