General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Benim kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok . Asıl siz yanlış yönlendiriyorsunuz :) . 615, 617'den daha iyi GM 5 plus'ı iPHONE 6 gibi gostermişsiniz. 1. parti cihazlarda da ısınma sorunu var ve bu sorun kronik . @Bloother hocam buraya el atsa :) . Ayrıca GM5 PLus neden alınmaz sorusunun cevabını @ConfickerBelasi Hocama da sorabilirsiniz :) Saygılar :)
İphone 6 gibi mi göstermişim... :) saygılar dostum

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar elektronik cihazlarda ufak tefek illa ki sorunlar olur sorunsuz telefon yoktur burada defalarca yorum yaptık.1,5 aydır kullanıyorum çok şükür sıkıntı yaşamadım 1000 tl fiyatına göre telefon harika kasma ve donma kesinlikle yok ayrıntılara takılmayın.bu fiyata piyasada bu özelliklerde telefon bulamazsınız almak isteyenlere kaçırmayın derim

TR_Asker

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Arkadaşlar konuyu uzatmıyım ben f/p cihaz arıyorum güncelleme alıcak cihaz istediğim için gm 5plus kullanıcılarına soruyorum.
Kamera sizce nasıl manzara ve araba fotoğrafları çekiyorum Ve video çeken varsa performansı nasıl
Günlük işlerimde kullanacağım bir cihaz olucak çok oyun meraklısı değilim sadece kafa topu oynuyorum işyerindekilerle
sosyal medya müzik kamera ve batarya benim için önemli olan bu isteklerimi karşılar mı GM 5 plus kullanıcıları yardımcı olursa sevinirim.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar konuyu uzatmıyım ben f/p cihaz arıyorum güncelleme alıcak cihaz istediğim için gm 5plus kullanıcılarına soruyorum.
Kamera sizce nasıl manzara ve araba fotoğrafları çekiyorum Ve video çeken varsa performansı nasıl
Günlük işlerimde kullanacağım bir cihaz olucak çok oyun meraklısı değilim sadece kafa topu oynuyorum işyerindekilerle
sosyal medya müzik kamera ve batarya benim için önemli olan bu isteklerimi karşılar mı GM 5 plus kullanıcıları yardımcı olursa sevinirim.
Dostum kamera performansı gün ışığında seni yarı yolda bırakmaz. Güzel fotoğraflar yakalayabilirsin. Fakat ışığı kaybettikçe kalite bozuluyor. Bunu göz önünde bulundurman lazım. Genelde gündüz kullanıyorsan üzülmezsin. Snapchat ön kamera normal kameraya nazaran bulanık çekiyor. Uygulama hatası. Senin gibi ben de sadece kafa topu oynuyorum arada bir o yüzden şarjı etkilemiyor bile. Fiyat performans açısından orta segmentin en iyi ürünü. Her ay güncelleme alıyor, tüm versiyonların tadına ilk biz bakıcaz. Biraz daha araştır acele etme ama listende ilk 2 de olması gereken bir ürün.

TR_Asker

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Dostum kamera performansı gün ışığında seni yarı yolda bırakmaz. Güzel fotoğraflar yakalayabilirsin. Fakat ışığı kaybettikçe kalite bozuluyor. Bunu göz önünde bulundurman lazım. Genelde gündüz kullanıyorsan üzülmezsin. Snapchat ön kamera normal kameraya nazaran bulanık çekiyor. Uygulama hatası. Senin gibi ben de sadece kafa topu oynuyorum arada bir o yüzden şarjı etkilemiyor bile. Fiyat performans açısından orta segmentin en iyi ürünü. Her ay güncelleme alıyor, tüm versiyonların tadına ilk biz bakıcaz. Biraz daha araştır acele etme ama listende ilk 2 de olması gereken bir ürün.
ilginiz için çok teşekkürler hep şuanları duydum çok ısınıyor 3buçuk saatten fazla ekran süresi alamıyorum vay kamera kötü falan dedikleri için hep kuşkuda kaldım bu yorumunuzu değerlendiricem

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Bir önceki sayfada paylaşmıştım bulabilirsiniz.
Gördüm kardeşim de şöyle bir şey var. En iyi aldığın süre o , sosyal medya ağırlıkta sende 4 saat hatta herkes 4 saat civarı alıyor.
Ben net kapalı halde toplam 160dklık video izlediğim zaman 6 saat alıyorum ama diğer türlü hep 4-5 arası.
3100 mh dedik , Snap617 güç tüketmeyen işlemci dedik , saf android dedik çıkan sonuç mu yani ?
Discovery Elite kullanırken de ben 5 saat ekran süresi alıyodum (Snap800 ve 2500mh batarya)
Ne anlamı kaldı ki biz buna güvenip aldık. Güncellemeyle düzelecek bi şeyede benzemiyoki. Bazen sorguluyor insan...

