ConfickerBelasi
Guru
- Reaksiyon puanı
- 16,128
Bana kota lazım değil oynadığım online oyunda host oluyorum upload hızlı olsun yeter. Ama dediğin gibi mobilde net uçuyor kablolu internette hala yerlerde...Telefonda İnternet uçuyor fakat kota [emoji58]
iOS 10'da artık çalışmıyor. 150 mb fazla sildiğini görmedim.
Her girdiğimde 1 gb civarı siliyor. Ama o 1 gb kendiliğinden doluyor. iOS 10 benimki.iOS 10'da artık çalışmıyor. 150 mb fazla sildiğini görmedim.
Snapchat, instagram, Twitter temizlemedikten sonra bir işe yaramaz.Her girdiğimde 1 gb civarı siliyor. Ama o 1 gb kendiliğinden doluyor.
Sosyal medya hesabı dediklerinizden sadece snapchat var.Snapchat, instagram, Twitter temizlemedikten sonra bir işe yaramaz.
Hocam işte bende hepsi var. Benimkini temizlemeyince bana sıkıntı.Sosyal medya hesabı dediklerinizden sadece snapchat var.
en güzeli...Bayramda evde tekim![]()
Merhaba, imsak vakti girdikten sonra güneşe kadar sabah namazını kılabilirsiniz, hiçbir sakıncası yok, zaten takvimlerde veya internette imsak vakitleri var.Dünden bugüne ne değişti de ezan 1 saat sonra okundu acaba? 1 günde imsak(fecr-i sadık) 1 saat ileri mi gitti? Diyanet hassas hesaplıyor diye Ramazan'da, ekranlarda boy gösteren hocalar bu konuda sessiz..
Telefon 32+16 SD sıkıntı yok, ne cache temizliyorum ne bişe kafam rahatHocam işte bende hepsi var. Benimkini temizlemeyince bana sıkıntı.
Cache derdi büyük.Hocam işte bende hepsi var. Benimkini temizlemeyince bana sıkıntı.
iOS 10'a Cache temizleme özelliği gelecekti ondandır.iOS 10'da artık çalışmıyor. 150 mb fazla sildiğini görmedim.
Baştan sona hatalı bilgi. Daha doğrusu yanlış öğretilen bilgi. Bilmediğimden sormamıştım o soruyu..Merhaba, imsak vakti girdikten sonra güneşe kadar sabah namazını kılabilirsiniz, hiçbir sakıncası yok, zaten takvimlerde veya internette imsak vakitleri var.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi Ramazan ayında karışıklık olmasın diye imsak girer girmez ezan okunur ki insanlar yemeyi içmeyi bıraksınlar. Esasında sahura geç kalınmışsa veya hiç yapılmamışsa ezandan sonra bir-iki dkyı aşmamak şartıyla yemeye içmeye devam edilebilir, çünkü ezanı okuyanlar temkinli okur zaten, son saniyede okumazlar.
Ramazan ayı dışında okunan ezanlar sabah namazının vaktini belirtmek için değil, camiiye çağırmak için okunur. Bu yüzden aralarında 5 dklık mesafe bulunan camiilerden birisi ezanı okuyup bitirir, aradan 10 dk geçer diğer camiide ezan okunur, demek ki o camiide cemaat o zaman toplanacaktır.
Ezan neden imsak girdikten çok sonra okunur genelde, çünkü Hanefi mezhebinde sabah namazının son vakitlere kadar ertelenmesi evlâdır, bu yüzden de genelde güneşe 25-30 dk kala ezan okunup cemaatle namaz kılınır.
Antalya üzerinden örnek vereyim. Mezhebiniz Hanefi değilse gerçekten bilgim yok.Baştan sona hatalı bilgi. Daha doğrusu yanlış öğretilen bilgi. Bilmediğimden sormamıştım o soruyu..
İmsak vakti, fecr-i sadıktır. Yani yalancı fecirden sonra beliren ikinci ve gerçek fecirdir. Aynı zamanda sabah namazının vaktinin girdiği zamandır. Ramazanda imsak diye ezan okunan vaktin imsakla uzaktan dahi alakası yoktur. Temkin falan da değildir. Diyanetin bunu hangi kafayla yaptığı da belli değildir. Ve Ramazan'da imsak vaktine kadar(gerçek fecir) yiyip içmek helaldir. Yani aslında Ramazan dışındaki imsak vakti aşağı yukarı doğru olan vakittir. Ramazan'da bu vakit enteresan bir şekilde 1 saat geri alınmaktadır. Halbuki imsak vakti Ramazan'da değişmez. Aynı şekilde devam eder, etmesi gerekir. Bunların dışında söylenenler, ezanların rastgele okunması, tamamen bidattır. Ezan, her zaman imsak vaktinde okunmalı ve hemen ardından namaz kılınmalıdır.
Keşke gelse. Sadece macOs için duyurmuşlardı.iOS 10'a Cache temizleme özelliği gelecekti ondandır.
Pardon, izninizle şu linki şuraya bırakıp koşarak uzaklaşayım...
Siz ne diyorsunuz ben ne diyorum ? Siz ezanın neden farklı vakitlerde okunduğunu sordunuz ben de bunun sebebini açıkladım.Ben ne diyorum, sen ne diyorsun arkadaşım. Üstüne bir de fetva verme diyor. Fetva verdiğim yok zaten. Önce neyi kastettiğimi anlayın..
Benimkisi serzenişti. Arkadaş soru soruyorum sandı. Onu da yanlış anlamış ya neyse.Konu diyorum, içerik diyorum, yeni konu açın diyorum, bilmem anlatabiliyo muyum![]()
@Bloother @mirinkirin @the duke