Erdoğan'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Odessa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Türkiye'de yaşayan Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmeli mi?

• Evet

Kullanılan: 3 8.8%
  • Hayır

Kullanılan: 31 91.2%

• Kullanılan toplam oy
    34
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yeni Akit Gazetesi

Siteye bakıp gülüp geçenler olacak. Ama plana ve analize bakanlar, böyle bir durum olacak olsa yok istemezuk derler mi yine? Hani hep Musul kerkük diyip duranlar Halep şam bizim diyecek mi?
Analiz mi? asjsjdfjdjdjsjfjsdfjsjdfjsdfjsjdfjsdfjsjdfjsdafjsdfsdjfjsdfjjsdfjsdjfajfjsdjfsdfsdf. Yeni Akit mi? hajfshdfhsdfhsdhfhsdhfshdfhshdfhhsdf. Referandum mu? jsdfjsjdfjsdfjjajfjsdjfsjdfjsdjfjsfjsjdfjsdjfsdfjjsdf.
3oz1qj.jpg

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
desteklediğim öneridir(!)

Şahsen ben kendi vatandaşlık hakkımı Suriyeli bir mülteciye devredebilirim!
Nasıl olsa vatandaşı olmasan daha rahat yaşayabiliyorsun bu ülkede...
Türkiye'yi de Suriyeli mültecilere terk ederiz zamanı gelince, yazık sonuçta değil mi? Savaştan kaçmışlar(!)

Son düzenleyen moderatör:

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
O zaten şuan bile olan bir şey. Geçen aylarda rakam vermişlerdi de hatırlamıyorum. Ciddi bir artış olmuş. Ne ara yapıyorlar o da garip. Ev yok, para yok işleri güçleri başka şeylerde.
Haklısın kardeşim ne dersek diyelim olan olacak...

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Bu ülkede 1500 tl veren rus 2 hafta 5yıldızlı otelde tatil yapıyor, suriyeli sınavsız üniversite okuyor. Üstüne bide vergi vermiyor. Eee Mülteci biziz zaten...

Aden

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Analiz mi? asjsjdfjdjdjsjfjsdfjsjdfjsdfjsjdfjsdfjsjdfjsdafjsdfsdjfjsdfjjsdfjsdjfajfjsdjfsdfsdf. Yeni Akit mi? hajfshdfhsdfhsdhfhsdhfshdfhshdfhhsdf. Referandum mu? jsdfjsjdfjsdfjjajfjsdjfsjdfjsdjfjsfjsjdfjsdjfsdfjjsdf.
3oz1qj.jpg
Senden analiz alalım... Nasılsa bizim türk ergenlerinden daha iyi siyaset ve dış politika bilen yok. Erdoğan'da hata, burada cevherler yatıyor. Ömründe sıkıntı çekmemiş ergen tayfası gelmiş ahkam kesiyor.

En akıllı en iyi bilen sizsiniz, devam, bu kafayla tam gaz...

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Senden analiz alalım... Nasılsa bizim türk ergenlerinden daha iyi siyaset ve dış politika bilen yok. Erdoğan'da hata, burada cevherler yatıyor. Ömründe sıkıntı çekmemiş ergen tayfası gelmiş ahkam kesiyor.

Erdoğan'ın tek düşündüğüm Suriyedeki paralı kişileri Türkiye bünyesine almak. Sen o Suriyeli bazı kişilerin söylediklerini bir bilsen gerçi böyle demezdin. Sen yaptıklarını ve söylediklerini hele bir gör sonra millet ahkam kesiyor v.s. diye söyle.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761

Demek ki örnek olamamışsınız.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
3oz1qj.jpg
Ulan karının kolunu anladımda adamın kelinden ne istemişler te allam yaa :D

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Peki buna ne demeli ?
FB_20160706_14_22_52_Saved_Picture.jpg

Çabuk yalan diyenler gelmeden ...

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Suriyeli bile beğenmiyor ülkeyi çünkü Suriye bile Türkiye'den güzeldi...

AB ülkelerine bakınız sokaklar, caddeler nasıl düzgün planlanıp oluşturulmuş diye... Ayrıca yapıların mimarilerine!
Bir de çıkıp Bağcılar'da sokak sokak gezin. Mısır, Libya, Irak, Afganistan bile bizim ülkemizden güzeldir.
Türkiye'yi ayakta tutan İstanbul, Ege ve Akdeniz kıyılarıdır.
Teknik olarak ülkenin başkenti Ankara ise içler acısı durumda ne yazık ki.

İstanbul'u boşaltıp belirli bölgeler hariç komple yıkarak yeniden şehir planlaması oluşturulup inşaa etmeli ve daha sonra bir çivi çakmaya dahi izin verilmemeli, yetti aç gözlü müteahhitlerin ülkeyi talan edip rant peşinde koştuğu!