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Gördüm kardeşim de şöyle bir şey var. En iyi aldığın süre o , sosyal medya ağırlıkta sende 4 saat hatta herkes 4 saat civarı alıyor.
Ben net kapalı halde toplam 160dklık video izlediğim zaman 6 saat alıyorum ama diğer türlü hep 4-5 arası.
3100 mh dedik , Snap617 güç tüketmeyen işlemci dedik , saf android dedik çıkan sonuç mu yani ?
Discovery Elite kullanırken de ben 5 saat ekran süresi alıyodum (Snap800 ve 2500mh batarya)
Ne anlamı kaldı ki biz buna güvenip aldık. Güncellemeyle düzelecek bi şeyede benzemiyoki. Bazen sorguluyor insan...
Bana da az geldi mah değerine göre ama malzeme de bu. Fazlaca yapılacak bir şey yok gibi duruyor...
Henüz hiç günü çıkarmadan bitmedi haftaya iş temposunda nasıl olacak bakıp göreceğim.

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Bana da az geldi mah değerine göre ama malzeme de bu. Fazlaca yapılacak bir şey yok gibi duruyor...
Henüz hiç günü çıkarmadan bitmedi haftaya iş temposunda nasıl olacak bakıp göreceğim.
Kesinlikle kapasitesinin hakkını vermiyor. Önem verdiğim konular arasında bulunan pil performansı iyi diye aldığımız telefon beklentileri karşılamadı. Kimse de benim gibi değerine bakıp yüksek beklentiyle almasın.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Kesinlikle kapasitesinin hakkını vermiyor. Önem verdiğim konular arasında bulunan pil performansı iyi diye aldığımız telefon beklentileri karşılamadı. Kimse de benim gibi değerine bakıp yüksek beklentiyle almasın.
Nougat'yla bataryası biraz toparlar ama beklenti yaratacak bir gelişme olmaz.
Yüksek beklenti mevzusuna gelince amiral marka telefonların dört bin bandının az altında olduğu bir memlekette bin liralık telefon için de yüksek beklentiye girmemek gerek.

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Nougat'yla bataryası biraz toparlar ama beklenti yaratacak bir gelişme olmaz.
Yüksek beklenti mevzusuna gelince amiral marka telefonların dört bin bandının az altında olduğu bir memlekette bin liralık telefon için de yüksek beklentiye girmemek gerek.
Ama bilsek 200 daha koyup Lenovo P1 alırdık. Eğer bataryası bu şekildeyse 2000 küsür deselerdi. Note 5 den yüksek bataryası var görünüşte ama sonuç ortada. Ayıptır.

dirlik95

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Gm 5plus alinacak bir cihaz mi ? Reeder p10s honor 7 ve gm 5plus arasinda kaldim. Digerlerinin parmak izi avantaji var ama gm de saf android karar veremedim

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
son zamanlarda telefon iyice kafayı yedi. yakınlık sensörü çalışmıyor.yüzüme yapıştırıyorum ama nafile. hemde henüz yeni format atmışken olmaya başladı.
ilk günlerdeki tüm olumlu düşüncelerim terse dönmüş durumda. feci şekilde kasmaya başladı ve artık bıktırdı. keşke almasaydım diyorum. telefonun çıktığı 3-4 ay olmasına rağmen henüz custom rom da yayınlanmış değil.
hele oyunları hiç söylemiyorum. 3-4 dakika sonra sıcaklığından tutamıyorum telefonu. ve ekran donmaya başlıyor.
pişmanım. :(

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
her telefonun veya elektronik cihazın hatta mekanik ürünlerin bile sorunları olabilir. sorunu olmasa bile teknik olarak size uyumsuz gelen noktaları olabilir. burada yada başka yerlerde yazılan herşeyi kafaya takmayın. gidin deneyin görün ve alın yada almayın.
kameradan anlamayan adamlar gelmiş burada kamerası kötü diyor. (kimse üstüne alınmasın genel konuşuyorum) zifiri karanlık odada fotoğraf çekiyor sonrada rgece çekimi kötü diyor. yada gitmiş sony nin 4k ekranlı telefonu ile ekranı kıyaslıyor ve ekranına kötü diyor. sizin bir beklentiniz vardır. bu beklentinizi karşılayacaksa alın.
yazılım telefona uyumsuz felan değil. böyle birşey eskiden samsung da olurdu artık onda bile olmyor ki bu telefona yazılımı doğrudan google veriyor. ihtimal dışı yani.
adam kulaklıklara laf ediyor. yahu mis gibi kulaklık var. haa sevmediysen git 200-300 tl ver kendine kulaklık al.ama ürünü boş yere kötüleme. ve burayı referans alan insanları da çelişkiye düşürme kardeşim.
bazı arkadaşlar ısınma demiş. bu her telefonda olabilecek bir durum. gidip sony alın bakalım telefonu oyun oynarken tutabiliyormusunuz.

