Erdoğan'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Odessa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Türkiye'de yaşayan Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmeli mi?

• Evet

Kullanılan: 3 8.8%
  • Hayır

Kullanılan: 31 91.2%

• Kullanılan toplam oy
    34
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ckarakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Hocam Allah aşkına sanki bizde işsizlerin hepsi vasıfsız deli geri zekalı tipler, 3 milyon suriyeli Atom mühendisi. Öyle 3-5 tane mülteci istihdam edecek olsa bu kadar reklam yapmazdı. Bu suriyeli düşkünlüğü nedir anlamadım.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben ne verilen kararı savunuyorum, ne de suriyelileri.. Sadece yapılan haksız eleştirilere karşı sessiz kalmıyorum.. Haksızlığa ve İşin aslından uzak, çarpıtılmış söylemlere her zaman karşıyım..

ckarakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
24
İşin aslı nedir Çarpıtılan nedir. Bu ülkenin gelir seviyesi asgari ücret 13.000 Tl de bizmi yanlış biliyoruz, Ülke refah içinde bize rahtık mı batıyor, Suriyeli sayısı 3 milyon değil 300 kişide bizmi abartıyoruz. Kendi vatandaşın açken bu Suriyeli sevdasını anlayamıyor karşı çıkıyoruz. Önce aç Can sonra canan diyoruz.

Son düzenleme:

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
uploadfromtaptalk1467993549817.png

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Adamlar bu açıklamadan sonra toprak isteriz diye yırtınıyorlar kendi topraklarını kurtardılarda Türkiye kaldı. İktidar bunlarin iyice azıttırdı. Sen git tatilini yap sana karışan yok ne diye milleti rahatsız edip suriye diye bağırasın birde insanların oradaki huzurunu kaçırasın.

1ec75cd20a7cb3caa9a06730dee4e297.png

Son düzenleme:

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Bakın bir Ahıskalı gencin ağzından neler yazılmış biraz önce.
Biz Ahıska Türkleri, Osmanlı zamanında Gürcistan'a sürüldük. Biz yıllarca orada zulümün en büyüğünün içinde kaldık, dilimizden, dinimizden hiçbir zaman vazgeçmeyip bu günlere kadar geldik ve Türkiye'ye ulaştık. Bakın biz! Ahıska Türkü! Bir tanemiz dilenmedik, çalmadık, devlete düşman olmadık! Ve yine biz işte o Ahıska Türkleri bu ülkede 15 yıldır vatandaşlık vaadiyle kandırılıyor. Oturma izninide binbir zorlukla alıp, çalışma izni verilmiyor!
Bizide geçtim, uygur türklerimiz bugün hala zulme uğruyor.
Onuda geçtim, Türkmendağı'nda neler olduğunu biliyoruz, ne kadar zulüm çekildiğini.
Şimdi bu insanlar vatandaşlık, üniversite, burs, iş imkanı, barınma haketmiyor da SURİYELİLER Mİ EDİYOR?!!

Kesin yalan söylüyordur ya, yoksa bizim yüce hakanımız, yüce devletimiz hiç böyle şey yapar mı...
Hayırlı işler bol güneşler :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Adamlar bu açıklamadan sonra toprak isteriz diye yırtınıyorlar kendi topraklarını kurtardılarda Türkiye kaldı. İktidar bunlarin iyice azıttırdı. Sen git tatilini yap sana karışan yok ne diye milleti rahatsız edip suriye diye bağırasın birde insanların oradaki huzurunu kaçırasın.

1ec75cd20a7cb3caa9a06730dee4e297.png
Bu hesap açık açık provokatör veya troll hesap..
Yapmayın arkadaşlar, bu kadar çabuk inanmayın her şeye, ya Hû!