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Türkiyenin geleceği açısından felaketlere yol açacaktır.Bu halk zaten sorunları olan Türkiyemize yük oluyor ve olmaya devam edecektir.Uzun vadede çıkaracağı sorunlar hiçbir maddiyatla giderilemeyecektir.Ülke tarihi kültürü ve ekonomisine büyük zararlar verecektir.İleride bu yobaz halkı eğitemezsek bunları kullanarak yeni bir etnik kimlik sorunu ve akabinde toprak sorunları doğuracaktır.Türk halkınının mevcut hükümet tarafından baskı altında olması ve muhalefetin beceriksizliği ülkemiz adına büyük bir talihsizliktir.Muhalefet görevini yapmalı bu kararın refaranduma gitmesi adına kararı meclise sunmalıdır.

Son düzenleyen moderatör:

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
thu duke forumdan atılmalıdır.SDN yöneticilerinin ülkemizi karalamaya ve aşağılamaya çalışan bu zat hakkında gerekeni yapacağını düşünmekteyim.Lütfen sizde rapor edin.
Türkiye'yi karalamaya falan çalışmıyorum aksine Türkiye'nin 3. sınıf bir ortadoğu ülkesi olmasını değil medeni, gelişmiş batılı bir ülke olmasını can-ı gönülden istiyor, arzuluyorum. Türkiye'nin şuanki halini beğenenler dünyayı Türkiye'den ibaret sananlardan başkaları değildir! Ancak siz kendi halkınıza düşmansınız, komşu ülkelere düşmansınız, medeni toplumlara düşmansınız kısacası insanlığa düşmansınız!

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Türkiye'yi karalamaya falan çalışmıyorum aksine Türkiye'nin 3. sınıf bir ortadoğu ülkesi olmasını değil medeni, gelişmiş batılı bir ülke olmasını can-ı gönülden istiyor, arzuluyorum. Türkiye'nin şuanki halini beğenenler dünyayı Türkiye'den ibaret sananlardan başkaları değildir!
Türkiye Cumhuriyeti senin kıyas yaptığın batılı emperyalist devletlerden değildir.Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir.Mevcut iktidar evet ülkeyi belli bir refah seviyesine çıkarmış ancak amacından ve gayesinden sapmış paranın kölesi olmuştur.Türkiye binlerce yıllık geçmişi olan köklü devlettir.Türk kültürü ve tarihi destanlarla dolu şanlı bir geleneğin ürünüdür.Türkiye gelişimini yine türk halkı ile beraber yapacaktır.Ancak bunu senin gibi hainler ile değil vatan ve millet sevgisi ile dolu bireylerle bunu da unutmayınız.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
sen değil suriyeli beğenmiyorum diyenler...
Elbette gitsinler! Türk vatandaşı olmak bu kadar kolay olmamalı.
Araştırın lütfen Amerika nasıl vatandaşlık veriyor, İngiltere, Almanya, Fransa'nın vatandaşlık şartları nelerdir diye...
Kendi ülkenizde mülteci konumunda olan onlar değil, sizlersiniz!

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde polislerin görevi nedir?
-Pasaport kontrolü yaparlar,
-Sınır kapısı olduğu için güvenlik hat safhada olması gerekir vs.

1 ay önce Türkiye'ye geldim hala buradayım, inanın bana polisler birbirine el şakası yaparken sınırdan havalimanına elimi kolumu sallaya sallaya girdim ve kimse hiçbirşey demedi! Biraz bekledikten sonra dedim ki bakın ben ülkeye şimdi geldim elimde pasaportum ülkeye girdim ama pasaportumu bile soran olmadı. Türk vatandaşıyım peki ya başkası olsaydım? Polis, "biz gereken güvenliği zaten sağlıyoruz, işinize bakın" dedi. "Evet, birbirinize çocuk gibi el şakası yaparak güvenliği çok iyi sağlıyorsunuz" diyerek ayrıldım. Şimdi ben bu adamı şikayet edecek olsam kime edeyim? 10 gün önce AK-47 tipi silah ve 3 canlı bomba havalimanını kana buladı, suçlu kim? BEN DEĞİLİM ELBETTE!

Son düzenleme:

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Zaten ben İngiltere'de yaşıyorum ;) Amerika'ya da sık sık gidip geliyorum.

BEĞENMİYORUM, BEĞENMEYECEĞİM!
Eğer sen bu yöneticileri beğenmiyorsan eyvallah ama onca çocuk yaşta şehit olan atalarımızın kanlarıyla bulanan bu toprakları beğeniyorum diyorsan ben senden şüphe duyarım..

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Eğer sen bu yöneticileri beğenmiyorsan eyvallah ama onca çocuk yaşta şehit olan atalarımızın kanlarıyla bulanan bu toprakları beğeniyorum diyorsan ben senden şüphe duyarım..
Yöneticileri elbette beğenmiyorum, sevmiyorum! Yaptıkları hiçbir şeyi de beğenmiyorum, desteklemiyorum! İstanbul üzerinde daha 1 ay önce pistte sıra var diye 3 kez döndü durdu uçak beton yığını iğrenç bir görüntü var yukarıdan... Neden topraklarımı sevmeyeyim? Ancak son 15 yılda bu topraklara çakılan 1 çivi dahi göze hoş gelmiyor.