bu yazımdaki düşüncelerim hala aynı bu arada.
ancak kullanıcı deneyimim arttıkça durum bu ilk izlenimlerden sapıyor. maalesef. :S

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
bu yazımdaki düşüncelerim hala aynı bu arada.
ancak kullanıcı deneyimim arttıkça durum bu ilk izlenimlerden sapıyor. maalesef. :S
Üzüldüm dostum telefonun durumuna. Ben 18 nisanda almıştım hala bir sıkıntı yaşamadım, ışık sızması hariç onu kabullendim artık rahatsız etmiyor zaten gece şarjda belli ediyor bir tek . Onun dışında ne şarj problemi ne sensör sorunları ne kasma hiçbir şey yok telefonda hala çok memnunum. Android Nougat dan sonra inşallah sorunlarınız çözülür.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Üzüldüm dostum telefonun durumuna. Ben 18 nisanda almıştım hala bir sıkıntı yaşamadım, ışık sızması hariç onu kabullendim artık rahatsız etmiyor zaten gece şarjda belli ediyor bir tek . Onun dışında ne şarj problemi ne sensör sorunları ne kasma hiçbir şey yok telefonda hala çok memnunum. Android Nougat dan sonra inşallah sorunlarınız çözülür.
nuga ve cynaogenmod rom larını bekliyorum. yakında tekrar hard format atıcam. ışık sızması çok öenmli değil. kullandığım vestel tv de ve eski kullandığım nexus5 tede vardı. servisler hata olarak görmüyorlar onu.problem değil yani.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
nuga ve cynaogenmod rom larını bekliyorum. yakında tekrar hard format atıcam. ışık sızması çok öenmli değil. kullandığım vestel tv de ve eski kullandığım nexus5 tede vardı. servisler hata olarak görmüyorlar onu.problem değil yani.
Bu custom romların özelliği nedir bilgi verebilir misin? Saf android den fazlası ne oluyor ve custom romları kim sunuyor bizlere?

yupe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bu custom romların özelliği nedir bilgi verebilir misin? Saf android den fazlası ne oluyor ve custom romları kim sunuyor bizlere?
Kısaca söyle söyliyim, elinizdeki mevcut telefonlarda yüklü olarak gelen isletim sistemini ( stock rom) daha geliştirip ek özellikler eklemenize olanak veriyor, belli markalara has olan özellikleri ( lg lerde olan ekrana çift tıklamayla kapanması veya acılması gibi) kullandıgınız telefona eklemenizi ve güncel Android sürümlerini daha erken yüklemeyi saglıyor. Cyanogenmod gibi custom rom üreticileri bu işi daha profesyonel yapmaktalar, daha detaylı bilgiyi internette bulabilirsiniz.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Kısaca söyle söyliyim, elinizdeki mevcut telefonlarda yüklü olarak gelen isletim sistemini ( stock rom) daha geliştirip ek özellikler eklemenize olanak veriyor, belli markalara has olan özellikleri ( lg lerde olan ekrana çift tıklamayla kapanması veya acılması gibi) kullandıgınız telefona eklemenizi ve güncel Android sürümlerini daha erken yüklemeyi saglıyor. Cyanogenmod gibi custom rom üreticileri bu işi daha profesyonel yapmaktalar, daha detaylı bilgiyi internette bulabilirsiniz.
Teşekkürler bilgi için biraz da araştırdım zaten burda hemen cevap gelmeyince ve telefonun garantiden çıkıcağını okudum. Siz de gelen güncelleştirmeleri daha hızlı alırsınız demişsiniz, bu güncelleştirmeler yine cyanogenmode tarafından mı yoksa google tarafından mı? Yani ben cyanogenmode a geçersem artık mecburen güncelliştirmeleri hep o seriden mi sağlamalıyım?