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
41322ce31a0f7ec235b6213f78ea1382.jpg

Hesap açılalı 5 gün olmuş, bu açıklama yapılalı 7 gün..
Biri fena sazan.avi yapıyor. Oltaya düşen düşene...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Orman bakanı fazla kalmış ormanda, oksijen çarpmış.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Siyaset hakkında konuşmayayım diyorum şu hale bak nasıl konuşmayasın. Ümmet diye diye milleti kandırıyorlar, ümmet biteli yüzyıl oldu bizim milleti hala uyutuyorlar. Kendi vatandaşın bir kısmı adam akıllı olanaklara sahip değil iken başka milletlere de biz bakar olduk. Başımızdakiler sayesinde her şeye provakasyon demeye de alıştı millet, artık kendi kendini uyutmayı bile başarıyor bu halk. Öyle bir mekanizma gelişmiş ki kafada otomatikman hükümeti savunma modu çalışıyor, bin bir taklalar atılıyor. Başkalarına kucak açmalıyız edebiyatı başlıyor ama asıl yanındakileri görmüyorlar. O kadar yalana,hırsızlığa,hainliğe yama yapıldı ki tutmuyor artık ama hala hem baştakiler hem uyuttuğu halk hala yamayı tutturmaya çalışıyor. Bir kerede hayır de, sefil vatandaşın yanında ol, milli bayramların yanında ol.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sen devletsin, bak o zaman etrafındaki sefillere(!) Her sene yeni çıkmış amiral geminin peşinde koşacağınıza etrafınızdan bir fakir sevindirin. Kendinizi muaf tutarsınız hemen işinizi gelmeyince. Senin kendi komşundan haberin yoksa başkasının nasıl haberi olsun? Sen kendi komşuna bakmazsan, başkası niye baksın? Dünya üzerinde herkes malının zekatını verseydi, herkes komşusunu gözetseydi, dünyada fakirlik diye bir kavram olmazdı. Komşusu açken, tok yatan da ben Müslüman'ım demesin.. Fakirliğin sebebi hükümetler değil, insanlardır.
Size göre fakirlik de iPhone 6s alamamak zaten.. Bir lokma ekmek ile Allah'a hamd edenler de var..
Ümmet bitmedi, Allah'a şükür buradayız.. Senin gibilerin bitti demesiyle de bu ümmet bitmez..

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Beklenen acıtasyon edebiyatı da geldi hemen. Bilmediği bir kişi hakkında atıp tutmalarda geldi ardından. Refah ve Sosyal devlet için vergi ödediğini hatırlatırım, ikisinin kelime anlamını araştır. Gelirin ne kadar yüksek ise daha fazla vergi ödediğini biliyorsun umarım ? Yada Anlayacağın şekilde açıklayayım ''ODEDİĞİN VERGİLER İLE SEFİL İÇİNDE YAŞAYANA DA DESTEK OLMUŞ OLUYORSUN.'' Tabi siz anca halkın verdiği vergiyi köprü, yol, askeri teknolojiye harcanması gerektiğini düşünürsünüz.