Son düzenleme:

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Kardeşim!
Yöneticileri elbette beğenmiyorum, sevmiyorum! Yaptıkları hiçbir şeyi de beğenmiyorum, desteklemiyorum! İstanbul üzerinde daha 1 ay önce pistte sıra var diye 3 kez döndü durdu uçak beton yığını iğrenç bir görüntü var yukarıdan... Neden topraklarımı sevmeyeyim? Ancak sonra 15 yılda bu topraklara çakılan 1 çivi dahi göze hoş gelmiyor.
Yazdığın yorumu böyle demiyor, düzeltmeni öneririm.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Demek istediğimiz gibi anlıyoruz. Buradan anlaşılıyor.
7d5e3e65f76770072e2f90d9c28cd751.jpg

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Demek istediğimiz gibi anlıyoruz. Buradan anlaşılıyor.
7d5e3e65f76770072e2f90d9c28cd751.jpg
:) Bir yanlış anlaşılma olmuş verdiği cevapla genelleme yapıp bana söylediğini sandım zaten gereken cevabı da kendisine verdim.
Doğru söyledi ama...

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260

Ben iç ve dış siyasetin nasıl yapılacağını ve ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğini çok iyi bilmem hatta bilmem diyebilirim, fakat nasıl yapılmayacağını çok iyi bilirim. Mesela nasıl yapılmaz? Mavi Marmara'yı önce sahiplenip sonra İsraille barışmak uğruna satılmaz. Rusların uçağını sırf sınırı geçti diye (daha önce başka ülkeler tarafından da defalarca aynı ihlal bulunup düşürülmemesine rağmen) düşürülmez. Sonra Rusya'ya ahkam kesip hemen ardından tükürdüğünü yalayıp özür dilenmez.
Bunlar Ateist bunlar Solcu bunlar Alevi diyerek insanlar kutuplaştırılmaz.
Bedelli askerlik olmayacak deyip bedelli askerlik yasası çıkartılmaz. Ve daha yapmayacaz deyip yaptıkları, yapacağız deyip yapmadıklarını da sayabiliriz, yeterli mi?
Zorluk çekmemişmiş, hah. Beni villada yaşayan CEO çocuğu falan mı sandınız nedir?
Analizmiş! Analiz yapmak için önce beyin lazım beyin! Kadın kolunu sansürleyen, hatta kel adamın kafasını dahi sansürleyen dinci, aklı cinsel organında olan bir avuç insan müsveddesinde de o dediğimden yok işte. O yüzden boş yapmayın buradan size ekmek çıkmaz.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Dış politika konusunda biz analizlere değil de sonuçlara bakabiliriz en basitinden. 5 yaşındaki çocuğa soralım.
Ben bir adamın kolunu kırdım, üstüne haklıyım dedim ve adama binbir türlü laf soktum. Aradan zaman geçti tüm yaptıklarımdan vazgeçip gidip özür diledim. Sevgili çocuk sence ilk yaptığım veya son yaptığımdan en az biri yanlış mıdır ?
Hah işte bu durumun aynısı bu ülkede yapılıyor üst makamlarca ve her iki durumda da bu üst makamı savunan insanlar var yavrucuğum, dünya böyle bir yer işte çiçekler böcekler :)

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Konuyu daha yeni gördüm ve gerçekten şaşkınım. 1300 TL burs -_- ve alayı bedava. Bir de bunun üstüne suç oranları artıyor. Vallahi diyecek bir şey bulamıyorum. Hakkım haram zıkkım olsun.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Burada biri bana "Bu toprakların geni olmayan" vs diyordu, aha bak bu toprakların, bu iğrenç coğrafyanın iğrenç genleri;
ALANYA'DA SURİYELİ SAPIK DEHŞETİ
Bizde hiç yok(!) bu sapıklardan
Bakın arkadaşlar, bu vatandaşlık mevzusuna karşı olabilirsiniz. Kimse bunu kabul etmek zorunda değil. Referandum'a gidilsin, halka sorulsun, eyvallah. Bunlarda hemfikiriz. Ancak bunu belirtirken doğru düzgün sebeplere dayandırın.
Suriyeliler şöyleymiş, böyleymiş, biz daha düzgün değiliz.. Ne çabuk unuttunuz gencecik kızlara tecavüz edip öldüren Türkleri.. Küçücük erkek çocuklarını istismar eden Türkleri.. Hapishaneleri dolduran katilleri, tecavüzcüleri, sapıkları, dolandırıcıları.. Çok mu düzgünüz de başkasına laf atıyoruz?
Neymiş efendim bu vatanı bizim atalarımız kurmuş, bizim tarihimizle alakası olmayan(!)lar vatandaşımız olamaz falan... Suriye bizden ne zaman ayrıldı? Hatırlayın. Suriyeli şehitleri birisi yukarıda paylaştı, bakın.. Ayrıca Almanya'dan, İngiltere'den, Amerika'dan vs vatandaşlık alan Türkler'in, o ülkelerin tarihinde bir payları mı var? Egolarınızı tatmin etmek için konuşmayın. Haklı gerekçeniz varsa söyleyin.
Bursmuş, ücretsiz tedaviymiş vs. sadakanız olsun. Hayatınızda, insanlığa bir faydanız olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...