ALBATROS84
Doçent
Evde dvd yok almakta istemiyorum şuan tek merak ettiğim elementary ossende nerden buluyorsun böyle kılları? Linux Mint 17,3 x64'te yok böyle hayvanlıklar...
sen kasik dvd-r kullan.
Vardır illaki çalışan alternatif bir program
Evde dvd yok almakta istemiyorum şuan tek merak ettiğim elementary ossende nerden buluyorsun böyle kılları? Linux Mint 17,3 x64'te yok böyle hayvanlıklar...
sen kasik dvd-r kullan.
1lira ver dvd olsun da tabi dvd-rw'yi sökmediysen ki ben söktüm.Evde dvd yok almakta istemiyorum şuan tek merak ettiğim elementary os
Vardır illaki çalışan alternatif bir program![]()
onu unutmuşum Linux Mint'tede var...Bir şeyi kaçırmışız Elementary Os zaten ubuntu tabanlı olduğu için direkmen başlangıç diski oluşturucusundan kurulabiliyormuş
Hoşuma gitti tasarımı 16.04 tabanlı versyonun beta testi bitince denenebilir
Ancak hala "Bu özellik sisteminizde kullanılamıyor gerekli paketler mevcut değil" yazısı vareğer ubuntudaki dosyaları paylaşacaksan başka bir paket kurmana gerek yok
Aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi yaptım hiç sorun olmadı, istersen bir kontrol et eksik bir şey olabilir.Ancak hala "Bu özellik sisteminizde kullanılamıyor gerekli paketler mevcut değil" yazısı var
Üstad KDE 5 tam stabil ve oldu denecek kıvama gelmedi henüz doğru ayarlarla kasmadığına da şahit oldum (KaOS) ancak hala 4 daha iyi diyebilirim.Bugün KDE 5 deneme şansım oldu.
Çok kötü olmuş.
Görüntü şıklığı azalmış, her taraftan animasyon fışkırıyor.
O butonların hali nedir, pencere elementleri arasındaki boşluklara iki çocuklu aile sığar, geniş ve rahat arayüz tasarlayacağız ayağına herşey kocaman ve gereksiz büyük olmuş, boş alanlar paso israf olmuş.
Animasyonlar kapanmıyor, her ayarı kurcaladım, hepsindeki animasyonları kapattım, hala animasyonlar gördüm, demek ki kapatılması mümkün olmayan animasyonlar var.
Mis gibi oxygen'i yemişler, garip bir tema getirmişler, pencere çubuğunun rengi oxygen'deki gibi renge uyum sağlamıyor.
Ne kadar gereksiz ıvır zıvır ayar varsa hepsini koymuşlar ama mesela touchpad'i kapatma ayarı ya da tüm animasyonları kapatma ayarı gibi temel ayarlar yok.
Yeni temada gölgeler de kapatılmıyor, en fazla 6 pixele kadar düşürme imkanı vermişler, bu dikdatörlük niye ?
Ayrıca 16 pixel'lik imleçler istiyoruz, çok mu şey istiyoruz.
KDE varsayılan ayarlar biraz ağır, makine Crysis oynuyor gibi kasılıyor.
KDE gitmiş beyler, bundan adam olmaz artık.
Üstad KDE 5 tam stabil ve oldu denecek kıvama gelmedi henüz doğru ayarlarla kasmadığına da şahit oldum (KaOS) ancak hala 4 daha iyi diyebilirim.
biraz uzak kalmışız buralardan bakıyorum forumlara adamlar daha network hk bilgi sahibi değiller kali yükleyip başka şeylere heves etmeye çalışıyorlar ha kali linux uda kullanabildiklerinden değil her yerde bir sorun çıkıyor
Sana göre hangi Linux sürümü daha güzel?Bu Linux dağıtımlarında gerçekten bir vizyon eksikliği var.
OpenSuse hariç hiçbir dağıtım paket yönetim sistemine henüz yüklenmemis paketlerin dosya ismiyle arama özelliği koymamıs.
Ne alaka diyecekseniz hemen söyleyim.
Dısarıdan bir program indirdiğimizde, hani su meshur ./configure, make, make install islemlerini yaparken hep klasik aynı hatayı verir.
Herhangi bir paket eksiktir ama eksik paketi söyleyemez çünkü dağıtımdan dağıtıma ismi değisebilir veya ilgili kütüphanenin hangi pakette olduğu değisebilir.
Dosya ismini söyler, der ki libxxxxxx.so eksik kardesim der.
Simdi bu dosya hangi pakette, bunu niye internette arastırayım ki, paket yöneticisine girsem, bu dosyayı hangi paket verir bana söylese, çok güzel olacak.
Velev ki bu özellik yok. Sadece yüklenmis paketler hangi dosyaları sisteme vermis onu gösteriyor herkes, yüklenmemisler hangi dosyaları veriyor, onu da söylesenize.
OpenSuse de maalesef sırf bunun için yüklenmez ki.