Kafalar 15-16yy olduğu için hala haçlılara karşı falan savaştığınızı zannetmeye devam edebilirsiniz, ümmet diye de şak şaklayabilirsiniz şunu bilin haçlı dediğiniz aslında olmayan kısım bir gıdım iplemiyor ümmetinizi, alın paranızı bizi bulaştırmayın aranızda ne yapıyorsanız yapın tavrındalar. 50 kere de arkadan bıçaklansanız ümmetçilik demeye devam edin daha çok ''kınama'' yaparsınız. Ümmetmiş, daha kendi milletin bir arada hareket etmiyor,yaşamıyor.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Sen devletsin, bak o zaman etrafındaki sefillere(!) Her sene yeni çıkmış amiral geminin peşinde koşacağınıza etrafınızdan bir fakir sevindirin. Kendinizi muaf tutarsınız hemen işinizi gelmeyince. Senin kendi komşundan haberin yoksa başkasının nasıl haberi olsun? Sen kendi komşuna bakmazsan, başkası niye baksın? Dünya üzerinde herkes malının zekatını verseydi, herkes komşusunu gözetseydi, dünyada fakirlik diye bir kavram olmazdı. Komşusu açken, tok yatan da ben Müslüman'ım demesin.. Fakirliğin sebebi hükümetler değil, insanlardır.
Size göre fakirlik de iPhone 6s alamamak zaten.. Bir lokma ekmek ile Allah'a hamd edenler de var..
Ümmet bitmedi, Allah'a şükür buradayız.. Senin gibilerin bitti demesiyle de bu ümmet bitmez..
Hey dostum, fakirliğin sebebinden bahsetmişken, savunduğunuz hükümetin bu ülkeye yaptığı yatırımlara bir göz atalım mı ne kadarı fakirleri ilgilendiriyor diye.
3.boğaz köprüsü fakirleri ilgilendiriyor mu, yürüyerek mi geçiyoruz karşıya ?
Duble yollar ?
3.havalimanı ?
Komşuyu falan bırakalım da, milleti aç yatarken yüz çeşit yemekle ziyafet veren, ülkede şehitlerin sayısı her gün artarken düğün yapıp halkına perde çeken bizden midir, akıl fikir ihsan..
O kadar vergi veriyoruz, üstüne fakirleri biz mi doyuracağız ? Hadi verdiğimiz vergilerle ülkenin başka yerlerinde başka insanlara hizmet veriliyor diye avunalım da, aylardır övüne övüne "işte biz yaptık aha da köprü" dedikleri köprüden bile para kesiyorlar arkadaş, biz niye vergi veriyoruz anlamıyorum ki.
Elimde olsa beş kuruş vergi vermem de, aldığımız ekmekten içtiğimiz suya kadar her şeyde vergi ödüyoruz. 50 lira su faturası geliyor bunun 20 lirası vergi.
Sonra da gelip bikbik komşunu doyur da yok efendim müslüman kardeşliği de, haydi oradan haydi..

Reaksiyon puanı
10,315
İyi ki bu ülkenin yönetimi sizin gibi, sizler gibi "mırın-kırın" adamlara kalmamış! :)

Reaksiyon puanı
10,315
"Türk vatandaşlığını geçmeye hazırlanan Suriyeli sığınmacılardan ilk etapta 30-40 bin kişi, toplamda ise 300 bin kişi vatandaşlığa alınacak."

buradan öğrenebilirsiniz.

Şükür ki Türk milleti kahir ekseriyeti bir kaşık suda fırtına koparan sizin zihniyetinizde olanlara hiç itibar etmedi. Her zaman tarihi nosyonuna uygun davrandı son tahlilde.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Mırın kırın mı ahahahdhwhwhd olm acayip bi ülke lan burası. Yani gerçekten eşsiz bir yer, cahilliğin ve çomarlığın yüceltildiği başka bi ülke ne tarihte okudum ne de günümüzde gördüm. Yüzüklerin Efendisi, Star Wars falan boş, şu zihniyetten daha fantastiği hiçbir yerde yok. Her yazılana istemsizce gülüyorum ahdjwuwfjwj

Reaksiyon puanı
10,315
Mırın kırın mı ahahahdhwhwhd olm acayip bi ülke lan burası. Yani gerçekten eşsiz bir yer, cahilliğin ve çomarlığın yüceltildiği başka bi ülke ne tarihte okudum ne de günümüzde gördüm. Yüzüklerin Efendisi, Star Wars falan boş, şu zihniyetten daha fantastiği hiçbir yerde yok. Her yazılana istemsizce gülüyorum ahdjwuwfjwj

Tırnak içinde yazmıştım, bir üstteki arkadaşın nickine gönderme yapmıştım, maydanoz olmadan evvel biraz dikkatli ol kardeşcağız. :)

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Sazan avi diye diye bi hal oldunuz sizde sazan avi diyerek ki malesef hepsi gerçekleşti:)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Tırnak içinde yazmıştım, bir üstteki arkadaşın nickine gönderme yapmıştım, maydanoz olmadan evvel biraz dikkatli ol kardeşcağız. :)
Hadi ya, ben hiç anlamamıştım bak onu. Aydınlattığın iyi oldu "kardeşcağız ".