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Teşekkürler bilgi için biraz da araştırdım zaten burda hemen cevap gelmeyince ve telefonun garantiden çıkıcağını okudum. Siz de gelen güncelleştirmeleri daha hızlı alırsınız demişsiniz, bu güncelleştirmeler yine cyanogenmode tarafından mı yoksa google tarafından mı? Yani ben cyanogenmode a geçersem artık mecburen güncelliştirmeleri hep o seriden mi sağlamalıuım

yupe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Teşekkürler bilgi için biraz da araştırdım zaten burda hemen cevap gelmeyince ve telefonun garantiden çıkıcağını okudum. Siz de gelen güncelleştirmeleri daha hızlı alırsınız demişsiniz, bu güncelleştirmeler yine cyanogenmode tarafından mı yoksa google tarafından mı? Yani ben cyanogenmode a geçersem artık mecburen güncelliştirmeleri hep o seriden mi sağlamalıuım
Aynen öyle dediğiniz gibi, güncellemeler cyanogen tarafından yapılıyor, yapılan güncellemeler güvenilir ve stabil. Bu tarz işlemlerden sonra telefonunuz garanti kapsamından çıkar, dolayısıyla ya bunu göz önünde bulundurarak yapmak yada garanti süresi bitmiş ürünlerde kullanmak daha uygun olur.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Aynen öyle dediğiniz gibi, güncellemeler cyanogen tarafından yapılıyor, yapılan güncellemeler güvenilir ve stabil. Bu tarz işlemlerden sonra telefonunuz garanti kapsamından çıkar, dolayısıyla ya bunu göz önünde bulundurarak yapmak yada garanti süresi bitmiş ürünlerde kullanmak daha uygun olur.
Anladım, o zaman yeni aldığımız bu saf androide şimdilik müdahale etmemek daha yerinde olur. :) teşekkürler

yupe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Anladım, o zaman yeni aldığımız bu saf androide şimdilik müdahale etmemek daha yerinde olur. :) teşekkürler
En mantıklısı ama bilginiz olsun diye söyliyim, bu yapılan işlem geri çevrilebiliyor biraz uğrastırıyor ama bu mumkun yani custom rom yüklü bir telefonu ilk haline geri çevirebiliyorsunuz ve böylelikle garantiden çıkmamışda oluyor. Detaylı bilgi almadan bu işlemleri uygulamamanız daha iyi olur.

mutlu_66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende de 5 plus var sizlerden ricam, sessiz ortamda video kaydı yapın ve izlerken dip gürültü ve arada cızırtı sizdede mevcut mu bir inceleyin. Ben müzisyen olduğum için abartıyormuyum bilmiyorum ama sizlerle bir istişare etmek istiyorum. Telpaya gönderdim yazılım yenileyip gönderdiler ama sorun devam ediyor. Sizlerdede varsa hakkınızı aramanızı tavsiye ederim. Bu sorunun kamera mikrofonundan kaynaklandığını düşünüyorum. Büyük bir ayıp.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
custom romlar, stok romlarda olmayan bazen de olan ama kullanıma açılmayan özellikleri ve geliştirmeleri bizlere sunan farklı geliştircilerin programlamalarıdır.
gm den önce kullandığım nexus 5 için konuşursak; euphoria, cynaogen mod, miui, flymos, catlysim, pure en bilinen custom romlardır. çok büyük özellik farklı beklemek yanlış olur. çünkü oyle zamanlar geliyor ki stok daha iyiydi diyebiliyorsunuz.
bu tamamen keyif ve istek meselesi.nexus5 te oyle zaman oluyorduki günde 2-3 rom yüklerdim. dedim ya zevk meselesi.
ilk aklıma gelen özelleştirmeler; bildirim ışığı rengini ve yanma-sönme süresini değiştirme, yukarıdaki saatin yerini pilin simgesini değiştirme, ana ekran özelleştirmeleri, titreşim modunu değiştirme, çağrı ve bildirim seslerini ayrı ayrı ayarlayabilme, çift tıklama, navbar düzenlemeleri.....

rom yükleyince değilde root atınca garanti dışı kalır teknik olarak.ama bu yazılımsal bir durum olduğu için geri çevirebilirsiniz. yani tekrar garantiye sokabilirsiniz. tabi custom rom yükleyen biride mutlaka root atar.root nedir dersen telefonda normal kullanıcıların yapamadığı işlemleri yapmaya olanak verir. mesela uygulamalarına rk planda tamamen kapatılması, gereksiz yazılımdan gelen uygulamaların silinmesi gibi....

güncellemelere gelince; 2-3 günde bir yeni güncelleme yayınlanabilir. geliştiricilerin işi bu olduğundan sürekli geliştirmeler yayınlanabiliyor. tabikide köklü değişiklikler android sürümünün yayınlanmasından sonra gerçekleşiyor. mesela cynaogen mod kullanıyorsun ve telefonun samsung not5. android 7 çıktı ama hala samsung tarafından yayınlanmadı. işte cynaogenmod kullanırsan android 7 ye uyarlanmış cynaogen mod sürümü 2-3 gün içerisinde yayınlanır.böylelikle en güncel yazılımı kullanabilirsin.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Bu telefonda internetsiz Samsung daki gibi görüntülü görüşme var mı dakika sından düşen diyeyim diğer türlü.