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İyi ki bu ülkenin yönetimi sizin gibi, sizler gibi "mırın-kırın" adamlara kalmamış! :)
Boşver hocam, gerek yok daha fazlasına. Zaten anlayan da yok..
Mahşer günü de aynı bahaneleri sayarlar, konuşacak ağız bulursalar..

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Merhabalar..
Yaşınızın benden epeyce yüksek olmasından dolayı daha dikkatli bir cevap vermeye çalışacağım.
Benim yazdıklarımda yanlış bir taraf varsa bunu belirtmek yerine neden bana gönderme yaptınız ?
Yazılanlara cevap vermek yerine, yok siz salaksınız siz anlamıyorsunuz devlet düşmanısınız demenin ne anlamı var ben bir de bunu anlayamıyorum.

Ben size bir soru sorayım siz de üzerinde düşünün.
Bugüne kadar yapılanlara karşı çıktığınız oldu mu, 13 sene içerisinde bir insan-bir grup-bir hükümet-bir devlet hiç mi hata yapmaz ?
Ben anlamıyorum arkadaş, bunlar insan değil mi, hata yapmazlar mı, her işleri mi doğru bu insanların, hatasız mı bunlar ?

Soru soruyoruz, cevap olarak kişiye saldırı niteliğinde cevaplar geliyor.
Varsa cevabınız dinliyoruz. Köprüyü biz yapmadık mı, para bizim değil mi, bu devlet neyin övünmesini yaşıyor, parayla satılan şeyin övünmesi mi olurmuş ? Neyin kafası bu arkadaş.

Boşver hocam, gerek yok daha fazlasına. Zaten anlayan da yok..
Mahşer günü de aynı bahaneleri sayarlar, konuşacak ağız bulursalar..
Mahşer günü hesap vereceğimizi siz mi belirliyorsunuz, konuşacak ağzımızın olmayacağını ?
Tebrikler size, böyle devam.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yok canım ne hesabı? Siz direkt atlarsınız karşıya(!)..

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Ben diyorum ki mahşer günü hesap verip vermeyeceğimizi siz mi biliyorsunuz, siz "yok canım hesapsız geçersiniz" diye alay ediyorsunuz.
Ben diyorum ki bunu Allah'tan başka bilen olamaz, siz "bunlar mahşer günü de aynı bahaneleri sayarlar" diye alay ediyorsunuz.

Sorsan müslümanlık, kardeşlik.
Hoşlarına gitmeyen bir şey söyleyince bir din temsilcisi beni mahşerde hesap vermekle tehdit ediyor, bundan da emin.
Diğer bir beyefendi o olgun yaşına rağmen mırın-kırın insan diyerek hakaret etmeye çalışıyor.
Anlıyorum sizi.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Eleştiriye karşı verebilecekleri cevapları yoktur onun yerine öbür dünya hakkında ders verilir, laf gönderme olur ve siz daha iyi mi yöneteceksiniz denilir.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
biz acaba ne zaman geri gönderilecekler diye beklerken temelli kalma haberi...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bir de şöyle işin ehliymiş gibi tafraları yok mu? Ölüyorum, bitiyorum..

Biz Müslümanlar, hesap gününe iman ettik. Mükellef olduktan ölünceye kadar, iyi veya kötü yaptığımız her şeyin hesabını vereceğimiz güne iman ettik..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Eleştiriye karşı verebilecekleri cevapları yoktur onun yerine öbür dünya hakkında ders verilir, laf gönderme olur ve siz daha iyi mi yöneteceksiniz denilir.
Laftan anlıyor musun ki sana cevap vereyim? Ben sizin düşüncelerinizi eleştiriyorum, siz beni, hükümeti savunmakla itham ediyorsunuz. Öyle bir karşıt zihniyete bürünmüşsünüz ki, sizin gibi düşünmeyen herkes hükümet yanlısı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...